Bucovina Profundă

20 iulie 2019

Când vaccinările pot deveni un dezastru pentru sănătatea publică

Filed under: antivaccin,bioetica,ROR,Uncategorized — Mircea Puşcaşu @ 21:13

Breastfeeding_a_baby

Când vaccinările pot deveni un dezastru pentru sănătatea publică


Este vorba de vaccinarea ROR, cea legată de panica epidemică indusă prin mecanisme corporatist-guvernamental-mediatice, panica ce vizează atingerea de target-uri de marketing pharma și nu obiective de sănătate publică. (Am scris ceva despre subiect in Epidemia de epidemii. Construcția isteriilor profitable )

Acest vaccin iți propune/promite să te scape câțiva ani (între 5 și 9 ani) de rujeolă, oreion și rubeolă, expunându-te în schimb la reacții adverse grave și ireversibile precum diabet tip II (autoimun), pancreatită, sindrom Guillain Barre, autism, encefalită, sindrom Kawasaki, meningită, nevrite periferice, mielite etc.

Pe lângă faptul inadmisibil și incredibil că aceste vaccinuri conțin  componente virale crescute pe celule umane (fibroblaști pulmonari) obținute de la copii avortați, iar medicii vaccinatori care sunt neglijenți nu îți spun asta, mulți neștiind nici ei această informație aflată chiar în prospect (și care s-ar asorta și cu informarea completă a pacientului și obținerea unui acord limpede exprimat înainte de vaccinare) , există și niște inadvertențe logice care nu explică utilizarea vaccinului ROR pe scară largă. Redau mai jos câteva aspecte pe care le consider bizare: 

1. Dacă un copil face aceste boli in copilărie, va dobândi imunitate naturală pe viață pentru ele. Dacă se vaccinează cu ROR imunitatea conferită este una limitată (maxim 9 ani, cf. prospect). Știind că vaccinarea se face la un an și la 5- 7 ani, asta inseamnă că imunitatea se termină la 14-16 ani. Aceste boli (rubeola, oreionul si rujeola) au complicatii de temut la vârste post pubertare, cum ar fi, spre exemplu, orheita urliană post-oreion la bărbați care poate da sterilitate masculină, sau la femei, rujeola și rubeola in sarcina, cu efecte cumplite asupra copilului intrauterin. Dacă sunt vaccinați imunitatea se termină exact când sunt mai periculoase comlicațiile acestor boli, în sarcină și în postpubertate.

2. Efectele pe termen lung în cazul utilizării vaccinării ROR pe scară largă, în masă, mi se par dezastruoase pentru sănătatea publică.

De ce? Pentru că această practică (începută în anii 90 – 2000) a dus la apariția a numeroase cazuri de imbolnavire cu rujeolă la sugari (copii sub un an), fapt aproape inexistent până atunci.

Care este legătura? Iată : până la introducerea pe scară extinsă a vaccinării ROR, tinerele mămici trecuseră în cvasitotalitate printr-o rujeolă pe cale naturală, fapt care le făcea imune pe viață la rujeolă și producătoare pe viață de anticorpi specifici antirujeolici, care anticorpi secretați în laptele mamar asigurau imunitate sugarilor alăptați la sân.

Practic, acum recent a apărut o generație de mămici tinere care au fost vaccinate ROR pe la 5-7 ani și care au avut anticorpi maxim încă 9 ani (cf. prospect), nu au făcut rujeolă și când devin mame nu mai au anticorpi în laptele matern și copii lor sunt fără protecție exact în această perioadă de vulnerabilitate.

Ei nu pot fi imunizați nici prin vaccin (presupunând ca s-ar inventa vreun vaccin eficient și fără efecte adverse), pentru că acest fel de vaccin se recomandă doar copiilor peste 12luni.

Deci am senzația că vaccinarea în masă cu ROR a creat și creează pe termen lung  breșe epidemiologice  pentru categoria cea mai vulnerabilă, copii sub un an. Și autoritățile s-au speriat când, în anii trecuți, au avut cazuri mai grave (plus câțiva morți) la copii sub un an.

Nu știu dacă eu am perfectă dreptate, nu știu nici dacă autoritățile guvernamentale medicale au înțeles de unde vine această criză, pentru că miniștrii și secretarii de stat se află sub presiuni distorsionante de multe feluri și se mulează după adierea fiecărui brize politice sau sunt schimbați.

Numai bieții părinți tineri cu copii mici rămân năuci, amărâți și sătui de mizeria și superficialitatea cronică a autorităților, fiind în bătaia vântului intereselor comerciale ale concernelor farmaceutice, care au bani rezervați pe an pentru publicitate și marketing mai mulți decât bugetul anual al Ministerului Sănătății.

Mircea Pușcașu

Asociația Bucovina Profundă


Citiți și aceste articole corelate:


 

 

5 comentarii »

 1. […] Când vaccinările pot deveni un dezastru pentru sănătatea publică […]

  Apreciază

  Pingback de Ce nu știați despre vaccinuri – dr. Mircea Pușcașu | Bucovina Profundă — 3 ianuarie 2020 @ 22:19 | Răspunde

 2. […] Când vaccinările pot deveni un dezastru pentru sănătatea publică […]

  Apreciază

  Pingback de În Suedia a fost interzisă vaccinarea obligatorie. Despre bani, mass-media și sănătatea publică | Bucovina Profundă — 8 ianuarie 2020 @ 19:04 | Răspunde

 3. […] Când vaccinările pot deveni un dezastru pentru sănătatea publică […]

  Apreciază

  Pingback de Dacă nu vrei vaccinare obligatorie semnează aici! | Bucovina Profundă — 31 ianuarie 2020 @ 09:19 | Răspunde

 4. […] Când vaccinările pot deveni un dezastru pentru sănătatea publică […]

  Apreciază

  Pingback de Proteste împotriva OBLIGATIVITĂȚII vaccinărilor în toată țara | Bucovina Profundă — 5 martie 2020 @ 16:57 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: