Bucovina Profundă

29 octombrie 2015

Diana Tuşa, deputat PNL: Legea privind vaccinarea obligatorie este neconstitutionala, statul roman nu trebuie sa conditioneze accesul la educatie

Filed under: antivaccin,atitudine,bioetica — Mircea Puşcaşu @ 09:51

 Diana Tuşa, deputat PNL: Legea privind vaccinarea obligatorie este neconstitutionala, statul roman nu trebuie sa conditioneze accesul la educatie

Deputatul PNL Diana Tuşa afirma ca proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie a copiilor este neconstitutional. Ea acuza ministerul Educatiei de faptul ca se pregateste sa lanseze proiectul in dezbatere publica fara o consultare prealabila a asociatiilor de parinti si afirma ca desi „sustine” ca vaccinarea este un „lucru benefic”, statul nu trebuie sa conditioneze accesul la educatie. Pe de alta parte, ministerul Sanatatii este cel care lucreaza la acest proiect, potrivit ministrului Nicolae Banicioiu.

Ce spune in comunicat Diana Tuşa:

„Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice intentioneaza sa lanseze in dezbatere publica un proiect de lege care prevede obligativitatea efectuarii a opt vaccinuri inainte ca un copil sa fie inscris la scoala sau gradinita. Toate acestea fara o consultare prealabila a asociatiilor de parinti!

Conform proiectului, unitatile scolare care vor primi copii nevaccinati vor fi drastic sanctionate, facandu-le bune de plata pentru niste amenzi drastice, pornind de la 5.000 si ajungand pana la 10.000 de lei. Cu alte cuvinte, copiii nostri nu vor putea merge la gradinita si la scoala daca nu aduc dovada de vaccinare. Amenzi vor primi si autoritatile locale care nu identifica situatiile de neglijare medicala a copiilor, intr-un cuantum de la 2.500 pana la 5.000 de lei. Mai mult decat atat, cu toate ca parintii nu sunt trecuti la sanctiuni banesti, in cazul unui eventual refuz, acestia vor fi deferiti justitiei sub acuzatia de „infractiunea de rele tratamente aplicate minorului de catre parinti”.

In calitate de deputat, sustin ca vaccinarea impotriva unor boli precum hepatita B, difteria, tetanos, pertussis, poliomielita, rujeola, oreion sau rubeola reprezinta un lucru benefic, dar ca statul roman nu trebuie sa conditioneze prin aceasta accesul la educatie.

De asemenea, consider ca o astfel de lege va fi declarata neconstitutionala intrucat articolul 32 din Constitutia Romaniei este foarte clar: ‘Dreptul la invatatura este asigurat prin invatamantul general obligatoriu, prin invatamantul liceal si prin cel profesional, prin invatamantul superior, precum si prin alte forme de instructie si de perfectionare’. Mai exact, scoala pentru cei mici este obligatorie!

Solicit, pe aceasta cale, Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, condus de domnul Sorin Mihai Cimpeanu, sa regandeasca strategia ministerului in acest sens. Statul trebuie sa identifice cauzele pentru care nu se administreaza vaccinurile obligatorii si sa vina cu masuri/solutii pentru a realiza efectiv vaccinarea (masuri administrative, sociale, medicale, etc). Rolul statului este de a crea conditiile necesare liberei dezvoltari a fiecarui cetatean roman si NU de a-i refuza accesul la drepturile fundamentale!”

Sursa: hotnews.ro

7 comentarii »

 1. Reblogged this on energein7's Blog.

  Apreciază

  Comentariu de energein7 — 29 octombrie 2015 @ 14:36 | Răspunde

 2. […] auzisem eu ceva cu obligativitatea vaccinului, dar nu m-am gandit ca e chiar atat de […]

  Apreciază

  Pingback de Vaccinul de la 6 ani | Fărâme de suflet din viaţa lui Kiki — 29 octombrie 2015 @ 16:13 | Răspunde

 3. Reblogged this on AtelierEzoEtno and commented:
  Grele vremuri mai traim, dragilor!…Cu toate acestea, nici nu se compară cu vremurile, pe care le vor trăi copiii noștri,dacă nu luăm rapid atitudine împotriva abuzurilor incredibile din partea statului asupra generațiilor în creștere.

  Apreciază

  Comentariu de masha rasputina — 29 octombrie 2015 @ 18:28 | Răspunde

 4. Cu toate că a fost extrem de diplomată, mesajul Dianei Tușa a răzbătut cu claritate: „lăsați-ne copiii în pace”.

  Mafia mondialistă ce caută cu orice preț rărirea populației, și-a găsit demult slugi și la noi în România: nu-i greu să întrevezi pozițiile din care aflați în consiliile de conducere ale Merck-Sanofi-Glaxo Smith Kline, actualele noastre oficialități, vor aranja cu grijă viitourul plozilor lor.

  Asta doar dacă nu îi vaccinează. Sperăm însă ca aceste sinistre personaje, să nu aibă discernământul necesar și să facă cu al lor leat, exact ce ne doresc ei nouă.

  Fostul Ministru al Sănătății al Finlandei, a avut curajul să spună adevărul – pe-ai „noștri” ce îi reține?

  https://eufrosin.wordpress.com/2013/01/08/a-sosit-vremea-vaccinului-anti-gripal-ce-trebuie-sa-cunoastem/

  Apreciază

  Comentariu de eufrosin — 29 octombrie 2015 @ 21:34 | Răspunde

 5. Dar de ce trebuie sa se ia masuri.Stim fiecare ce Inaltime avem nu trebuie sa ni se ia masuri…Raspunzand sarcastic la afirmatia d.nei Tusa.Inrebati.ma pe mine cum poti sa mai administrezi un vaccin copilului tau cand ai trecut printr.un cosmar din cauza unui vaccin antipolio.Credeti ca eu ii voi mai face vre un vaccin vreodata copilului meu cand stiu ca in loc sa evolueze copill meu regresa,nu stabilea contact vizual, nu vorbea si nu raspundea la nici o cerinta dupa vaccinul antipolio.Pe mine sa ma oblige sa semnez precum sunt de acord sa-mi vaccinez copilul?Eu inca sunt in deplinatatea facultatilor mintale……deci nici nu se pune problema de vaccinare.

  Apreciază

  Comentariu de claudia — 31 octombrie 2015 @ 21:22 | Răspunde

 6. Chiar daca stim ca e neconstitutional, de ani de zile ne urmareste amenintarea asta a proiectului legii vaccinarii obligatorii, de fiecare data in variante tot mai halucinant de naziste. Cum ne mobilizam pentru dezbaterile publice pe aceasta tema si cine va participa pt a sustine si drepturile celor care nu numai ca nu cred in vaccinuri, ci sunt convinsi, ba chiar unii din propria experienta, ca vaccinurile sunt benefice doar pt producatori?…

  http://www.romaniatv.net/proiectul-privind-vaccinarea-obligatorie-finalizat-la-sfarsitul-lunii-februarie-sanctiunile-intro_269525.html#n

  Apreciază

  Comentariu de Tania — 24 ianuarie 2016 @ 20:13 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: