Bucovina Profundă

17 februarie 2018

Asaltul ideologic asupra normalității. Emisiune Trinitas Tv, invitat Mihai Gheorghiu, realizator Vasile Bănescu

Filed under: Uncategorized — Mircea Puşcaşu @ 20:40

Asaltul ideologic asupra normalității

Trinitas TV – Emisiunea Credință și Cultură, 12 febr.2018

Invitat: Mihai Gheorghiu, director general adjunct al Muzeului Țăranului Român,  realizator: Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române

Programarea unor filme cu tematică homosexuală la studioul Horia Bernea din cadrul Muzeului Național al Țăranului Român a dat naștere unor ample controverse și chiar proteste.

Mihai Gheorghiu, președintele Coaliției pentru Familie, a susținut că „ține de esența acestei agende alternative să provoace, să creeze auto victimizare, să implice instițutii de cultură într-un adevărat ritual al împingerii al autodistrugerii simbolice. Bunul simț îți spune că în studioul Horia Bernea nu faci propagandă pentru o minoritate radical ideologizată”.

„Muzeul Țăranului Român nu expune acolo fosila țăranului român. Este un discurs public gândit de Horia Bernea, inegalabil. E un discurs imagistic care scoate la lumină o gândire coerentă a țăranului român. Scoate la iveală frumusețea profundă a unei vieți fondată pe niște valori. De-aia este anormal ca într-un astfel de muzeu să proiectezi filme pro gay. Este total inadecvat. Este nefiresc în condițiile în care există atâtea alte săli în București”, a mai declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Vasile Bănescu a declarat la începutul acestei săptămâni că în acest caz a fost vorba despre un protest pașnic. „Îmi fac mea culpa pentru că nu am apreciat de la început protestul (de la MȚR), dar dezinformat fiind,  am apucat să mă pronunț. A fost un protest pașnic”, a spus Bănescu, în dialog cu Mihai Gheorghiu,  la Trinitas TV.


 

Familia-tradiţională

Citește și :

 Patriarhul României îndeamnă:

Să susținem familia tradițională! – basilica.ro

 

surse: activenews.ro , trinitas.tv

Un comentariu »

  1. […] Asaltul ideologic asupra normalității. Emisiune Trinitas Tv, invitat Mihai Gheorghiu, realizator V… […]

    Apreciază

    Pingback de Reeducare ultra-pluri-sexuală în școala românească. Școala ”homosexualității” sau identitatea de gen ca „ofertă educațională” pentru liceenii români | Bucovina Profundă — 17 februarie 2018 @ 22:46 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: