Bucovina Profundă

16 iulie 2020

FEDERAȚIA PRO VITA CERE RESPINGEREA LEGII PRIVIND CARANTINA ȘI IZOLAREA

Filed under: atitudine,bioetica,boicot,dictatura,pro-vita,Uncategorized — Mircea Puşcaşu @ 11:12

do-pigeons-stop-flying-fear-eagle

FEDERAȚIA PRO VITA CERE RESPINGEREA LEGII

PRIVIND CARANTINA ȘI IZOLAREA

 

Scrisoare deschisă către Guvern, Parlament și întreaga clasă politică din România

Federația Organizațiilor Ortodoxe Pro Vita din România solicită întregii clase politice din România respingerea proiectului de lege Pl-x 418/2020 referitor la instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, lege care deschide calea unor abuzuri fără precedent în istoria postdecembristă a României.

După patru luni de încălcări flagrante ale drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor români, clasa politică din România rămâne consecventă în prelungirea stării de forță majoră, propunând un nou proiect de lege totalitar, având ca suport evoluția epidemiei COVID-19. Cu toate că s-au comis greșeli grave, încă de la apariția epidemiei în Europa, Guvernul României a adăugat și altele nenumărate, aplicând o politică de stat și medicală de austeritate, fără a solicita o conlucrare loială cu toate instituțiile publice abilitate, pentru a gestiona și rezolva o problemă atât de complexă și de gravă. Modalitatea de acțiune unilaterală adoptată de guvern îl dovedește a fi străin de cele mai bune intenții față de soarta și sănătatea poporului român, ca dovadă angajarea masivă a mass-media în procesul de manipulare și inducere a unei stări de panică în rândul populației, metodă care nu are nimic în comun cu măsurile democratice, oneste și legale, prevăzute pentru situații de urgență.

După ce a distrus întreaga economie și întreg echilibrul social, sacrificând primăvara și perioada Sfintelor Sărbători, cum nu a făcut niciun regim politic în ultimii 30 de ani, Guvernul României continuă, în mod cu totul iresponsabil și destabilizator, să distrugă și timpul verii, perioadă de refacere și odihnă a cetățenilor, refuzând orice colaborare cu societatea civilă, cu Biserica Ortodoxă, cu specialiști din toate domeniile, prin care se poate redresa situația și găsi o soluție viabilă în aceste grele împrejurări.

Folosindu-se de autoritatea și forța legii, în mod abuziv și discreționar, guvernul a creat un precedent extrem de periculos, care a dus la agravarea stării de sănătate, la conflicte și violențe între cetățeni, anarhie și alte consecințe neprevăzute. Lipsa de transparență și conlucrare vădește guvernul de rea-intenție, mai exact de intenția de a lovi și distruge cele mai sfinte și nobile valori ale acestui popor, cu o tenacitate ieșită din comun. Fără a evalua situația nefastă a celor patru luni de drame, datorate gestionării defectuoase a crizei în derulare și fără a lua în seamă semnalele sosite din teren, guvernul insistă pe o politică de austeritate, păgubitoare și revoltătoare. Lipsește până și o conlucrare cu alte state, ceea ce conduce la concluzia că acest guvern are ceva special de aplicat acestui popor român,   

cu o tradiție creștină de 2000 de ani.

Însă, orice fel de politică și orice metode va încerca să instituie mai departe guvernul, pe aceeași linie, nu va reuși să înfrângă o conștiință trează a românilor care nu vor renunța cu niciun chip la drepturile divine și umane, la valorile și bunurile inviolabile pe care le dețin. Viața, sănătatea, credința, libertatea nu vor putea fi niciodată îngenuncheate de niciun regim din lume!

 

Carantinarea forțată a românilor ar putea deveni un fapt divers

Încălcarea drepturilor și libertăților cetățenești nu poate lăsa indiferent un popor care a rezistat, timp de 2000 de ani, vicisitudinilor istorice. Românii rezistă la greu, au demonstrat-o din plin mucenicii din închisorile comuniste, „vinovații fără vină”. Însă cei care s-au sacrificat pentru binele acestei țări nu și-ar fi închipuit nici în cel mai cumplit coșmar că românii anului 2020 riscă să fie încătușați doar pentru vina de a părea bolnavi, de a fi „suspecți” de boală! Potrivit Dicționarului Explicativ al Limbii Române, termenul de „suspect” desemnează o persoană care inspiră neîncredere, de care trebuie să te ferești, un om dubios, îndoielnic. Iată ce acuzație planează de acum înainte asupra tuturor românilor! Cu toții vom fi, odată cu adoptarea acestei legi, presupuși rău-făcători, de care semenii trebuie să se ferească și pe care îi pot reclama forțelor de ordine!

Considerăm că articolul 2, punctul a) al proiectului de lege, care prevede izolarea „persoanelor suspecte de a fi infectate sau purtătoare ale unui agent patogen de alte persoane” intră în contradicție cu Legea Drepturilor Pacientului, reprezentând un atentat la adresa valorilor democrației, cu atât mai mult cu cât autoritățile ne informează că legea se va aplica și în cazul altor boli infectocontagioase. Astfel, un banal virus gripal ar putea fi încadrat cu ușurință în categoria agenților înalt patogeni, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății anunță că declanșarea unei pandemii de gripă este iminentă[1]. Carantinarea forțată a românilor va deveni în curând un fapt divers, deoarece în fiecare an Ministerul Sănătății declară epidemie de gripă! De altfel, Raed Arafat însuși a declarat, în fața Comisiei Juridice din Senatul României, că „această lege nu este destinată strict COVID”[2], fără să clarifice, însă, care sunt bolile vizate. De asemenea, articolul 2, litera e) definește, în termeni extrem de vagi, „riscul iminent” drept „amenințare imediată sau probabilitatea ridicată de apariție și răspândire a unui agent patogen în populația umană care poate avea un impact grav asupra sănătății și vieții omenești, în lipsa unor măsuri de prevenire și limitare a acestora”. Așadar, sfera foarte largă de aplicare a legii nu poate fi decât un motiv de îngrijorare cu privire la încălcarea drepturilor fundamentale și chiar a libertății cetățenilor, după bunul plac al autorităților.

În plus legea folosește ca motivare situațiile de forță majoră, fie reale, precum această recentă pandemie de Sars-Cov-2, fie imaginare, precum viitoare atacuri bioteroriste sau accidente epidemiologice de care Raed Arafat pomenește ca justificare a acestei legi. Este cel puțin o gravă eroare de logică și o poartă largă pentru abuzuri să tratezi și să legiferezi întreaga viață cotidiană normală ca pe un iminent scenariu catastrofic. Pentru evenimentele de forță majoră sau pentru situațiile catastrofice există deja posibilitatea de a decreta stări de forță majoră, de urgență, asediu sau alertă, legiferate in așa fel încât să fie împiedicate abuzurile. De aceea considerăm că legea integrală este inutilă și generatoare de abuzuri și trebuie respinsă ad integrum.

 

Internarea forțată a asimptomaticilor, fără bază științifică și etică

Articolul 2 litera d) care prevede „separarea fizică a persoanelor bolnave de o boală infectocontagioasă sau a persoanelor purtătoare ale unui agent patogen” este lipsită de temei științific, izolarea asimptomaticilor fiind contestată de specialiști. Astfel, dr. Radu Ciornei, cercetător în cadrul „Universității Ștefan cel Mare” din Suceava și specialist în imunologie, microbiologie și genetică moleculară, a declarat, recent, că o persoană care este confirmată pozitiv cu infecție SARS-CoV-2 nu este neapărat și o persoană contagioasă[3].

Punctul de vedere al specialistului sucevean este confirmat și de Organizația Mondială a Sănătății. Astfel, zilele trecute OMS a pus sub semnul îndoielii cercetările inițiale care spuneau că boala este greu de controlat, deoarece este transmisă de persoane asimptomatice. „Din datele pe care le avem, se pare că este rar ca un individ asimptomatic să transmită mai departe virusul”, a afirmat Maria van Kerkhove, epidemiolog OMS, într-o conferință de presă, conform CNBC[4].

La aspectele medicale se adaugă și cele etice legate de carantina, izolarea obligatorie sau limitarea accesului bolnavilor cronici în spitale, aspecte punctate de prof. dr. Vasile Astărăstoae, care arată că „internarea asimptomaticilor în spital se poate face numai cu consimțământul acestora sau printr-o hotărâre a instanței”[5].

De asemenea, în condițiile în care foarte mulți români au murit cu zile în ultimele patru luni, neavând acces la tratament și îngrijire medicală, considerăm că internarea asimptomaticilor duce la perpetuarea genocidului național, prin blocarea spitalelor și condamnarea la moarte a celor suferinzi. Astfel, președintele Colegiului Medicilor din România, dr. Gheorghe Borcean, arată că, din 15 martie până în prezent, românii au murit de peritonită și ocluzii pentru că au ajuns prea târziu la spital. Numărul bolnavilor morți în această perioadă a crescut cu 20% raportat la aceleași perioade din anii trecuți. Această situație a fost semnalată și de cunoscutul medic Monica Pop, care a declarat că pacienții cronici nu au avut posibilitatea de a se adresa nimănui în această perioadă[6].

Nu în ultimul rând, sub aspect juridic, amintim decidenților că, potrivit  art. 205 din Codul Penal, privarea de libertate este o infracțiune la adresa libertății personale, pedepsind-se cu închisoare de la 1 la 7 ani[7].

Refuzul autorităților de a efectua necropsii, învăluit în mister

Un mare semn de întrebare cu privire la gestionarea pandemiei COVID-19 îl reprezintă refuzul constant al autorităților de a efectua necropsii. „În această pandemie, avem studii cu privire la structura noului coronavirus, avem studii epidemiologice, studii clinice etc. și aproape deloc cercetări anatomopatologice. Aceasta deoarece nu s-au efectuat necropsii. Pare cel puțin bizar ca OMS și autoritățile sanitare, printre numeroasele recomandări, au „uitat” să solicite efectuarea necropsiei la cei declarați decedați ca urmare a COVID-19”, arată prof. dr. Vasile Astărăstoae. Bioeticianul român arată că refuzul efectuării necropsiei la decedații COVID-19, ca metodă științifică de fundamentare a planului de combatere a pandemiei, împiedică identificarea unor tratamente eficiente. „Se afirmă că în COVID-19 nu pneumonia este pericolul maxim, ci microtrombozele și infecții asociate. Dacă e adevărat, atunci tratamentul cu anticoagulante și antibiotice este indicat. Intubarea și ventilarea mecanică fac mai mult rău decât bine. În absența unor studii anatomo-patologice consistente o asemenea ipoteză nu poate fi nici infirmată, nici confirmată[8].

De altfel, cercetătorii italieni au descoperit, în urma autopsiilor efectuate asupra pacienţilor care au decedat din cauza Covid-19, că pneumonia interstițială nu reprezintă cel mai grav lucru, ci doar o consecință, deoarece virusul afectează în principal circulația sângelui, relatează cotidianul italian Il Giornale, citat de Rador[9]. În prezent, și Statele Unite iau în considerare această teorie italiană.

Atunci, de ce în România nu sunt permise necropsiile la decedații de COVID-19? Cine are interes ca adevăratele cauze ale bolii să nu fie scoase la lumină, împiedicând identificarea unui tratament adecvat și eficient? Sunt întrebări la care românii așteaptă urgent un răspuns.

 

Stimați guvernanți, domnilor senatori și deputați și întreagă clasă politică!

Prin această lege se urmărește nu doar manipularea sănătății noastre, ci și a libertății, a vieții și a morții, de aceea legea trebuie respinsă in integralitatea ei. Oricare cetățean are interesul de a evita infectarea și urmările acesteia, orice instituție publică, alături de Biserica Ortodoxă Română, pot oricând oferi soluții eficiente, viabile și salvatoare, dacă se dorește acest lucru. A persista, însă, într-o strategie extrem de periculoasă poate duce la consecințe dintre cele mai grave. Iar urmările sunt ușor de prevăzut, întrucât românul nu va renunța cu ușurință la ce are mai sfânt: sănătatea, viața, credința, copiii, familia, libertatea și bunurile pentru care a muncit toată viața.

Sunteți chemați să deliberați, să decideți soarta acestei legi! Nu uitați că sunteți trecători prin acest mandat, acordat de poporul din care vă trageți, nu uitați că ceea ce veți decide va leza acest popor în valorile și drepturile lui elementare, dar și sfinte, pentru care veți răspunde cu totul în această viață și cea de apoi! Nu vă jucați cu ceva care vă depășește! Ascultați poporul și astfel Îl veți asculta pe Dumnezeu! De aceea vă cerem să respingeți această lege abuzivă și totalitară!

 

 

FEDERAȚIA ORGANIZAŢIILOR ORTODOXE PRO VITA DIN ROMÂNIA

 

[1] https://www.formaremedicala.ro/expertii-oms-cred-ca-declansarea-unei-pandemii-de-gripa-e-o-chestiune-de-timp/

[2] https://www.agerpres.ro/viata-parlamentara/2020/07/10/senat-comisia-juridica-arafat-legea-privind-carantinarea-necesara-pentru-a-lua-masuri-de-raspandire-a-bolii–538415

[3] https://www.newsbucovina.ro/exclusiv/290948/cercetator-sucevean-specialist-in-imunologie-un-pacient-confirmat-pozitiv-la-sars-cov-2-nu-este-neaparat-si-o-persoana-care-poate-contamina-pe-altii

[4] https://romania.europalibera.org/a/oms-transmiterea-coronavirusului-de-catre-asimptomatici-este-foarte-rara/30660456.html

[5] https://www.activenews.ro/stiri/Dr.-Vasile-Astarastoae-Dilema-etica-internare-obligatorie-sau-izolare-162116

[6] https://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Medicii-incep-sa-dea-voalul-de-pe-Covid.Dr.-Borcean-presedintele-Colegiului-Medicilor-S-a-murit-mai-mult-de-infarct-ocluzii-si-cancer-pentru-ca-au-ajuns-prea-tarziu-la-spital.-Dr.-Pop-Sunt-reclamatii-ca-au-fost-trecuti-morti-la-COVID-fara-legatura-162015

[7] https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-205

[8] https://www.capital.ro/doctorul-vasile-astarastoae-atrage-atentia-asupra-unui-fenomen-ciudat-de-ce-nu-se-fac-necropsii-in-pandemia-covid-19.html

[9] https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-23972871-revelatia-socanta-autopsii-covid-19.htm

Un comentariu »

 1. Se impune respingerea acestor elucrubatii a clasei politice din Romania – carantina si izolare (se pare ca, clasa politica isi doreste sa fie carantinata si izolata!!!)
  Datorita razboiului impotriva Romaniei de insasi cei care sunt la putere, nu cred ca exista vreun lider la ora actuala! Oamenii frumosi ai Romaniei nu sunt pe esicherul politic! Romania ARE oameni frumosi! Vine si vremea lor.
  De fapt voiam sa subliniez ca datorita jocurilor politice si tradatorilor tarii noastre, nu vad in clasa politica nici macar un politician demn de a fi acolo!
  Insa am citit un articol in care dl Basescu se agita referitor la legea de carantinare si izolare pe care vor s-o voteze (Senat) promulge clasa politica, subliniind ca exista un Regulament International de Sanatate din 2005 pe care Romania l-a semnat. Iar in calitate de membra a UE, Romania are obligatia sa respecte Decizia nr. 1082/2013/UE a Parlamentului European si a Consiliului din 22 oct. 2013, care preia Regulamentul International de Sanatate 2005 al OMS, privind amenintarile transfrontaliere grave pentru sanatate, publicata in Jurnalul Oficial al UE din data de 05.11.2013, sub nr. L293/1 cu intrare in vigoare la publicare. Cele 2 (doua) acte normative – OMS si UE – sunt obligatorii pentru Romania. Decizia 1082/2013/UE, a fost aprobata fara obiectii si de Parlamentul Romaniei! Acest lucru arata ca exista toate instrumentele legislative care definesc toate elementele luptei coordonate a statelor impotriva PANDEMIILOR – CARANTINA, IZOLARE, …. ETC.!!! DE CE, clasa politica din RO vrea o alta lege de – carantinare-izolare!?! Se pare ca isi doresc debarcarea ….. clasa politica tradatoare, trezeste-te!!! Romanii NU au nevoie de zbiri, de dictatori ci de oameni conducatori carora sa le pese, sa lupte pentru dezoltarea Romaniei, sa gindeasca proiecte care sa reporneasca economia, sa fie in mijlocul romanilor care i-au „ales”, fara tradari, fara vinzari ….. clasa politica trebuie sa apere interesele romanilor, interesele Romaniei si nu invers! Asa sa ne ajute Dumnezeu! Respingeti aceasta atrocitate!

  Apreciat de 1 persoană

  Comentariu de Vero — 16 iulie 2020 @ 13:39 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: