Bucovina Profundă

10 februarie 2020

Premiile Oscar, tribună a ipocriziilor stângiste

Filed under: articol,atitudine,Uncategorized — Mircea Puşcaşu @ 21:43

Premiile Oscar, tribună a ipocriziilor stângiste

joker-jared-leto-joaquin-phoenix-dc-universe-1579084246

Un articol de Anghel Buturugă

Joker e revoluționar Woke cu subsolul plin de deplorabili exploatați

Fu Oscarul. Deloc interesat. Apoi văz că s-a creat ceva turmoil pentru că Oscar goes to un coreean, pentru prima oară în istoria acestor premii. Și că cică filmul care a câștigat este despre lupta de clasă (Parazitul se numește). A luat și Joaquin Phoenix pentru rolul din Joker (bifat și ăsta). Nu o să comentez aici filmele, însă mă refer la discursurile celor doi premiați.

Coreeanul, ca un om normal, s-a dus să-și ia premiul, a vorbit în limba lui (evident că știe engleză) spunând câteva propoziții despre regizorii mari pe care-i admira și care erau acolo și mai adaugă că se va îmbăta la noapte. Adică, nah, reacție de om care tocmai a câștigat premiul cel mare. Fără discursuri emoționale, fără ideologie, fără tezisme, fără Woke, fără justice, fără race, chiar și fără luptă de clasă. Ci: uraaa și la gară să mă-mbăt de fericire.

Și vine și Phoenix, Jokerul. Aici cu totul altceva. Interpretul psihoticului sadic și criminal în serie ține un speech foarte woke și justițiar. I-auzi-l: „cred că, fie că vorbim despre inegalitatea de gen, rasism, drepturi queer sau pentru indigeni, drepturi ale animalelor, vorbim despre lupta împotriva nedreptății. Vorbim despre lupta împotriva credinței că o națiune, un popor, o rasă, un gen, o specie are dreptul de a domina, folosi și controla o alta cu impunitate”. Înălțător, așa-i?

Stați să vedeți mai departe: „credem că suntem centrul universului. Mergem în lumea naturii și o jefuim de resurse. Ne simțim îndreptățiți să inseminăm o vacă și să-i furăm copilul chiar dacă strigătele sale de angoasă nu lasă loc la îndoială. Apoi îi luăm laptele care era destinat vițelușului său și îl punem în cafea și la cereralele noastre.”

Ha? Ce tocmai am citit?

Acum, să nu fiu înțeles greșit. Vacile sunt ființe prețioase și sensibile pe care le apreciez chiar mai direct decât Phoenix-Joker, căci aproape practic am crescut la coada lor. Dar măi frate, deci așa ceva?! Pentru mine zici că e un sequel din Parazitul în care elita privilegiată și bogată a lumii învață să exerseze compasiune abstractă, ipocrită și absurdă față de natură și vacă, dar care nu vede viermuiala din propriul subsol.

Cum să îți declari indignarea față de inseminarea artificială și înstrăinarea vițelului când tu vorbești pozitiv de drepturi queer printre care se numără și ideea de mamă surogat, inseminare artificială pentru a purta copilul cine știe cărui cuplu de gay sau trans? Până la vițel, nu este mai normal să condamnăm această comodificare a maternității și de comerț cu copii pentru răsfățul unei minorități privilegiate care are drepturi speciale de preemțiune față de toate celelalte grupuri sociale?

Discursul lui Phoenix arată tot ce are Hollywood-ul mai pervers ideologic și ipocrit. A transformat pe Joker într-o paparudă woke privilegiată, ca în Paraziții, care ține discursuri despre justiție socială și luptă socială în timp ce, la subsol, grămezi de deplorabili se zbat în marginalitate, excludere și shaming.

sursa: Buturuga Anghel / fb


 

Citiți și articolul:

 

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: