Bucovina Profundă

1 noiembrie 2015

La ”Colectiv”, Halloween-ul şi-a secerat roadele. Articol de Elena Dulgheru

Filed under: halloween — Mircea Puşcaşu @ 15:16

La ”Colectiv”, Halloween-ul şi-a secerat roadele

articol de Elena Dulgheru

Nu se poate să semeni vânt fără să culegi furtună. Asta face Halloweenul, în mod organizat, cu stipendii de la Ministerul Educației (și alte foruri guvernamentale), neamendat de ong-urile pentru drepturile omului, de peste 20 de ani, promovând cu mână liberă satanismul, în timp ce orele de religie sunt acuzate de ”îndoctrinare”.
Asta repetă și muzica heavy metall românească, o clonă lipsită de inspirație după originalul occidental. Satanism second-hand, dar la fel de nociv ca originalul. Ascultați hârșâitul visceral de vibrații de joasă frecvență (deloc original) al  formației „Goodbye to Gravity”, care își lansa noul album în clubul „Colectiv” în seara declanșării incendiului din 30 octombrie, ca să vă convingeți: The Day We Die. Contemplați-i și posterul kitchos cu dragoni ieșiti dintr-un costum de extraterestru în flăcări, pe care mi-e silă să îl postez aici.
Priviți-i și logo-ul banal, cu craniul flancat lateral de două ”fulgere” (preluate din sigla celebrei formații ACDC), sugerând (printr-o parafrază iconică, pe care designerul logotipului mai mult ca sigur că o ignoră) și sursa de inspirație a formației, care nu e defel cea cerească.
Uneori, lucrurile pe care le spunem se împlinesc. Dacă invoci în mod prea repetat o stafie, s-ar putea ca aceasta să vină… măcar așa, de plictiseală sau din politețe, că nu-i frumos să te lași așteptat. Cum de nu înțeleg atâta lucru sărmanii sataniști (dintre care unii nici nu se consideră ca atare)? N-au și ei olecuță de logică?!
De câtă vreme așteaptă, de fapt, tinerii halloween-iști, heavy-metall-iști și alți frecventatori ai horror-ului de franciză (artistică sau comercială din muzică, cinema, poezie, de pe bascheți, tricouri, eșarfe, ghiozdane școlare etc), o noapte ca cea de la „Colectiv”, pe care au invocat-o ei înșiși, prin cultul morții viscerale profanizate și profanate?! Sau credeau c-or s-o vadă doar la cinema, din puful fotoliului? Au uitat promisiunea micuței zâne: ”The dreams come true”?
Martorii oculari supraviețuitori ai coșmarului de la „Colectiv” vorbesc de scene de film horror, cu oameni în flăcări, desfășurate pe viu în fața lor, iar jurnaliștilor li se zbârlește pielea la constatarea împlinirii ”profețiilor” din versurile trupei metalliste, din chat-urile membrilor acesteia, ori, mai mult, din cronica multiseculară a funestei sărbători, care anul acesta ar împlini un număr antihristic de aniversări.
Țara este în doliu: moartea și dezastrul și-au arătat fața mai aproape de noi ca niciodată. Aprindem lumânări, plângem, ne rugăm pentru sufletele viilor și ale morților, păstrăm secunde de reculegere. Dar câți dintre noi au curajul să se întrebe: ”Ce învățăm din toate acestea?” Căci moartea este nu numai trecere, ci și element de limbaj. Ce ne învață această întâmplare a morții și a suferinței, petrecută într-un club cu aspect de cavou (nimic original nici în asta), la lansarea unui disc despre moarte, într-o noapte cu semnificație morbidă? Să securizăm mai bine cluburile împotriva incendiilor?!… Cred că dovlecii cu lumânări aprinse în ei vor râde în hohote… Ori se cade să ”securizăm” sufletele tinerilor cu știința autocunoașterii protectoare și cu știința cunoașterii lui Dumnezeu (uzurpată, prin satanism, de pseudoștiința Îngerului căderii) și să amendăm odată loazele din învățământ și din alte instituții care permit și promovează orgiile morții, ambalate cochet în pudră și zahăr vanilat?

sursa: http://elena-dulgheru.blogspot.ro/2015/11/la-colectiv-halloween-ul-si-secerat.html

Comentariu Bucovina Profundă:

https://www.youtube.com/watch?v=APQLbhk-rfY

Aceasta este prima piesa de pe albumul lansat cu dedicatie de halloween si soldat cu asa o tragedie. Piesa se numeste The day we day, albumul Mantras of War si trupa Goodbye to Gravity. Demonismul versurilor , sunetului si imagisticii este evident si explicit. Sarmanii oameni prinsi de flacarile demonismului promovat de cultura dominatoare a acestei lumi, devenit moda, stil de viata si trend ideologic agreat inclusv in medii academice. Dumnezeu sa aline suferintele celor arsi in incendiu si sa trezeasca pe cei hipnotizati de aceasta cultura demonica, sa nu lase suferintele celor 200 de morti si raniti sa fie in desert, ci sa rodeasca spre trezirea altora la realitate! Dracul ii dispretuieste pe toti, si pe cei ce i-au cazut in plasa si pe ceilalti. Spunea Virgil Maxim ca dracul , dupa ce i-a folosit, arunca la gunoi pe cei ce il urmeaza.

Comentariul unui prieten pe facebook:

Bădia Vasile:Televiziunile și tabloidele se întrec în a face din acest eveniment morbit un show mediatic , politicienii speculează momentul în scopuri electorale , autoritățile caută în disperare un acar Păun , seculariștii , feministele , remuscerniștii , aprind lumânări ….Cinismul nu mai are nici-o limită .După ce au spurcat sufletele acestor tineri cu tot soiul de sărbători și meandre diavolești , acum îi deplâng și caută vinovați …Oare , mitingurile împotriva bisericii , schimbarea icoanelor din școli cu sărbători păgâne , înlocuirea orelor de religie cu educație sexuală, participarea la concerte de preamărire a Răului in loc de trăirea Sfintei liturghii , n-au nimic de-a face cu toată întâmplarea asta nefericită. ?”

4 comentarii »

 1. Reblogged this on energein7's Blog.

  Apreciază

  Comentariu de energein7 — 1 noiembrie 2015 @ 19:20 | Răspunde

 2. Excelent articol de l-ar putea citi macar mai multa lume.
  MAI ALES TINERII

  Apreciază

  Comentariu de Radu — 2 noiembrie 2015 @ 15:16 | Răspunde

 3. Acestea sunt versurile in romana ale melodiei The day we die

  Renuntati si rugati-va pentru libertate
  Inca un rand sare in foc
  Gurile sparte schimba lideri
  De-acum inainte, toti sunt de invinovatit

  Ma uit la regimentul meu
  Artileria a aruncat toate proiectilele
  Fiti cu ochii pe dusman
  Si dati capacul anarhiei jos

  Comportamentul vostru arogant a fost gresit
  Ar fi trebuit sa stiti asta in tot acest timp
  Nu suntem numere, suntem liberi, suntem atat de insufletiti
  pentru ca ziua in care capitulam este ziua in care murim

  Iata, un crez dispare incet
  O mana dibace este doctrina pe care o predica
  Dedesubt, o constiinta se intuneca
  Pentru a egala toate convingerile voastre fixiste

  Ramaneti pe pozitii in zona de batalie
  Trup si suflet, si cu dispret
  Inclestati-va pumnii, sunt gata sa lupt
  Apasati pe tragaci si dati tonul

  Comportamentul vostru arogant a fost gresit
  Ar fi trebuit sa stiti asta in tot acest timp
  Nu suntem numere, suntem liberi, suntem atat de insufletiti
  Pentru ca ziua in care capitulam este ziua in care murim

  Apasati pe acel tragaci
  La naiba cu toata coruptia voastra!
  A fost acolo de la bun inceput, dar noi n-am putut s-o vedem
  De fiecare data ne-am simtit atat de goi
  cand sperantele noastre erau atarnate in spanzuratoare
  In tot acest timp am fost incuiati afara
  Si nu mai era nimic de spus
  Pana astazi

  Nu suntem numere, suntem liberi, suntem atat de insufletiti
  Pentru ca ziua in care capitulam este ziua in care murim

  Parca nu-l invoca pe Satan, totusi… Si Halloween-ul a fost pe 31, sambata. Nu sarbatorea nimeni Halloween-ul vineri seara la Colectiv, n-am vazut nici un vampir sau vrajitoare in imaginile de la concert. In concluzie: articolul este foarte prost, plin de aberatii. Limitati-va la Florin Salam, rock-ul e pentru oameni inteligenti!

  Apreciază

  Comentariu de Florin Marinescu — 2 noiembrie 2015 @ 19:14 | Răspunde

 4. […] La ”Colectiv”, Halloween-ul şi-a secerat roadele. Articol de Elena Dulgheru […]

  Apreciază

  Pingback de Halloween este o celebrare demoniacă, nu doar o distracție cu măști și dovleci. Aveți grijă in ce vă băgați copiii! | Bucovina Profundă — 1 noiembrie 2019 @ 11:54 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: