Bucovina Profundă

15 martie 2014

24 de elevi, vaccinaţi fără acordul părinţilor . Oamenii sunt revoltaţi

Filed under: antivaccin,atitudine — Mircea Puşcaşu @ 11:15

24 de elevi, vaccinaţi fără acordul părinţilor. Oamenii sunt revoltaţi

Acuzaţii grave la o şcoală din Târgovişte, unde 24 de elevi de clasa a VII-a au fost vaccinaţi împotriva Hepatitei A, fără acordul părinţilor. Mai mulţi părinţi spun că elevilor li s-a făcut rău după ce un medic le-a administrat „Avaxim”, iar unul dintre ei a ajuns la spital cu dureri de cap, stări de vomă, febră şi dureri abdominale.

Totul s-a întâmplat luni, după ce cadrele didactice au aflat că o elevă este într-o fază avansată de Hepatita A şi au chemat specialiştii de la DSP pentru dezinfecţie. Nu înainte ca medicul arodant unităţii şcolare să le administreze vaccinul prevăzut în astfel de situaţii, adică “Avaxim”. Atât DSP, cât şi Inspectoratul Şcolar susţin că în astfel de cazuri nu se mai impune acordului părinţilor, ci se trece direct la “fapte”.
„Metologia noastră cu privire la cazurile de hepatită nu necesită un consimţământ pentru că este un caz de urgenţă, în care trebuie să se intervină operativ, pentru prevenirea îmbolnăvirii contacţilor. Există o altă prevedere care specifică faptul că în cazul vaccinurilor HPV sau antigripal se cere acceptul părinţilor. Nu cred că există o legătură de cauzalitate între vaccin şi stările copilului. Acei copii sunt în continuare monitorizaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Dâmboviţa, Marinela Popa.

Un elev a ajuns direct la UPU

Un elev de 13 ani a ajuns la UPU în stare destul de gravă, imediat după ce a primit vaccinul. “La camera de urgenţe s-a prezentat un băieţel de 13 ani, împreună cu mama sa, cu o simptomatologie de cefalee, greaţă, dureri abdominlae, indigestie. Se pare că aceste stări ar fi apărut după administrearea acestui vaccin. Copilul a fost examinat de medicul pediatru de la Urgenţe, care i-a administrat mai multe tratamente care l-au ajutat să scape de simptome. A stat în spital trei ore. Diagnosticul a fost de posibilă reacţie postvaccinală”, a declarat dr. Elena Firoiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţe din Târgovişte.

Plângere penală

Tatăl micuţului este acum hotărât să facă plângere penală împotriva DSP, care, în opinia sa, trebuia să anunţe părinţii. “Când m-a sunat băiatul meu şi mi-a spus că i-au făcut un vaccin, mi-a căzut cerul în cap. Am venit imediat la spital şi am aflat despre ce este vorba. Nu se poate să ne trateze în felul ăsta copiii. Poate cineva este alergic, poate eu nu vreau să îi fac acel vaccin. Plus că au făcut dezinfecţia cu copiii în şcoală. Acel vaccin, conform etichetei, expiră luna viitoare. Un vaccin pe care corpul nu îl primeşte, te poate afecta pe viaţă. Copilul meu a fost mai rău, dar foarte mulţi colegi de clasă au acuzat dureri de cap şi stări de vomă după administrarea vaccinului”, ne-a povestit tatăl elevului.
Directoarea şcolii se spală pe mâini: “Am fost la un simpozion. Nu eram în şcoală. DSP e direct răspunzător”.
Administratorul şcolii, care are şi cunoştinţe medicale de specialitate, recunoaşte: “Orice vaccin are şi reacţii adverse”.
“S-a făcut imediat vaccinul. Acum a venit medicul şi în 10 minute s-a intrat la clasă. După ce s-a făcut vaccinul, fiecare copil şi-a anunţat părinţii. Nu ştiu cum e normal să se anunţe, dar eu ştiu protocolul pe care l-a primit domnul doctor. A fost chemat la DSP, de acolo i s-au dat dozele şi a trecut la fapte. E vaccinarea obligatorie”, a declarat Cătălin Neamţu.

Medicul, direct răspunzător

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun şi ei că procedura în astfel de cazuri nu prevede acceptul părinţilor, dar că cei care au administrat vaccinul sunt răspunzători de starea micuţilor.
“Este vorba de un copil care provine dintr-o familie cu probleme sociale şi financiare. DSP a contactat imediat circa de care aparţine şcoala şi s-a trecut la o procedură standard, de vaccinarea a 24 de copii, contra virusului hepatic. S-a procedat şi la dezinfecţie a clasei în care copilul îşi desfăşura cursurile şi la dezinfecţia sălii de sport. E o procedură care se aplică în regim de urgenţă la nivelul Ministerul Sănătăţii şi nu se mai putea pierde timp cu informarea prinţilor. Nu este voie în mod necesar de un acord al părinţilor. Cei care au procedat la asemenea măsuri trebuie să îşi asume şi aceste riscuri, fiind vorba de nişte minori. De exemplu, nu ştiu dacă un copil poate să spună medicului dacă este alergic la ceva. Există un dosar personal la circumscripţia copilului în care sunt consemnate vaccinurile, scutirile medicale etc, pe care le-a făcut în ultimii ani”, a declarat prof. Ovidiu Băsceanu, inspectorul adjunct al ISJ Dâmboviţa.
“Procedura standard” nu s-a mai respectat însă, în cazul Şcolii Coresi, din Târgovişte, când doi elevi şi-au înţepat colegii de clasă cu bolduri. Atunci, părinţii au fost anunţaţi imediat şi au mers cu toţii la Secţia de Boli Infecţioase unde celor mici le-a fost administrat vaccinul antitetanos şi li s-a făcut, preventiv, testul anti-HIV.

 Ionuţ Dima

adevarul.ro

6 comentarii »

 1. vai de mine! maine-poimaine, ne anunta ca s-a depistat „brusc” ca x are nu stiu ce boala si au facut vaccinul „celebru ” tuturor copiilor pt ca le permite legea
  tot asa vor ajunge si sa adotpe legea eutanasierii ca in Belgia si sa ne trezim ca iau ei decizii in locul nostru!
  sper ca acesti parinti sa nu taca si sa faca ceva! altfel, cei din scoli vor considera ca au dreptul sa intervina si sa clasifice drept urgente orice caz medical

  Apreciază

  Comentariu de pitici, dar voinici — 15 martie 2014 @ 21:41 | Răspunde

 2. Nimeni nu are dreptul sa-mi vaccineze copilul fara acordul meu si faptul ca acesti medici I-au niste decizii fara acordul parintilor,sub pretextul ca a fost ceva URGENT si n-au avut timp sa anunte parintii,trebuie sa ne puna serios pe ganduri.Se stie foarte bine ca se doreste depopularea planetei,pt ca in viziunea LOR,adica a celor care conduc si stapanesc Terra,suntem prea multi si de aceea au gasit o multime de moduri prin care sa ne extermine incet dar sigur,fara ca cineva sa-i poata acuza in mod direct de CRIMA si GENOCID.Otravurile din alimente,medicamentele si vaccinurile infestate cu tot felul de substante cancerigene sunt foarte eficace si aduc o mortalitate ridicata.De ce credeti ca lumea era mult mai sanatoasa inainte;pt ca nu existau E-uri,aditivi si coloranti alimentari,nu existau medicamente si aerul nu era poluat iar oamenii mancau sanatos si nu erau stresati. Referitor la vaccinuri si la pericolul in care copiii nostri sunt la ora actuala,cred ca trebuie sa ne impunem punctual de vedere si sa nu acceptam ca ,ei sa devina cobaii sistemului satanic.

  Apreciază

  Comentariu de cristina — 17 martie 2014 @ 00:15 | Răspunde

 3. Eu voi spune copilului sa nu accepte nici un vaccin. Sa fuga de la scoala si sa se zbata, sa ma sune sau si sa sune la 112 sa muste sa zgarie.
  Unde suntem ? In Germania nazista ori in stalinism?
  Nici un tratament medical nu poate fi facut cu forta. M-am saturat de statele care stiu ele ce mai bine pentru cetatenii sai si de binele facut cu forta.

  Apreciază

  Comentariu de ROmanul — 17 martie 2014 @ 00:31 | Răspunde

 4. Nu va mirati de aceste abuzuri!! In Germania (asta moderna, nu aia nazista), dupa un accident cu o barna a fost vaccinata fortat o fetita cu vaccinul antitetanos, in ciuda refuzului fetitei, in ciuda refuzului telefonic al mamei!! Mama i-a dat pe medici in judecata, in 2007 s-a dat verdictul ca medicii sunt „imaculati” dpdv legal, fiindca era vezi Doamne pericol de tetanos si deci ei au actionat spre binele copilului!! S-a mai afirmat ca – in cazul in care un tribunal de custodie ar fi fost implicat – ei oricum ar fi luat aceeasi decizie, dar data fiind situatia de urgenta, tribunalul pleaca de la ideea ca medicii au actionat sub acoperirea legii!!!
  http://www.medizinrecht-aktuell.de/strafverteidigung/13/index.html

  Apreciază

  Comentariu de Feli — 24 martie 2014 @ 00:01 | Răspunde

 5. […] 24 de elevi, vaccinaţi fără acordul părinţilor . Oamenii sunt revoltaţi […]

  Apreciază

  Pingback de Vaccinurile nu sunt obligatorii pentru înscrierea copiilor la școli și grădinițe -Comunicat de presa – Asociația Părinților pentru o Educație Sănătoasă | Bucovina Profundă — 7 aprilie 2014 @ 21:24 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: