Bucovina Profundă

16 martie 2019

În 500 de localități românești și la Suceava, o nouă ediţie a Marşului pentru viaţă

Filed under: atitudine,pro-vita,Uncategorized — Mircea Puşcaşu @ 11:28

În 500 de localități românești și la Suceava, Marșul pentru Viață 2019, sâmbătă, 23 martie, ora 12.00
Punct de întâlnire pentru Suceava: Esplanada Casei de Cultură

O nouă ediţie a Marşului pentru viaţă

steag-marsul-pentru-viata-2019_w747_h373_q100

A IX-a ediţie a Marşului pentru viaţă va avea loc sâmbătă, 23 martie, în Bucureşti şi în alte apro­xi­mativ 500 de localităţi din ţară şi din Republica Moldova. Evenimentul face parte dintr-o serie mai largă de manifestări pentru pro­mo­varea vieţii, precum dezbateri, lansări de carte, proiecţii de film, ateliere de creaţie sau crosuri, luna martie fiind declarată de unele organizaţii neguvernamentale „Luna pentru viaţă”.

Românii de pe ambele maluri ale Prutului, dar nu numai ei, sunt invitaţi şi în acest an să se implice în mai multe activităţi de promovare a dreptului la viaţă al copiilor nenăscuţi. Şi în acest an, mai mulţi organizatori locali, independenţi unii de ceilalţi, se implică pentru a conştientiza de frumuseţea şi importanţa darului vieţii şi reducerea numărului de avorturi, cel mai important eveniment fiind Marşul pentru viaţă – unic din prima secundă din 23 martie. Asemenea marşuri vor avea loc în peste 500 de localităţi din ţară şi din Republica Moldova. 

Eliza-Maria Cloțea, președinta filialei bucureștene a Asociației Studenţi pentru viaţă, a arătat prin intermediul unui comunicat de presă că „omul a ajuns pe lună, a cartografiat ADN-ul uman, unii dintre semenii noștri au devenit sfinți – dar noi, ca societate, încă nu am învățat să purtăm de grijă copiilor nenăscuți”.

Numai în 2018, în lume au fost avortați 42 de milioane de copii, iar cifra globală estimativă a avorturilor din ultimul secol este de peste un miliard (conform datelor organizației americane Global Life Campaign). Dar nu numai copiii care nu se mai nasc pierd ceva prețios (propria viață), ci și noi ca societate: „Noi, toți ceilalți, su­pra­viețuitorii, am pierdut pre­zen­ța lor lângă noi, darurile lor și potențialul fiecăruia dintre ei”, se afirmă în comunicat.

Marșul pentru viață propune o serie de măsuri concrete: acordarea, în luna a patra și a opta de sarcină, a unei indemnizații pentru femeia gravidă; înfiin­țarea de centre de sprijin și consiliere pentru femeile însărcinate; legalizarea începerii procedu­rilor de adopție din perioada de sarcină, după modelul din America, Australia și Marea Britanie; crearea unei culturi pro-adopție în societate; legalizarea posibili­tă­ții de a înmormânta un copil pier­dut prin avort spontan.

Marșul pentru viață este o chemare la dragoste și solidaritate adresată asistenților sociali, de­ci­denților politici, dar și părinților și bunicilor din România. Dragoste înseamnă să ajuți un om să trăiască, respectiv să se nască. Comunicatul se adresează în mod direct și femeilor în criză de sarcină: „Nu vă lăsați cuprinse de frică! Dragostea învinge frica – dra­gostea copilului vă va da pute­re. Fiecare copil este unic și are un drum unic spre care a fost chemat de Dumnezeu. Dați-i copilului vostru nenăscut șansa să îl descopere!”

A fi pro-viață, sau pentru via­ță, înseamnă a-i recunoaște fiecărei persoane umane dreptul la viață începând de la concepție și până la moartea naturală, și a oferi sprijin mamelor în situații vulnerabile. Aceasta este misiunea declarată a Asociației Stu­denți pentru viață și a organizatorilor locali ai Marșului pentru viață.

Marșul pentru viață este o mișcare globală apolitică și neconfesională, care a început în 1974 în SUA, la Washington D.C. Aici și la Lima, în Peru, participă anual sute de mii de mani­festanți, iar în orașe ca Paris și Roma participă zeci de mii.

Sursă: ziarullumina.ro

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: