steag-cruci-versuri

Îndemn la apărare identitară

„Lupta comunismului (neo-marxismului, azi, n.n.) contra formelor este lupta de stingere a memoriei istorice a popoarelor și a apartenenței lor creștine. Dar oamenii conștienți nu trebuie să se lase târâți de avalanșa iconoclastă a zilelor noastre. Ei trebuie să răspundă la ofensiva de dărâmare a vieții naționale și religioase, nu numai cu respectul formelor, ci cu afirmarea lor ostentativă. În toate împrejurările, ei trebuie să înțeleagă importanța formelor în viața unui neam și să-și manifeste adeziunea la ele cu zelul unui neofit.

E preferabil să fie numiți fanatici, bigoți, retrograzi, spirite obtuze, rămase închistate într-o mentalitate medievală, decât să se lase timorați de canalia de stradă.

Să salutăm drapelul tării cu emoție și admirație, să ne închinăm cu evlavie în fața icoanelor, să primim cu cutremur Sfânta Jertfă și să cercetăm cu pasiune moștenirea culturală a trecutului. Iată atitudinea care va impune inamicului să înceteze cu ridiculizarea formelor și simbolurilor care au fixat conținutul spiritual al vieții noastre.”

Horia Sima

Un răspuns la „Îndemn la apărare identitară”

Lasă un comentariu

Tendințe