ADEVARUL DESPRE VACCINUL BCG

De ce este Romania singura tara din UE care face vaccinul BCG la nastere?

Dr. Christa Todea-Gross

https://i0.wp.com/thecalibre.in/wp-content/uploads/2012/11/BCG-Vaccination.jpg

Acest non‑sens al vaccinării cu BCGeste aspru criticat şi de către D‑na Schnär‑Manzoli, autoarea cărţii Inutilitatea vaccinurilor (ATRA, ianuarie 1995): Vaccinările repetate cu BCG, recomandate de către Calmette, au provocat adenopatii cervicale purulente şi uneori soldate cu septicemie şi deces”. Este vorba de o tuberculoză generalizatăprin intermediul limfei, putând provoca meningită, osteomielită, otite purulente, leziuni renale grave, cecitate (orbire) etc. Autoarea cărţii arată că efectul cel mai frecvental BCG este cu certitudine acela de a declanşa tuberculoza, în loc să oprevină.

În cartea ei, D‑na Schnär‑Manzoli îl citează pe profesorul Mande, care, la 24 octombrie 1967, denunţă deschis neajunsurile vaccinului BCG, la aproape 50 de ani de la descoperirea lui. De asemenea, profesorul Stephani, de la Universitatea de Medicină din Geneva, a reunit 104 de lucrări, scrise de 82 de autori, despre daunele produse de BCG, în care scrie: “Acest bacil viu invadează sistemul limfatic, unde se instalează conform obiceiului strămoşului său (bacilul tuberculozei bovine). Nimeni nu poate spune astăzi care va fi evoluţia saîn următoarele decenii. Cauza tuberculozei limfatice generalizate este încă necunoscută”. În urma vaccinării BCG, au fost diagnosticate 104 cazuri de otită purulentă, unele din ele fiind complicate cu osteită locală purulentă, cauzăfrecventă a surdităţii. Profesorul de Microbiologie Jean Basset accentuează şi el, alături de mulţi alţi oameni de ştiinţă, complicaţiile frecvente şi grave ale vaccinului BCG. Prof. Lignieres concluzionează:

Tuberculoza este cel mai des provocată de însuşi vaccinul BCG; Dr. Scohy se opune nu doar vaccinului BCG, dar şi principiului vaccinării (ceea ce i‑a adus multe necazuri…), motivele fiind expuse în revista Des clefs pour vivre (nr 4, august 1994):

Primul pericol al vaccinului BCG constă în capacitatea sa de a provoca ulterior, în mod frecvent, cazuri de tuberculoză, majoritatea fiind grave.

Un alt pericol este acela că antrenează la sugari, automat, o formă atenuată detuberculoză cutanată, care evoluează timp de 69 luni, manifestânduse cu o stare de subfebrilitate şi o scădere importantă a imunităţii organismului”. În tot acest timp, sugarul mai suportă şi alte vaccinuri, care pot dezechilibra şi mai mult sistemul lui imun. Este motivul pentru care, la majoritatea dintre copiii vaccinaţi la naştere sau cât mai devreme după naştere cu BCG, se observă o predispoziţie la diverse infecţii acute: rinofaringite, otite, laringite sau bronşite repetate.

Se ştie că tuberculoza, fie că este dată de vaccin sau nu, deschide calea afecţiunilor reumatice. Mulţi se nasc în zilele noastre cu o predispoziţie genetică la afecţiuni reumatice, la care se adaugă şi infecţia TBC, agravându‑le.

După vaccinarea cu BCG, nu mai este posibilă depistarea precoce a infecţiilor tuberculoase (!), ci doar întro fază tardivă, mult mai gravă. La ora actuală există tratamente eficace pentru TBC şi, dacă ar fi depistate de la început, aceste infecţii ar putea fi vindecate cu antibiotice, fără alte complicaţii.

Infecţiile tuberculoase depistate la cei vaccinaţi cu BCG, sunt mult mai grave şi mai contagioase decât la cei nevaccinaţi, din cauză că acest vaccin provoacă o reacţie de hipersensibilitate întârziată defavorabilă, cu o cazeificare sub formă lichidă, de cele mai multe ori, care diseminează în întregul organism.

Vaccinarea sistematică din Franţa nu a dus la eradicarea acestei boli, ci dimpotrivă, la o creştere a cazurilor de TBC. În Franţa, de mulţi ani, profesori de Medicină cer renunţarea la vaccinul BCG. Doi dintre aceşti medici sunt: profesorul J. Chrétien,  pneumoftiziolog la Spitalul Laennec, Paris, şi profesorul J. P. Derenne, pneumolog la Spitalul Saint‑Antoine, Paris, ambii exprimându‑şi dorinţa de mai multe ori în revista medicală Le Concours Médical.

În Ţările de Jos, după cel de‑al doilea război mondial, existau numeroase cazuri de tuberculoză, fiind condiţii precare de viaţă. Cu toate că nu s‑a practicat deloc vaccinarea în aceste ţări, tuberculoza a fost eradicată.

Interesant este faptul că aceste ţări prezintă cel mai mic procent de îmbolnăviri cu TBC. Cazurile de TBC din Europa sunt cele mai numeroase în ţărileîn care se practică vaccinarea BCG obligatorie. În Buletinul nr.1 din 1974 al Ministerului Sănătăţii Publice şi Asigurărilor Sociale se observă că acolo unde se practică vaccinarea BCG obligatorie, în ţări ca Bulgaria, Cehoslovacia,Polonia şi Portugalia, cazurile de TBC sunt în creştere. De 5 ani, acelaşilucru se întâmplă şi în Franţa.

România nu face excepţie: deşi se face vaccinarea în masă “obligatorie” cu BCG încă de la naştere, observăm o creştere marcată a cazurilor de TBC (inclusiv la tineri).

(…)

Pe plan mondial. Studiul OMS – certurile repetate legate de vaccinul BCG au determinat Organzaţia Mondială a Sănătăţii să facă un studiu în India, între anii 1968‑1971. OMS a ales un număr de 209 de localităţi, însumând 360.000 de persoane. Toate persoanele au fost testate la tuberculină iar cele cu o reacţie negativă (nevacinaţi) au fost împărţite în două grupe: una a fost vaccinată şi alta nu, ca apoi să fie urmărite timp de 7 ani şi jumătate.

Raportul OMS, Rapport du groupe scientifique ICMR/ OMS, numero 651‑ Geneve, 1980, a fost următorul: Vaccinul BCG nu conferă nicio protecţie în termenul celor 7 ani şi jumătate de supraveghere, iar tuberculoza a atins mult mai des persoanele care reacţionaseră iniţial la tuberculină, după vaccinare, decât pe cei care nu prezentaseră nicio reacţie. Cu alte cuvinte, cei care aveau reacţia la tuberculină pozitivă prezentau o reacţie de hipersensibilitate întârziată care nu‑i proteja de TBC, pe când cei care nu reacţionaseră la tuberculină nu prezentau această alergie întârziată şi erau mult mai apăraţi împotriva tubercuozei.

Reacţiile adverse şi complicaţiile vaccinului BCG:

Abcese locale: apar la locul inoculării, la aproximativ 6 săptămâni de la vaccinare şi sunt considerate ca fiind o complicaţie, dacă diametrul leziunii măsoară peste 0,6 cm.

Adenopatii: la 13 săptămâni de la vaccin, se constată o inflamaţie a ganglionilor regionali, care deseori se infectează, formându‑se abcese.

Osteite şi osteomielite: inflamaţia şi infecţia oaselor, în special a oaselor lungi, care pot apare între 6 luni şi 4 ani de la vaccinare (în medie 12 luni).

TBC: forme grave, diseminate, uneori complicate cu menigită tuberculoasă şi deces

Otite purulente, soldate uneori cu surditate

Infecţii frecvente ale căilor aeriene superioare şi inferioare: laringite, rinofaringite, otite, bronşite

Afecţiuni reumatice.

Scăderea imunităţii,

Decesul.

În concluzie, nu este deloc recomandată vaccinarea BCG a sugarilor, motivele

fiind concludente. România este singura ţară din UE unde se mai efectuează vaccinarea BCG la naştere! (vezi Anexa).

sursa: razbointrucuvant.ro/recomandari

(extras din cartea autoarei Dr.Christa Todea-Gross :

Vaccinurile: preventivesau boala? O noua patologie pediatrica”; Ed.Christiana, Bucuresti 2012, p. 321-325, disponibila pe site-ul: www.pentruviatacluj.ro) 

21 de răspunsuri la „ADEVARUL DESPRE VACCINUL BCG – Dr. Christa Todea-Gross”

  1. „România este singura ţară din UE unde se mai efectuează vaccinarea BCG la naştere! (vezi Anexa).” – contrazic. Anul trecut in decembrie am nascut in Ungaria si bebelusului i s-a administrat vaccinul BCG fara sa fiu consultata. La ei este chiar obligatoriu, N-ai dreptul sa refuzi deloc. Daca te impotrivesti suporti consecinte grave – iti poate fi luat copilul.

    Apreciază

  2. romania este ultima tara din UE unde se efectueaza vaccinarea BCG a tuturor sugarilor. DIn pacate, problema reala a acestei boli este ascunsa in spatele unui vaccin de 3 lei ( atat costa productia lui in Romania):
    -cadrul legal pt persoanele bolnave
    -educatia populatiei de a reduce alcoolul si fumatul si sustinerea unei alimentatii minime, sanatoase
    -educatia populatiei de a avea grija la igiena
    -canalizarea intregii tari ( 1/4 din tara au surse de apa de calitate proasta, si toaleta in spatele curtii, ne-etansa).

    Apreciază

  3. Intradevar este importanta igiena in combaterea epidemiilor, dar in acelasi timp si vaccinarea este de ajutor, mai ales ca acum virusii s-au specializat…eu cred ca vaccinul ajuta si nu sunt studii suficiente care sa ateste faptul ca vaccinul nu are nici un efect pozitiv, eu am doi copii si au fot vaccinati cu toate vaccinurile obligatorii si nu au avut nici o problema de la ele. Asa cum si atunci cand iei un paracetamol, sau o aspirina, 99 persoane nu au efecte adverse, iar a o suta persoana are. Sigur ca pe primul plan este igiena, dar sunt situatii cand asta nu are nici o legatura cu faptul ca te poti intepa intr-un ac, sau tepoti taia in ceva ascutit, sau mai tarziu cand esti adult sa ai contact sexual neprotejat si sa iei hepatita B, care nu se face ca nu te-ai spalat pe maini, sau papiloma Virusul , sau HIV etc. Eu cred ca punand in balanta risc- beneficiu, balanta va inclina catre beneficiu (apropo- am citit si eu despre variola si aceasta boala grava si necrutatoare a fost eradicata datorita vaccinarii, sau vreti sa va mai exemplific si rabia?- daca nu ar fi existat vaccinul antirabic ar fi murit multi oameni in chinuri groaznice).
    In concluzie: nu este bine sa fii radical si sa excluzi ceva ce nu are cum sa fie rau, de bine ce este implementat de zeci de ani si daca intradevar ar fi fost ceva rau s-ar fi demonstrat stiintific, credeti-ma ca nu o sa murim de cancer din cauza vaccinului, ci din cauza fumatului, al bauturii alcoolice si al mancarii nesanatoase, dar si al poluarii….oricum speranta de viata per total glob a crescut, nu a scazut….

    Apreciază

    1. Nu toate vaccinurile sunt proaste. Doar ca nu ele sunt solutia. Sunt instabile, exista riscul ca unele organisme sa faca imunitatea de la ele, altele sa nu, si sa o faca natural, cand intalneste virusul in viata de zi cu zi. In plus, nu sunt testate.

      Spui de Hepatita B. cand ai curaj, fa un test sa vezi de au copiii tai si tu imunitate la hepatita B.
      Cunosc un doctor care a facut asta la familia ei. A scris la producator in strainatate ( Infarix) si au raspuns ca are o eficacitate de 45% din cazuri. Pe prospectul romanesc scrie altceva.

      Variola nu a fost eradicata de vaccinare. Vaccinarea a oprit epidemia. Sapunul, clorul in apa, spalatul pe miini, toaleta unde tragi apa si se duc resturile care pot fi un focar de infectie – asta da. Ba exista si teoria ca in aceeasi perioada a inceput suplimentarea in masa la copii cu vitamina D – crescand rezistenta.

      Cat depsre virusi, acestia nu traiesc in afara gazdei. Deci cu intepat sau nu, te infectezi de HIV numai daca si altul cu HIV a fost infectat cat de curand. Sau daca vine rana peste rana, sa ia din sange. virusul papiloma la fel, dar uite ca de el eu scapai de acesta cu alimentatie ( mi-a crescut imunitatea). Nu vaccin. Si 80% din femei il au.

      De rabie, nu stiu nimic.

      De tuberculoza, articolul referindus-e fix la asta, cifrele si statisticile arata ca cu vaccinare sau fara, cazurile de imbolnavire sunt identice. Gandeste-te ca avem multi din tiganii dn Romania, nascuti acasa, nevaccinati, ce circula in toata europa. Daca erau asa bombe biologice… contaminau restul europei, unde vaccinul nu e administrat la scara romaneasca ( vezi rapoartele who.int ). Si in occident copiii sunt in comunitate de la 1-2 luni, concediile de maternitate ale mamelor sunt si de 3 luni … deci copiii sunt expusi.

      Caut alt exemplu: rubeola, rujeola, oreion. Nu stiu ce pot sa spun parintilor astia: http://www.evz.ro/detalii/stiri/FOCAR-DE-RUJEOL-la-Suceava-Un-copil-A-MURIT-dei-fusese-vaccinat-ali-zece-sunt-bolnav-10049.html

      Apreciază

    2. @ raluca

      Cu tot respectul va spun: Vorbiti in necunostinta de cauza.
      Nu va acuza nimeni ca v-ati hipervaccinat copii, doar va recomandam sa va informati fara prejudecati si sa lasati concluziile la final. No offence.

      Sa le luam pe rand:

      daca efectele adverse sunt la „doar” 1%, dar parintii ar sti ca ele inseamna moarte (SIDS-sindromul mortii subite la sugari, dat de DTP), autism, boli autoimune grave, pe viata (diabetul infantil autoimun, sindrom Guillain-Barre, encefalita, purpura trombocitopenica, sindrom Kawasaki date de vaccinul ROR), atunci niciun parinte nu ar accepta riscul. Toate acestea ca pret platit pentru a ne feri copii de … rubeola, rujeola, oreion, difterie etc.

      efectele adverse sunt in crestere exponentiala, mai ales dupa inmultirea polivaccinarilor simultane: după introducerea pe scară largă a vaccinurilor, în anii 60-70 incidenţă autismului a crescut de la un caz la 100.000 de oameni, la un caz la … 92 de oameni în 2010, in USA, iar comunităţile ce au refuzat vaccinarea, nu au nici un caz de îmbolnăvire de autism. In Utah sunt comunitati de 20.000 – 30.000 de Amish, care refuza vaccinurile (pe motive religioase, e dreptul lor). In aceste comunitati nu există autism.

      despre Hepatita B stiti probabil ca este o boala virala cu transmitere sanguină şi sexuală (transfuzii, contact sexual etc.), cum va explicati ca autoritatile guvernamentale recomanda vaccinarea tuturor copiilor din Romania de 3 ori pana la 6 luni (!): la o zi, la două luni si la 6 luni. Incredibil! Sunt acesti copii grupa de risc, sunt ei pasibili de sex neprotejat , transfuzii etc. ? Sa va spun o scurta istorie a vaccinului anti Hep.B:

      vaccinul anti hepatita B a fost creat in SUA in anii ’80 pentru prostituate, homosexuali, dependentii (junkies) de droguri injectabile (acestea fiind categoriile expuse riscului de imbolnavire cu hepatita B) , dar nu s-a bucurat de un succes de piata, asa ca a inceput sa fie administrat copiilor sub un an, care, evident, nu sunt populatia de risc, dar sunt o buna piata de desfacere, datorita parintilor impresionabili, neinformati si cu o incredere netarmurita in autoritati. Vaccinul conţine: tiomersal (sare de mercur neuro-toxica implicata in etiologia autismului), hidroxid de aluminiu (autism, alzheimer), fosfaţi, proteine din ou de gaina, proteine din drojdie, resturi din culturi bacteriene (Saccharomyces cerevisiae), ADN strain , toate alergogene sau (si) cancerigene. Producatorii insisi recunosc in prospect ca aceste vaccinuri cauzeaza boli grave precum: meningita, trombocitopenie, reactii anafilactice, eritem multiform, encefalita, encefalopatie, scleroza multipla, Sindrom Guillain-Barre, bronhospasm, convulsii, purpura trombocitopenica, Sindrom Stevens-Johnson. ( vezi prospectul: http://us.gsk.com/products/assets/us_engerixb.pdf). Tot din prospectul lor reiese ca vaccinurile nu au fost studiate privind potentialul cancerigen, efectele mutagene, afectarea fertilitatii, efectele teratogene si feto-toxice, mai mult: testele se concentreaza asupra efectelor imediate, pe termen scurt, cand cele grave sunt cele pe termen lung si cele cu efect cumulativ.

      minciuna eradicarii variolei prin vaccin este un mit mediatic, introdus din necesitati de marketing. Stiati ca desi vaccinarea s-a aplicat in doar 15% din suprafata globala afectata, epidemia a disparut de la sine si in restul de… 85% din suprafata globala afectata. Asta arata ca vaccinul nu a fost cauza stoparii epidemiei.

      In concluzie: nu e bine sa vindeti gogosari gradinarului, nici sa dati sfaturi medicale, medicilor.

      🙂 Tema acasa:

      Rasfoiti in timpul liber articolele publicate pe acest site, la sectiunea :

      ANTI-VACCIN: Proiectul de informare medicala a populatiei cu privire la efectele adverse ale vaccinurilor si asupra ineficientei lor in preventie epidemiologica

      (https://bucovinaprofunda.wordpress.com/category/antivaccin/)

      Ganduri bune va doresc,
      dr. Mircea Puscasu

      Apreciază

      1. Amestecati ciorba cu musacaua zau asa…..BOLI AUTOIMUNE GRAVE PE VIATA@raluca, paragraful 3…. boala kawasaki e o boala autoimuna perfect regresibila, la fel poate fi si purpura tromcocitopenica idiopatica si sindromul Guillain Barré. Tarile nordice au o incidenta scazuta de tbc….insa spuneti-mi si mie cita emigrare au???? si de unde? si care e nivelul social si intelectual al emigrantilor?? Orice medic cu scoala stie ca printre complicatiile fantastice ale vaccinarii BCG (ce le vad citate aici si care imi dau vertij) 95% sint greseli de tehnica; intradermoreactia creeaza un raspuns imunogenic local !!!! fiindca serul e introdus in derm !!! Pentru toate celelalte cazuri complicatiile sint da, cele enumerate mai sus! Exista vaccinuri si vaccinuri; ca in fiecare domeniu avem nevoie de timp, experienta si recul ca sa judecam eficienta lor; insa mi se pare halucinant sa vindem castraveti la gradinari si studii mamut medicilor!
        Nu exista relatie cauza-efect directa inre ROR si autism insa cecitatea ramine complicatia nr 1 postrujeola la copii,la fel ca si encefalita. Atentie ce risc faceti sa ia copiii vostri ! Daca ne conducem dupa ideea ca vaccinurile omoara lumea…inseamna ca sinteti adeptii unei mortalitati infantile crescute si da, legea junglei, scapa cine poate, ca doar sintem fertili, facem la anu’ alt copil; cam asta era acum 50 de ani nu? Fiecare familie avea macar 1 sau 2 copii decedati in perioada de copilarie mica si deh….”asa a vrut Dumnezeu”…Cred ca ne pricepem prea multi la prea multe si ne dam cu parerea ca la Radio Sant. Va rog….

        Apreciază

      2. hepatita B se ia si prin instrumentar nesterilizat de la stomatologie, frizerie (copiii merg la frizer si sunt tunsi cu lama pe pielea capului) si orice manevre medicale unde e necesar instrumentar care nu a fost in prealabil sterilizat (daca nu e de unica folosinta; nu mai punem cazul in care desi de unica folosinta e refolosit)

        Apreciază

  4. Cei mai multi medici sau organizatii ca OMS, Unicef recomanda vaccinarea. Cum explicati asta?

    Romania nu e singura tara din UE, care face BCG la nastere. A mai spus cineva asta, dar n-a raspuns nimeni.

    Sunt foarte multe studii care arata ca nu exista nici o legatura in autism si vaccinuri sau SIDS si vaccinuri.

    Hepatita B poate lua un copil si de la gradinita, prin muscare de exemplu.

    Bolile copilariei sunt fatale. Rujeola e fatala la 1 din 1000 de cazuri.

    Studiile sau metastudiile citate in articol au o varsta considerabila. Vaccinurile sunt imbunatatite continuu,

    Reactiile adverse grave in cazul vaccinarii sunt 1 la un milion (scrie si pe prospect). Sa mori de rujeola ai o sansa dintr-o mie. Sunt cifre covarsitoare, care arata ca momentan vaccinarea este cea mai buna metoda de prevenire a acestor boli.

    As dori, daca se poate, sa publicati o referinta la o statistica oficiala care sa arate numarul de decese in urma vaccinarii BCG.

    Apreciază

    1. Vaccinarea e recomandata in tarile in subdezvboltate, unde nu au apa potabila, si nici minimum de alimentatie.
      Sunt f. multe studii care arata ca nu exista nicio legatua dintre autism si vaccinuri platite de firmele de vaccinuri.

      Hepatita B se ia de la un copil infectat. Un copil cu hepatita. La inceputul gradinitei si periodic in gradinita se fac analize la copiii in Romania.

      Bolile copilariei nu sunt fatale. Au fost raportate cateva zeci de mii de rujeola in Romania in 2012. Niciun caz mortal. Rujeola la unii vaccinati. Rubeola da complicatii la copiii cu imunitate dificitara (leucemie de ex.)

      Reactiile adverse sunt mult mai multe. Prospectul romanesc difera de ceea ce afiseaza pe site-ul producatorului in limba initiala.

      Nu exista statistici oficiale cu cazurile de decese in urma vaccinariii BCG in Romania. Nu o sa fie niciodata. Dar exista evaluari internationale.

      Apreciază

      1. Vaccinarea este recomandata sau obligatorie si in tari ca UK, SUA sau Australia. In SUA se pot scuti din motive religioase, dar nu in toate statele. Scutire poti obtine, evident, din motive medicale. Studiile sunt si din surse independente. Vezi pe medpub, cautare dupa vaccine + autism si o sa vezi cate sunt. Hepatita B se depisteaza greu, iar la copiii mei nu mi-au cerut o astfel de analiza, ci doar carnetul de vaccinuri. Bolile copilariei sunt fatale: 1 din 1000 cazuri cu deces. Ultimul deces in 2012, in Suceava, fetita de 11 ani, vaccinata! Daca n-ar fi fost epidemie, poate n-ar fi trebuit sa aiba de a face cu boala si ar fi fost salvata. Nu au fost zeci de mii de cazuri in 2012, ultima oare cand au fost cifrele astea au fost inainte de introducerea vaccinului ROR, in 2011 au fost raportate 4189 de cazuri, in 2010 – 193 cazuri, 2009 – 8 cazuri
        http://apps.who.int/immunization_monitoring/en/globalsummary/timeseries/tsincidencemea.htm

        Unde as putea gasi acele evaluari internationale?

        Apreciază

  5. pt curiozitatile legate de raportul vaccinare BCG si cazuri de imbolnavire: http://www.bcgatlas.org/
    Vei gasi tari care au oprit vaccinarea de multi ani, si care au f. putine cazuri. Romania este fruntasa la cazuri. O mare problema la romania este ca o parte din aceste cazuri sunt fictive, sunt pers. s-au pensionat pe TBC si de fapt nu au boala.

    Eu am plecat din Romania, si la fiecare donare de sange, ma intreaba daca am fost vreodata in viata vaccinata. Cand le zic ca am fo de 3 ori vaccinata cu BCG, replica lor este: CUM E POSIBIL ASA CEVA ????

    Apreciază

  6. hai sa mai arunc ceva benzina in foc: copil roman nascut in alta tara, nevaccinat de TBC. S-a dus mama la medic sa vaccineze copilul BCG la cerere , inainte de a merge in Ro. La spital i-au facut test, si i-au refuzat copilul la vaccinare: are imunitate deja. Atunci de ce vaccinare?

    Franta vaccineaza BCG numai populatia cu risc, angajata in spitale de specialitate. Cu testare prealabila.

    Germania are lege: cine nu urmareste tratamentul, face puscarie. Mai ieftin le-ar iesi sa vaccineze. Dar nu o fac.

    Belgia, Danemarca, Olanda nu au vaccinat niciodata. Toate 3 tari au fost decimate de tuberculoza la sf celui de-al 2lea razboi mondial ( conditiile proaste de viata, alimentatie, sobolani etc). Nici una din tari nu a vaccinat, si in prezent stau cel mai bine la inbolnaviri. In Danemarca nu sunt multi tigani, dar olanda si mai ales Belgia, colcaie. Unul zilele trecute tusea in metrou, de m-am speriat. Avea fata pamantie, si slab model Auswitz…ala sigur e sursa contaminatoare de TBC.

    P.S. am colega care a nascut in Ungaria, si nu are copilul vaccinat la nastere de BCG.

    Apreciază

  7. […] si contra.Deci vaccinurile obligatorii noi o sa le facem ! Am dreptul sa decid.Oricum am emotii ) ADEVARUL DESPRE VACCINUL BCG – Dr. Christa Todea-Gross | Bucovina Profundă aici "m`am documentat" cica,am inteles o laie ! […]

    Apreciază

  8. […] e țara cu una dintre cele mai mari (dacă nu cea mai mare) rate de vaccinare anti-tuberculoză (cu efectele adverse de rigoare); 2) România, între statele UE, e țara cu cea mai ridicată rată de tuberculoză; iată ceea ce […]

    Apreciază

  9. eu am nascut in italia acum la varsta de 4 ani m-a anuntat medicul de familie ca trebuie sa merg sa fac bcg-ul mie mi-e foarte frica ma gandesc ca e cam tarziu

    Apreciază

  10. nu e cam tarziu la 4 ani pentru vaccinul bcg in italia nu se face aici ne obliga mi-e cam frica sa-l fac

    Apreciază

  11. […] medicilor sunt folosite de producător pentru autorizarea ulterioară a vaccinului în UE, căRomânia este singura țară din UE unde vaccinul BCG se face de la naștere, deși prezintă grad de risc mare în lipsa unei activități hepatice bune a nou-născutului, […]

    Apreciază

  12. Stimata d.na dr !!! dozele de mercur si aluminiu din vaccinuri sunt infime si vaccinurile se fac o data in viata ! in schimb aerul, alimentele, apa pe care o consideram potabila, contin doze suficient de mari de mercur si aluminiu si nu putem trai fara sa inspiram aer de nu stiu cate ori pe minut si fara sa consumam zilnic apa si alimente infestate (plantele chiar cele bio de la taranu sunt udate cu apa nepotabila iar animalele beau apa nepotabila si sunt hranite cu vegetale cu pesticide etc); mercurul si aluminiul din vaccinuri sunt cat un varf de ac intr-un ocean pt organismul uman ! ce fel de om de stiinta sunteti daca ganditi atat de limitat !??

    Apreciază

    1. @@@Sacha,ți ai făcut vaccinul pentru guvid?vezi că ãsta nu o să se facă o singură dată n viațã;vor apărea ramuri,rãdãcini și tulpini al acestui covrig,iar atunci vor fi create noi vaccinuri pe care de,tres’le faci dacă intri n acest circuit;va fi câte un vaccin pentru fiecare mutație;va fi un vaccin pentru fiecare;poate așa fiecare l va nimeri pe cel potrivit pentru a fi pus cu picioarele înainte…

      Apreciază

Lasă un comentariu

Tendințe