Bucovina Profundă

14 martie 2015

Prezentare de carte: Pentru un ideal comun, de Călin Georgescu

Filed under: carte,Clubul de la Roma,iudeo-masonerie,marea minciuna — Mircea Puşcaşu @ 03:22

Prezentare de carte:

Pentru un ideal comun, de Călin Georgescu

Articol de Stefan Alexandrescu, autor al blogului Discerne, sursa: blogatu.ro
.
Nota BucovinaProfundă: Călin Georgescu este preşedinte pe Europa al Clubului de la Roma, club ocult de putere şi influenţă, organizaţie masonică, în spatele căruia stau elitele întunecate ale lumii din vârful piramidei puterii oculte, (Comitetul celor 300, Black Nobility etc.) Despre acest personaj vom reveni cu amănunte.
.

Pentru un ideal comun, de Călin Georgescu

Editura Compania, Bucureşti, 2012

Motto:  „Un intelectual este persoana a cărei minte se veghează pe ea însăşi”  Albert Camus

Anul trecut mi-am asumat provocarea de a realiza, în cadrul colaborării cu Filme-Carti.ro, o recenzie a cărţii „Pentru un ideal comun”, de Călin Georgescu. A rezultat o recenzie foarte amplă, pe care, din raţiuni de spaţiu, am publicat-o pe Discerne, şi care este, după părerea mea, cel mai reuşit articol pe care l-am scris şi publicat anul trecut. Aşadar, am hotărât să public un rezumat al acestei recenzii.

Vă invit să urmăriţi cu răbdare argumentele pe care vi le ofer, întrucât consider că volumul dr. Călin Georgescu este un veritabil contra-exemplu despre cum se scrie o carte. Sunt deschis la orice fel de interpelări argumentate şi civilizate pe marginea conţinutului, din partea autorului, a editurii şi a cititorilor. Am avut grijă ca argumentele mele şi concluziile pe care le trag să fie acoperite prin referinţe şi lucrări de specialitate. Vă invit să consultaţi în detaliu secţiunea de referinţe, bibliografie şi documentare, aici (format PDF cu linkuri).

Partea I

Care este cea mai bună modalitate de abordare a acestei cărţi?

Judecând după stilul şi conţinutul său, precum şi după modul în care autorul este prezentat, am decis să abordez această carte ca una care îşi propune să fie de specialitate. Ideea centrală pe care autorul pare să o formuleze este: comunitatea românească, în ansamblul ei, trebuie să facă demersuri pentru a stabili ca obiective comune ceea ce vrea UE de la România, precum şi ei (am abordat în a doua parte a articolului ce cred eu că vrea să zică autorul prin acest noi în care se include)

Cum scrie dr. Călin Georgescu

Cartea citează masiv şi imprecis informaţii preluate din surse necunoscute, parţial sau greşit citate. Cartea pare incompletă, nefinalizată.

Manipularea cititorului prin omisie şi imprecizie

Autorul foleşte cifre în afara contextului, mistifică istoria, face relaţii cauză-efect ilogice, face afirmaţii greu de crezut şi greu de verificat, utilizează termeni de specialitate pe care nu îi explică, preia statistici în mod greşit şi incomplet şi prezintă statistici depăşite.

Ficţiune prezentată drept realitate

Autorul argumentează teorii care au fost demonstrate ca fiind greşite, perimate, depăşite şi care au constituit baza unor ideologii politice periculoase la adresa umanităţii, cum sunt malthusianismul şi credinţa în combaterea încălzirii globale. Dr. Călin Georgescu crede că omenirea este un virus. Cel puţin, aşa scrie în The Matrix (1999). Astfel, din punct de vedere ideologic, autorul se declară de acord cu convingeri care au servit în trecut la exterminarea a milioane de oameni şi genocid şi, mai mult, descalifică preferinţele celor care nu sunt de acord cu el. În argumentaţia sa, autorul foloseşte citate pe care probabil le-a auzit la televizor, dar nici el nu mai ştie exact pe unde.

Identificarea incompletă a cauzelor

Autorul abordează într-o manieră pretenţioasă situaţiile în care se găsesc agricultura şi educaţia în România, ignorând sau minimizând cauzele specifice care au determinat problemele şi venind cu soluţii superficiale şi cu argumente manipulative şi vagi.

Partea II.

Locul controlului

Autorul scrie despre multe care „trebuie să se facă” dar nu scrie şi cine să le facă. Politicienii nu sunt responsabili, în viziunea autorului, pentru modul în care conduc naţiunea. În schimb, alegătorii sunt vinovaţi pentru politicienii pe care i-au ales. Autorul se contrazice în repetate rânduri: ba poporul este înţelept, ba poporul pierde timpul. Ba „am fost prost conduşi”, ba nu e vina politicienilor. Ba trebuie ca noi românii să înfăptuim un ideal comun, ba nu se poate. Autorul pare pe alocuri să îşi rătăcească punctul de vedere între argumentele pe care le foloseşte deoarece multe construcţiile sale ideatice nu au logică, nici coerenţă. În cele din urmă, responsabilitatea pare să cadă, în viziunea autorului, pe tineri, care să adopte ad-hoc o atitudine socială, să se întoarcă eventual din străinătate şi să contribuie pentru construcţia unei Românii care să ajungă unde ne spun ei.

Ambiţiile politice: dr. Călin Georgescu a fost propus pentru funcţia de prim-ministru al României şi, din punctul de vedere al activităţilor politice pe care le desfăşoară, se vede parte a unei elite care îşi arogă condiţionarea ca ei, cei din această elită, să spună încotro se îndreaptă România. Pe cine reprezintă dr. Călin Georgescu în acest demers?

Care este este nivelul de alfabetizare ştiinţifică al dr. Călin Georgescu?

Autorul face caz de nivelul scăzut de alfabetizare ştiinţifică al elevilor de până la 15 ani, dar el însuşi demonstrează o lipsă crasă de alfabetizare ştiinţifică în conţinutul şi forma aceste lucrări, în condiţiile în care a mai publicat 23 de rapoarte şi 13 cărţi. În ochii mei critici, modul de realizare a lucrării pune sub întrebare credibilitatea şi competenţa dr. Călin Georgescu în toate subiectele pe care le abordează.

Se cuvine să îl judecăm pe dr. Călin Georgescu?

Autorul pare că îi încurajează pe cititori, prin discursul său, să prefere şi să susţină profesionalismul şi săemită judecăţi critice cu privire la abilităţile „lor”. Astfel, răspunzând invitaţiei domniei sale, îl întreb mai exact ce ştie el să facă şi îi fac câteva recomandări cu privire la dezvoltarea carierei sale de autor.

sursa: blogatu.ro

Un comentariu »

  1. Titlul ar trebui puțin revizuit pentru a nu se crede că se recomandă acest volum și acest autor mason – Călin Georgescu, membru al Ligii Distributiste…

    OFF TOPIC

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/03/14/vrem-adevarul-la-nivel-oficial-despre-lovitura-de-stat-din-decembrie-1989/

    Apreciază

    Comentariu de radu iacoboaie — 14 martie 2015 @ 09:45 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: