P0001

Vă invităm la conferința intitulată Mileniile care au făcut România Mare. Despre Bucovina noastră, susținută de domnul profesor Constantin Barbu la Universitatea din Suceava.

Constantin Barbu este unul din ultimii cărturari români, ucenic al lui Noica, eminescolog, editor de proiecte identitare monumentale. Constantin Barbu este îndrăgostit de istoria neamului său. Căutător în arhivele lumii papirus cu papirus, hartă cu hartă, manuscris cu manuscris, susține, întemeiat pe documente scrise de către străini, descoperite în marile arhive ale lumii, că oamenii acestor locuri, traci, traco-romani sau români au viețuit neîntrerupt în spațiul vechii Dacii.

Profesorul Constantin Barbu este absolvent al Facultăţii de Filologie a Universității din Craiova , ulterior bursier al Guvernului Francez. Publică în mai toate revistele culturale ale țării, debutând în anul 1975. Este unul dintre discipolii lui Constantin Noica și, poate, singurul său continuator în desăvârșirea proiectelor naționale ale gânditorului de la Păltiniș: Eminescu și Cantemir. A dedicat acestor proiecte de istorie și cultură naționale peste două sute de cărți. Este apreciat în demersul său cultural de personalități importante ale culturii românești precum Marin Sorescu, Edgar Papu, Anton Dumitriu, Adrian Marino, părintele Dumitru Stăniloae sau Emil Cioran.

Într-o perioadă de relativizare a valorilor, de obsesivă și mincinoasă„demitizare” a istoriei, avem convingerea că trebuie să ne întoarcem la ADEVĂR. Credem că anul Centenarului României Mari poate deveni un bun început.

Evenimentul va avea loc joi, 7 decembrie 2017, ora 18.00, in Sala E 210 din Corpul E al Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava. Intrarea este liberă.

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/678455935875187

 

2 răspunsuri la „Mileniile care au făcut România Mare. Despre Bucovina noastră. Constantin Barbu conferențiază la Suceava”

  1. Ar fi grozav să se poată filma/înregistra cumva (măcar audio să avem, un podcast ceva, dar cu sunet de calitate) și postat pe internet cumva – poate chiar pe blogul dvs., ca să putem asculta și noi, cei care nu credem că putem veni! Multe mulțumiri!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Tendințe