Bucovina Profundă

15 mai 2013

Virgiliu Gheorghe si Parintele Valica la Festivalul Cuvantului la Suceava

Filed under: conferinte,Pr Prof Mihai Valica,Virgiliu Gheorghe — Mircea Puşcaşu @ 14:38

festivalul-cuv

Conferinta Rolul cuvantului in existenta omului, sustinuta de domnul Virgiliu Gheorghe la Suceava, in mai 2013, in cadrul Festivalului cuvantului, format audio:

Sala mică a Casei de Cultură Suceava găzduieşte, începând de astăzi, Festivalul Cuvântului, manifestare organizată de Primărie, în colaborare cu Asociaţia „Timp Pentru Unu” şi în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), Biblioteca Universităţii „Ştefan cel Mare”, Bucovina Profundă  şi Asociaţia „Familia Ortodoxă”.
În prima zi a festivalului, îmâine, la ora 17:00, vor evolua, în deschiderea manifestării, Ansamblul folcloric „Muguraşul”, urmat de expunerile invitaţilor: „Cuvântul în administraţie – primarul Sucevei Ion Lungu, „Cuvântul în educaţie – inspector şcolar general Gheorghe Lazăr, „Cuvântul în presă” – redactorul şef al cotidianului Monitorul de Suceava – Tiberiu Avram. În programul primei zile sunt cuprinse „Cuvântul generaţiilor”, Sesiunea de comunicări „Cuvântul”, Cuvântul în arta plastică – coordonator inspector Loredana Mihaela Ceică, profesor Bogdan Luparu. Seara se va încheia cu un recital folk susţinut de Cornel Angelescu.
În cea de-a doua azi a festivalului, joi, tot de la ora 17:00, în sala mică a Casei de Cultură Suceava sunt programate alte expuneri care au ca temă: Rolul cuvântului în existenţa omului – biofizician, cercetător dr. Virgiliu Gheorghe şi invitaţii săi, expoziţie de fotografie – Victor T. Rusu şi „Cântecul cuvintelor” – lector univ. dr. Carmen Agoutin. În a treia zi de festival, organizatorii au pregătit dezbateri: „Soluţii pentru câteva probleme (controversate) de limba română (vorbită) – prof. univ. dr. Corneliu Dimitriu, „Cuvântul care zideşte” – preot prof. univ. dr. Mihai Valică, Cuvinte pentru toate zilele – filolog, editor Alexandru Ciolan, „Copilul şi cartea” – Ancuţa Radu, „Cuvinte din ţara soarelui – răsare” – Ana Maria Fujii, „Cântări ale Învierii” – Corul de copii „SYN Bucovina”.
Irina Bucşinescu/ EvZ

4 comentarii »

 1. Ce păcat că aceste manifestări nu sunt promovate. Dacă am fi aflat din timp, s-ar fi făcut cunoscut credincioșilor din Parohia Izvorul Tămăduirii, unde activează Asociația ”PRO BURDUJENI”, care este o asociație creștin ortodoxă înființată cu scopul de a promova valorile creștin-ortodoxe și de a atrage tineretul spre polul ”pozitiv” al vieții.

  Apreciază

  Comentariu de Onofreiciuc Mircea — 16 mai 2013 @ 14:41 | Răspunde

 2. offtopic

  Un film care trebuie sa ne dea de gandit, poate faceti si un articol, lucrurile din film sunt tot cu participarea unor inspectorate scolare….poate chiar nu cel din Suceava:

  Apreciază

  Comentariu de Ciprian — 24 mai 2013 @ 14:35 | Răspunde

 3. […] 16 mai 2013, în cadrul “Festivalului Cuvântului” Virgiliu Gheorghe a avut-o ca invitată şi pe Anastasia Gavrilovici, elevă a Colegiului […]

  Apreciază

  Pingback de “Egalitatea între sexe” | Familia Ortodoxa — 5 iunie 2013 @ 18:48 | Răspunde

 4. […] 16 mai 2013, în cadrul “Festivalului Cuvântului”, Virgiliu Gheorghe a avut-o ca invitată  pe Anastasia Gavrilovici, elevă a Colegiului […]

  Apreciază

  Pingback de Anastasia Gavrilovici – “Egalitatea între sexe” | Bucovina Profundă — 6 iunie 2013 @ 00:56 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: