Bucovina Profundă

13 septembrie 2018

Referendumul s-a aprobat. Obsevații, calcule și reacții la cald

Filed under: REFERENDUM,Uncategorized — Mircea Puşcaşu @ 01:31

Referendumul s-a aprobat. Obsevații, calcule și reacții la cald

Referendumul s-a aprobat, Slavă Domnului!
S-a votat favorabil la Senat: 107 pentru, 13contra, 7abtineri, 9 absenti.
Urmează stația 7 octombrie, când vom merge la vot. Până atunci MOBILIZARE GENERALĂ. Cu noi este Dumnezeu!

copac


Miza Referendumului tocmai s-a triplat,

este deja un moment istoric crucial

Mara Nicolescu: ”Miza acestui referendum a crescut: daca majoritatea va spune ca NU VREA modificarea in Constitutie sau daca va fi invalidat referendumul din cauza lipsei de cvorum, atunci, nu va amagiti, rezultatul va fi folosit pentru a SE IMPUNE LEGEA CASATORIEI INTRE PERSOANE DE ACELASI SEX in Parlament.

Asta vreti, de fapt? Sa existe si in Romania casatorii „homosexuale”? Copii adoptati de familii homosexuale, copii nascuti dintr-o mama surogat platita de o familie „homosexuala”, copii luati de la parintii lor biologici si dati in adoptie cu precadere in familii homosexuale ca sa fie bifata „nediscriminarea”? Copii care sa invete ca sexul vinde drepturi? Ca daca se vor declara pan-sexuali sau gender fluid e posibil sa prinda un loc intr-o facultate de top pe „locurile destinate celor pre-discriminati”?
Daca asta vreti, e momentul sa o spuneti raspicat, dar daca nu vreti asta, nu va ramane decat sa mergeti la referendum.” 


 Catalin Sturza :

Câteva reacții la cald după votul în Senat pentru Legea Referendumului pentru clarificarea definiției Căsătoriei în Constituția României.

– Azi s-a întâmplat ceea ce ar fi trebuit să se întâmple încă din 2016, după avizul CCR.

– Acest Referendum a fost amânat prin contribuția tuturor formațiunilor politice, până în prezent, prin toate mijloacele de tergiversare cu putință.

– Cu toate acestea, majoritatea formațiunilor politice și-au dat mâna astăzi și au susținut Referendumul, la Senat.

– Unii spuneau că votul de astăzi urma să fie „misiune imposibilă”. Era nevoie de 92 de voturi pentru, din totalul de 136 de senatori.

– În condițiile în care formațiunile opoziției, în frunte cu PNL, nu-și asumaseră, formal, susținerea Referendumului. Iar dintre formațiunile puterii, nici ALDE și UDMR nu-și asumaseră susținerea Căsătoriei dintre un bărbat și o femeie și lăsaseră votul „la liber”. PSD își asumase susținerea temei, însă Liviu Dragnea o asocia și chiar o condiționa de legalizarea unor parteneriate civile homosexualiste.

– De aceea, situația de la Senat a fost cu atât mai surprinzătoare. Aș spune că voturile pe partide au reflectat, în mare, opțiunile electoratului cu privire la legalizarea căsătoriei între persoanele de același sex: 96% dintre votanții PSD, 85% dintre votanții PNL, 87% dintre votanții ALDE, 88% dintre votanții PMP și 90% dintre votanții UDMR se opun legalizării Căsătoriei între persoanele de același sex.

– De la PSD am văzut o majoritate a voturilor pentru, cu trei absențe; de la PNL am văzut 19 voturi pentru, cu 4 abțineri și 2 absențe; de la ALDE 6 voturi pentru, cu 2 abțineri; de la PMP toți au votat pentru, cu excepția lui Traian Băsescu, care a lipsit; de la ALDE 6 voturi pentru, cu 2 absenți; da la UDMR 5 voturi pentru, și 4 abțineri.

– Singurul partid care a votat complet ÎMPOTRIVA electoratului său a fost USR; în condițiile în care 70% din electoratul USR se opune legalizării căsătoriilor între persoanele de același sex, toți cei 13 senatori USR au fost prezenți și au votat ÎN BLOC împotrivă.

– Argumentele împotrivă au fost, aș spune, foarte amestecate și jenante. S-au reluat aceleași clișee răsuflate și de mult demontate cu Referendumul care discriminează familiile monoparentale și mamele singure; sau care, dimpotrivă, nu lămurește suficient statutul familiilor monoparentale și al mamelor singure; sau care nu rezolvă problema sărăciei; sau care este al lui Dragnea; sau care discriminează anumite minorități.

– Memorabilă intervenția lui Titus Corlățean, care a demontat, tehnic și juridic, acuzația că Referendumul ar discrimina unele minorități; care a arătat că el însuși s-a luptat pentru decriminalizarea homosexualității, dar că acum e timpul să trasăm o limită între toleranța pentru minoritățile de toate felurile și pretențiile nelegitime ale lobby-ului LGBTQ, care încearcă să numească negrul alb, și albul negru; și care a arătat că e timpul să apărăm valorile creștine – după o istorie în care comunismul a călcat în picioare creștinismul și în care mii de preoți, pastori și laici au suferit în închisori pentru credința lor.

– Au fost obținute 107 voturi pentru – era nevoie, după cum am spus, de un minim de 92.

– Așadar, după ce toate formațiunile politice au faultat, într-un fel sau altul, timp de aproape trei ani acest Referendum (deși, formal, cele mai multe l-au susținut sau au semnat chiar înțelegeri cu inițiatorii lui), toate formațiunile și-au dat mâna, în sfârșit, astăzi pentru a permite ca inițiativa celor trei milioane de cetățeni să devină realitate.

– Cifrele de deasupra ne arată că Referendumul nu este al lui Dragnea și nu este a nici unui partid politic; Referendumul este al românilor și, cu excepția USR, votul de azi din Senat este o reflecție în oglindă a opțiunilor alegătorilor români, măsurate prin sondaje recente, în această vară.

– Foarte rar se produce o astfel de aliniere între opțiunile electoratelor și voturile reprezentanților săi. Așadar, am putea spune că, departe de a fi un vot al dezbinării, acesta a fost un vot al unității; departe de a fi un Referendum care divide, tema acestui Referendum este una care unește majoritatea românilor în jurul unor valori fundamentale comune – în ajunul Marii Uniri.

– Să nu zicem hop până nu am sărit toate hopurile. Urmează, săptămâna aceasta, furcile caudine ale CCR – iar CCR este o instituție imprevizibilă, care poate genera surprize neplăcute. Apoi, o dată ce va fi stabilită data Referendumului, hopul final va fi mobilizarea pentru întrunirea cvorumului.

– Orice copil are dreptul la o mamă și la un tată. Votul pentru acest Referendum este, cum s-a zis azi în Senat, unul dintre cele mai importante voturi ale acestei sesiuni parlamentare, și unul dintre cele mai importante voturi ale ultimilor ani. Este un Referendum pentru libertățile noastre fundamentale – de exprimare, de conștiință, religioasă, pentru libertatea de a ne educa copiii în spiritul valorilor noastre. Și este un Referendum pentru valorile și pentru identitatea noastră, pentru a nu repeta cei 45 de ani de comunism, și pentru a asigura viitorul copiilor noștri într-o atmosferă liberă și respirabilă.


Mihai Șomănescu:  

A trecut Referendumul. Am ascultat majoritatea pledoariilor din Senat: au fost argumente de ordin democratic, moral și juridic. Mai toți au vorbit de suveranitatea națiunii române. M-au impresionat Titus Corlățean de la PSD și Eugen Pârvulescu de la PNL. Ultimul, mai ales, a avut un discurs rostit cu pasiune și foarte tăios. A spus ceva de genul: poporul român s-a unit pentru a spune că vrea în Europa. Ne-au spus ce să vindem, ce să privatizăm, ce legi să adoptăm. Și am făcut-o. Dar nimeni nu poate să legifereze în numele poporului român .Până aici. Destul e destul! Atunci mi-am dat seama că Referendumul va trece și că familia este punctul peste care nu se mai poate trece. Românii nu vor negocia familia. Și de-aici vom începe recucerirea țării. Familie cu familie.


 

Pe Aici NU Se Trece!

Iulian Capsali:

Două obiective naționale majore avem acum, în anul Centenarului Marii Uniri:

1. Sfințirea Catedralei Neamului (Patriarhale), unicul monument al Centenarului ce va fi lăsat generațiilor ce vin – proiect inițiat de Regele Ferdinand Întregitorul.

2. Câștigarea dreptului la normalitate a căsătoriei, implicit al păstrării Familiei în componența ei naturală. Valul sexomarxist, ingineriile sociale ale demenților mesianici globaliști (Soros & comp) trebuie oprite la granița României! Responsabilitatea pentru o societate normală ce o lăsăm urmașilor noștri ne aparține integral, personal, și vom da socoteală la Dreapta Judecată pentru modul în care tratăm această plagă totalitară ce ucide sufletele. Suntem și așa un neam cu mari păcate, măcar acum să fim responsabili și să lăsăm un aer respirabil copiilor noștri.


Dan Andronic (Director și patron la Evenimentul Zilei):

„DA PENTRU FAMILIE! Pentru că va începe o campanie isterică pe tema referendumului pentru modificarea Constituției care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, vreau să precizez din start că eu mă voi duce și voi vota cu Da. Cred că este datoria mea ca tată să ajut la lămurirea pe cale legislativă a unei dileme care va marca generația copiilor noștri. Nu este un gest de bigotism, nici de negare a drepturilor celor care au alte orientări sexuale, ci doar o atitudine publică față de excesele care încep să se insinueze în societate. Nu vreau să comentez mai mult asupra motivațiilor, să vă vorbesc despre Credință și Biserică, pentru că este problema fiecăruia cum se raportează la acest moment. Am zis!”


Artistul Tudor Sișu

a reacționat și a îndemnat pe toată lumea să se prezinte la urne luna viitoare, pentru a vota în cadrul Referendumului.

„In Octombrie mergem să schimbăm Constituția, toți. Sunt sigur că după rezolvarea acestei probleme urgente (deși mulți nu o percep așa), Coaliția pentru Familie , NEAMUNIT și toți ceilalți implicați, vor continua cu inițiativele cetățenești autentice și naționale, Doamne ajută!”

Rapper-ul Tudor Sișu a publicat și lista parlamentarilor care au votat împotriva familiei, afirmând despre aceștia că „s-au opus protejării identității și viitorului nostru”:
Împotrivă:

1. Vlad Alexandrescu – USR
2. Allen Coliban – USR
3. Silvia-Monica Dinică – USR
4. Nicoleta-Ramona Dinu – USR
5. George-Edward Dîrcă – USR
6. Nicu Fălcoi – USR
7. Cristian Ghica – USR
8. Mihai Goţiu – USR
9. Dan Lungu – USR
10. George Marussi – USR
11. Radu-Mihai Mihail – USR
12. Florina Presadă – USR
13. Adrian Wiener – USR

Abţineri:

1. Antal Lorant – UDMR
2. Florin Cîţu – PNL
3. Daniel Fenechiu – PNL
4. Alina Gorghiu – PNL
5. Csaba-Zoltan Novak – UDMR
6. Iulia Scântei – PNL
7. Turos Lorand – UDMR

Absenţi:

1. Traian Băsescu – PMP
2. Constantin-Daniel Cadariu – PNL
3. Vergil Chiţac – Independent
4. Gabriela Creţu – PSD
5. Răducu George Filipescu – PNL
6. Teodor Meleşcanu – ALDE
7. Doru-Adrian Pănescu – PSD
8. Ion Popa – ALDE
9. Tantos Barna – UDMR

 

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: