Bucovina Profundă

3 februarie 2015

Românii argumentează împotriva cardului electronic – Dezbaterea publica de pe 16 ian. 2015 cu privire la alternativa Cardului Electronic de Sanatate – VIDEO INTEGRAL, aprox. 5 ore

Filed under: acte cu cip,atitudine,bioetica,boicot — Mircea Puşcaşu @ 01:53

Românii argumentează împotriva cardului electronic

Dezbaterea publica de pe 16 ian. 2015 cu privire la alternativa Cardului Electronic de Sanatate – VIDEO INTEGRAL, aprox. 5 ore

Sursa: Asociatia pentru Libertatea Românilor

Dezbatere Carduri de Sanatate – 16.01.2015 – Partea 1

Dezbatere Carduri de Sanatate – 16.01.2015 – Partea 2


Dezbatere Carduri de Sanatate – 16.01.2015 – Partea 3

Dezbatere Carduri de Sanatate – 16.01.2015 – Partea 4

Deoarece in utima perioada, se pare ca s-a pornit un razboi mediatic ce deturneaza adevarul, parcă pentru a intimida pe cetatenii care vor sa refuze sau au refuzat cardul electronic de sanatate pe motiv de libertate a constiintei sau religios, consideram ca e nevoie ca  inregistrarea dezbaterii sa fie postata si vizionata de cat mai multi.

Pentru a dezminti pe cei care declara in presa si la televiziuni că la dezbatere s-au prezentat numai “argumente puerile de tip-” card=drac” “.

Pentru ca  sa nu se mai ignore vointa cetatenilor care se simt indreptatiti legal sa ceara un drept al lor, atat timp cat o fac pasnic si fara a incalca nicio lege!

Pentru ca nimeni sa nu mai ia in deradere constiinta acestui neam, care are dreptul sa-si afirme credinta ortodoxa, atribut identitar ! (E de remarcat cum toleranta atat de des promovata cand e vorba de orice dorinta, a oricarei minoritati, este brusc uitata cand cineva care se declara ortodox  invoca in sustinerea cererilor sale argumente  din ce are mai sfant in invataturile sale religioase- avertismente din Biblie! De ce argumentele care fac referire la un anumit capitol din Biblie, cel al Apocalipsei,  ar trebui luate in deradere? Nu mai exista libertate religioasa? Libertatea nu presupune toleranta? Nu presupune respect si egalitate de sanse?)

Pentru ca cei 1.000.000 sau mai mult care au fost ignorati de institutia Presedintiei in anul 2009, institutie pe care o sprijinim si o credităm ori de câte ori votăm, să nu mai fie ignorati! Pentru ca mass media, care in mare parte relateaza trunchiat evenimentele, rastalmacind lucrurile, sa nu incerce sa-i mai intimideze pe cei care au facut alegerea de a refuza cardul! Pentru ca nimeni sa nu-si permita sa mai jigneasca vreun cetatean român, daca acel cetățean a ales sa-si exprime refuzul de a lasa tehnologia sa-i invadeze viata pina in cele mai intime aspecte, controlandu-i-o! Pentru a intelege cei care se considera “open- mind”, ca ei sunt  cei care nu vor sa vada toate aspectele (inclusiv sau mai ales cele riscante) ale sistemului electronic atasat indefinit si indivizibil de identitatea persoanei!

Pentru a intelege că cei prezenti acolo si cei reprezentati de cei prezenti la dezbatere, au pledat pentru binele tuturor din prezent si al generatiilor urmatoare!

Pentru ca ne-am saturat sa vedem cum  poporului român i se  promoveaza  minciuna sub numele obiectivitatii!


Iata ca multumita acelor oameni prezenti la dezbaterea de pe 16.01.2015 s-a obtinut prevederea unei alternative a  normalitatii- adeverinta medicala- versus statutul de suspect creat prin actele electronice ( CARDUL DE SANATATE. Proiect ce prevede EXCEPTIE pentru cei care refuza din motive religioase sau de constiinta )   Astfel,Proiectul de Hotarire de Guvern care modifica HG 900/2012, postat pe 26.01.2015 pe site-ul Ministerului Sanatatii prevede alternativa la card pentru cei care-l refuza din motive religioase sau de conștiință, http://www.ms.ro/documente/HG%20modificare%20HG%20900%202012%20varianta%2023.01.2015_1032_2058.pdf

(art. 2 alineat 5 “persoanele … care refuză în mod expres, din motive religioase sau de conştiinţă primirea cardului naţional prin depunerea unei declaraţii pe proprie răspundere în acest sens la casa de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă, însoţită de cardul naţional în situaţia în care acesta a fost distribuit, fac dovada calităţii de asigurat pe baza adeverinţei de asigurat, având o valabilitate de 3 luni, eliberată la solicitarea asiguratului de casa de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă”)
Tot pe 26.01.2015, pe site-ul Ministerului Sanatatii a fost postat un proiect de Ordonanta de Guvern numit ORDONANȚĂ pentru modificarea și completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul
sănătății (http://www.ms.ro/documente/OG%20si%20NF%2026.01.2015_1031_2056.pdf ) la care se asteapta propuneri de modificare pina pe data de 04.02.2015. Aceasta Ordonanta poate modifica legea sanatatii 95/ 2006 astfel incat alternativa la card sa fie prevazuta si in legea sanatatii la care se raporteaza toate actele care fac referire la cardul de sanatate. In caz contrar, legislatia nu va fi armonizata si va da nastere la confuzii sau interpretari.

Asa incat, ii invitam pe toti cei care au posibilitatea de a utiliza internetul și au refuzat sau refuză cardul electronic de sănătate, sa trimita din nou solicitarea lor ca alternativa la card sa  fie inclusa si in legea 95/2006. Ministerul Sănătății le așteaptă opiniile si propunerile de modificare a OG  pina pe data de 04.02.2015 la adresele ministru@ms.ro, propuneri@ms.ro .

APLR isi va inainta propunerile sale in acest sens, propuneri ce vor fi postate pe site.

Sursa: Asociatia pentru Libertatea Românilor

5 comentarii »

 1. Poate va lamuriti totusi ca nu o bucata de plastic este problema, ci informatia stocata pe serverele CNAS cu denumirea DES – Dosarul de Sanatate.
  Fie ca va convine fie ca nu, DES este deja existent si completat cu informatie, pentru orice persoana care este inscrisa la un medic de familie. Ce credeti ca facea medicul de familie la calculator cand v-ati inscris la el si ati mers ulterior la consultatii? Introducea datele dv personale aici:

  http://siui.casan.ro/cnas/despre_siui
  http://siui.casan.ro:82/Asigurati/

  Poate va lamureste acest articol cum stau lucrurile in mod real:
  https://atreiaforta.wordpress.com/2015/01/17/cardul-e-doar-o-fatada-adevarata-problema-este-dosarul-de-sanatate/

  Apropo, daca inca nu stiati, datele personale ale romanilor au fost deja “servite pe tava” unor “terte parti”:
  http://www.cotidianul.ro/israelul-controleaza-si-datele-personale-ale-romanilor-156386/

  Apreciază

  Comentariu de JE — 3 februarie 2015 @ 02:56 | Răspunde

 2. FRAȚI ROMÂNI, URMĂRIȚI CU ATENȚIE ACEST FILM SINTEZĂ DOCUMENTAR. NU ESTE O SIMPLĂ ÎNREGISTRARE VIDEO A DEZBATERII PUBLICE DIN 16 IANUARIE 2015. Încercați să observați fiecare detaliu în parte, mai ales în privința atitudinii celor din prezidiu, adică a reprezentanților Ministerului Sănătății și Guvernului. Observați cum doamna juristă nu a rostit un cuvânt, dar mai tot timpul mesteca gumă!… Specialistul în IT nu a rostit nici el vreun cuvânt dar a plecat pe furiș înainte de a i se adresa vreo întrebare legată de securitatea datelor medicale din dosarul electronic de sănătate și din cardul electronic de sănătate!… Președintele CNASS a afișat o atitudine nedemnă de zeflemea și nepăsare, încercând să ne convingă că nu este absolut nicio problemă… Dânșii au venit doar pentru ca să nu li se poată imputa lipsa dezbaterii publice legal prevăzute de lege și a promite societății civile în van din nou găsirea unei alternative la acest card, pe care în patru ani oricum au tot promis-o fără succes…

  ȘI TOTUȘI FRAȚI ROMÂNI, VORBIM ÎNSĂ DE LUCRURI EXTREM DE SERIOASE, CARE VIZEAZĂ ÎNSĂȘI SIGURANȚA CETĂȚENILOR ROMÂNI! ÎNȚELEGEM TREPTAT CĂ IDENTITATEA ACEASTA ELECTRONICĂ PE CARE NE-O CREEAZĂ GUVERNANȚII (DOSARUL ELECTRONIC ÎNDEOSEBI) NE ADUCE SCLAVIA ELECTRONICĂ, LAGĂRUL ELECTRONIC (DIN CARE NU MAI POȚI EVADA), DICTATURA BIOMETRICĂ ȘI ABOLIREA DEMOCRAȚIEI, ÎNTR-UN CUVÂNT IADUL ELECTRONIC… TRAFICUL DE ORGANE… GENOCIDUL SPIRITUAL ȘI UMAN…

  Apreciază

  Comentariu de radu iacoboaie — 3 februarie 2015 @ 20:51 | Răspunde

 3. Am primit si eu un model de informare catre CNAS pentru cei care refuza cardul de sanatate. Trebuie completat si depus pe suport de hârtie până pe data de 9 februarie 2015 la Casa Naţională de Asigurari de Sănătate, Calea Călărașilor 248, Bl. S19, Sector 3, 030634, București .

  Către : Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (C.N. A. S. )
  În atenţia : Domnului Director General
  Domnule Director,
  Subsemnat(ul)(a), …………………………………………………………, domiciliat în……………………………………………………………………………….., e-mail…………………………………, telefon…………………………………., vă informez ca nu accept cardul electronic de săanătate, pe care îl returnez împreună cu această înştiinţare.
  Prin îndosarierea datelor personale de sănătate în dosarul electronic şi prin utilizarea cardului electronic, voi fi expus(ă) unei serii de abuzuri care pot surveni atât ca urmare a utilizării cu rea-credinţă, cât şi scurgerii sau furtului acestor informaţii din baza de date.
  Introducerea datelor mele personale de sănătate într-un sistem global de supraveghere reprezintă totodată un atac la adresa libertăţii persoanei, o încălcare a dreptului la viaţa privată, la libertatea gândirii şi a opiniilor, la libertatea credinţei religioase şi a dreptului la ocrotirea sănătăţii, garantate prin următoarele articole din Constituţia României:
  Art. 23 (1): ,,Libertatea individuală şi siguranţa persoanei sunt inviolabile.”
  Art. 26 (1): „Autoriţăţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, famililaă şi privată.”
  Art. 26 (2): ,,Persoana fizică are dreptul să dispună de ea însăşi, dacă nu încalcă drepturile şi libertăţile altora, ordinea publică sau bunele moravuri.”
  Art. 29 (1): „Libertatea gândirii şi a opiniilor precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nicio formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie contrara convingerilor sale.”
  Art. 29 (2): „Libertatea conşiinţei este garantată.”
  Art. 34 (1): ,,Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat.”
  Vă informez, totodată, că nu voi accepta niciun alt fel de document care are încorporat un mediu de stocarea a informaţiilor (cip, cod de bare, banda magnetică sau orice alt fel de dispozitiv electronic) pe care vor fi inscriptionate date cu caracter personal.
  Solicit alternativă la cardul de sănătate, ţinând cont de cele menţionate .
  Data: Numele şi semnătura

  Apreciază

  Comentariu de o oarecare — 4 februarie 2015 @ 16:31 | Răspunde

 4. Eu inteleg sa refuzi cardul pe motive de incalcare a intimitatii. Dar ce treaba are religia cu un demers administrativ?

  Apreciază

  Comentariu de Florin — 4 februarie 2015 @ 23:01 | Răspunde

 5. Nu inteleg de ce doar pana pe 4 februarie se poate depune la CNAS refuzul? Dupa nu mai putem refuza?

  Apreciază

  Comentariu de Ali — 13 februarie 2015 @ 23:21 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: