Bucovina Profundă

3 septembrie 2020

OMS folosește „inteligența artificială” și „ascultarea socială” pentru a controla informațiile despre COVID 19

Filed under: bio-wars,cenzura,dictatura,totalitarism — Mircea Puşcaşu @ 11:04

OMS folosește „inteligența artificială” și „ascultarea socială” pentru a controla informațiile despre COVID 19

Articol de Adrian Pătrușcă / evz.ro

Cine își mai făcea iluzii că Organizația Mondială a Sănătății este preocupată în primul rând de combaterea pandemiei va fi șocat să afle că OMS este implicată într-un adevărat război informatic și ideologic, asemenea unei mega-campanii electorale planetare.

World Health Organization (WHO) Director-General Tedros Adhanom Ghebreyesus
Photo by Fabrice COFFRINI / AFP

Organizația Mondială a Sănătății lucrează cu o companie de analiză digitală într-o acțiune de „ascultare socială”, supraveghind conturile a milioane de persoane de pe rețelel sociale, pentru a lupta împotriva „dezinformării legate de coronavirus”.

Potrivit unui articol de informare al Organizației Mondiale a Sănătății din 25 august, intitulat „Imunizarea publicului împotriva dezinformării”, OMS, care este brațul sanitar al ONU, afirmă că este o „supraabundență de informații și o răspândire rapidă de știri, imagini și video” legate de coronavirus.

OMS a declarat în comunicatul său de presă că lucrează cu „colegi de la inițiativa UN Global Pulse, care folosesc inteligneța artificială și megadatele pentru a se ocupa de problemele de dezvoltare și umanitare și pentru a aplica ascultarea socială a țărilor acolo unde radioul este un medium popular de informații”.

„Nu ne batem doar cu virusul”, este citat în articol directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebeyesus. „Ne batem și cu trollii și cu adepții teoriei conspirației care promovează dezinformarea și subminează răspunsul la epidemie.”

În iulie, administrația Trump a demarat oficial procesul de retragere a țării sale din OMS. În aprilie, Trump declara că OMS „a jucat un rol în proasta gestionare și în disimularea răspândirii virusului”.

Tot în aprilie, un reprezentant al OMS declara avortul un „serviciu esențial” în timpul pandemiei.

OMS a ținut prima sa „Conferință de infodemiologie” în iunie-iulie, ocazie cu care a făcut apel la „adaptarea, dezvoltarea, validarea și evaluarea de noi măsuri și practici bazate pe date factuale pentru a preveni, depista și răspunde la falsuri și dezinformare”.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în februarie anul acesta, cu mult înainte ca majoritatea țărilor să înceapă să ia măsuri împotriva epidemiei, reprezentanți ai OMS s-au întâlnit la sediul Facebook pentru a discuta „cum să fie promovată informația corectă despre COVID-19”.

OMS a numit „dezinformările” despre coronavirus cu termenul „infodemic”, ceea ce înseamnă, spune ea, că, „asemenea virusului, sunt foarte contagioase și se înmulțesc exponențial”.

Din cauza acestei „infodemii” OMS spune că folosește „ascultarea socială” cu instrumente „de monitorizare care învață singure” („machine learning monitoring”) pentru a combate „fakne news”-urile.

OMS spune că, săptămânal, verifică 1,6 milioane de „informații pe diferite platforme  de social-media”.

Angajații folosesc apoi „mașinile de monitorizare” pentru a pune laolaltă o „nou dezvoltată taxonomie de sănătate publică” pentru a clasa informațiile pe patru teme diferite: cauza, boala, intervențiile și tratamentul.

Tim Nguyen este un expert în tehnologie care colaborează cu Rețeaua de Informații pentru Epidemii a OMS (EPI-WIN) pentru a combater dezinformările, potrivit LifeSiteNews.

În comunicatul de presă al OMS, el afirmă că contracararea „fake news” a intervenit „prea târziu”.

„În realitate, combaterea știrilor false sau a zvonurilor nu este decât o reacție sau o atenuare atunci când este prea târziu”, arată Nguyen în comunicat.

„Ceea ce am înființat noi de la începutul pandemiei este ceea ce numim o abordare de ascultare socială.”

Potrivit comunicatului de presă al OMS, „mașinile cu învățare automată” oferă o perspectivă a „ce fel de emoții experiază utilizatorii”.

„În loc să împartă pur și simplu datele pe tipuri de sentimente (pozitive, neutre, negative), analizele de limbaj pot depista anxietate, tristețe, negare, acceptare și alte emoții exprimare în postările de pe rețelele sociale”, arată OMS în comunicatul său.

Nguyen spune că el și oamenii săi „au învățat acum, după două luni și jumătate, să realizeze astfel de analize” ale „temelor și subiectelor recurente”.

„Pentru noi, acest lucru înseamnă că trebuie să re-promovăm informații în diferite momente. Oamenii ar putea să nu le înțeleagă prima dată cânt le promovăm, însă când întrebările și problemele apar mai târziu, aceasta înseamnă că trebuie să le promovăm din nou.”

Realizatorul Fox News, Tucker Carlson, atrăgea atenția într-o emisiune recentă că scopul OMS este de a contribui la instituirea unei noi ordini mondiale.

„Reorganizarea societății este scopul. Citez: «Nu o vom face, nu ne putem întoarce la ordinea la care lucrurile erau înainte.» Este un citat direct din șeful Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, care, de altfel, nu este cu adevărat un medic”, a afirmat Carlson.

În schimb, OMS nu pare câtuși de puțin preocupată să afle cum a apărut și s-a răspândit epidemia de coronavirus. Recent, doi experți ai OMS au revenit din China după o vizită de trei săptămâni, în care au ocolit tocmai Wuhan, locul de origine al COVID-19.

Sursa : evz.ro

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: