Bucovina Profundă

3 februarie 2019

Eficiența vaccinurilor antigripale

Filed under: antivaccin,Uncategorized — Mircea Puşcaşu @ 02:16

Influenza_Protein_Attaching_to_Cell_Membrane

Eficiența vaccinurilor antigripale

 

Multă lume este foarte sceptică in privința eficienței vaccinurilor antigripale.  Și eu tind să cred că pe bună dreptate.

Virusurile gripale răspunzătoare de epidemiile sezoniere, adică virusurile influenza A (si B, dar mai puțin) suferă rapid mutații ce duc la tulpini noi, diferite de cele inițiale.   Mutațiile (produse prin două mecanisme: drifting și shifting) se petrec atât de rapid, încât la inceputul unui sezon de gripă avem o tulpină (sau două), iar in 2-3 luni, la sfârșitul sezonului avem o cu totul altă tulpină circulantă (sau mai multe).

Acest fapt face ca vaccinurile conținând tulpina inițială (de la inceputul sezonului) să fie eficiente (valabile) aproximativ 2-3 luni de la recoltarea tulpinii circulante.  Dar, atenție!, de la recoltarea tulpinii până la punerea pe piață a vaccinului durează 18, 24 sau chiar 36 de luni , astfel in vaccinul antigripal recomandat pentru 2017-2018 vom avea tulpinile circulante in … 2014-2015.

(Cine nu crede, să citească spre exemplu prospectul detaliat al vaccinului Vaxigrip Tetra – Sanofi Avensis, la pagina 6, secțiunea despre conținutul vaccinului: https://www.anm.ro/_/_PRO/PRO_9198_10.08.16.pdf )

In plus, virusurile influenza A sunt clasificate după două combinația a două tipuri deproteine de pe suprafața lor, Hemaglutinina (de 18 tipuri) și Neuraminidaza (de 11 tipuri), existând 198 de combinații posibile (de genul H1N1, H3N2, H5N1 etc.) , plus mutațiile.

Astfel, mie mi se pare că șansele de a nimeri cu tulpinile vaccinale, exact tulpinile circulante, la 2-3 ani distanță sunt atât de mici incât nu știu dacă pot fi luate serios in vreun calcul.

Dar fiecare este dator să gândească cu mintea lui, nu să creadă tot ce spun alții.

Mircea Pușcașu

Asociația Bucovina Profundă

 

 

7 comentarii »

 1. Zombi de azi nu pot gãndi, pentru cã au crerebrul legat de intestinul gros si cine gãndeste pentru ei sunt globalisti, comunisti, jidani si curisti, pardon, paradele gay!!!

  Apreciază

  Comentariu de nisof — 3 februarie 2019 @ 14:07 | Răspunde

 2. Vorbeam săptămâna trecută despre acesr subiect ( gripa) cu nişte prieteni din Germania şi tocmai îmi spuneau că doi dintre cunoscuţi de-ai lor deşi se vaccinaseră erau în prezent răciţi cobză ! Mai mult de-atât mi-au spus că ei nu se mai vaccinează deoarece anul trecut cineva s-a vaccinat în noiembrie, iar în aprilie a făcut o gripă de era să se cureţe ! Medicii i-au explicat că substanţa activă din vaccin a fost ceva mai diluată la seria cu care s-au vaccinat ! De aceea au zis că nu s-au mai vaccinat . Acum le trimit articolul care explică mult mai bine toată problematica !

  Apreciază

  Comentariu de Radu Humor — 6 februarie 2019 @ 20:32 | Răspunde

 3. […] Eficiența vaccinurilor antigripale […]

  Apreciază

  Pingback de Când vaccinările pot deveni un dezastru pentru sănătatea publică | Bucovina Profundă — 20 iulie 2019 @ 21:13 | Răspunde

 4. […] Eficiența vaccinurilor antigripale […]

  Apreciază

  Pingback de Ce nu știați despre vaccinuri – dr. Mircea Pușcașu | Bucovina Profundă — 3 ianuarie 2020 @ 22:20 | Răspunde

 5. […] Eficiența vaccinurilor antigripale […]

  Apreciază

  Pingback de În Suedia a fost interzisă vaccinarea obligatorie. Despre bani, mass-media și sănătatea publică | Bucovina Profundă — 8 ianuarie 2020 @ 19:04 | Răspunde

 6. […] Eficiența vaccinurilor antigripale […]

  Apreciază

  Pingback de Dacă nu vrei vaccinare obligatorie semnează aici! | Bucovina Profundă — 31 ianuarie 2020 @ 09:19 | Răspunde

 7. […] Eficiența vaccinurilor antigripale […]

  Apreciază

  Pingback de Proteste împotriva OBLIGATIVITĂȚII vaccinărilor în toată țara | Bucovina Profundă — 5 martie 2020 @ 16:57 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: