Bucovina Profundă

27 ianuarie 2017

O scrisoare veche la probleme noi. Traian Golea -RASPUNS Declaratiei Presedintelui Emil Constantinescu cu privire la holocaustul evreilor în România -12 Mai 1997

ROMANIAN HISTORICAL STUDIES

Traian GoleaRASPUNS Declaratiei Presedintelui Emil Constantinescu

cu privire la holocaustul evreilor în România

traian-golea12 Mai 1997,  Traian Golea, ROMANIAN HISTORICAL STUDIES, 901 NE 14th Ave., Apt. 601, Hallandale, FL 33009, U.S.A.

Excelentei Sale Emil Constantinescu, Presedinte al Romaniei, Palatul Cotroceni, Bucuresti, Romania, Europe

Stimate Domnule Presedinte

Cu mare consternare am luat la cunostinta declaratia Excelentei Voastre „trimisa unei sinagogi din Bucuresti”, cum reiese din articolul aparut In ziarul „USA Today” , 8 Mai 1997, declaratie In care pentru prima data, dupa 55 de ani, o Inalta autoritate romaneasca, Presedintele tarii, „recunoaste ” ca In Romania ar fi avut loc un holocaustImpotriva evreilor. Dar formularea In care Domniia-Voastra Imbraca aceasta „recunoastere” merge chiar mai departe de o simpla recunoastere si face afirmatia ca: „orbiti de o pasiune criminala, (cativa) romani s’au angajat In a aplica infamul proiect nazist al solutiei finale .

Prin aceasta scrisoare Incercam sa raspundem la aceasta acuzatie:

Pe plan international:

1. Catre sfarsitul celui de al doilea razboi mondial, cand a Inceput sa se raspandeasca minciuna gazarii evreilor In lagare, guvernul german a invitat atat Crucea Rosie Internationala cat si Vaticanul sa inspecteze aceste lagare. Delegatiile sosite au gasit multi bolnavi, pentru ca lumea In general era slabita de subnutritie, si cei din lagare cu atat mai mult, din cauza ca bombardamentele asupra Germaniei au distrus caile de aprovizionare. Apoi si sursele de alimente In sine erau Imputinate din cauza conditiilor grele de razboi prelungit.

2. In lagarul Buchenwald din Germania, printre detinutii politici, (comunisti, care In majoritate erau evrei), era si Paul Rassinier, francez, socialist, profesor de istorie. Era deci adversar al Germaniei national-socialiste atat ca francez cat si ca orientare politica. A fost arestat pentru ca activase In Maquis, o organizatie franceza din acel timp care lupta Impotriva ocupatiei Germane. In paralel Maquis-ul ajuta si pe evrei sa fuga In Elvetia ca sa nu fie arestati de Gestapo. Dupa terminarea razboiului Paul Rassinier a fost eliberat si a ajuns acasa, unde aude povestea cu gazarea evreilor In lagarul din care scapase. „Cu toate ca sanatatea sa era subrezita din lagar, acest socialist francez, pacifist si cu Inalte decoratii ale rezistentei franceze, nu vroia sa depuna marturie mincinoasa Impotriva celor care l-au capturat prin a le exagera crima. Nici nu putea Insa sa pastreze tacere In fataminciunilor fabricate de fostii sai tovarasi de suferinta despre pretinse camere de gazare si alte atrocitati la care ar fi fost supusi de catre cei care i-au tinut In captivitate. Devotiunea lui Rassinier pentru adevar, chiar si atunci cand era avantajos fostilor sai adversari, l-au determinat sa Intreprinda primul studiu sistematic despre pretinsul „holocaiust” nazist. Formatia sa profesionala de istoric si experienta castigata In lagare l-au ajutat sa formuleze o critica ucigatoare a ” marturiilor oculare”, si a istoricilor holocaustului (din prezentarea cartii pe coperta din dos). Asa a ajuns Rassinier sa scrie cartea „Povestea holocaustului si Minciuna lui Ulisse , prin care a devenit parintele revizionismului istoriei , In care dovedeste cu statistici si documente din arhivele de razboi capturate de Aliati, ca pretinsul holocaust este „Minciuna lui Ulise „. In limba engleza cartea a aparut In 1978 la „Institut for Historical Review”, 1822 1/2 Newport Boulevard, Suite 191, Costa Mesa, CA , 92637. 

3. Arthur R. Butz, profesor de „Inginerie electrica” si „Stiinta computerilor” la Northwestern University, Evanston , Illinois, este autorul cartii „Excrocheria Secolului al XX-lea” (The Hoax of the Twentieth Century), aparuta In 1976, la acelas „Institut for Historical Review” ca si cartea lui Rassinier. Nascut si crescut In America, fiind de origine germana, l-a intrigat povestea Holocaustului si a vrut sa afle In ce masura neamul sau a fost atat de bestial Incat sa ” omoare sase milioane de oameni nevinovati”. A Inceput sa cerceteze arhivele, inclusiv ale armatei germane capturate de Americani, pe baza carora a scris aceasta carte. „Cu toate ca pe aceasta tema au fost deja aparute, si de atunci au mai aparut Inca alte lucrari, aceasta carte de totala respingere a teoriei holocaustului, ramane cartea cu standardul de documentare stiintifica cel mai ridicat. Pana In 1992 a atins9 editii.

Capitol de capitol, bazata pe solide referinte, cu aplicarea unei metode strict stiintifice fata de toate aspectele importante ale problemei holocaustuilui, Profesorul Butz ajunge la concluzia ca „Evreii din Europa nu au fost exterminati si nu a existat o Incercare din partea Germaniei de a-i extermina”. (Din prezentarea cartii de pe dosul copertei).

4. Istoricul englez David Irving, si toata pleiada de istorici revizionisti, In cercetarile lor de peste 50 de ani, nu au gasit nicairi vreun document care sa ateste existenta vreunui „proiect al solutiei finale” In problema evreiasca. Istoricul David Irving a instituit chiar si un premiu de 1.000 Shillingi englezi pentru acela care poate produce un document al unei institutii oarecare de stat germane prin care sa se poata dovedi ca a existat un astfel de plan.

5. „Institutul de Revizuire a Istoriei” Costa Mesa, California, 92627, a anuntat de multa vreme ca a instituit un premiu de 50.000 dolari pentru acela care poate dovedi ca un evreu (unul, si nu 6.000.000) ar fi fost gazat. De peste 15 ani nimeni nu a obtinut premiul.

6. Lista numelor a 4 milioane de evrei pretins gazati, gravata In bronz si aplicata pe monumentul de la Auschwitz, a fost stearsa pentruca pana la urma insasi oficialitatile evreesti au fost obligate sa recunoasca ca nu au fost 4 milioane ci numai vreo 1,2 milioane de evrei care au ” murit” de diferite boli sau de batranete.

Pe plan romanesc:

1. Alexandru Safran, rabinul sef al Romaniei pe timpul razboiului, nicairi nu acuza Romania de holocaust si-si exprima chiar recunostinta fata de atitudinea umana pe care a avut-o poporul roman fata de evrei In timpul razboiului (Vezi vizita lui Safran la Parlamentul Romaniei In Martie1995).

2. Oliver Lustig, evreu din Transilvania de Nord, deportat de administratia Horthy, in articolul de 16 pagini publicat initial In „Magazin Istoric”, la 15 Mai 1987, spune ca ungurii au comis genocid atat Impotriva romanilor cat si a evreilor. Pentru evrei el afirma ca: „In sudul Transilvaniei, sub regimul lui Antonescu, viata niciunui evreu nu a fost periclitata….. Este binecunoscuta telegrama din Budapesta expediata la Berlin, In care Veesenmeyer (Imputernicitul lui Hitler la Budapesta), raporteaza: ‘Din cercurile consulatului general roman de la Cluj s’a aflat ca evreii din Ungaria fugiti In Romania, sunt tratati acolo ca refugiati politici, urmand a li se Inlesni de catre guvernul roman emigrarea In Palestina'”….(Vezi ” Denaturari si falsificari cari jignesc si profaneaza memoria victimelor terorii horthiste” , de Dr. Oliver Lustig, Romanian Historical Studies, 1996).

3. Presedintele Comunitatii Evreesti din Romania pe timpul razboiului, Dr. W. Filderman, a facut declaratie publica (vezi anexa) despre stransa sa colaborare cu Antonescu, In care preci-zeaza: „E gratie interventiei energice a Maresalului ca deportarea a 20.000 de evrei din Bucovina a fost oprita; el mi-a dat pasapoarte In alb pentru a salva de teroarea nazista si evreii din Ungaria, a caror viata era In pericol…. (Vezi „Declaratia Dr. W. Filderman” la anexe).

Cum pot fi aduse la un acord cele doua declaratii de mai sus, care apartin a doi evrei, unul Dr. Oliver Lustig, care In studiul de 16 pagini afirma ca In Romania nu au fost omorIti evrei, iar celalalt Dr. W. Filderman, presedintele Comunitatii Evreilor din Romania, care recunoaste ca Antonescu a facut totul pentru a-i salva pe evrei, cu declaratia romanului Emil Constantinescu, Presedinte al Romaniei, care le contrazice pe amandoua si afirma ca: „Orbiti de o pasiune criminala, cativaromani s’au angajat sa aplice infamul proiect nazist al solutiei finale. Ati putea, domnule Presedinte, sa ne indicati vreo data, vreun loc, vreun nume a celor ” orbiti de pasiune criminala care au sacrificat sute de mii de fiinte nevinovate ,… pe Intreg Intinsul Romaniei „, dupa cum afirmati, date care sa sustina aceste afirmatii ale Dvs? Pe ce se bazeaza ele? Pe ce v’ati sprijinit cand v’ati Incumetat sa aduceti aceasta nedreapta si nespus de grava acuzatie propriului Domniei Voastre popor? Doar aveti o pregatire profesionala care cere rigoare stiintifica In tot ce se spune si se face, pe langa faptul ca morala crestina interzice sa aduci acuzatii incorecte.

Apoi mai departe spuneti: „Sacrificul a sute de mii de evrei pe Intreg cuprinsul tarii apasa greu asupra inimilor noastre…. ” De unde ati scos, domnule Presedinte, aceste sute de mii de evrei, cand acelas Dr. W. Filderman citat mai sus, Impreuna cu directorul Institutului Central de Statistica al Romaniei , Dr. Sabin Manuila, In brosura pe care au publicat-o Impreuna In 1957 (Vezi „Regional Development of the Jewish Population in Romania” , aparuta si In Romanian Historical Studies , 1996), au ajuns la cifra de 15.000 ” morti si disparuti ” pe teritoriul Vechiului Regat, al Sudului Transilvaniei, pentru Banat si Sudul Bucovinei. Deci 15.000 de morti si disparuti , (death and missing) si nu „omorIti” , cum pe nedrept si cu atata rea credinta o afirmati, pentruca trebue sa stiti ca si evreii au avut dreptul sa moara de moarte naturala sau de diferite boli ca si ceilalti „oameni” (goimi), nu numai „omorIti”. In ce priveste „disparitia „, (missing), ea este doar o mare specialitate a evreilor: asa cum au „aparut” la noi In secolul trecut si Inceputul secolului acestuia cu sutele de mii, au „disparut ” din alte parti.

Insistam, stimate domnule Presedinte, ca cifra de mai sus nu este data de niste ignoranti si incompetenti In aceastaproblema, ci de presedintele Comunitatii Evreilor din Romania pe timpul razboiului, Dr. W. Filderman, si de Directorul Institutului Central de Statistica al Romaniei, Dr. Sabin Manuila tot In acea perioada, care nu pot fi contrazise de nimeni, ei reprezentand In aceasta materie autoritatea suprema, pe care nici chiar Domnia Voastra, ca Presedinte al Romaniei, nu o puteti face . Si doi dintre cei care marturisesc adevarul, adevar care pe noi romanii ne apara, sunt evrei, In timp ce cel care-i contrazice pe acesti doi evrei, prin declaratia sa ne acuza (absolut pe nedrept) pe noi romanii de crima, de omor a sute de mii de vieti nevinovate (evreesti), este ROM<n, este=”” romanul=”” devenit=”” presedintele=”” nostru=”” ales,=”” spre=”” care=”” s’au=”” indreptat=”” toate=”” nadejdile=”” noastre=”” de=”” salvare=”” din=”” marele=”” dezastru=”” o=”” jumatate=”” veac=”” guvernare=”” comunista=”” si=”” neocomunista.=”” <p=””>

* * *

Cat priveste pe evreii din Basarabia si Transnistria, cei 160.000 la care se refera In continuare articolul din „USA Today” (vezi anexe), ca raspuns va dam:

1. Un extras din brosura lui Filderman si Manuila, pag. 7, unde se spune: „Cand In vara anului 1941 au avansat armatele germana si romana si au recucerit teritoriile rapite de Soviete, s’a constatat ca parte din populatia evreiasca a fost evacuata de autoritatile sovietice si parte din evreii locali au fugit voluntar la Rusi. Acesti evacuati si refugiati s’au dispersat si nu exista multa evidenta despre ce s’a Intamplat cu ei (and there is no much evidence of their subsequent wanderings)”.

2. Extras din scrisoarea Maresalului Antonescu catre Dr. W. Filderman, In care gasim: „Dupa cum v’am spus si verbal,am fost nevoit sa evacuez evreii din Basarabia si Bucovina pentru ca din cauza oribilei lor purtari din timpul ocupatiei acestor pamanturi romanesti de catre Rusi, populatia era atat de Indarjita Impotriva lor Incat fara aceasta masura de siguranta ar fi dat nastere la cele mai odioase pogromuri ….”

Ca evreii s’au purtat atat de odios la retragerea din Basarabia si Bucovina cum o afirma Maresalul, ne-o atesta si extrasele din jurnalul personal al lui Carol al II-lea, articolul lui Nicolae Iorga din „Neamul Romanesc , 6 Iulie 1940, cat si rapoartele sefilor de unitati militare In retragere din Basarabia si Bucovina, rapoarte care au fost Insumate apoi In Raportul Marelui Stat Major al Armatei Romane, adica date bazate pe cifre ale unor autoritati competente si nu soptite la ureche de catre cei interesati ca Romania sa fie obligata sa recunoasca ca a omorIt evrei si In consecinta sa se oblige la plata ad infinitum a unor despagubiri si pensii pretinsilor supravietuitori ai victimelor pretinsului holocaust din Romania Impotriva evreilor, asa cum de 40 de ani plateste Germania Federala.

3. Rapoartele Marelui Stat Major care priveau evacuarea din Basarabia si Bucovina erau trimise si Regelui Carol al II-lea, care In jurnalul sau personal (Extras din „Asa a Inceput holocaustul Impotriva Romanilor” , de istoricul Gheorghe Buzatu, aparuta In editura „Majadahonda” , Bucuresti, 1995) a consemnat:

La 29 Iunie 1940: „Excese de orice fel ale populatiei minoritare, mai ales evreii, care ataca si-i insulta pe ai nostri; au fost ofiteri batjocoriti, unitati desorganizate.”

La 30 Iunie:Incidente, mai ales cu populatia evreiasca, au avut loc pretutindeni. Din aceasta cauza evacuarile In multe locuri au fost imposibile. S’au Impuscat functionari, s’au atacat chiar unitati militare.”

La 1 Iulie: „ Tot aceleasi stiri asupra exceselor si agresiunilor din partea evreilor si comunistilor. Ele se fac mai ales asupra ofiterilor care sunt adesea batuti si degradati.”

La 3 Iulie: „Stirile din Basarabia sunt foarte triste. Astazi a fost ultima zi a evacuarii si a fost hotarIta zi de doliu national. Evreii si comunistii s’au purtat Intr’un mod oribil. Asasinatele si molestarile ma fac sa ma tem ca se vor produce reactii primejdioase.

La 6 Iulie: „Stirile din tara sunt Ingrijoratoare; purtarea evreilor din Basarabia si Bucovina a fost asa de rea cu ocazia evacuarii Incat a provocat o reactie si o Indignare care se mani-festa prin excese, asasinate, devastari.”

4. Cu toata cenzura presei, ziarele au relatat scene din cursul evacuarii, insistand asupra exceselor evreiesti. A excelat ” Universul „, iar neIntrecutul Nicolae Iorga s’a situat din nou In centrul atentiei opiniei publice nationale si internationale cu nepieritorul sau articol publicat In „Neamul Romanesc” , 8 Iulie 1940, sub titlul:

De ce atata ura?

„Se aduna si cresc vazand cu ochii documentele si materialele, actele oficiale si declaratiile luate sub juramant.”

„Inalti magistrati si bravi ofiteri, cari si-au riscat viata ca sa apere cu puterile lor retragerea si exodul romanilor, au vazut cu ochii lor nenumarate acte de salbaticie, uciderea nevinovatilor, lovituri cu pietre si huiduieli. Toate aceste gesturi infame si criminale au fost comise de evreimea furioasa, ale caror valuri de ura s’a deslantuit ca sub o comanda nevazuta.”

„De unde atata ura?”

„Asa ni se rasplateste bunavointa si toleranta noastra?”

„Am acceptat acapararea si stapanirea iudaica multe decenii si evreimea se razbuna In ceasurile grele pe care le traim. Si de nicairi o dezavuare, o rupere vehementa si publica de ispravile bandelor ucigase de sectanti sangvinari. Nebunia organizata Impotriva noastra a cuprins targuri, orase si sate.”

„Fratii nostri Isi paraseau copii bolnavi, parinti batrani, averi agonisite cu truda. In nenorocirea lor ar fi avut nevoie de un cuvant bun, macar de o farama de mila. Sprijin cald si un cuvant Intelegator, fie si numai sentimental, ar fi fost primit cu recunostinta. Li s’au servit gloante, au fost sfartecati cu topoarele, destui dintre ei si-au dat sufletul.”

„Li s’au smuls hainele si li s’a furat ce aveau cu dansii, ca apoi sa fie supusi tratamentului hain si vandalic. Romanimea aceasta, de o bunatate prosteasca fata de musafiri si jecmanitori, merita un tratament ceva mai omenesc dinpartea evreimii, care se lauda pana mai ieri ca are sentimente calde si fratesti fata de neamul nostru In nenorocire”, Isi Incheie profesorul Iorga dureroasa sa rabufnire.

* * *

Ca Incheiere, pentru a sti cine va scrie aceste randuri, va redau mai jos textul citit In fata Camerei Deputatilor anul trecut, la sedinta din 1 Oct. 1996, de catre Dr. Petre Turlea, deputat de Covasna, cu privire la actiunea dusa de subsemnatul Intru apararea drepturilor noastre:

„Mai Intai va prezint munca de o viata a unui roman transil-vanean stabilit In Statele Unite si care este presedintele Asociatiei Romanilor din Sudul Floridei, roman care si-a Investit toti banii In publicarea de carti istorice, carti care atesta drepturile romanilor asupra tuturorteritoriilor pe care le locuiesc. Printre altele a publicat lucrari de valoare incontestabila a lui Simion Mehedinti, Zenobiu Paclisanu, Romulus Seisanu, Gheorghe Bratianu, Alexandru Boldur, Nicolae Iorga si altii. Toate aceste carti le-a trimis la mai mult de o mie de biblioteci din aproape toate tarile, inclusiv biblioteci ale forurilor legislative, umpland un gol In ceea ce priveste cunoasterea Romaniei In lume, gol datorat nepasarii Statului roman de ieri si azi. Cea mai raspandita carte dintre acestea a fost „S.O.S. Transilvania, Impotriva revizionismului unguresc cuibarit In Congresul American”, (Iata aceasta carte voluminoasa). Pentru publicarea si raspandirea acestor carti autorul a cheltuit pana In 1992 suma de 72.855 dolari, deci echivalentul de azi In lei cam 250 milioane.”

„Romanul de care v’am vorbit si care merita toata aprecierea si recunostinta noastra pentru ceea ce a facut pentru cauza nea-mului romanesc se numeste Traian Golea.”

Parintele Calciu, In ” Buletinul ” sau parohial din Septembrie 1996, Incheie un reportaj asupra unei actiuni duse de mine, Intitulat ” Binecuvantare „, cu cuvintele:

„Dl Traian Golea, cu modestele sale resurse financiare, a facut pentru Romania ceea ce nimeni nu a facut, chiar daca au fost organizatii sustinute de administratia americana, sau au fost Intemeiate cu banii pe care i-au scos din Romania. Dumnezeu sa-i rasplateasca devotiunea nelimitata pentru Ortodoxie, pentru poporul roman si pentru patria noastra.”

12 Mai 1997

Cu deosebita stima,

Traian Golea

 


ANEXE:

Declaratia Presedintelui Emil Constantinescu

cu privire la holocaustul evreilor In Romania

Romania admite rolul jucat de ea

In „solutia finaLa” a lui Hitler

– Articol aparut In ” USA Today ” –

din 8 Mai 1997, semnat de Katy Kelly

Pentru prima data Romania recunoste rolul ce l-a jucat In Holocaust.

„Orbiti de o pasiune criminala, (cativa) romani s’au angajat In a aplica infamul proiect nazist al „solutiei finale”, „, a spus Presedintele Emil Constantinescu intr’un mesaj adresat unei sinagogi din Bucuresti.

Constantinescu, participand la comemorarea Holocaustului, a remarcat Dumineca ca au fost romani care au ajutat evrei, dar a remarcat si esecul altor compatrioti (de a le veni In ajutor).

Ne simtim responsabili pentru aceasta teribila lipsa de consecventa”, a spus el. „Sacrificiul a sute de mii de evrei de peste Intreg Intinsul Romaniei apasa greu asupra inimilor noastre. OmorIrea fiintelor omenesti nevinovate nu poate fi nici iertata, nici Indreptata, nici uitata. Este de datoria noastra sa pastram un loc In amintirile noastre pentru victimele holocaustului.”

In timpul razboiului II mondial Romania a fost aliata Germaniei si soldatii romani In 1941-42 au masacrat 160.000 de evrei civili. Romania a guvernat deasemneea peste Transnistria, un teritoriu In care mai mult de 100.000 de evrei au murit de foame, de boli si de frig.

Intr’un dublu reportaj, de Vineri si Luni, USA Today a examinat documentele pentru mult timp ascunse ale Crucii Rosii Internationale, pentru a scoate la lumina noi amanunte de ceeace s’a Intamplat In Transnistria. Documentele au aratat In detaliu cum Crucea Rosie a esuat In a trage alarma asupra holocaustului.

Recunoasterea lui Constantinescu „este foarte importanta”, spune Nicolae Cajal, presedintele Federatiei Comunitatilor Evreesti din Romania.

Noi trebue sa ne luam responsabilitatea pentru ceea ce am facut”, a spus ambasadorul Romaniei la Washington, Mircea Geoana, „ca sa fim In pace cu trecutul nostru.”

_______________________________

4 comentarii »

 1. Vrednic patriot! Dumnezeu sa-l aiba in grija!
  ––––––
  Iata cum „gura pacatosului, adevar graieste”:
  „Documentele au aratat In detaliu cum Crucea Rosie a esuat In a trage alarma asupra holocaustului.”
  (in Anexa…)
  SIGUR CA NU AU TRAS ALARMA FIINDCA NU ERA NIMIC DE ALARMAT!

  Apreciază

  Comentariu de gheorghi — 28 ianuarie 2017 @ 10:05 | Răspunde

 2. Apreciază

  Comentariu de Bityah — 13 februarie 2017 @ 13:59 | Răspunde

 3. Helloooooo. Holocaustul a existat. Romanii au ucis, au violat au furat. Nu mai mancati cacat. Handicapati nenorociti

  Apreciază

  Comentariu de Paul — 15 martie 2017 @ 05:55 | Răspunde

 4. D-nul cum dracu the cheama ai fost si ai ramas legionar in suflet. Negi toate crimele a le „holocaustului”. Presupun ca ai cu tine camasa verde si curea in diagonala pentru a completa „revolutia” legionara si sa distrugi complet inceputurile democratiei romane. Esti un individ dezgustator care te vei gasi in curand in iad. Traian Golea sau Golan, tot dracul ala esti. Nici nu-ti dai seama ca ai fost depasit de istorie si esti o vechitura.Oameni ca tine nu sunt oameni. Mai curand un batran care debiteaza minciun. Mars la lada de gunoiu a istotiei.

  Apreciază

  Comentariu de CHARLIE — 14 februarie 2021 @ 21:04 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: