Bucovina Profundă

9 august 2015

Vasile Jacques Iamandi – MARTURIE DE CREDINTA

Filed under: Uncategorized — Mircea Puşcaşu @ 01:38

Am primit la redactie si dam publicitatii marturia unui supravietuitor al regimului comunist, legionar, om de mare calitate sufleteasca, Vasile Jacques Iamandi.

MARTURIE DE CREDINTA

JVI3Ma numesc Vasile Jacques Iamandi, domiciliat in Bucuresti, Sos Iancului 132, telefon 074918940.Subsemnatul imi asum responsabilitatea marturiilor mele.
Sunt fost detinut politic si fac parte din generatia celor pe care trei dictaturi criminale sangeroase au incercat prin orice mijloace imaginabile, prin bataie, foamete, tortura si crima sa ne astupe gura, sa ne ingenuncheze si sa ne faca sa disparem in groapa comuna.
Atat familia cat si toti cei care ma cunosc pot afirma ca, desi ajuns la o varsta inaintata, ma bucur de deplinatatea facultatilor mele mintale si sunt gata oricand ca si in trecut sa fac fata deciziilor dvs oricat ar fi de nedrepte, batjocoritoare si denigratoare indreptate impotriva unei generatii de titani care au scris istoria si care au purtat pe umerii lor credinta si demnitatea acestui popor. Nu ii enumar. Ar fi o sarcina care depaseste posibilitatile mele sa ii numesc pe toti cei care alcatuiesc comoara religioasa, stiintifica, literara si militara de nestemate intelectuale care au adus renumele tarii noaste in contemporaneitatea universala a timpului. Pe acestia astazi vreti sa ii ostracizati si sa le anulati operele. La comanda cui?
Memoria lor oricat ati incerca prin minciuna, denigrare si insulta, in numele unei inventate dar atat de puternice corectitudinii politice mondiale sau a altor bazaconii utopice pe care le-ati putea inventa pentru a ne interzice libertatea de a gandi, de a vorbi si de a actiona,  nu o veti putea suprima. Niciun institut din lume, oricum s-ar numi el nu va putea suprima realitatea, adica adevarul si nici memoria lor. Memoria lor o puteti terfeli, dar acest lucru cu siguranta o va face nemuritoare si o va resuscita mereu din propria cenusa.
Prin tone de pamant si minciuna titanii vor iesi la suprafata si vor imbogati istoria, mitul si legenda Capitanului si a Legiunii Arhanghelului Mihail, precum si a acestui neam pe care il rastigniti pentru a-l sterge din istorie.
Noi, ultimii supravietuitori la limita rezistentei omenesti, trecuti prin furcile caudine a trei dictaturi, suntem tinerii minori  cu bun simt, dragoste pentru credinta si patrie educati in scoala fratilor de cruce (in 1941 aveam 13-14 ani). Am fost cateva mii la inceput, apoi decimati de politiile si jandarmeriile lui Carol si ale lui Antonescu, dupa batalioanele minorilor de la Sarata, dupa executii si ispasiri prin lagare ne-am imputinat. Educati sa fim anticomunisti pana la solutia finala, am continuat lupta considerand valorile crestine, dragostea de patrie si libertatea mai presus de eul nostru.
Incarcerati in gulagul communist am executat in zeci de ani pedepse in chinuri nemeritate, fara sa comitem tradari, josnicii si abuzuri. Avand experienta detentiei inca din 1941 am incercat sa fim exemple si sa ajutam camarazii mergand pana la sacrificiu. O generatie de martiri, un far calauzitor luminos care a strabatut prin teroarea comunista impartind dragoste si speranta celor cazuti in deznadejde care aveau nevoie pentru a rezista.
Nu putem fi acuzati. Am fost corecti si onorabili si am luptat prin toate mijloacele posibile pe calea onoarei respectand pe toti cei care luptau impotriva dusmanului comun, netinand seama de religie, nationalitate sau apartenenta potitica.
Astazi, noi cei care am supravietuit in pofida celor care voiau sa ne astupe gura, batrani in carje si bastoane, garboviti de anii de suferinta suntem din nou pusi la zid.
Asa cum am spus si in trecut, suntem soldatii unei credinte si ai unui ideal sfant pe care il vom sluji atat timp cat Bunul Dumnezeu ne va ingadui pe acest pamant. Chiar si trecuti dincolo de pamant vom raspunde intotdeauna prezent pentru tara si biserica. Ne-ati numit banditi si dusmani ai unui popor pe care l-ati ponegrit,jefuit si injosit, dar pe care noi l-am respectat si slujit cu devotement. Am umplut gulaguri, Aiudul si Pitestiul. Ne-ati ucis camarazii, ne-ati schingiuit, ati incercat la Pitesti sa ne ucideti sufletele, dar nu ati reusit sa ne ingenuncheati. Astazi cand dezlantuiti o noua prigoana impotriva noastra, cand vreti sa ne puneti din nou jugul, noi va multumim ca ne-ati resuscitat si ne dati prilejul sa vorbim, sa strigam adevarul unei istorii pe care ati vrut s-o scrieti fara noi, incercand sa ne ingropati in tacere si uitare.
Multumim deci Institutului Ellie Wiesel si dlui Alexandru Florian cat si crinilor din mocirla PNL care readuc la vederea opiniei publice lupta noastra, readuc la vedere eroii si martirii nostrii care s-au jertfit si pe care prin actiunea voastra de astazi, desi vreti sa dispara din amintirea poporului,  i-ati adus la viata, atat pe ei cat si pe noi, supravietuitorii, ca sa raspundem ca de obicei prezent.   Talmudul nu ne iarta: “ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”
Desi nu am scos ochii nimanui, putem fi acuzati de orice suntem fascisti asa cum sunt fascisti toti anticomunistii pusi in aceeasi caruta de cei care au fost decretati oficial antifascisti si  li s-a dat cuvantul hotarator de decizie si sentinta in procesul de la Nurenberg in care cei care au avut pe constiinta viata a 200 de milioane de oameni au judecat pe cei care aveau pe constiinta uciderea a 6 milioane de oameni.
Nimic nu poate arata mai bine opiniei publice pe care ati indus-o in eroare incepand cu 1924 si probabil de-a pururi o veti asmuti impotriva noastra ca versurile lui Radu Gyr scrise in 1938 care zugravesc perfect pozitia noastra din trecut, prezent si viitor:

Nu scuip pe’nfrangerile mele !
Ce-am adorat nu stiu sa ard
Si nu ridic in vant obiele
In locul ruptului stindard.

De funia spanzuratorii
Dezastrele nu mi le-agat
Si nici mandria din victorii
N’o pun sperietoare’n bat.

Cu-aceleasi zambete’ntelepte
Imi port si lanturi si cununi
Urcand spre soare clare trepte
Sau coborand printre furtuni.

Si merg pe-acelas tarm ce suie,
La brat cu prieteni sau vrajmasi,
De-o fi sa-mi bata trupu’n cuie
Sau sa-mi presare crini sub pasi.

Acum, oriunde si oricand asteptam sa ne bateti trupul in cuie. Iudaismul mondial ne-a condamnat in consecinta. Slugile nu ne vor intinde mana. Vor executa.
Nu trecem cu vederea si nu ascundem adevarul. Tineri fara experienta inarmati numai cu dragoste, promovand cinstea si onoarea, precum si o atitudiune noua si proaspata in jungla putreda a camarilei corupte si a unor politicieni ocultati care asteptau lumina ce trebuia sa vina de la rasarit.
Au dezlantuit potopul asupra noastra: armata, jandarmeria si politia. Arestari, batai, lagare si ucideri. Pentru a ne intimida, pentru a ne abate, pentru a ne face sa renuntam.

Ne-ati scaldat in propriul nostrum sange, am murit si am inviat si suntem iar pe barricade.
In continuare imi permit sa abuzez de rabdarea dvs cu cateva scurte citate din (manualul crimei) Carticica sefului de cuib semnata de Cornelui Zelea Codreanu. Desigur, aveti intiparit in minte si va revine in memorie propaganda masonica despre acest “manual al crimei unui cuib de vipere”.
Iata cateva cuvinte din aceasta carticica care onoreaza pe cei care si-au desavarsit educatia in cuib:
….“Nici adversarului sa nu ii faci nedreptate. Legionarul va lupta cu el, il va invinge, dar pe caile dreptatii si ale moralei, nu prin lasitate sau minciuna.”
….” Bacsisul, mita si hotia au desfiintat sanatatea morala a natiunii romane. Legionarul va cauta sa desfiinteze aceste apucaturi si sa reinvie sentimentul demnitatii omenesti”
… “Telul politicianului este de a-si construi avere; al nostru este de a ne construi o patrie inflorita si puternica”
…. “Din aceasta mare lupta legionara va iesi o noua aristocratie romaneasca. Va fi o aristocratie a virtutii. Aristocratia iesita din afaceri, din frauda sau din vanzare de tara va cadea”.
…. “A doua zi dupa victoria legionara se va constitui TRIBUNALUL EXCEPTIONAL, care va chema in fata lui si va judeca pentru tradare de patrie pe toti jefuitorii banului public, pe toti cei care au primit mita inlesnind afaceri”
… “Natiunea romana constienta de drepturile ei va incepe o viata noua prin aceasta OPERA DE PEDEPSIRE LEGALA”
Numai pentru a va face o idee despre potopul de ura, josnicie si insulte urmate de persecutii, denigrare, arestari si internari in lagare in final soldate cu crime impotriva unui tineret decis sa moara pentru credinta, pentru dreptate si adevar. Cuvantul hotarator il au cei trei dusmani care ne comanda din afara granitelor:
–    Iudaismul mondial care a fost impiedicat ca pe vatra Dacica sa isi realizeze visul de construire a unui stat binational in care evreii erau clasa conducatoare.
–    Imperialismul RUS mostenit de comunisti si preluat de actualul tar Putin, alt vis neimplinit, gurile Dunarii si iesirea la mare;
–    Ultimul fiind revizionismul maghiar care nu precupeteste niciun efort pentru a-si rezolva visul, anexarea Transilvaniei.

Daca azi mai facem umbra pamantului este pentru ca Dumnezeu este cu noi.
Asa sa imi ajute Dumnezeu!

Vasile Jacques Iamandi

5 comentarii »

 1. Reblogged this on energein7's Blog.

  Apreciază

  Comentariu de energein7 — 9 august 2015 @ 12:49 | Răspunde

 2. […] Integral la: Bucovina Profunda […]

  Apreciază

  Pingback de IDOL ŞI SCRUM. Articol de Jacques Iamandi | Bucovina Profundă — 15 noiembrie 2015 @ 00:31 | Răspunde

 3. Astazi împlineşte 93 de ani!
  Dumnezeu sa-l binecuvinteze!

  Apreciază

  Comentariu de Ioana Nitulescu — 14 februarie 2021 @ 14:08 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: