Bucovina Profundă

21 noiembrie 2019

Familia Smicală este chipul României de azi. VIDEO – Conferință de presă: Familia Smicală – Platforma ÎMPREUNĂ.  Mihai Smicală fugit din detenție, în direct prin telefon la conferința de presă: „Îmi este frică”. De Maria nu se știe nimic

Filed under: Smicală,Uncategorized — Mircea Puşcaşu @ 20:32

Familia Smicală este chipul României de azi

Camelia Smicală e sfâșiată, fără copiii ei smulși cu violență animalică de lângă ea. E abandonată de conaționali și de statul a cărui cetățenie o are. E acuzată, judecată, criticată de cei care îsi spun „români”. E vândută chiar de cei care ar trebui să o apere.
Dar tot ea este cea înțeleaptă, dincolo de aceste demonice atitudini față de ea: ca să nu mai fie politizată de conaționali tragedia ei cruntă, cere ea amânarea oricărui protest!
Exact după cuvântul din Apocalipsă „Cel ce spurcă, mai spurce, cel ce se sfințește, mai sfințească-se”.  Iartă-ne, Camelia, pentru lipsa de dragoste! Iartă-ne, Românie, că nimic nu înțeleg cei ce te vând pe nimic!

VIDEO – Conferință de presă: Familia Smicală – Platforma ÎMPREUNĂ

Mihai Smicală fugit din detenție, în direct prin telefon la conferința de presă: „Îmi este frică”. De Maria nu se știe nimic

 

La București a avut loc astăzi conferința de presă „Stadiul agresiunii împotriva copiilor Smicală”, organizată de Platforma civică de drepturi și libertăți ÎMPREUNĂ.

Au participat Mihai Gheorghiu și av. Ana-Corina Săcrieru de la Platforma ÎMPREUNĂ, sociologul Corina Bistriceanu Pantelimon și av. Ciprian Nastasiu.

Mihai și Maria Smicală au fost despărțiți de mama lor și unul de celălalt, fiind ținuți în centre de copii izolate din Finlanda. Despărțirea lor de familie și unul de celălalt s-a făcut în 2015, printr-o decizie pur administrativă, nu judecătorească, decizie care a fost executată în pofida legii și a faptului că instanța îi conferise mamei lor, medicul român Camelia Smicală, custodia copiilor. Motivul deciziei a fost halucinant: ca mama lor să nu „fugă” cu copiii în România. Copiii sunt cetățeni români și au în acte rezidența în orașul Piatra Neamț.

După ce Camelia Smicală a cerut repatrierea în România împreună cu copiii ei, ținuți împotriva voinței lor în centre de minori din Finlanda, Ministerul Afacerilor Externe a răspuns că nu poate acorda azil în Ambasada României unui cetățean român sau comunitar, această măsură fiind aplicabilă doar cetățenilor non-U.E. sau apatrizilor.

În urma acestei acțiuni, Serviciile Sociale Finlandeze au anunțat-o pe Camelia Smicală că nu i se va mai permite să-și vadă copiii sau să ia legătura cu aceștia.

Maria nu mai merge la școală și nimeni nu știe unde este. Toți cei care au încercat să o contacteze s-au confruntat cu un zid de tăcere. La școală nu a mai fost de luni și se presupune că este ținută drept pedeapsă la carceră, refuzându-i-se dreptul de a se adresa avocatului.

Mihai a fugit la un prieten necunoscut, cel mai probabil pentru a nu fi oprit de a se mai duce la școală. Mihai Smicală a intrat, prin forțe proprii și în pofida vicisitudinilor, la unul din cele mai bune licee din Finlanda, fiind singurul copil din sistemul de protecție din această țară care reușește acest lucru. Mihai își dorește să ajungă avocat și să combată nedreptățile.

Eroare
Acest video nu există

În timpul conferinței Mihai Smicală a intrat în direct prin video apel telefonic cu av. Ana-Corina Săcrieru. El a spus în direct în conferința de presă că se simte urmărit și hăituit și le cere autorităților române să îl scoată din Finlanda:

Nu mă simt bine, că sunt sigur că ați auzit că vineri au încercat să mă ia, când trebuia să mă duc să mă văd cu mama mea. Și îmi este frică, că nu am auzit nimic despre sora mea [mai] mică, Maria, și nu știu ce se întâmplă.

Nu vreau să mă duc înapoi, că nu mai am voie să îmi mai văd mama niciodată și nu știu ce să fac. Îmi este frică.

Să ne ajute [autoritățile din România], să ne scoată de aici, din Finlanda, că nu se mai poate. nu pot să stau aicea.

Sunt la un prieten. Cu mama vorbesc un pic, că nu pot să vorbesc mult. Sunt sigur că ascultă telefonul sau mă urmăresc. Dacă sun așa, repede, nu au timp să mă urmărească.”

 

Avocatul din oficiu al copiilor, Samu Leivo, nu mai poate fi contactat în acest moment, deși a apucat să facă toate demersurile pentru a cere revizuirea deciziei de preluare a copiilor de la mama lor.

Vorbind în direct prin apel videotelefonic, Camelia Smicală s-a folosit de acest prilej pentru a lansa un avertisment:

„Spusele mele sunt confirmate de studiile și ancheta făcută de căter televiziunea finlandeză. Este vorba despre un sistem care face bani. Miliarde. Iau copii numai din famili bune. De ce? Pentru că acei părinți vor lupta pentru copiii lor. Mie mi-au furat peste 200.000 de euro [în taxe, amenzi, costuri de evaluare și expertiză psihologică și socială – n.n.]. Și acest sistem manevrează miliarde de euro. Dacă nu-i oprim, se vor fura pe viitor copii numai din familii bune, la fel cum se face în Țările Nordice.”

 


Să o rugăm azi cu sfială pe Maica Domnului, Sfânta Fecioară Maria, pentru copiii asupriți, Maria și Mihai (Smicală), să îi ocrotească și să îi ajute, să le dea putere, răbdare și mângâiere, că știe și Ea, Preacurata, preabine știe ce înseamnă să ai copil care să fie încarcerat și asuprit, și sigur ne va înțelege și va asculta rugăciunile!

 

 

Un comentariu »

  1. Familia Simicală este o tragedie. Dar D-na Simicală poartă o mare parte din vină, deși sunt alături de ea. A permis să apară problema. Trebuia să fie atentă la regulile locale și nu a fost. E păcat de săracii copii. Se va rezolva dar, ei vor rămâne cu traume.

    Apreciază

    Comentariu de Florin — 21 noiembrie 2019 @ 22:01 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: