Bucovina Profundă

7 martie 2022

Părintele Justin despre alianţele militare ale României

Filed under: Parintele Iustin — Mircea Puşcaşu @ 04:08

Părintele Justin despre alianţele militare ale României

Parintele-Justin-Parvu-Duhovnicul-Romaniei-de-Cristina-Nichitus-Roncea-3-768x513

Dragii mei, noi nu ne-am sprijinit niciodată nici pe puterile Americii, nici pe puterile Rusiei şi în nicio putere din lumea aceasta, decât numai în acoperământul Maicii Domnului şi sub oblăduirea Puterilor cereşti. Noi parcă am prevăzut întotdeauna cuvintele Psalmistului: „Nu vă nădăjduiţi spre boieri, spre fiii oamenilor în care nu este mântuire”.

După experienţa pe care acest neam a avut-o de milenii aici, noi am rămas întotdeauna pe calea de mijloc a credinţei şi pe ea am mers, fără sprijinul acesta omenesc, şi nu am avut străini de partea noastră. Ne-au promis şi nu ne-au ajutat cu nimic. Dimpotrivă, au uneltit împotriva noastră cât s-a putut ca să ne distrugă din ce în ce mai mult, dar nu le-a fost cu putinţă.

Pentru că o Europă strategică nu se poate lipsi de cuvântul sfânt al României. Aici s-au izbit toate forţele Răsăritului, de apărarea naturală a Carpaţilor răsăriteni; iar aici în ’44 am fost martor ocular cum s-au măcinat toate puterile fiarei din Răsărit până ce a venit trădarea de la Yalta şi Malta. Ruşii nu intrau la noi în ţară dacă nu era trădarea. Ca de obicei, în toate împrejurările, cuceririle mari n-au stat în forţa armelor, ci în forţa trădărilor, a vânzărilor.

Eu am crezut dintotdeauna că în apărarea noastră vin mai puţin armele, decât orice alte posibilităţi. Noi avem arma Duhului Sfânt, avem sabia Duhului care ne ocârmuieşte, ne pune în lumina şi mărturisirea adevărului.

Să ştiţi că noi putem fi străjerul Europei. O Europă fără o Românie nu poate exista. Ortodoxia noastră românească a rămas cam singura de strajă, în splendoarea ei de demnitate şi prestigiu. Aşa că: străjuiţi bine! Neamul acesta nu şi-a pierdut încă seva!

Interviu publicat in revista Atitudini nr. 35

Sursa: manastirea.petru-voda.ro

3 comentarii »

 1. structurile MApN vor trece în subordinea forţelor armate străine sau a comandamentelor NATO”.

  https://evz.ro/news-alert-guvernul-introduce-starea-de-criza-in-romania-masura-are-legatura-cu-razboiul-din-ucraina.html
  👇
  Exact asta e:
  Henry Kissinger , la conferinta Bilderberg Group( NOTA 6 ) din Evian, Franta, 1991 , spunea :

  “ Azi, America ar fi scandalizata daca trupele ONU ar intra în Los Angeles pentru a restabili ordinea [referindu-se la protestele din 1991]. Mâine – ea ne va multumi! Asta este cu atât mai evident daca li s-ar spune ca exista o amenintare externa [o invazie extraterestra, sau de ordin terorist], fie ea reala sau doar declarata, care ar ameninta existenta Americii. În acest fel toate popoarele lumii ne vor ruga sa îi scapam de aceasta nenorocire. Toate lumea se teme de necunoscut. Când le vom pune pe tapet acest scenariu, drepturile omului vor fi cedate de bunavoie în favoarea garantarii bunastarii si a sigurantei de catre Guvernul Mondial”.

  Apreciază

  Comentariu de Felix — 7 martie 2022 @ 12:54 | Răspunde

 2. Uite un articol elocvent pentru acest moment https://9dimensiuni.wordpress.com/romanii-vor-neutralitate/

  Apreciază

  Comentariu de est ste — 7 martie 2022 @ 17:28 | Răspunde

  • Elocvent – „Starea de criza inseamna legea martiala” – Iosefina Pascal – YouTube

   Apreciază

   Comentariu de Felix — 7 martie 2022 @ 18:17 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: