Bucovina Profundă

17 iunie 2015

Zile negre ale stiintelor juridice in Romania

Filed under: daravele — Mircea Puşcaşu @ 22:20

Zile negre ale stiintelor juridice in Romania:

Membrii comisiei juridice a Camerei Deputaților: Mişcarea legionară a fost organizaţie fascistă. Cum justifică ei afirmaţia, cum au ajuns la o concluzie aşa inteligentă? Răspuns: s-au uitat intr-un DEX mai vechi…

Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat, marți, un amendament potrivit căruia „mișcarea legionară este considerată o organizație fascistă care a activat în perioada 1927 – 1941 sub denumirea de Legiunea „Arhanghelului Mihail”, Garda de Fier și Partidul Totul pentru Țară.
Amendamentul a fost introdus în proiectul de lege pentru modificarea Ordonanței 31/2002 privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și al promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii, informează Agerpres.
„Mișcarea legionară a fost o organizație fascistă din România care a activat în perioada 1927 — 1941 sub denumirea de Legiunea „Arhanghelului Mihail”, Garda de Fier și Partidul Totul pentru Țară. Eu consider că dacă trecem așa definiția și facem strict referire la 1927 — 1941 nu cred că vor mai fi altfel de probleme”, a spus vicepreședintele Comisiei juridice Ciprian Nica.
Amendamentul a fost însușit de comisie și votat în unanimitate.
Potrivit vicepreședintelui Comisiei juridice, caracterul fascist al mișcării legionare este confirmat de către Academia Română prin Dicționarul explicativ al limbii române din 1998 care la explicația atribuită legionarului precizează că acesta este „membru sau simpatizant al organizației fasciste din România interbelică sau gardist”.
De asemenea, a precizat Nica, manualul de istorie din clasa a XII-a, aprobat de Ministerul Educației, spune că partide cu caracter fascist au apărut și în România în 1927.
Vom reveni cu detalii picante.

2 comentarii »

  1. Pai dupa cum vad , eu cei de azi nu se deosebesc cu nimic fata de cei de ieri ( comunistii din 1989 ) Inca probabil dezvolta o stategie cu abitir fata de cea comunista….e normal ?
    Unde este atitudinea noastra?

    Apreciază

    Comentariu de Braescu Lacramioara — 18 iunie 2015 @ 14:53 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: