Bucovina Profundă

21 februarie 2015

România nu doarme: Părinţii somează autorităţile privind cererea retroactivă nelegală a orei de Religie

Filed under: atitudine,boicot — Mircea Puşcaşu @ 00:29

România nu doarme:

Părinţii somează autorităţile privind cererea retroactivă nelegală a orei de Religie

Recent, noi, parinţii copiilor din România am putut constata cu indignare pozitia Ministerului Invatamantului de a obliga, in cursul semestrului al II-lea, la depunerea unei cereri prin care să atestăm retroactiv că dorim ora de Religie!
Considerăm că această masură este total nelegală si, prin termenul limita foarte scurt impus de Minister se va ajunge la o situatie in care optiunea elevilor doritori sa participe la aceste cursuri sa nu poata fi exprimata valabil (din cauza unor erori de comunicare scoala-parinte, a lipsei din tara a foarte multi dintre reprezentantii legali si nu in ultimul rand din cauza propagandei de dezinformare).
Cei interesaţi, parinti, cadre didactice etc., cei ce cred la fel pot trimite autorităţilor o înaintare după modelul următor, adaptat , desigur, propriilor conditii si convingeri.

 

Stimate Domnule Ministru,

Subsemnatii ……………………. ………………………………………parinti ai minorei…………………………………………care frecventeaza ora de religie de la inceputul anului scolar 2014/2015, va somez sa retrageti cererea tip pe care ati inaintat-o Inspectoratelor Scolare, pentru completare cu termen limita de depunere pana pe 6 martie 2015, ca fiind total nelegala.

Motive
Date fiind urmatoarele
I. Premise legale
– Deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei produc efecte numai pentru viitor,
– Pana la conformarea legii cu decizia prin Lege a Parlamentului, dispozitiile legale declarate neconstitutionale raman suspendate adica nu mai produc nici un efect, ca si cum nu ar exista!!!
– “Anul scolar” in acceptiunea Legii invatamantului presupune raporturi juridice unitare stabilite ferm la inceputul fiecarui an, respectiv in luna septembrie a fiecarui an,
II. si Situatii de fapt
– Textul declarat neconstitutional se refera doar la solicitarea scrisa de a nu participa la ora de religie, astfel cum prevad dispozitiile art.18 (2) din Legea nr.1/2011 si art. 9 alin. (2) din Legea nr. 84/1995.
– Decizia CCR nr.669/2014 consfinteste si prin redactarea acesteia, in mod expres si ferm statutul orei de religie ca fiind in deplina concordanta cu dispozitiile constitutionale, respectiv cu dispozitiile art. 32 alin.7
Rezulta urmatoarele concluzii
– participarea la orele de religie in anul scolar 2014-2015 trebuie sa se desfasoare in continuare conform prevederilor existente la debutul anului scolar, in caz contrar se incalca principiul neretroactivitatii legii, consecintele fiind paradoxale si vadit in contradictie cu legea, notele castigate de elevi pana la momentul pronuntarii Curtii Constitutionale nu pot fi radiate prin formala nedepunere a unei cereri din motive obiective ( lipsa parintilor din tara sau o eroare de comunicare cu acestia etc.)
– Pana la modificarea de catre Parlament a Legii invatamantului, daca ar fi sa se aplice de indata dispozitiile Deciziei nr.669/2014 din chiar cursul anului scolar 2014-2015, practic ateii sau cei care nu doresc participarea la ora de Religie NU MAI BENEFICIAZA DE CEREREA SCRISA, fiind obligati sa se prezinte la aceste cursuri.
– Cererea –tip este emisa cu incalcarea competentelor legale ale Ministerului invatamantului intrucat nu a fost atacat un Ordin de Ministru ci, o Lege emisa de Parlament iar limitele normative ale Ministrului erau doar in legatura cu aplicarea prevederilor art.18 alin. 2 din Legea nr.1/2011 existente anterior declararii neconstitutionale!
– Parlamentul este singurul indreptatit sa puna in acord Decizia CCR cu Legea si are latitudinea sa inlature total articolele neconstitutionale, fara a impune o obligatie de a formula in scris o cerere de participare la ora de religie. Poate foarte bine sa prevada ca acceptare tacita a orei de religie simpla participare a elevului la curs etc.

Inconsecventa Ministerului Invatamantului care si-a schimbat in timp foarte scurt pozitia pe aceasta tema, nu poate fi decat de natura penala, intrand in sfera actelor de coruptie, motiv pentru care in situatia in care veti insista cu aceste cereri, voi sesiza organele penale si voi actiona Ministerul Invatamantului in judecata pentru daune morale.

Data,                                                                                                                               Semnatura,

sursa: email

7 comentarii »

 1. Va rugam scoateti aceasta postare. Este un sabotaj, desigur neintentionat, dar nu poate face decat rau. Acum ne concentram pe INSCRIEREA COPIILOR la ora de religie si nu pe interpretari fabulatorii ale Constitutiei. Vom avea timp de actiuni dupa aceea. Daca 9 martie ne gaseste cu un numar insuficient de cereri completate, urmarile vor fi dezastruoase.

  Apreciază

  Comentariu de Asociaţia PRO VITA (@pro_vita) — 21 februarie 2015 @ 12:35 | Răspunde

  • Merg impreuna: cerere pentru inscrierea la ora de religie adresata scolii (URGENT: Ora de religie !) si petitia somatie de mai sus catre Minister.
   In rest, concentrati-va pe ce vreti, criticati drept fabulatorii ce interpretari vreti (poate si pe cele despre vaccinuri ale unor Mixich si Pascu) si gestionati-va timpul cum vreti.
   Pe noi, lasati-ne.

   Apreciază

   Comentariu de Mircea Puşcaşu — 24 februarie 2015 @ 02:59 | Răspunde

 2. Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!.

  Apreciază

  Comentariu de ORTODOXIE — 21 februarie 2015 @ 22:57 | Răspunde

 3. Cred ca punctul de vedere si argumentele ce-l sustin sunt indreptatite , in conformitate cu legislatia actuala si in interesul de necontestat al educatiei scolare in general. As sugera parintilor specializati in drept sa initieze masuri concrete de sesizare a justitiei si , probabil ,nu ar fi lipsit de ineres solicitare sprijinului Avocatului Poporului.Umilirea unui procent atat de semnificativ din numarul populatiei tarii nu poate fi tolerat cu usurinta , intr-o chestiune atat de sensibila cum este educatia religioasa in scoala !

  Apreciază

  Comentariu de Gelu Dumitrescu — 22 februarie 2015 @ 09:39 | Răspunde

 4. OAMENII AȘTEAPTĂ MAI MULT CURAJ DE LA MONAHI ȘI PREOȚI (de la min.4):

  Curajul Mărturisirii Adevărului – Pr. Amfilohie

  DOAMNE MILUIEȘTE-NE PE NOI!

  Apreciază

  Comentariu de iacoboaieradu2014 — 23 februarie 2015 @ 20:45 | Răspunde

 5. […] (personal/fax) această somaţie către Ministrul […]

  Apreciază

  Pingback de Un articol de nota 10! Mihai-Silviu CHIRILĂ: Interogări la „interogarea sistemului” | Bucovina Profundă — 26 februarie 2015 @ 01:15 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: