Bucovina Profundă

11 ianuarie 2022

Suflet de român lângă suflet: BUCOVINA PROFUNDĂ

Filed under: Bucovina profundă,România Profundă,Uncategorized — Mircea Puşcaşu @ 21:01

Suflet de român lângă suflet:

BUCOVINA PROFUNDĂ

Sigla BP

 

Am mai trecut un an nebun și, Slavă Domnului!, am reușit să rezistăm întregi la cap (cei mai mulți dintre noi). Sutem pe Telegram t.me/bucovinaprofunda de 2 ani și s-au adunat peste 5 mii de abonați. Site-ul bucovinaprofunda.com există de vreo 12 ani și pe Facebook suntem prezenți de vreo 10. Tranșee digitale, pentru războaiele recente care luptă pentru teritorii din mințile și inimile voastre.

Vreau să mulțumesc vouă, tuturor cititorilor noștri inteligenți pentru contribuțiile voastre valoroase din acest an, fie că au fost traduceri, link-uri, observații, comentarii, donații, cuvinte de încurajare, rugăciuni sau gânduri bune! Voi sunteți Bucovina Profundă!

Cer iertare pentru lipsuri, stângăcii, scăpări, exagerări sau deznădejdile mele!

Mă rog ca Dumnezeu Preabunul să ne dăruiască tuturor in noul an
– tihnă in mijlocul furtunii,
– luminarea minții,
– inimă plină de dragoste,
– grijă duioasă pentru ceilalți,
– gânduri și cuvinte care să alunge fricile, din noi și din ceilalți, și să semene curaj și dragoste frățească!
Plus încredere totală și liniștită în Dumnezeu, așa cum are încredere pruncul de țâță în mama lui!

Mulțumesc tuturor celor care au trimis donații și au contribuit astfel, umăr la umăr și inimă la inimă, la acțiunile asociației Bucovina Profundă.
Pentru cei ce vor să ne susțină las aici numărul de cont RO31BTRLRONCRT0117466002
titular Mircea Pușcașu
(Este nevoie.)

Solidaritatea ne-a dat curaj și ne-a făcut mai puternici, și pe unii și pe alții.
Când am primit amenzi (2 x 3000 lei) pentru Protestul de la Suceava, v-am anunțat și în doar 3-4 zile ați trimis suficient cât a trebuit să le achităm. (Le-am și contestat, desigur. Sutem în proces cu Jandarmeria, va dura peste un an probabil.)

Suflet de român lângă suflet de frate, vom birui întunericul acestui veac dement!
Chiar dacă ar fi ca lumina dreptății să o vedem doar Dincolo de această lume, pentru că
„Înfrânt nu ești atunci când sângeri,
Nici când în lacrimi ochii ți-s.
Adevăratele înfrângeri
Sunt renunțările la vis.”
(Radu Gyr)

Sus inima, români!

.
Hai in Bucovina Profundă!

👉 t.me/bucovinaprofunda
🔎 bucovinaprofunda.com

⏭️ facebook.com/mircea.puscasu.ro
⏭️ facebook.com/BucovinaProfunda
.

2 comentarii »

 1. Patronul Moldovei este Sfantul Apostol si Evanghelist Luca, doctor si pictor.
  De unde stiu? Pai ma uit la stema Moldovei.

  Apreciază

  Comentariu de Marcus — 11 ianuarie 2022 @ 21:27 | Răspunde

 2. În afară de asta se mai ivește o problemă :Holocaustul nu e tratat cum se cuvine în România ….
  Liderul AUR George Simion a declarat că materia aceasta are o importanță minoră în raport cu alte materii de bază care fie că sunt scoase cu totul din programele școlare, sau li se alocă timpi de studiu nesatisfăcători, avantajând predarea altor teme cum ar fi holocaustul, educația sexuală, sau cea cu energia verde.

  – George Simion este absolvent cu 9,62 a Lic. „Gh. Lazăr” din București, al Univ. București , fac. de profil ec.com, cu un masterat la Univ. „Al.I.Cuza” din Iași cu tema ”Istoria Crimelor Comunismului”.
  Părinții sunt amândoi profesori și are o soră mai mare care este judecătoare .

  – Se face caz de alăturarea adjectivului minor, nu holocaustului , ci predării lui în școlile românești , în dauna altor materii care au ajuns să fie ori scoase din programă, ori minimalizate tematic până la nivel de schițe. Și este vorba de Istoria României, a Geografiei, sau a Limbii Române, în comparație cu care, chiar acest subiect Holocaustul , pentru mine ca român este minor :
  Nu mă ajută cu nimic, sau aproape deloc, dacă nepoții mei știu cu exactitatea câți evrei și-au găsit sfârșitul în lagărele hitleriste ( de altfel cifrele se tot schimbă), dacă nu știe câți români au murit în temnițele comuniste la comanda tot a unor evrei.
  Observăm că aceste crime s-au întâmplat după holocaust și se pare că nici ei n-au învățat nimic din toată această tragedie umană, dar au pretenția ca noi să o știm la perfecție !
  Pentru ce ? Tocmai pentru a nu se mai repeta ! Ei însă n-au învățat nimic din lecția primită, ba mai mult au folosit exact aceleași mijloace de distrugere în masă. Dar mai ales a elitelor românești.
  Noi, ca popor creștin ,sigur nu vom urma astfel de exemple criminale, fie că ni se predau, sau nu, nu știu câte ore pe această temă, în dauna altora !

  Oare tam-tam-ul acesta cu spusele lui George Simion nu are legătură cu un alt scandal pe cale a se înfiripa, dacă nu se pune capacul pe el, cel cu refuzul facerii cunoscute a dublei cetățenii a celor care ocupă funcții de conducere în Statul Român ?!
  Măi, să fie : că dacă o luăm ca peștele, de la cap se-mpute treaba, sau mă rog, de la Cotroceni și dacă o luăm în jos , se pare că-i bai ! Mai mare ca ăla a lui George, care pare întradevăr minor.
  Că dacă luăm peiorativ sensul a „ niște evrei” , cu predarea unei materii privind Holocaustul, frumos ambalat și cu alte materii de studii de ”importanță capitală” cum ar fi educația sexuală,de gen sau mai nou chiar de mediu curat , sau verde, calificativul de minoră ca importanță pălește în fața disprețuitorului epitet cotrocenist.
  Până la urmă dacă pentru noi românii acest subiect este de importanță capitală să zicem și nu minoră, pentru evrei cum ar putea fi ?!
  Ca să nu mai spunem că în Israel nici nu se pomenește de pățaniile noastre. În curiculla școlară, că așa ca de la om, la om, chiar foarte mult !
  Dovadă că nu-i un subiect minor, ci nici nu există !

  Se întreba cineva cum de cu tot derapajul, mai mult decât spectaculos a lui Johanus , mai ceva ca niște coborâri în pantă cu schiurile, sau vreo nimerire din prima a vreunei alte găurici decât cea de la Sibiu, la vreuna din numeroasele partide ( mUE PSD 😉 ) de golf ,nici Florian , nici Wiesel , ca Institut plătit din banii noștri nu au scos nici un scâncețel ?
  Păi, ce-s proști ? Când îl ai pe unul la mână cu ceva, profiți mai întâi la maxim de el , cât are ce îți da, mai bine zis de complicitatea lui și apoi, în cazul de față, se pare că nici nu-i nevoie să intervină ei, că ăsta și așa-i în cădere liberă. Sau, mai știi, poate că i-au pus pe cei de la AUR ( cine se pricepe mai bine decât ei la tranzacțiile cu el 😉 ) să strângă semnături pentru suspendarea lui ?!

  Apreciază

  Comentariu de Radu Humor — 12 ianuarie 2022 @ 13:03 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: