Minciuna oficială a unui sinod lie once

ce ține neapărat să pară Mare și Sfânt și panortodox, in ciuda tuturor evidențelor

Oficialitatile dezbaterilor din aceste zile din Creta au publicat pe siteul lor oficial 8 documente, rezolutii oficiale, cu lista tuturor episcopilor drept semnatari. Cel putin 3 din aceste 8 rezolutii au probleme grave de continut si formulare, probleme multiple de la ambiguitati la erezii, una din ele fiind cu totul si pe de-a-ntregul de neacceptat. Toti cei ce am urmarit desfasurarea dezbaterilor am fost consternati afland ca documentele cu pricina au fost semnate in unanimitate, conform siteului oficial. Totul s-a dovedit a fi o minciuna nerusinata spusa de stafful de organizare a pseudo-sinodului cretan, surse independente au comunicat ca mitropolitul Hieroteos Vlahos alaturi de alti 7 nu au semnat.
Se pare ca ceea ce se dorea a fi Sfantul si Marele Sinod panortodox este in realitate un demers al unor oameni marunti sufleteste, plini de patimi si interese spurcate si nesfinte, dispusi sa strice sinodalitatea prin presiuni, prin regulamente totalitare inventate si chiar prin minciuna.
Fericim pe cei ce au facut o marturisire prin absenta argumentata teologic si fericim de doua ori pe cei ce au facut o marturisire prin opozitia si nesemnarea argumentata, fata de documentele nedemne. (notă
Bucovina Profundă)


PELERIN ORTODOX / acvila30.ro :

8 MITROPOLIȚI PARTICIPANȚI LA SINODUL DIN CRETA NU AU SEMNAT DOCUMENTUL FINAL INTITULAT „RELAȚIILE BISERICII ORTODOXE CU ANSAMBLUL LUMII CREȘTINE”

 

          Conform unor informații credibile, cel puțin 8 mitropoliți au refuzat să semneze documentul final “RELAȚIILE BISERICII ORTODOXE CU ANSAMBLUL LUMII CREȘTINE”.

          Din delegația Bisericii Eladei nu a semnat Mitropolitul Ierotei de Navpaktos, care a formulat rezerva sa clară și față de documentele „MISIUNEA BISERICII ORTODOXE ÎN LUMEA CONTEMPORANĂ” și „TAINA CUNUNIEI ȘI IMPEDIMENTELE LA ACEASTA”.

          Documentul final „RELAȚIILE BISERICII ORTODOXE CU ANSAMBLUL LUMII CREȘTINE” nu a fost semnat nici de Mitropoliții Atanasie de Lemesou, Neofit de Morfos, Vasilie de Konstantia și Ammohostos, Nicolae de Amatunda, Epifanie de Lidra și Porfirie de Neapole (din delegația Bisericii Ciprului), nici de Mitropolitul Irineu de Bașka (din delegația Bisericii Serbiei)

          Se vede că Regulamentul de Funcționare al Marelui Sinod, de altfel o inovație pentru Ortodoxie, care nu a dat drept de vot episcopilor, ci doar Primaților, a avut tocmai acest scop: reducerea la tăcere a episcopilor și regizarea unui consesc artificial, rezultate care oricum nu au nicio valoare din cauza absenței de la Sinod a patru Biserici Ortodoxe Locale.

Traducere: http://acvila30.ro/ ; SURSA: http://epomeni-tois-agiois-patrasi.blogspot.ro/2016/06/blog-post_24.html

8 răspunsuri la „Minciuna oficială a unui sinod ce ține neapărat să pară Mare și Sfânt și panortodox, in ciuda tuturor evidențelor”

  1. […] Iata si comentariul fratelui de la Bucovina Profunda la articolul Minciuna oficială a unui sinod ce ține neapărat să pară Mare și Sfânt și panortodox, in ciud…: […]

    Apreciază

  2. nu reusesc sa pricep totusi de ce s-a intrunit acest sinod.
    pentru precedentele sinoade existau motivatii neechivoce.
    pare ca au facut politica in maniera moderna, s-au ocupat mai mult de lume decat de Biserica.
    oare a fost numai un pas dintr-un proiect ? la ce sa ne asteptam ?

    Apreciază

  3. […] Oficialitatile dezbaterilor din aceste zile din Creta au publicat pe siteul lor oficial 8 documente, rezolutii oficiale, cu lista tuturor episcopilor drept semnatari. Cel putin 3 din aceste 8 rezolutii au probleme grave de continut si formulare, probleme multiple de la ambiguitati la erezii, una din ele fiind cu totul si pe de-a-ntregul de neacceptat. Toti cei ce am urmarit desfasurarea dezbaterilor am fost consternati afland ca documentele cu pricina au fost semnate in unanimitate, conform siteului oficial. Totul s-a dovedit a fi o minciuna nerusinata spusa de stafful de organizare a pseudo-sinodului cretan, surse independente au comunicat ca mitropolitul Hieroteos Vlahos alaturi de alti 7 nu au semnat. Se pare ca ceea ce se dorea a fi Sfantul si Marele Sinod panortodox este in realitate un demers al unor oameni marunti sufleteste, plini de patimi si interese spurcate si nesfinte, dispusi sa strice sinodalitatea prin presiuni, prin regulamente totalitare inventate si chiar prin minciuna. Fericim pe cei ce au facut o marturisire prin absenta argumentata teologic si fericim de doua ori pe cei ce au facut o marturisire prin opozitia si nesemnarea argumentata, fata de documentele nedemne. (notă Bucovina Profundă) […]

    Apreciază

  4. Avatarul lui Constantin Ciolac
    Constantin Ciolac

    Cand minciuna devine „virtute” fiul ei nu poate decat, sa se bucure…” Bate-voi pastorul si se vor risipi oile”… asta isi doreste si vedem ca incet incet adevarul isi pierde calea dreapta…Sa speram totusi ca nu va lasa Hristos turma sa prada lupilor imbracati in piei de oaie…pentru rugaciunile Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu si tuturor Sfintilor Sai, Amin.

    Apreciază

  5. […] Se pare ca ceea ce se dorea a fi Sfantul si Marele Sinod panortodox este in realitate un demers al unor oameni marunti sufleteste, plini de patimi si interese spurcate si nesfinte, dispusi sa strice sinodalitatea prin presiuni, prin regulamente totalitare inventate si chiar prin minciuna. Fericim pe cei ce au facut o marturisire prin absenta argumentata teologic si fericim de doua ori pe cei ce au facut o marturisire prin opozitia si nesemnarea argumentata, fata de documentele nedemne. (notă Bucovina Profundă) […]

    Apreciază

Lasă un comentariu

Tendințe