Bucovina Profundă

19 decembrie 2015

Je suis cioban roumain! Şi io mi-s cioban!

Filed under: atitudine,inginerie sociala,România Profundă — Mircea Puşcaşu @ 13:15

Je suis cioban roumain!

Şi io mi-s cioban!ciobani 3

Cine vrea să extermine ciobanii? Mugurel Isărescu, primul vânător al patriei. De ce ? Cultura ciobănească, cu câini bărbaţi şi baci pricepuţi , cu buciume, tulnice, stâne şi păşuni, cu păşunat, transhumanţă şi fluiere de soc, toate sunt duşmanii vânatului sustenabil ecologic şi biodegradabil, iar ciobanii sunt prea liberi, independenţi şi demni, adânc înrădăcinaţi în sufletul şi istoria acestui neam creştin, că-s mai ortomani, şi au oi mai multe, mândre şi cornute şi câini mai bărbaţi şi trăiesc ca fraţi. Orice legi idioate or vota ei in parlamente şi senate, nu se aplica în munte, iar tot ce mişcă în ţara asta (râul, ramul) e prieten numai nouă, iară lor duşman este.
Je suis cioban roumain! Şi io mi-s cioban! Daţi drumul la câini!

Mircea Puşcaşu

Cum au apărut ciobanii, cum s-au transformat jandarmii în fetiţe

sursa: blog.timesnewroman.ro

”E mai simplu cu hipsterii care dau cu petul în asfalt decât cu ciobanii”. Cam asta au realizat jandarmii azi, după ce s-au trezit cu câteva mii de ciobani în jurul clădirii unde stau degeaba parlamentarii.
Dacă înainte dădeau amenzi ”pe loc”, acum au dat doar un comunicat de presă în care anunță că au dat amenzi între 500 si 20.000 de lei mai multor ciobani care au protestat azi la Palatul Parlamentului. Pentru că în fața unui cioban nu s-a afișat nici un jandarm cu o amendă în mână. Și nici n-au adus jandarmii dube, că n-ar avea niciodată curajul să invite un cioban în ea.
De la vitejii care urcau hipsteri și nicușoridani în dube, jandarmii au fost practic decăzuți la statutul de simpli spectatori. Pentru că pe cioban nu-l sperie nici casca, nici pulanul de jandarm. Și se vede asta foarte bine în poza de mai jos, de pe Facebook, găsită pe pagina unui anume Mihai Barbu.

cioban_protest_Foto_mihai_barbu
Revenind la ciobani, ei au zis mai multe la protestul de azi. Dar am reținut mai ales o vorbă. Asta: ”Dacă nu înțeleg cu vorbă bună, ne întoarcem cu furci și topoare, ca să ne facem dreptate ca străbunii noștri!”. Iar când un cioban folosește cuvântul ”străbun”, asta e o confirmare clară a faptului că vorbește serios. Ciobanul nu invocă niciodată străbunii gratuit, așa cum e folosit butonul de ”Going” la proteste organizate pe Facebook.
Și da, toți ne dorim ca promisiunea ciobanului, ”ne vom duce cu furci și topoare peste parlamentari”, să se întâmple. La momentul ăsta există doar români care își doresc asta și fățarnici care n-o recunosc.

3 comentarii »

 1. […] Revenind la ciobani, ei au zis mai multe la protest. Dar am reținut mai ales o vorbă. Asta: ”Dacă nu înțeleg cu vorbă bună, ne întoarcem cu furci și topoare, ca să ne facem dreptate ca străbunii noștri!”. Iar când un cioban folosește cuvântul ”străbun”, asta e o confirmare clară a faptului că vorbește serios. […]

  Apreciază

  Pingback de Isărescu, oculta şi miezul pastoral al neamului românesc | Bucovina Profundă — 19 decembrie 2015 @ 13:36 | Răspunde

 2. […] Revenind la ciobani, ei au zis mai multe la protest. Dar am reținut mai ales o vorbă. Asta: ”Dacă nu înțeleg cu vorbă bună, ne întoarcem cu furci și topoare, ca să ne facem dreptate ca străbunii noștri!”. Iar când un cioban folosește cuvântul ”străbun”, asta e o confirmare clară afaptului că vorbește serios. […]

  Apreciază

  Pingback de Isărescu, oculta şi miezul pastoral al neamului românesc | Lupul Dacic — 21 decembrie 2015 @ 10:37 | Răspunde

 3. Respect !
  Pentru ciobani !
  Şi mulţumesc pentru articol !

  Apreciază

  Comentariu de Radu Humor — 24 decembrie 2015 @ 20:12 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: