Bucovina Profundă

18 iulie 2014

Decizia unei mame: prima injectie – Vaccinul pentru Hepatita B

Filed under: antivaccin,bioetica,boicot,Hepatita B,pro-vita,ştiinţă - tehnologie — Mircea Puşcaşu @ 23:43

Decizia unei mame: prima injectie

Vaccinul pentru Hepatita B

A venit ziua in care lumina vietii tale a aparut pe lume. Minunea ei este coplesitoare: aceasta fiinta umana a crescut din doua celule, inlauntrul tau, si in ciuda ultimelor cateva zile, fiecare parandu-ti-se un an, toate astea s-au petrecut in noua luni, fara ca tu sa faci prea multe, decat sa stai. Daca esti intr-un spital, probabil bebelusul tau ti se va lua inca de la intrarea lui in lume, si va fi supus la tot felul de interventii empirice vizand controlul posibilelor vatamari, de la posibila lui slabiciune si pana la tulburarile latente – antibiotice in ochi, vitamina K in sange, un frecus zdravan cu solutie pentru curatat bebelusi si continand 1,4 dioxan si formaldehida si din 1991, vaccin anti-hepatita B.

 Ce este asta? De ce are nevoie de asta copilul meu?

Potrivit CDC (Centers of Desease Control/Centrele pentru Controlul Bolilor), oricine are nevoie de asta. Pe cat de mult intelegem noi, aceasta este o boala infectioasa care poate, in procentaje discutabile, sa progreseze pana la ciroza, cancer hepatic si moarte. Populatiile cu risc mare cuprind pe cei care fac sex neprotejat, utilizeaza droguri injectabile (nu e cazul cu majoritatea bebelusilor!), cei care primesc transfuzii, sau vin in contact cu sangele celor infectati. Dintre adultii infectati, 90-95% scapa de virus pe cont propriu, fara interventie potrivit manualului de medicina, Harrisons Principals of Internal Medicine/Principiile Harrisons pentru medicina interna.

Ingrijorarea pentru posibila contractare de catre bebelus a virusului este ca sistemul imunitar neonatal imatur „permite” virusului sa ramana cronic pana la 90% din cazuri. Apoi, in a doua sau a treia decada a vietii, majoritatea copiilor infectati intra in “faza HBeAg+”, in care ar avea un risc tot mai crescut de ciroza, deteriorare hepatica progresiva si cancer. Replicarea (inmultirea) virala, genotipul virusului (exista 8 cunoscute), vatamarea hepatica celulara dupa cum e masurata enzimatic si caracteristicile raspunsului imunitar al gazdei face destul de variabila parcurgerea diferitelor faze ale infectiei cronice. Deci, la acele mame cu infectie activa, care este determinata de analizele ADN viral si antigen/anticorpi, contracararea transmiterii catre bebelus este un motiv convingator de ingrijorare. Voi prezenta modul in care am putea esua in a incerca sa rezolvam intr-un mod eficient aceasta cauza ingrijoratoare.

Dar ce se intampla cu restul bebelusilor nascuti de mame neinfectate? Nou-nascutul tau, proaspat iesit din pantece, are nevoie de aceasta injectie cu ADN viral recombinant, manipulat genetic, inserat intr-o celula de levura, deoarece aceastea se presupune ca bebelusii pot usor „sa ia boala”, si pentru a asigura conformitatea (spre deosebire de adultii cu risc inalt); totusi prevenirea transmiterii pe verticala de la mama la copil se crede ca ar fi principala sursa de posibila infectare (in ciuda usurintei cu care se poate face evaluarea, daca mama este sau nu infectata).

 Functioneaza asta?

Multe nu se stiu, si sunt dificil de cuantificat in legatura cu efectele vaccinului, inclusiv daca producerea de anticorpi, daca aceasta intervine, ar putea totusi sa fie de foarte scurta durata si cu siguranta s-ar putea sa nu produca efecte pana la adolescenta, cand, datorita comportamentului, ei s-ar afla sub un risc mai inalt de contractare a bolii. Evaluarea predominantei pre- si post- introducerii vaccinului pare sa fi sugerat ca vaccinarea a fost responsabila pentru o scadere a infectarii cronice cu hepatita B la copiii intre 6-19 ani, dar aceste documente utilizeaza mai degraba nivelul sanguin al antigenului Hbcore si antigenului de suprafata, decat testarea prin reactia in lant a polimerazei pentru detectarea ADN-ului viral.

Dar daca toate aceste date au fost invalidate de analizele clinice depasite care esueaza in a identifica in mod real infectia cronica?

Un document edificator, tocmai publicat in Jurnalul despre Hepatita Virala, ar putea sa arunce lumina asupra adevaratelor rezultate ale acestei abordari si asupra bazelor ei intr-o conceptualizare eronata despre virus si interactiunea lui cu sistemul nostru imunitar. Acest test clinic a evaluat statutul infectata/neinfectata a 259 de femei insarcinate prin cautarea prezentei ADN-ului viral, a antigenilor virali numiti HbeAg si HbsAg, care indica faptul ca corpul este activ infectat si exista anticorpi pentru ambii antigeni.

Toti bebelusii din studiu au fost vaccinati la 0, 6, 10 si 14 saptamani, deci, asa cum a fost cazul in fiecare studiu despre eficacitatea si siguranta vaccinului, nu a existat nici un grup placebo natural. Un grup dintre acesti bebelusi a primit imunoglobulina hepatita (HBIG) care este derivata de la adultii activ infectati, si alt grup nu, si s-a evaluat nivelul infectarii pe o perioada de doi ani. S-a investigat mai profund decat in studiile anterioare, deoarece cercetatorii au cautat prezenta ADN-ului viral la acesti copii, in decursul timpului, nu doar producerea de anticorpi sau „raspunsul imunitar”.

Aici este ceea ce au gasit ei:

Rezultatele acestui studiu mare de prospectie longitudinala arata ca 42% dintre copiii nascuti din mame HbsAg-pozitive dezvolta infectie ascunsa HBV, ceea ce nu este prevenita prin administrarea de vaccin recombinant HBV noilor-nascuti.

 Ce inseamna asta?

Implicatia acestui fapt este ca raspunsul imunitar la vaccin, care a fost anuntat ca „dovada a eficacitatii”, de fapt nu are nici o influenta statistica asupra rezultatelor infectarii. Doar expunerea la infectie materna activa in momentul nasterii se coreleaza cu viitoarele rezultate. Daca se da bebelusilor HBIG(nu vaccin), se poate suprima infectia evidenta in unele cazuri, dar aceasta este trimisa in subteran, catre asa-numita infectie acoperita, astfel inca un efectiv de 49% dintre bebelusi raman infectati dupa aceste interventii.

Contrar afirmatiilor din studiile citate (adesea finantate de industria farmaceutica), care enunta o eficacitate doar a vaccinului de 85-95% si in combinatie cu HBIG in prevenirea infectiei acute si cronice la copiii nascuti din mame infectate, acest studiu a gasit ca, nu doar ca acesti copii continuau sa dezvolte infectie cronica, ci in plus tipul infectiei pe care ei au dezvoltat-o nu declansa raspunsul asteptat cu anticorpi si probabil ar fi mocnit in mod cronic fara detectarea de rutina, inclusiv cand acesti indivizi s-ar putea sa mearga sa doneze sange, organe sau sa aiba relatii sexuale.

 Nici un studiu istoric nu a pretins ca eficacitatea vaccinului a fost vreodata testata pentru detectarea prezentei persistente a ADN-ului viral. De fapt, majoritatea studiilor au evaluat doar prezenta anticorpilor.

Se teoretizeaza ca aceasta infectie acoperita se dezvolta ca rezultat al „presiunii imunitare” datorata acestor tratamente, care au ca rezultat mutatii virale eludand gazda, si un esec in producerea anticorpilor detectabili. Aceste mutatii se acumuleaza la copiii vaccinati si pot fi transmise de la mama la copil.

Aceasta inseamna ca in practica curenta, asa cum este aplicata grupului de oameni cel mai adecvat pentru interventie (acei copii ai mamelor infectate, copii pe care noi speram sa ii protejam) nu este eficienta in prevenirea infectiei si ar putea contribui la mutatii in virus care sa permita infectia camuflata.

 Deci, daca merge in prevenirea infectiei macar cu 1% mai mult decat datul cu banul, de ce sa nu o facem?

Deoarece exista o expunere toxica ce are efecte necunoscute si imprevizibile. Nu a fost niciodata studiata adecvat la oameni (control placebo real) si ceea ce observam noi de la rapoartele bazate pe studii de populatie este ca au fost inregistrate 443.093 evenimente adverse (dureri de cap, iritabilitate, oboseala extrema, inflamare cerebrala, convulsii, artrita reumatoida, nevrita optica, scleroza multipla, lupus, sindromul Guillain-Barre -GBS si neuropatie), inclusiv mai mult de 1500 de decese, adesea etichetate ca sindromul mortii infantile subite.

Un raport important din 1994, publicat de Institutul de Medicina, din cadrul Academiei Americane de Stiinta, a revizuit literatura medicala pentru a gasi dovezi ca vaccinurile, inclusiv cel al hepatitei B, pot cauza o varietate de probleme de sanatate, imunitare si neurologice. Un comitet independent de medici experti a concluzionat ca nu exista nici un fel de studii de caz controlate observational sau teste clinice controlate efectuate pe vaccinul anti-hepatita B, nici inainte si nici dupa obtinerea licentei de fabricare, pentru a evalua stiintific rapoartele persistente despre faptul ca vaccinul anti-hepatita B ar putea cauza sindromul mortii infantile subite: sindromul Guillain-Barre(GBS) si alte boli demielinizante ale sistemului nervos central, incluzand mielita transversa, nevrita optica si scleroza multipla; dar si perturbari ale sistemului imunitar, incluzand artrita cronica.

Institutul de Medicina are perceptia ca nu poate fi stabilita relatia cauzala dintre vaccinare si evenimentele adverse, din cauza lipsei de date adecvate. Pare imperativ sa se inceapa acumularea acestor date.

 De ce este atat de toxic?

Este facut din:

Vaccinul anti-hepatita B adsorbit recombinant este preparat din celule ovariene de hamster chinezesc transformate si este un produs lichid care contine antigen de suprafata al hepatitei B care este insolubilizat prin adaugarea de sare de aluminiu.

Si cauze…

Vaccinul anti-hepatita B are un spectru larg de activitate si dupa vaccinare au fost exprimate diferit 144 de gene cu functii diferite, inclusiv metabolismul si inflamatiile.

Orice persoana interesata de rolul inflamatiilor in bolile cronice, inclusiv bolile mentale, cardiace, cancerul si autoimunitatea, ar trebui sa se preocupe cu privire la acest studiu pe cobai prin aceea ca a demonstrat stimularea si vatamarea inflamatorie cumulativa corelata cu expunerea la vaccin pe o durata incepand cu prima zi dupa vaccinare.

Cui ii pasa de aluminiu?

Aluminiul activeaza microgliile din creier care sunt puternic conexate cu Alzheimer, Parkinson si tulburarile autoimune. Aluminiul este cunoscut ca fiind o neurotoxina puternic stimulanta imunitar, care este adaugata deoarece sistemul imunitar al bebelusului este de fapt construit in asa fel incat sa nu raspunda la el. La acest lucru s-a facut referire ca fenotip anti-inflamator si este vorba despre puternica interactiune dintre un copil, laptele matern si pregatirea sistemului lui imunitar in primii doi ani de viata. Cateva analize exploratorii au argumentat pentru un rol cauzal al aluminiului in incidenta autismului, incluzand o analiza apartinad Luciei Tomeljenovic si lui Shaw si cerecetatoarei de la MIT, Stephanie Seneff, care afirma:

Mentiunile despre autism in VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System – Sistemul de Raportare a Evenimentelor Adverse ale Vaccinarii) au sporit constant la sfarsitul ultimului secol, in timpul unei perioade in care mercurul a fost inlaturat, in timp ce povara adjuvantului aluminiu a fost marita. Utilizand tehnici standard de raport probabilistic, au fost identificate cateva semne si simptome care sunt semnificativ mai predominante in rapoartele de vaccinare dupa 2000, incluzand celulita, crize de convulsii, depresie, oboseala, durere si moarte, care sunt de asemenea asociate semnificativ cu vaccinurile continand aluminiu. Exista afirmatii conform carora copiii cu diagnostic de autism sunt deosebit de vulnerabili la metalele toxice precum aluminiul si mercurul, datorita insuficientei sulfatului seric si a glutationei.

Un alt studiu a gasit ca acei copii are au primit vaccin Engerix B Hepatita B aveau mai cu 74% mai multe sanse sa dezvolte demielinizare inflamatorie a sistemului nervos central decat copiii care nu primisera vaccinul si cu 177% mai probabil ca sa dezvolte scleroza multipla.

Stimularea raspunsului imunitar in prezenta unui aditiv toxic sau „adjuvant” precum un metal, probabil contribuie la fenomenul autoimun, potrivit teoriilor actuale despre imunitate si este coroborata conceptual prin similaritatea dintre structura aminoacidului HBV si proteinele umane.

Unicul studiu pe primate facut cu un grup de control nevaccinat, a demonstrat in mod empatic achizitionarea cu intarziere a reflexelor neuronale de dezvoltare la grupul vaccinat HepB (in special cei cu greutate mica la nastere si la varsta gestationala), vaccin continand timerosol (conservant formand etilmercur), fata de grupul neexpus. Studii precum acesta au determinat un risc de 9 ori mai mare al primirii de servicii educationale la baietii primitori ai vaccinului Hep B din seria de dinainte de 2001 si unul care a sugerat un risc de autism de trei ori mai mare ce probabil a dus la scoaterea din produs a thimerosolului in 2001. Vaccinul continand thimerosol a fost pe piata timp 19 ani inainte de aceasta schimbare (si tot mai este un ingredient in vaccinul antigripal si antitetanos), ceea ce ar putea ridica probleme pentru unele dintre intarzierile remedierii pericolelor asociate cu aceste produse. Despre aceste pericole se afla dupa evenimente, in camp, dupa ce multi copii au platit pretul studiului pe termen lung controlat neadecvat prin placebo.

 Ce este de facut?

Noi sprijinim o imunitate sanatoasa la femeile insarcinate. Asta se face prin dieta, minimizarea expunerii la mediu, promovarea exercitiilor fizice si alinarea raspunsului la stres prin meditatie. Sunt multe de invatat despre sistemul nostru imunitar si in special despre interactiunea acestuia cu factorii de mediu si alte sisteme din corp, inclusiv cel neuroendocrin. Pana cand nu stim mai multe, trebuie sa pasim atent, ca nu cumva „mai intai sa vatamam” – ceva ce doctorii, prin juramant, am promis sa nu faca.

Surse pentru acest articol:

http://www.greenmedinfo.com/blog/mother-s-decision-first-shot-hepatitis-b

http://www.cdc.gov/vaccines/hcp/vis/vis-statements/hep-b.html#why

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17673066

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2716762/

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17504139

http://jid.oxfordjournals.org/content/202/2/192.full

http://en.wikipedia.org/wiki/Polymerase_chain_reaction

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jvh.12102/abstract

http://us.gsk.com/

http://www.merck.com/index.html

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9857356

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11130287

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22099159

http://www.neurology.org/content/72/10/873.abstract

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2880343/

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20711932

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21058170

 

sursa: viataverdeviu.ro

7 comentarii »

 1. f. frumos si bine argumentat articolul.
  Eu sunt mai putin drastica, recomand amanarea pana dupa 10 ani, pt ca sex neprotejat si injectare de droguri nu fac minorii.
  Cel de-al 3lea factor de risc: sange de transfuzie contaminat iar e redus, la donarile care le-am facut in ultimii ani, intotdeauna mi s-a recoltat fiole separate pt testat: sida, hepatita B, si inca 2-3 boli.

  In plus, nu e normal sa fim condusi de frica. Ci de logica. Frica distruge, in familiile in care se mentine frica (amenintari, pedepse etc) bolile se dezvolta. Dumnezeu nu inseamna frica, ci inseamna dragoste, pana la naivitate.

  Apreciază

  Comentariu de arakelian — 22 iulie 2014 @ 09:20 | Răspunde

 2. Domnule doctor,
  Sunt insarcinata in luna a doua, am studiat si citit mult despre vaccinuri si sunt ingrozita de ce am citit si mai ingrozita de faptul ca voi merge (daca da Bunul Dumnezeu) la spital sa nasc si ma voi confrunta cu impunerea vaccinarii.
  Este acesta obligatoriu? Voi fi presata sa fac copilului meu vaccin? Pentru ca eu ma gandesc foarte serios sa le refuz pe toate. Fac bine?
  Mentionez ca mai am un baietel de 7 ani si ca in necunostinta de cauza i-am facut mai toate vaccinurile si are multe probleme cu fel de fel de alergii, raceste f. repede, e f. sensibil.
  Multumesc mult pentru ce faceti si daca veti avea timp sa-mi dati un sfat v-as fi recunoscatoare.
  Sunt din Radauti.Multumesc.

  Apreciază

  Comentariu de zina — 22 iulie 2014 @ 09:20 | Răspunde

 3. inca o intrebare: e acelasi vaccin cu cel de TBC? sau doze separate? ca si cel de TBC se face in Ro la nastere.

  Apreciază

  Comentariu de arakelian — 22 iulie 2014 @ 09:20 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: