Bucovina Profundă

29 mai 2017

Bădica Corneliu Marcu s-a mutat la Domnul

Filed under: România Profundă,sfintii inchisorilor,Uncategorized — Mircea Puşcaşu @ 19:27

Bădica Corneliu Marcu s-a mutat la Domnul 

Pomeniți la rugăciunile personale și la sfintele slujbe pe schimonahul Ipatie, cel ce a fost Corneliu Marcu.

Înmormântarea va avea loc miercuri, 31 mai, la Mănăstirea Petru Vodă.

badica corneliu marcuBădica Corneliu s-a născut în 1945, fiind al treilea copil al preotului Ştefan Marcu (legionar, şeful judeţului Putna, 16 ani detenţie politică în temniţele carliste, antonesciene şi comuniste) şi al prezbiterei Elena (şefa Cetăţuilor Legionare Vrancea, arestată şi anchetată în repetate rânduri de comunişti). Avea 4 ani când tatăl a început să urce Goglota neamului în temniţă. La eliberare, Corneliu avea deja 19 ani… fusese exmatriculat din două licee din cauza „originii nesănătoase”, dar izbutise să termine studiile luând bacalaureatul într-un liceu din Reghin.

Scăpase de arestări, singurul din familie – surorile mai mari Mihaela şi Gabriela gustaseră şi ele din amarul închisorilor. Mereu alaturi de părinţii săi, Corneliu – inginer, căsătorit cu “mama Mona” şi fiind binecuvântat de Dumnezeu cu fiica Cosmina – va activa neobosit în lupta anticomunistă. După 1990, deşi Pr. Ştefan se înălţase la Domnul, participă la eforturile AFDPR, la taberele de muncă ce începuseră să apară în diverse locuri din ţară, este prezent la sfinţirea monumentelor ridicate în memoria foştilor deţinuţi politici, ridică cruci, troiţe, sprijină ridicarea unor mănăstiri. Petru Vodă, Aiud, Diaconeşti, Râmnicu Sărat, Năruja, Focşani etc…

Prieten apropiat al lui Virgil Mateiaş, Gheorghe Calciu, Tache Funda, Dina Voinea, Jacques Iamandi, Marcel Petrişor, Demostene Andronescu şi a multor altor pătimitori şi mărturisitori, Corneliu Marcu – deşi mult mai tânăr – a făcut parte din generaţia lor, a celor care luptă fără oprire, cu credinţă şi sinceritate pentru neamul românesc.

În 2015 şi-a împlinit o mare dorinţă: a ajuns la Majadahonda, locul în care Ionel Moţa şi Vasile Marin au căzut pentru Dumnezeu şi pentru Spania. După o călătorie de câteva zile făcută cu maşina, Bădica se afla în faţa monumentului. Avea ochii în lacrimi… 

A fost atât de fericit, atât de emoţionat…

După o lungă şi grea (dar mântuitoare) suferinţă, apropiindu-se de veşnicie, Bădica a fost tuns în monahism primind numele de Ipatie monahul. A trecut la Domnul în 29 mai 2017, la câteva zile după ce ajunsese la Petru Vodă de la Târgu Mureş, unde fusese internat în ultima perioadă.

Înmormântarea va avea loc miercuri, 31 mai 2017, ora 10, la Mănăstirea Petru Vodă. Anul acesta comemorarea de la Râmnicu Sărat se va face pentru prima dată fără prezenţa fizică a lui Bădica… numele lui se va aşeza pe lista de pomenire alături de cei 13 martiri legionari atât de iubiţi de el.

Bădică… drum de foc şi biruinţă…!

Cezarina Condurache


Dialoguri cu Bădica Corneliu Marcu

Parte a doua

Cine stă in spatele ocultei mondiale

Un comentariu »


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: