Bucovina Profundă

2 martie 2021

Pentru Libertate și împotriva obligativității

Filed under: antivaccin,bio-wars,bioetica,obligativitate — Mircea Puşcaşu @ 13:47

Pentru Libertate și împotriva obligativității

7 martie

Cele mai mari crime împotriva umanității au fost înfăptuite de guverne sub protecția legilor împotriva propriilor cetățeni. Stalin, Hitler și Mao au acționat conform legilor. Acestea sunt motive în plus să nu încredințăm grija sănătății individuale unor guverne, ci să rămână în responsabilitatea fiecăruia, iar legile și guvernanții să se ocupe de respectarea drepturilor și libertăților individuale. Cine își dă libertatea de dragul siguranței, acela le va pierde desigur pe amândouă.

Legea vaccinărilor obligatorii, în forma dezbătută in 2017-2019 și gândită prin 2014, este ACUM în discuție în Parlament și a trecut deja prin câteva comisii parlamentare.

Ea prevede vaccinarea obligatorie a tuturor persoanelor, adulți și copii, după o schemă stabilită de politicieni cu interese financiare, nu sanitare. Proiectul prevede amenzi recurente in cazul refuzului, intre 5000 și 10000 de lei. Prevede că medicii nu au voie să se exprime negativ despre vaccinuri, iar firmele producătoare pot desfășura campanii de persuasiune.

Dacă părinții refuză vaccinarea copiilor lor Direcția de Protecția Copilului se poate sesiza și îi poate ancheta cu suspiciunea că aceștia își privează copilul de drepturi și acționa in consecință.

Legea prevede scheme obligatorii pentru recuperarea vaccinărilor neefectuate de adulți /copii, prevede că dacă guvernul decretează situație epidemiologică specială (ex.: epidemie de coronavirus, rujeolă sau gripă porcină) atunci vaccinarea întregii populații devine urgentă și obligatorie. Dacă legea ar fi fost in vigoare din 2019, acum am fi fost toți obligați să ne vaccinăm anti covid, cu Pfizer, Moderna, BioNTech, AstraZeneca, Sputnik V sau cu ce dicta Orban, Câțu sau Arafat.

Obligativitatea vaccinărilor încalcă Constituția României care prevede că orice persoană are dreptul la integritate fizică (Art.22), libertatea individuală este inviolabilă (Art.23), orice persoană are dreptul să dispună de ea însăşi (Art.26).

Obligativitatea vaccinărilor încalcă Codul Civil care spune că integritatea fizică a oricărei persoane sunt garantate si ocrotite in mod egal de lege (Art. 61.(1)), prevede că trupul uman este inviolabil și că orice persoană are dreptul la integritate fizică (Art. 64.(1),(2)).

Obligativitatea vaccinărilor încalcă numeroase legi interne, precum legea 46/2003, care prevede la art.13 că orice persoană are dreptul să refuze sau să oprească orice intervenţie medicală, și legea 95/2006 care stipulează la art.382(1) că medicul trebuie să acționeze respectând voinţa pacientului şi dreptul acestuia de a refuza ori de a opri o intervenţie medicală asupra sa.

Obligativitatea vaccinărilor încalcă mai multe tratate de drept internațional, Convenția de la Oviedo care stabilește ca regulă de bază suveranitatea principiului consimțământului liber și informat (Art.5) și primatul interesului binelui persoanei față de interesul general al societății sau științei (Art.2). Acest proiect de lege încalcă și alte tratate internaționale care susțin autodeterminarea persoanei și necesitatea consimțământului informat, precum Declaration of Geneva, Belmont Report și Declaration of Helsinki.

Oricât de bun ar fi un produs sau un medicament, el nu poate fi impus cu forța peste voința persoanei. Utilizarea oricărui produs sau act medical care presupune riscuri oricât de mici, trebuie să fie lăsat la libera alegere a oamenilor pentru care este destinat. Legea trebuie să apere drepturi , nu să le anuleze, legea trebuie să prevină abuzuri, nu să le faciliteze.

De aceea credem că se impune amendarea legii, înlocuirea conceptului de ”vaccinări obligatorii” cu cel de ”vaccinări recomandate” și înlăturarea tuturor discriminărilor, sancțiunilor și a mecanismelor de coercitive din actualul proiect de lege. Legea trebuie să permită medicului să informeze corect pacientul şi să decidă liber dacă recomandă vaccinarea, sau nu, în funcţie de interesul şi starea de sănătate a pacientului. De asemenea, legea trebuie să asigure pacientului dreptul să accepte sau să refuze vaccinarea.

Iar crearea unui pașaport de vaccinare devine instrumentul de impunere, măsurare și instituționalizare a obligativității medicale. Acum e pentru covid, apoi pentru toate vaccinurile, apoi pentru scor social ca in China, pentru comportamentul tău față de ”partid și de stat”, eventual pentru anularea identițății, proprietății, închiderea contului bancar, un buton prin care cei puternici pot scoate din priză un cetățean indezirabil dpdv ideologic, un Cancel Culture device.

Conceptul de vaccinare obligatorie este o idee totalitară și este împotriva tuturor principiilor medicale, juridice, etice, deontologice, a logicii simple și bunului simț.

P.S.: Presiunea unui totalitarism corporatist politico-farmacologic cu pretext sanitar este în creștere în ultimii ani. Am contribuit la realizarea a numeroase scrisori deschise, dezbateri publice, petiții, memorii etc. împotriva obligativității vaccinărilor. Câteva dintre ele le găsiți aici:

Dr Mircea Pușcașu

Asociația Bucovina Profundă

P.P.S.: În aceeași ordine de idei voi merge la protestul de la București din 7 martie 2021, ca reprezentant al asociației Bucovina Profundă și al Federației ProVita. Ne vedem acolo!

SPUNE NU VA€€INĂRII FORȚATE!
În fața Parlamentului – Parcul Izvor
DUMINICĂ, 7 MARTIE 2021, ora 15.00
Ne vedem la București.
Cine mai vine? Ai dat share? Ai dat click pe Particip?

Un comentariu »

  1. Lasati-l pe Hitler in pace.
    Propaganda jidaneasca este cea care va inseala.
    Nu se compara sacrificiul german pentru lichidarea fiarei rosii cu crimele voluntare ale „aliatilor” – psihopatul Churchill, jidanul Roosevelt si ceilalti care au omorat dupa razboi 15 milioane de germani … fiindca germanii „sub” Hitler nu mai platisera tribut jidanului international ai devenisera prima putere tehnologica si militara a lumii.

    Apreciază

    Comentariu de gheorghe — 3 martie 2021 @ 09:46 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: