Lupta împotriva uitării forțate
Citește, interesează-te, caută să afli ce s-a lucrat in comunism, ca să nu se repete și ție sau generației copiilor tăi istoria rușinoasă și criminală a crimelor împotriva umanității, care a vrut să îți dea impresia că s-a încheiat acum 30 de ani.
Pogresismul, corectura politică forțată (corectitudinea politică), neomarxismul, aberațiile ideologiei gender, tehnologia de comunicare utilizată pentru a urmări, analiza și sancționa comportamentul, gândirea și exprimarea nonconformă, răpirea copiilor din familii sub motive politico-ideologice(precum in cazul familiilor Smicală, Bodnariu), impunerea prin lege a actelor medicale forțate (vaccinarea obligatorie), plutocrația globală prin structuri supra statale (concrete sau discrete), cu arome (identic-naturale) democratice aparente, cenzura expresiei, marginalizarea fundamentelor creștine ale civilizației, toate sunt avataruri ale aceluiași demon ideologic care a produs reeducarea de la Pitești, lagărele de la Canal, pușcăriile ideoligice de la Jilava, Aiud, Gherla, Sighet, Târgu Ocna, de asemenea și arhipelagul gulagurilor sovietice și din întreaga lume.
VIDEO- Documentar cu supraviețuitorul George Cușa despre închisorile comuniste, reeducarea de la Pitești și salvarea prin credință și bunătate
Ediţia emisiunii Dosar România, difuzată la TVR1, în care Alina Grigore şi echipa emisiunii ne-au spun povestea extraordinară a unui om cât o lecţie de istorie, în reportajul Preţul libertăţii.
Visul lui George Cuşa a fost să fie profesor. Dar regimul comunist i l-a spulberat. Avea 22 de ani şi era student la Filosofie când a fost arestat. A fost întemniţat la Jilava, a supravieţuit Fenomenului Piteşti, a fost închis la Gherla, iar mai apoi la Aiud. A fost condamnat la 25 de ani de închisoare politică şi a stat după gratii 11 ani şi 3 luni. Acum are 93 de ani, iar viaţa sa rămâne o carte deschisă.
Memorialul Închisoarea Pitești
70 de ani mai târziu | 70 years later
Evenimentul ce marchează 70 de ani de la începutul Fenomenului Pitești va debuta la ora 16:00 cu o conferință internațională ce îl aduce în prim-plan pe George Cușa, supraviețuitor al Experimentului Pitești. Veți putea afla chiar de la el cum au început violențele la Pitești.
George Cușa avea 22 de ani când a fost arestat de autoritățile comuniste. Era student la Filosofie. A fost condamnat la 25 de ani de închisoare și a trecut, timp de 11 ani, prin mai multe penitenciare. A fost una dintre victimele torturilor de la Închisoarea Pitești, în 1950, în plină desfășurare a Experimentului Pitești. Va fi eliberat și rearestat mai târziu. A ieșit din închisoare în 1964, ca majoritatea deținuților politic, în urma unui decret de eliberare. Astăzi locuiește împreună cu soția în Constanța.
Mai multe detalii pe pagina evenimentului:
https://web.facebook.com/events/986999521650693/
Lasă un răspuns