Bucovina Profundă

9 decembrie 2013

Sfintele Moaste ale Parintelui Gheorghe Calciu

Filed under: file de acatist,Parintele Calciu,România Profundă,sfintii români — Mircea Puşcaşu @ 02:56

Sfintele Moaşte ale Părintelui Gheorghe Calciu

Dupa pomenirea sipr Ghe Calciu - moastele deshumarea ce au avut loc conform randuielilor la 7 ani dupa adormirea sa, trupul Parintelui Gheorghe Calciu a fost descoperit intreg, neputrezit, nestricacios, aproape integral. Sfintenia vietii sale  a fost inca o data confirmata de descoperirea sfintelor sale moaste. Dosarul pentru canonizarea sa ce a fost depus la Mitropolia Iasilor (insotit de 2000 de semnaturi) spre studiere in urma cu cativa ani, va fi probabil repus in atentia clerului nostru ortodox, care cu bucuria descoperirii unui nou sfant cu moaste intregi, va recunoaste si din punct de vedere formal, canonic, ceea ce Dumnezeu a scos spre aratare, Parintele Gheorghe Calciu este unul din marii sfinti ce i-a dat neamul acesta.

Slăvit este Dumnezeu intru sfintii săi!  Sfintite Marturisitorule, Gheorghe Calciu, parintele nostru, roaga-te lui Hristos pentru neamul românesc cel batjocorit şi pentru intreaga crestinatate !

UPDATE: Moaşte sub ţărână şi lumină sub obroc – Ingroparea moastelor Parintelui Gheorghe Calciu

Găsiţi in articolul de mai jos icoana, acatistul, slujba inchinate noului sfânt, Părintele Gheorghe Calciu, precum si  propunerea oficiala de canonizare:

Parintele Gheorghe Calciu – Sfintitul Marturisitor – Icoana, Acatist, Slujba si Propunerea de canonizare oficiala (+ 21 noiembrie)

Aici găsiţi câteva aspecte legate de viaţa sa (un mic sinaxar):

21 noiembrie – Pomenirea Sfintitului Marturisitor Gheorghe Calciu Dumitreasa, preotul (1925-2006)

Alte interviuri, articole sau scrieri găsiţi aici:

17 comentarii »

 1. Apreciază

  Comentariu de Mircea Puşcaşu — 9 decembrie 2013 @ 03:15 | Răspunde


 2. Manastirea Petru Voda, 2012

  Apreciază

  Comentariu de Mircea Puşcaşu — 9 decembrie 2013 @ 03:28 | Răspunde

 3. […] Sfintele Moaşte ale Părintelui Gheorghe Calciu […]

  Apreciază

  Pingback de E Sfant: MOASTELE Parintelui GHEORGHE CALCIU DUMITREASA | Saccsiv's Weblog — 9 decembrie 2013 @ 05:28 | Răspunde

 4. Reblogged this on albastru de ….

  Apreciază

  Comentariu de albastru de ... — 9 decembrie 2013 @ 07:36 | Răspunde

 5. Sfinte parinte …roaga-te pentru noi pacatosii!

  Apreciază

  Comentariu de balulescuiliana — 9 decembrie 2013 @ 10:28 | Răspunde

 6. Reblogged this on În Tăcere.

  Apreciază

  Comentariu de In Tacere — 9 decembrie 2013 @ 13:52 | Răspunde

 7. Oare cand ii vom avea si noi pe acesti sfinti canonizati?! Oare cand il va lumina Dumnezeu pe cel ce trebuie sa faca asta?!

  Apreciază

  Comentariu de Ieri Azi Maine — 9 decembrie 2013 @ 18:57 | Răspunde

 8. ce zice stiinta?!!!

  Apreciază

  Comentariu de alecu — 9 decembrie 2013 @ 22:33 | Răspunde

 9. Dragii mei,

  Trebuie sa va spun ca un lucru este limpede : „biserica” Catolica nu trebuie sa ne „spuna” noua ceva. Este o „biserica” eretica, cazuta din Adevar. O „biserica” care a iesit din Adevar, fiind de fapt o mare inselare a sufletelor, o mare minciuna, lucrarea diavolului. Dumnezeu a creat o singura Biserica, Biserica Ortodoxa ! Nu exista dooua Biserici pentru ca nu exista nici doua Adevaruri. Duhul Adevarului este numai in Biserica Ortodoxa care are Adevarul ! In „bisericile” facute de om este duhul minciunii, duhul inselarii. De aceea „bisericile” facute de om nu pot sa dea Sfinti ! Numai Duhul Adevarului, Duhul Sfant poate sfinti ! Si Sfintul Apostol Pavel spune limpede ca este „Un Domn, o credinta, un botez.”
  Da, parintele Calciu este un Sfint. Chiar daca domnii din Sinod (am spus bine „domnii” pentru ca nu toti sunt ierarhi…unii sunt „domni”-aici e problema, Doamne iarta-i ca nu stiu ce fac) nu vor sa-l canonizeze ci vor sa-l ingroape la loc. Pe Dumnezeu nu-L poti ingropa ! Iar parintele Calciu s-a unit cu Dumnezeu in Sfintenie !
  Va veni vremea cind „domnii” vor da raspuns inaintea lui Dumnezeu de faptele lor ! Iadul ii asteapta daca nu se intorc din nou cu fata catre Dumnezeu !

  DOAMNE MINTUIESTE TOATE SUFLETELE ! AMIN !

  Mircea

  Apreciat de 1 persoană

  Comentariu de Mircea Suta — 10 decembrie 2013 @ 15:09 | Răspunde

 10. Nu aveti pic de bun simt si frica de Dumnezeu. Lasati parintele sa se odihneasca in pace !!

  „Diavolul s-ar putea folosi de mitologia populară spre a împiedica putrezirea trupului meu. Dacă peste ani, trupul meu va fi dezgropat şi va fi neputrezit, preoţii să citească peste el rugăciuni de desfacere a blestemului, ca trupul să se risipească în cele din care a fost alcătuit, că nu de la Dumnezeu se va fi făcut minunea aceasta, ci din înşelarea celui rău. Să fie legaţi preoţii care m-au văzut să nu vorbească niciodată despre această minune falsă şi trupul pus într-o altă groapă spre a fi uitat pentru totdeauna”

  Apreciază

  Comentariu de andrei — 11 decembrie 2013 @ 10:54 | Răspunde

 11. Daca nu ar fi facut public numele celor patru nu s-ar fi ajuns la acest scandal. Din pacate prietenii monahului Filoteu de la Monitorul de Neamt cat si Victor Roncea nu au facut altceva decat sa amplifice un scandal fara sens. Totul a inceput de cand acest Filoteu a postat pe siteul manastirii acel articol in care spunea ca „faptasii” sunt agenti ai SRI-ului. Stirea a fost preluata de colaboratorii din massmedia ai parintelui Filoteu si dupa aceea a fost stearsa de pe siteul oficial al manastirii, dar nu si de pe cele care au preluat.
  E la mintea cocosului ca SRI nu are intentia sa faca public ca parintele Calciu este sfant. Ci chiar dimpotriva SRI ar ascunde tot ce dovedeste ca preotii care au suferit in inchisorile comuniste sunt sfinti.

  Apreciază

  Comentariu de Nicu — 4 februarie 2014 @ 14:47 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: