Bucovina Profundă

19 iunie 2020

Retorica războiului recent – Dialog la Marginea Lumii – DML #003

Dialog la Marginea Lumii – DML #003

RETORICA RĂZBOIULUI RECENT

15 comentarii »

 1. M-am tot intrebat de cand a început aceasta pandemie falsă , ce pot eu sa fac din minuscula mea poziție,cum pot sa lupt impotriva acestui „razboi social”. Am ajuns la concluzia ca pot doar sa ma rog si sa cred ca Dumnezeu ne va salva,dar cu o condiție: sa ne rugam cu toții cu adevărat. Nu sa ne prefacem.
  Sa pun personal mai multe metanii cerând iertare Bunului Nostru Dumnezeu.
  Si cer iertare terminând cu o întrebare:
  De ce a îngăduit Dumnezeu acest razboi!?

  Apreciază

  Comentariu de darurilesfintilor — 19 iunie 2020 @ 12:11 | Răspunde

  • Dumnezeu a creat omul liber, iar omul liber poate face ce vrea inclusiv sinucidere, inclusiv război mondial. Dumnezeu suferă alături de cei prigoniți, fiind EL Însuși Prigonitul prin excelență. Curaj și libertate vă urez, după cuvântul spus nouă de Hristos : „Îndrăzniți, eu am biruit lumea!”!

   Apreciat de 1 persoană

   Comentariu de Mircea Puşcaşu — 19 iunie 2020 @ 21:52 | Răspunde

   • Domnule Mircea Puscasu:fārā supārare! DUMNEZEU controleaza totul : si pe sinucigas si pe omul liber si pe nebun si pe omul drept. Dacā se întâmplā ceva rāu, inseamna ca Dumnezeu a lāsat sa se intâmple nebunia nebunului , sinuciderea întru pierderea raiului pentru sinucigas si „libertatile” exagerate, extremiste ale omului „liber”. Dumnezeu e bun si îl protejeazā pe omul bun! Totdeauna, si HRISTOS a zis, absolut totdeauna Dumnezeu controleaza totul! Cāile Domnului numai de EL sunt stiute! Nouā, oamenilor, ne rāmâne numai sa ne rugām : ***Credinta+ speranta+iubirea!*** ////// Vā rog sā publicati comentariul în numele lui HRISTOS, pentru Adevār! Oamenii nu trebuie sā îsi piardā Credinta în Dumnezeu!

    Apreciază

    Comentariu de Lilas — 24 iunie 2020 @ 00:03 | Răspunde

 2. Domnule Mircea Puscasu,
  multumim ca tineti vie starea de trezvie a celor care va citim si, sper sa fim in numar cat mai mare! Problema care se pune acum este cea a dictaturii care se instaleaza pas cu pas , fara rusine, cu bucurie, direct si nesimtit. Din dictatura nu se mai poate iesi! E timpul sa ne gandim concret la o echipa de avocati care, uniti, sa reprezinte interesele romanilor impotriva modului fascist in care suntem tratati. Sa-l aducem la bara pe acest arafat care inspaimanta prin salbaticia sa, dar si pe iohanis, orban si tataru.. (intentionat fara majuscule).Va rog, haideti sa ne ,miscam in directia asta pana nu este prea tarziu! Dvs cum vedeti iesirea?

  Apreciază

  Comentariu de FAG — 21 iunie 2020 @ 15:04 | Răspunde

 3. Doamne ajută,

  Întrucât am văzut că de pe scribd.com (că se cere abonament) este greu de descărcat ediția originală, fără retușuri, a Bibliei Sinodale din 1914 (care are Vechiul Testament după Septuaginta), indic mai jos linkul de unde poate fi descărcată fără probleme: https://cititorul.home.blog/2020/06/23/biblia-sinodala-din-1914-pdf-exemplar-original-neretusat/

  Bonus, tot de acolo se poate descărca ediția din 1910 a Psaltirii.

  Apreciat de 1 persoană

  Comentariu de Ioan C. — 23 iunie 2020 @ 19:41 | Răspunde

  • Ediția Anania dpmdv e cea mai bună. Se găseste în aplicație. Rog pe cineva care are varianta în format tipărit să verifice selectiv dacă este conform cu aplicația de pe magazin play. Mulțumesc
   Ps. Intr-adevăr din ce am observat, varianta actuală a Bibliei este o compilație între Biblia de la 1914 si cea a lui Cornilescu. ( probabil la asta te-ai referit când ai zis ajustări )

   Apreciază

   Comentariu de Paul — 29 iunie 2021 @ 15:44 | Răspunde

   • Nu Cornilescu, ci versiunea ebraica.

    Apreciază

    Comentariu de Ioan C. — 29 iunie 2021 @ 16:58 | Răspunde

    • Păi versiunea ebraică si cea a lui Cornilescu sunt foarte asemănătoare. În ambele există ambiguitatea în înțelegerea textului în mod silogistic. Se ştie că masoreții au umblat la text. Vă rog să faceți o comparație între textul masoretic si Cornilescu si veți găsi aceeasi semantică. În orice caz versiunea Anania e fără cusur, că asta era ideea în fond. Multumesc pentru atenție.

     Apreciat de 1 persoană

     Comentariu de Paul — 29 iunie 2021 @ 19:28

    • Are și Biblia Anania câteva foarte mici scăpări. De ex. în Apocalipsa cap. 20 e vorba totuși de mia de ani, nu de mii de ani. Urmăriți toate edițiile ortodoxe Noului Testament până în 1979, când s-a trecut la mii de ani.

     Apreciază

     Comentariu de Ioan C. — 29 iunie 2021 @ 21:51

    • Vezi totuși dacă în versiunea originală termenul este : οι χιλιάδες ετών
     Si fă o traducere corectă în context. Nu sunt specialist de limbă greacă, hai să rezolvăm problema.
     Deci dacă în versiunea originală apare  οι χιλιάδες ετών atunci e vorba de mii de ani. Si în orice caz acesta nu trebuie să fie un punct de poticnire . Multumesc

     Apreciat de 1 persoană

     Comentariu de Paul — 29 iunie 2021 @ 22:43

 4. Ați specificat de la inceputul clipului că virusul respectiv, în opinia dvs. , există.
  Pentru că sunteți o persoană de influență, si astfel îi puteți induce în eroare pe mulți , ( propovaduind de fapt aceeiasi nălucire pe care o propovaduieşte toată media), vă rog să aduceți dovada existențelei reale a ceea ce afirmați. Prin postulatul despre virusuri se cere ca: orice virus despre care se afirmă că există trebuie sa fie neapărat izolat. Nu mai lungim discuția despre dimensiunile fizice, despre proprietatea prin definiție si anume: că virusul se află la intersecția dintre neviu si viu, pentru că intrăm intr-o filosofie fără sfârsit si fără Dumnezeu. Este păcat de oceanul de adevăr pe care îl spuneți ,din momentul în care , de la inceput turnați picătura de minciună care otraveşte tot adevărul si îl transformă în minciună. Asta o spus-o regretatul Mugur Vasiliu.
  Ca un argument în ceea ce afirm, vă rog să citiți pledoaria Sfantului Vasile cel Mare despre atomi.
  Citiți vă rog şi evanghelia în care Mântuitorul spune: ” Nimic din ceea ce este în afară şi intră în om, nu poate să îl spurce.” Si vă rog să înțelegeți acest
  citat în contextul efectiv în care face afirmația, adică în contextul igienei, a faptului de a te îmbolnăvi mâncând cu mâinile nespălate.

  Apreciază

  Comentariu de Paul — 29 iunie 2021 @ 15:29 | Răspunde

 5. În aceeiasi ordine de idei pun ipoteza unei persoane pentru a o discerne.
  „Cer oricarui pamantean sa imi demonstreze cu fotografii si alte dovezi ca mincinoasa gripa spaniola a existat. De ce asta? Pentru ca in 1918 s-a intamplat fix, dar fix ce se intampla acum cu „pandemia” inexistenta. Si atunci, ca si acum, n-a existat nici o pandemie, nici un virus. Si atunci, ca si acum, n-au murit milioane de oameni din cauza unui virus inexistent. Si atunci, ca si acum, s-a electrificat pamantul / s-a implementat tehnologia 5G, care, in coroborare cu vaccinarea fortata a soldatilor din 1918 / seniorilor din spitale sau aziluri din 2019, a produs decese.

  Nici pentru 1918, nici pentru 2020/2021 nu exista absolut nici o fotografie cu sute, mii de morti (de milioane nici nu mai poate fi vorba)!

  Si atunci, ca si acum, propaganda ocultei sataniste a aruncat in ochii pamantenilor informatii false cu gropi comune (in 1918, doar informatii false, in 2020/2021, fotografii falsificate pe computer).

  Nici pana in ziua de gratie 28 iunie 2021, omenirii nu i s-a demonstrat inca existenta sars-cov2, fiind prostita pe fata cu mizerabila poza colorata a unui asa-zis virus, un balon initial albastru, apoi rosu, plin de trompite copiate batjocoritor dupa urechile lui Shrek.

  Care este provocarea? Pai, pentru ca in 2020 au repetat minciuna din 1918 cu inexistenta gripa spaniola, provoc pe oricine sa-mi arate o singura fotografie din 1918 si una singura din 2020/2021 cu morti pe strada, in aer liber, picati si decedati subit peste tot din cauza virusului ucigas pentru ca, nu-i asa, (inexistentul) sars-cov2 omoara tot ce prinde, ca doar nu degeaba au impus botnite, nu? Pentru ca virusul din saliva umana ucide pe loc pe cine il atinge, de-aceea ne-au furat si dreptul fundamental de a respira, numai si numai sa ne protejeze pe noi de virusul ucigas, ati si uitat deja?

  Asadar, vreau o singura fotografie in ambele farse ale umanitatii cu decedati subit pe strada, asa cum exista fotografii ale oamenilor secerati si morti la propriu de foame pe strazi, ulite, orase, campii etc de la Holodomorul din 1934!

  Dati cautare pe net la imagini despre:
  – spanish flu
  – pandemia mondiala 2020
  – apoi Holodomor

  si la primele doua nu veti gasi nici o poza cu morti, spre deosebire de a 3-a! De ce amintesc de Holodomor? Pentru ca asa arata oamenii morti pe strazi, chiar daca motivul a fost altul (marea foamete)! Imaginati-va cum ar fi trebuit sa arate Terra cu milioane de morti ucisi de virusul ucigas! In toata „pandemia” asta de 17 luni, un singur om nu mi-a decedat subit in fata, la coada la magazin, pe strada, in piata, in vreo cladire, oriunde am mers, asa cum ar fi trebuit sa se intample! Si fiti sinceri, nici dvs. sau oricarui alt pamantean nu i s-a intamplat! Decesele au fost doar in spitale si aziluri (din alte cauze, nu din vina bietului virus inventat), iar cifrele uluitoare, doar din pix!

  La primele doua cautari pe net (mincinoasa gripa spaniola si mincinoasa pandemie actuala) nu veti gasi in vecii vecilor (amin!) decat fotografii propagandistice cu militari, camioane militare, paturi de campanie aliniate pentru spectacolul grotesc de manipulare a Terrei si isterizare colectiva, medici si asistenti infofoliti ca mumiile, zeci de botnite pe boturi vandute diavolului si alte trucuri. Veti gasi orice, numai cadavre adevarate, NU!”

  Apreciază

  Comentariu de Paul — 29 iunie 2021 @ 18:22 | Răspunde

 6. LÓGIC, -Ă, logici, -ce, s. f., adj. I. S. f. 1. Știință a demonstrației, al cărei obiect este stabilirea condițiilor corectitudinii gândirii, a formelor și a legilor generale ale raționării corecte.
  2. Gândire justă, raționament corect, consecvent și temeinic.
  CONSECVÉNT, -Ă, consecvenți, -te, adj., adv., s. n. 1. Adj., adv. (Care acționează) statornic, conform cu principiile sale, credincios ideilor sale.
  RAȚIÚNE, (2, 3) rațiuni, s. f. 1. Facultate, proprie omului, de a cunoaște prin noțiuni, judecăți, raționamente; gândire (logică); p. ext. judecată, minte
  VOÍNȚĂ, voințe, s. f. 1. Funcție psihică caracterizată prin orientarea conștientă a omului spre realizarea unor scopuri și prin efortul depus pentru atingerea lor. ♦ Trăsătură de caracter definită prin decizie fermă și perseverență în învingerea obstacolelor. 2. Ceea ce hotărăște cineva; hotărâre, decizie, voie. ♦ Învoire, consimțământ. 3. Intenție, scop. 4. Dorință, poftă, chef. – Voi2 + suf. -ință.
  LIBERTÁTE, (4) libertăți, s. f. 1. Posibilitatea de a acționa după propria voință sau dorință. ◊ Loc. adv. În libertate = după bunul-plac, nestingherit. ◊ Expr. A-și lua libertatea să… (sau de a…) = a-și îngădui, a-și permite să… 

  Apreciază

  Comentariu de Paul — 29 iunie 2021 @ 21:46 | Răspunde

 7. Plus că se stie faptul că această chestiune controversată a dezvoltat milenarismul protestant. Nu?
  Dacă ar fi vorba de mia de ani, ce bine ar fi dacă am sti care mie, si tot astfel dacă ar fi vorba de mii de ani, ce bine ar fi dacă am sti care mii. De aceea zic că a căuta nod în papură este inutil
  Mai bine hai să ferim drobul de sare de pe cuptor sau altfel , să luăm copilul de pe vatră. Bine este a sti adevarul. Te felicit pentru că ai pus oamenilor adevărul pe masă.

  Apreciază

  Comentariu de Paul — 29 iunie 2021 @ 23:02 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: