Bucovina Profundă

13 mai 2012

Poliomielita. Ce nu stiati despre vaccinuri

Filed under: antivaccin,bioetica,Poliomielita,pro-vita — Mircea Puşcaşu @ 19:32
Tags: , , , ,

Poliomielita

Ce nu stiati despre vaccinuri

– forme clinice de poliomielită:   1. asimptomatică, fara simptome (90-95%)  2. poliomielita abortivă, boală minoră fără simptome neurologice (4-8%) si    3. poliomielita paralitică propriuzisa (0.1-2%)

– in Romania poliomielita este eradicata complet din 1996, ultimile cazuri, doar 8 la numar s-au inregistrat in 1995 si toate au fost cu tulpina vaccinala, ca urmare a vaccinului oral (VPO)

– desi boala eradicata, fara niciun caz din ’96 pana in 2009 s-a vaccinat cu VPO, vaccin viu atenuat cu rata mare de infectare postvaccinala cu poliomielita, din 2009 s-a trecut pe vaccinul injectabil (VPI) si el cu foarte multe probleme si efecte adverse severe

– azi desi boala este eradicata de 16 ani, fiecare copil nascut la noi este presat sa se vaccineze antipolio de nu mai putin de 5 ori, dintre care 4 vaccinari pana la un an (la 2, 4, 6, 12 luni si la 9 ani)

– o statistica din 2001 din SUA arata ca incidenţa poliomielitei postvaccinale este de 10 mai mare decât cea a poliomielitei cu virus sălbatic

– se credea ca vaccinul anti-poliomielita Salk a determinat oprirea epidemiei de poliomielita care a afectat copiii americani in anii 1940 si 1950. Daca este asa, de ce epidemia de poliomielita s-a oprit, de asemenea, si in Europa, unde vaccinul anti-polio nu a fost folosit extensiv ?

O intrebare si mai relevanta: de ce vaccinul cu virus Sabin este inca administrat copiilor cand dr. Jonas Salk  arata ca vaccinul cu tulpina Sabin este cel care cauzeaza in prezent cele mai multe cazuri de poliomielita la copii ? Continuarea vaccinarii fortate a copiilor cu acest vaccin este o practica medicala irationala care confirma parerea mea ca medicii repeta cu consecventa greselile.

Situatia este similara cu incapatanarea lumii medicale de a renunta la vaccinarea anti-variolica la 3 decenii (!) dupa disparitia bolii, cand vaccinul ramasese singura sursa de contaminare si deces prin variola.

Incredibil acest fapt ! Timp de 30 ani, copiii au murit din cauza vaccinului anti-variola, desi nu mai erau amenintati de boala naturala.

dr.  Mircea Puscasu

Alte articole conexe:

15 comentarii »

 1. […] Poliomielita. Ce nu stiati despre vaccinuri […]

  Apreciază

  Pingback de ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (14.05.2012) « Saccsiv's Weblog — 14 mai 2012 @ 19:04 | Răspunde

 2. Poliomielita nu a fost eradicata. Este vorba de un un virus agresiv (cu sechele invalidante). In contextul unei diminuari a imunitatii dobandite, un singur caz este capabil sa induca o aparitia unei epidemii cu efecte dezastroase. Un misionar ortodox, parintele Temistocle Adamopoulos se ocupa in Sierra Leone de copii (nevaccinati) invalidati de poliomielita. http://pk4a.com/pk4a-blog/about-sierra-leone/

  Apreciază

  Comentariu de Nae — 14 mai 2012 @ 21:44 | Răspunde

  • Draga Nae,
   Sa nu incurcam lucrurile. In Romania poliomielita este eradicata complet din ’96, ultimile 8 cazuri s-au inregistrat in 1995 si toate au fost cu tulpina vaccinala, ca urmare a vaccinului anti-polio oral.
   In Sierra Leone lucrurile, probabil stau altfel.
   Doamne ajuta!

   Apreciază

   Comentariu de Mircea Puşcaşu — 15 mai 2012 @ 00:42 | Răspunde

   • Pai nu le incurcam. Daca apare un purtator asimptomatic din Sierra Leone prin Otopeni ne infecteaza rapid pe toti si sa vedem atunci cum mai controlam raspandirea virusului, nefiind vaccinati. Nu e ca si cum ar veni cineva cu malarie, ca nu avem anofeli sa ne inoculeze. Problema e ca lumea de azi nu e izolata, Romania este tranzitata zilnic de persoane din tarile endemice, unii dintre ei stabilindu-se si pe aici (de ex. refugiati). Din pacate mai avem pana la eradicarea completa a poliomielitei in lume. Multumesc de raspuns.

    Apreciază

    Comentariu de Nae — 15 mai 2012 @ 13:11 | Răspunde

 3. si e o solutie sa ne expunem la boli autoimune doar pentru ca ar putea sa apara un purtator pe Otopeni?

  Apreciază

  Comentariu de bona — 15 mai 2012 @ 14:12 | Răspunde

  • Pai apare sigur si nu doar la Otopeni. Romania nu e inconjurata de un vas de sticla izolator. In lipsa vaccinarii, virusul se raspandeste foarte repede. A se vedea tarile africane, unde lumea nu se vaccineaza. Faptul ca populatia Romaniei e vaccinata de ani buni a facut sa uitam ce inseamna flagelul poliomielitei. Intrebati-va parintii si bunicii. Expunerea la bolile autoimune este reala, dar sunt mult mai rare. 1-2% paralizie din cauza bolii inseamna f mult. Eu cred ca e o solutie, dar cred ca cine nu vrea sa se vaccineze, nu trebuie obligat. E libertatea fiecaruia ce face cu sanatatea lui, in fond.

   Apreciază

   Comentariu de Nae — 16 mai 2012 @ 19:12 | Răspunde

 4. […] Poliomielita. Ce nu stiati despre vaccinuri […]

  Apreciază

  Pingback de ATENŢIE LA VACCINAREA ANTIPOLIO ! « Bucovina Profundă — 31 octombrie 2012 @ 00:16 | Răspunde

 5. Din cauza ca nu este eradicata la nivel mondial se fac in continuare imunizari. De exemplu a fost o alerta in 2010 – http://www.ziare.com/stiri/prim-ajutor/ministerul-sanatatii-in-alerta-dupa-epidemia-de-poliomielita-din-tadjikistan-1016899

  Alerta este grava deoarece poliomelita este o boala care lasa multe sechele, paralizie si moarte.

  Pe de alta parte sunteti de acord ca vaccinarea poate produce eradicarea unei boli. Vaccinarea a salvat si salveaza milioane de vieti.

  Apreciază

  Comentariu de Simona — 5 noiembrie 2012 @ 19:54 | Răspunde

  • @ Simona

   Ministerul Sanatatii trebuie sa se ingrijoreze ca incepem sa semanam Tadjikistanul. 🙂
   Stiri dintr-astea de “senzatie” sunt din ratiuni de marketing mediatic si PR farmaceutic. Ei stiu ca lumea e sperioasa si needucata. Tot prin mass-media se declanseaza si epidemii de manipulare porcina sau aviara.
   Poliomielita se transmite pe cale fecal-orala, este o boala a mizeriei, a lipsei de igiena, a conditilor insalubre de locuit, a alimentatiei mizerabile nutritiv si sanitar.
   90-95% din cazurile de poliomielita sunt asimptomatice, fara sechele, fara complicatii.
   Doar 0.1-2% din cazuri iau forma paralitica. Forma paralitica presupune un sistem imunitar deranjat sau slabit.
   Vaccinul oral antipolio (VPO) a fost si este una din sursele principale de poliomielita, in special in tarile cu educatie igienica si conditii igienice de trai (apa curenta, sapun, educatie).
   In Romania ultimile cazuri au fost in 1996, 8 la numar, TOATE cu tulpina vaccinala VPO. (!!!)
   Vaccinarile NU au redus epidemiile, ci au creeat noi patologii, mult mai grave decat bolile de care ne-au pacalit ca vor sa ne apere.

   In rest, numai de bine.

   Apreciază

   Comentariu de Mircea Puşcaşu — 9 noiembrie 2012 @ 15:19 | Răspunde

 6. Uitati o lista de pe Wikipedia a unor personalitati care au contactat si au supravietuit poliomelitei.

  Nu par sa fi trait toti in mizerie, dimpotriva. Cativa mai cunoscuti mie sunt: Johnny Weissmuller, Francis Ford Coppola, dar mai sunt si multi altii oameni cu educatie, oameni de stiinta, politicieni, actori, sportivi. Cred ca nu au mancat toti mizerabil si nu au locuit toti in conditii insalubre, pur si simpli au cazut victime epidemiilor care apareau in fiecare vara si toamna.
  De exemplu un scriitor „Farrell contracted polio in 1956 while studying at Brasenose College, Oxford and was forced to spend an extended time in an iron lung in order to breathe”…daca la colegiul din Oxford erau conditii mizere si nu aveai ce manca…

  Multi s-au imbolnavit fiind copii, dar nici adultii nu au scapat si nu cred ca le-a fost prea bine, multi au ramas cu sechele.

  O alta scriitoare care nu a scapat de poliomelita: Martha „Mason was affected with polio at age 11 and spent the remainder of her life in an iron lung” A murit in 2009…
  Asa ca nu as vrea sa fiu in acei 2% cu forma paralitica.

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_poliomyelitis_survivors

  Apreciază

  Comentariu de maria — 22 noiembrie 2012 @ 18:26 | Răspunde

 7. foarte interesant,si felicitari pentru articol!

  Apreciază

  Comentariu de Sef Publicatie Puscasu Vlad — 25 noiembrie 2012 @ 19:57 | Răspunde

 8. in belgia,este singurul vaccin la care medicii insista. Pt ca sunt multe pers. care vin din China, Siera Leone, Angola, dar si alte tari, tari unde incidenta bolii este inca mara, tari cu probleme de alimentatie.
  Pt TBC, vaccinarea se face ca si in Fr: pt persoanele cu risc ( cadrele medicale care lucreaza in spitale de profil) dar fac o testare de anticorpi inainte,

  Apreciază

  Comentariu de arakelian — 26 februarie 2013 @ 15:12 | Răspunde

 9. Vaccinurile au numeroase efecte adverse şi multe din ele apar după mult timp.Din păcate se fac presiuni directe şi indirecte asupra părinţilor,iar unele cabinete şcolare omit să le ceară acordul,iar când îl cer nu vorbesc despre efectele secundare ci numai despre avantaje.Eu sunt dintre cei care refuză din start vaccinarea copilului,şi am pus în vedere acest lucru atât dirigintei, cât şi la cabinetul şcolar,şi nimeni nu a zis nimic.

  Apreciază

  Comentariu de nae — 23 decembrie 2014 @ 13:45 | Răspunde

 10. Buna ziua,

  As dori si eu un raspuns de la un doctor, presupun ca Dl. Puscasu e doctor…ce se intampla daca in momentul de fata, cu vaccinele astea injectabile, un copil nevaccinat intra in contact cu unul proaspat vaccinat, si se joaca de ex cu aceleasi jucarii, schimb de saliva pe ele etc. Exista riscul sa ia microbul de poliomielita de la copilul proaspat vaccinat sanatos? Intreb deoarece am un copil de 2 ani care a stat cu verisorul proaspat vaccinat…
  va rog frumos sa imi raspundeti.
  Multumesc!

  Apreciază

  Comentariu de mihaela — 29 decembrie 2014 @ 11:45 | Răspunde

 11. […]
  “Cea mai eficientă strategie de marketing pentru „vânzarea”bolilor” este frica. Pentru a vinde femeilor la menopauză hormonul de substituţie s-a mizat pe frica de criza cardiacă. Pentru a vinde părinţilor ideea că cea mai mică depresie necesită un tratament greu şi îndelungat s-a mizat pe teama de sinucidere a tinerilor. Pentru a vinde medicamente anticolesterol s-a mizat pe teama morţii premature. Şi asta în pofida faptului că de multe ori medicamentele promovate furibund produc efecte inverse celor scontate. În noul limbaj de marketing se vorbeste deja de „farmacoterapia fricii”. Alături de „mongering disease”, negoţul cu boli.

  „Dacă altădată puteam spera să găsim un tratament pentru fiecare boală, negustorii de sănătate, astăzi, mai mult ca niciodată, par să vrea a găsi o boală pentru fiecare medicament fabricat”, constată medicul Martin Winkler în postafaţa lucrării lui Jorg Blech, „Inventatorii de boli”.

  „Manipulând membrii influenţi ai comunităţii medicale, lobby-urile industriei farmaceutice au modificat încet, încet normele anumitor valori biologice (colesterol, tensiune arterială etc) pentru a obţine astfel creşterea numărului pacienţilor susceptibili a fi trataţi”. Căci, conchide Winkler, „a-i face pe nişte oameni perfect sănătoşi să creadă că trebuie să se îngrijescă pe viaţă reprezintă pentru fabricanţi o veritabilă rentă viageră”.

  Sursa: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/12/21/cedo-uimeste-din-nou-nu-exista-un-drept-la-avort-si-la-casatorii-homosexuale-dezbaterea-ocultata-din-romania-cand-incepe-viata-unui-copil-implicatiile-unei-rezolutii-c-n-c-d-homosexualitatea-es/

  Apreciază

  Comentariu de Sluga netrebnica — 18 aprilie 2015 @ 19:26 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: