Afara cu Halloweenul din scolile romanesti!

MEMORIU ADRESAT MINISTERULUI EDUCAŢIEI,

CERCETĂRII, TINERETULUI ŞI SPORTULUI

 

Către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului

În atenţia Doamnei Ministru Ecaterina Andronescu

 

Stimată Doamnă Ministru,

Mulţi dintre români au preluat, de câţiva ani, Halloween-ul, macabra sărbătoare occidentală, care sub masca unor distracţii, este o veritabilă invocare a demonilor şi a făpturilor infernale. Oameni deghizaţi în schelete, arătări hidoase, vrăjitoare, fantome, mumii, vampiri, vârcolaci, monştri, criminali sângeroşi împânzesc străzile şi se sperie unii pe alţii, cu tot felul de farse şi glume macabre şi nesărate. În vitrinele magazinelor, în parcuri, în companii, în localuri, în şcoli şi universităţi, pe uşile caselor, peste tot apar vrăjitoare călare pe mătură, dovleci-felinar, coarne şi alte simboluri mai mult sau mai puţin demonice. Spusul poveştilor cu fantome sau vizionarea de filme horror sunt şi ele părţi ale petrecerilor de Halloween. Adesea, în preajma sărbătorii, televiziunile difuzează episoadele ale serialelor şi emisiuni speciale (de obicei pentru copii), iar unele filme horror sunt lansate special înainte de Halloween pentru a profita de atmosfera sărbătorii. Cam aşa arată Halloween-ul, o „sărbătoare” pe care sataniştii declaraţi o consideră printre cele mai importante.

Însuşi „părintele” modern al „bisericii lui Satan”, Anton Szandor LaVey, obişnuia sa spună ca Halloween este una dintre cele mai mari sărbători în calendarul satanic, alături de „Noaptea Walpurgica” sau Sabatul vrăjitoarelor, de pe 1 mai.

 

Halloween-ul – şcolarizarea satanismului pentru copiii români

Integrarea in UE si occidentalizarea societăţii face ca în România autorităţile să se simtă obligate (la presiuni deloc dezinteresate) la o adevărată maimuţăreală a sinistrei sărbători americane, care este promovată pe toate canalele şi cu toate puterile.

Astfel, Teatrul National pentru Copii îşi deschidea la un moment dat stagiunea cu spectacolul „Lampa lui Jack” – o punere în scenă pentru copii a poveştii dovleacului de Halloween, poveste în care Diavolul joacă rolul principal, în realitate o şcolarizare mascată a satanismului pentru copiii români…

„Protipendada” Bucureştiului s-a adunat la Palatul Parlamentului pentru a participa la Balul de Halloween. Internetul românesc este plin de felicitări virtuale cu specific de Haloween, precum şi de bizare oferte „festive”: manichiură în ton cu momentul, gheare stilizate negru-portocalii, tichii cu coarne care se aprind alternativ, sfaturi pentru construirea unui coşciug, ca să poţi apărea un „mort” cât mai autentic la petrecerea de Halloween!!!

La unele grădiniţe din capitală se face „serbare de Halloween”, în şcoli elevii sunt învăţaţi chiar de către profesori cum să îşi confecţioneze costumele şi decorurile adecvate. Discotecile din campusurile studenţeşti şi localurile se întrec în a organiza „seri de Halloween” care sunt luate cu asalt de tinerii dornici de distracţie. În 2002, în parcul Moghioroş din cartierul Drumul Taberei, primăria sectorului 6 a organizat „Carnavalul groazei” şi a oferit premii copiilor care aveau cel mai înfricoşător costum.

Iar acestea, in vreme ce în Rusia, Ministerul Educaţiei a decis să interzică orice eveniment legat de sărbătoarea Halloween-ului în scoli. Un reprezentant al ministerului, Alexander Gavrilov, a declarat că această hotărâre se menţine din 2003, iar motivaţia este legată de faptul că această sărbătoare promovează cultul morţii, personificarea morţii şi a forţelor răului, fiind în contradicţie cu natura instituţiilor de învăţământ. Gavrilov a precizat că Haloweenul „tulbură mintea şi afectează sănătatea spirituală şi morală a elevilor”, concluziile sale fiind împărtăşite de o serie de psihiatri consultaţi pe aceasta temă.

În România, Halloween-ul este sărbătorit şi în acest an în toate unităţile şcolare, unde se desfăşoară petreceri, baluri, serbări etc., toate promovând teroarea, cruzimea, violenţa, moartea, într-un cuvânt, satanismul.

 

Halloween-ul în şcoli – încălcări grave ale

prevederilor legale

 

Cu toate acestea, Legea Educaţiei Naţionale conţine prevederi foarte clare privind păstrarea identităţii naţionale şi a valorilor culturale ale poporului român, în unităţile de învăţământ fiind strict interzise activităţile care pun în pericol moralitatea şi integritatea fizică şi psihică a copiilor şi cadrelor didactice.

Astfel, între principiile care guvernează învăţământul preuniversitar şi superior din România, se numără şi „principiul asumării, promovării şi păstrării identităţii naţionale şi a valorilor culturale ale poporului român” (art. 3, pct. h).

De asemenea,  la art. 7. — (1) legea prevede că „în unităţile, în instituţiile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sunt interzise activităţile care încalcă normele de moralitate şi orice activităţi care  pot  pune  în  pericol  sănătatea  şi  integritatea  fizică  sau psihică a copiilor şi a tinerilor, respectiv a personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic”.

În ceea ce priveşte comportamentul cadrelor didactice, legea aminteşte, la art. 273 – (3), că „personalul didactic poate exprima liber opinii profesionale în spaţiul şcolar şi poate întreprinde acţiuni în nume propriu în afara  acestui  spaţiu,  dacă  acestea  nu  afectează  prestigiul învăţământului şi demnitatea profesiei de educator, respectiv prevederile prezentei legi”. Totodată, „personalul didactic, personalul didactic auxiliar, precum şi cel de conducere, de îndrumare şi de control din  învăţământul preuniversitar răspund disciplinar pentru încălcarea  cu vinovăţie a îndatoririlor ce le revin potrivit contractului individual de muncă, precum şi pentru încălcarea normelor de comportare care dăunează interesului învăţământului şi prestigiului unităţii/instituţiei, conform legii.” (Art. 280. — 1)

Având în vedere cele menţionate mai sus, solicităm Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului interzicerea urgentă a activităţilor desfăşurate de Halloween, activităţi care afectează pe termen lung sănătatea spirituală şi morală a elevilor din România.

În condiţiile în care agresivitatea de toate tipurile, comportamentul delincvenţional, maturizarea prematură şi îngrijorătoare a elevilor noştri a devenit o notă comună a şcolilor, este absurdă şi inexplicabilă intenţia Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului de a organiza în instituţiile de învăţământ sărbători de Halloween, aşa cum aflăm dintr-o directivă emisă unităţilor şcolare.

În cazul în care fapta se va proba, ţinem să vă amintim, stimată Doamnă Ministru, Ecaterina Andronescu, faptul că persoana care a luat  această hotărâre la nivelul instituţiei pe care o conduceţi se face vinovată de infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în forma calificată prevăzută şi pedepsită de Codul penal în condiţiile art. 246 raportat la art. 2481 Cod penal (pentru făptuitori funcţionari publici) şi art.258 Cod penal (pentru alţi funcţionari) raportat la art. 2481 Cod penal – fiind vorba despre interesele minorilor, protejate de legile nr. 272/2004 şi a Educaţiei naţionale.

 

Pentru a evita declanşarea unei plângeri penale împotriva persoanelor responsabile, vă rugăm să procedaţi imediat la anularea tuturor activităţilor de acest tip în şcolile din România.

 

30 octombrie 2012

Cititi si  Scrisoare deschisă a părinţilor către profesori: Feriţi copiii noştri de macabrul Halloween! Noi, părinţii suntem pentru frumos, bunătate, cuviinţă şi inocenţă în educaţie

Semnatar:

Asociaţia Bucovina Profundă Suceava

 

Marcel Balaţchi, avocat

Mircea Puşcaşu, medic

Mirela Cazac, psiholog

Constantin Barariu, inginer

Daniela Macovei, profesoara

Maria Lucaci, profesoara


 

Anexă:

 

Imagini de la petrecerile de Halloween organizate în anul 2011 la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” Bucureşti

 

(Surse: http://scoala21.wordpress.com/proiecte-realizate-de-elevii-scolii/

http://www.armonianaturii.ro/Halloween-o-sarbatoare-satanica.html*articleID_1372-articol)

61 de răspunsuri la „Afara cu Halloweenul din scolile romanesti! MEMORIU ADRESAT MINISTERULUI EDUCAŢIEI, CERCETĂRII, TINERETULUI ŞI SPORTULUI”

  1. Trebuie ca Ministerul Invatamantului din Romania ,sa analizeze cu mare interes acest memoriu si sa interzica prin lege aceasta sarbatoare satanista care s-a infiltrat ca o otrava in societatea noastra ,in scoli ,acolo unde nivelul de educatie si asa destul de precar ,este cu atat mai mult redus ,cu cat ,bietii copii sunt supusi sa invete si sa „sarbatoreasca „,satanismul .Ce treaba avem noi romanii cu sarbatorile sataniste ,ale unor tari care nu impartasesc cu noi aceeasi credinta sau aceleasi obiceiuri si nici aceeasi educatie morala .Poporul Roman ,are sarbatori crestine ,si nu-i nevoie sa preluam de la altii tot ce distruge din punct de vedere moral .

    Apreciat de 1 persoană

  2. Cu toate scuzele de rigoare, textul manifestului este slab, fara impact emotional si fara forta necesara atingerii scopului urmarit. Desi demersul este legitim si ma alatur acestuia, modalitatea de prezentare, minimalizeaza indirect, importanta subiectului abordat. Cele de acest gen s-au mai facut, s-au prezentat si s-au urmarit reactii.

    M-ar interesa stastistici corecte si credibile, pentru o evaluare cat de cat obiectiva si corecta a fenomenului. Nu credeti?

    Apreciază

    1. Va provoc sa faceti unul mai bun si-l voi promova mai abitir.
      cele bune!

      Apreciază

  3. Parinti si profesori, paziti-va copiii de SATANISMUL deghizat in “distractii nevinovate” si promovat inclusiv de institutiile de educatie oficiale! Spuneti nu Halloween-ului!!!

    Apreciază

    1. Oameni buni,reveniti-va!Nu halloweenul este vinovat de tot ce se intampla in tara asta si nu numai..e vina oamenilor!Ma uimiti…sunteti total pe langa!In loc sa aberati chestii din astea,mai bine faceti un lucru bun..si nu ma refer sa donati bani la Biserici!Sunt lucruri mai importante de facut!

      Apreciază

  4. o sa incerc

    Apreciază

  5. Nu am citit articolul dar sunt foarte de acord cu titlul. Haloween-ul e cu totul strain de cultura si spiritualitatea romaneasca. Ar fi foarte bine sa nu mai fim ca niste oi proaste care copie oice aberatie doar pentru faptul ca e practicata prin alte parti ale lumii.

    Apreciază

    1. nu va suparati ca intreb, dar craciunul, pastele si alte sarbatori pe care le sarbatoriti voi „crestinii”, sunt cumva originare de prin vaslui, sau de pe undeva din tara noastra? ce mai argumente aveti impotriva lucrurilor pe care nu le cunoasteti si sunteti prea lenesi sa va documentati.
      va contrazicei voi pe voi, mare dovada de inteligenta dati

      Apreciază

  6. Felicitari pentru demersul facut. Ar trebui mult mai multe astfel de actiuni pe tema hallowen-ului facute atat de asociatii crestine asa cu sunteti dumneavoastra cat si din partea a mai multor factori ce pot fi implicati in acest demers ,ma refer la asociatii de parinti(care prin semnatura lor pot bloca efectiv in scoala asemenea manifestatii daca vor),preotii profesori,profesorii de religie din scoli,inspectorul de religie ,preotii impreuna cu arhiepiscopia(de unde trebuie sa vina macar un semnal,asa cum s-a intamplat la Constanta -a se vedea siteul celor de la fundatia Sfintii Martiri Brancoveni) ,dar aceste demersuri trebuie sa inceapa inca de acum si nu neaparat in perioada premergatoare Hallweenu-lui.
    Ca o experienta trista , pot sa va spun ca in Radauti cat si in cateva sate din jur s-a depus asfel de memorii din partea parintilor in anii precedenti insa fara nici o finalitate palpabila,mai ales din perspectiva activitatii desfasurate de profesorii de engleza carora cred ca li s-a impus de catre inspectorat sa aiba pe aceasta tema activitati scolare si extrascolare.Cred ca majoritatea copiilor,multi parinti de copii,chiar si unii preoti inca nu inteleg ce impact are aceasta nonsarbatoare asupra copiilor nostrii.
    Copilul unui prieten ,5 ani,intr-o seara precedenta cerea parintilor sa plece pe la vecini cu bostanul sa-i sperie ca sa primeasca dulciuri…greu i-a fost sa-i explice ca pe la noi nu-i obiceiul acesta…etc
    Dar la experientele triste acumulate pe aceasta tema a venit si bucuria din partea copiilor mei…..azi dimineata toate materialele pe acesta tema pe care le-au facut la insistentele profesorilor de desen si engleza(desene) au fost lasate acasa ,mergand astfel cu lectiile nefacute la aceste obiecte.
    De ce nu am reusit nimic in demersurile mele? Pentru ca sunt un crestin fiert cum spunea un parinte,un crestin de fatada , nu unul care are o legatura reala cu Dumnezeu asfel incat sa pot muta si muntii,in felul acesta neputand da un exemplu bun nici macar copiilor mei,caci aici e cheia schimbarii in bine a acestui neam la parintii din generatia care a facut revolutia ,la generatia care s-a pus in genuchi in strada si au rostit Tatal Nostru.
    Fie sa dea Dumnezeu ca demersul vostru sa aiba finalitate sau cel putin sa fie un cap de pod in rezolvarea acestei probleme. Doamne ajuta!

    Apreciază

    1. Multumim de gandurile bune, domnule Dorel L. Ne bucuram ca suntem in acelasi gand.
      Sa stiti ca noi suntem doar semnatri si raspandaci ai memoriului, autorii sunt doua doamne, o judecatoare si o jurnalista, care au copii la scoala si care s-au mobilizat din indignarea fata de cele ce se petrec in scoli de halloween.
      Tinem legatura. Cele bune la intreaga familie!

      Apreciază

  7. Articolul este bun…si chiar daca ar fi mai incisiv, insa dorinta n-ar exista in aceasta directie … totul este in zadar. Indemn continuarea luptei de convingere

    Apreciază

  8. […] Afara cu Halloweenul din scolile romanesti! MEMORIU ADRESAT MINISTERULUI EDUCAŢIEI, CERCETĂRII, TI… […]

    Apreciază

    1. –EU am avertizat ce este pe 1 mai , mai ales ca se da liber 2, 3 , 4 mai
      SA cititi sa vedeti ce drac vrajitoresc ___ in astia care tot stabilesc libere nelegate de Dumnezeu
      –EU am avertizat ce este pe 1 mai = Sabatul vrăjitoarelor .
      AZI mi-am dat seama ca de 1 si 2 mai noi si mai ales copiii faceam paradele lui SATAN , m a n a t i de vrajitoriile la greu . Iata ca dupa avorturi , vrajitoria era cea de-a doua plaga a romanilor CARE am avut-o oficializata 50 de ani si la rusi 70 !–!

      Apreciază

  9. […] Afara cu Halloweenul din scolile romanesti! MEMORIU ADRESAT MINISTERULUI EDUCAŢIEI, CERCETĂRII, TI… […]

    Apreciază

  10. EU am avertizat ce este pe 1 mai , mai ales ca se da liber 2, 3 , 4 mai
    SA cititi sa vedeti ce drac vrajitoresc ___ in astia care tot stabilesc libere nelegate de Dumnezeu
    –EU am avertizat ce este pe 1 mai = Sabatul vrăjitoarelor, de pe 1 mai mai ales ca se da liber 2 , 3 , 4 mai . AZI mi-am dat seama ca de 1 si 2 mai noi si mai ales copiii faceam paradele lui SATAN , m a n a t i de vrajitoriile la greu . Iata ca dupa avorturi , vrajitoria era cea de-a doua plaga a romanilor CARE am avut-o oficializata 50 de ani si la rusi 70 !–

    Apreciază

    1. F E L I C I T A R I – P E N T R U – CA – N E -A N T R E N A M foarte bine impotriva nebuniei si prostiei a 20 milioane de comunisti x 50 de ani la romani si x 150 milioane rusi samd . pana la 7 miliarde si peste … de pamanteni care spera sa fie tot mai bine de la un conducator al b a n u l u i

      Apreciază

    2. Cu timpul vom realiza ca mai toate obiceiurile sunt sataniste, iar vrajitorii sunt multe pe care nici nu le banuim, chimia, parerea mea este cea mai mare vrajitorie a tuturor timpurilor, sta la baza creatiei noatre, insa nu ar fi trebuit sa o practicam noi, caci nu ii stim regulile… .

      Apreciază

  11. Felicitari! Exista si valori morale in tara noastră dar ele nu sunt promovate de mass media care este condusa de stăpânii lumii acesteia.
    Oamenii au orbit! Incredibil își îmbrăca copii in draci si nu înțeleg nimic, se amuza….ferească Dumnezeu!

    Apreciază

  12. Oare n-ar merge si o petitie online pe tema asta?

    Apreciază

  13. JOS halloween!! SUS Dumnezeu!

    Apreciază

  14. […] Afara cu Halloweenul din scolile romanesti! MEMORIU ADRESAT MINISTERULUI EDUCAŢIEI, CERCETĂRII, TI… […]

    Apreciază

  15. […] unor credincioși cunoscători ai legii, a apărut și soluția lumească la problema diavolească: un memoriu adresat Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului împotriva Halloween-ului. Se pare că într-o lume politic corectă, se mai poate demonstra, cu […]

    Apreciază

  16. Nu este nimic penal… „teatrul” este o profesie chiar. Problema este ca romanii sunt slabi. foarte slabi, si pot fi manipulati cum doresc corporatiile care au produse specifice pentru hallowen de vanzare. Copii sunt cei mai usor de influentat. Campaniile de promovare produse pentru hallowen sau publicitate specifica nu au caracter penal.
    Cumparati daca doriti produse sau daca aveti „coaie” puteti sa ignorati…
    Este simplu.
    Dar romanii sunt prosti si pot fi manipulati cum dorim noi. Prostilor!!!

    Apreciază

  17. Auzi, tu crezi că Paștele s=a inventat la Vatra Dornei?

    Apreciază

  18. OARE AR MERGE SA SI GANDITI PUTIN?!
    1 – halloweenul nu este o sarbatoare satanista… este ceva similar sf andrei (alungarea spiritelor rele)
    2 – au fost incidente intamplate de sarbatori crestine (manastire 1930 de exemplu de pasti) . este un eveniment tragic fara legatura cu nici o fiinta imaginara
    3 – daca v-ati canaliza energia in lucruri utile: spitale, educatie (NU religie), s.a.m.d. lucrurile ar merge mai bine in romania

    Apreciază

    1. Stimate domnule meeee,

      Ma bucur ca ne cititi si ne blagosloviti cu prezenta si ca ne impartasiti din inteleptele dvs cugetari.
      Totusi, ce ati scris poate fi incadrat in seria „cum sa fii pueril in 3 puncte” 🙂 .

      Acum cateva date pentru dumneata:

      Halloween. Origine, scurtă istorie, efecte şi interese

      Revendicările satanismului cult

      Originea luciferiană (satanică) a acestei sărbători este reafirmată in istoria recentă.

      În 1966 în SUA, Anton Lavey a infiiţat Biserica lui Satan, instituţie de cult recunoscută oficial de autorităţile americane, a scris lucrarea numită „Biblia satanică” şi a sistematizat ritualurile şi sărbătorilor satanice, cultul organizat de el existând până astăzi. Despre Halloween el mărturisea că este una dintre cele mai mari sărbători în calendarul satanic, alături de Noaptea Walpurgică, celebrată de 1 mai, iar într-unul din interviurile sale afirma: „Mă bucur că părinţii işi lasă copii să îl serbeze pe diavol cel puţin odată pe an, de Halloween.”

      De la zeul morţii la Ziua morţilor

      Halloweenul işi are originile în străvechiul festival Galic închinat zeului morţii, Samhain, festival desfăşurat la sfârşitului recoltei ce devenea adeseori pretext pentru a fura proviziile şi a face masacre. Cei implicaţi credeau că in 31 octombrie, graniţa dinspre lumea morţilor se estompează, iar morţii vor reveni la viaţă creând molime.

      Sărbătoarea implica frecvent focuri, ruguri in aer liber unde erau aruncate sacrificii în grâne, animale sau oasele celor măcelăriţi. Costume şi măşti hidoase erau de asemenea purtate în timpul festivalului în încercarea de a înbuna spiritele morţilor. Când sărbătoarea lua sfârşit, ei foloseau focul de la rugurile de sacrificiu pentru a-şi aprinde focurile de acasă cu scopul de a fi protejaţi cu puterea focului “sacru”, de aici venind practica dovlecilor luminaţi din interior. Ulterior cucerii romane, festivalul Samhain celtic a fost combinat cu două sărbători de origine romană: Feralia, de la sfârşitul lui octombrie, în care romanii işi comemorau morţii şi festivalul în care o cinsteau pe Pomona, zeiţa romană a abundenţei casnice.

      Creştinismul contemporan faţă cu Halloweenul

      Încă de la început, romano-catolicii au încercat să încreştineze sărbătoarea, suprapunând pe această dată ziua tuturor sfinţilor, sau Luminaţia. Nereuşind prin aceasta să stingă practicile oculte de Halloween, recent, în noiembrie 2009, Vaticanul a catalogat ziua de Halloween ca necreştină, declarând că este bazată pe un sinistru şi periculos curent ocultist.

      Biserica Ortodoxă consideră că Halloween este o tradiţie cu originea în adorarea păgână a spiritelor şi a unui zeu celtic al morţii, străină de cultura, credinţa şi spiritualitatea românească. În noiembrie 2014, Patriarhia Română declara[3] că “împărtăşeşte îngrijorarea a numeroşi părinţi, elevi şi profesori din întreaga ţară faţă de organizarea în tot mai multe instituţii publice de învăţământ din România (de la grădiniţe până la liceu)” şi constata cu îngrijorare că “în ultimii ani în şcolile româneşti sunt tot mai des organizate o serie de activităţi pe tema ,,nonviolenţei”, însă la astfel de manifestări ca cea de Halloween, sub pretextul distracţiei, elevii sunt invitaţi şi chiar îndemnaţi la practici oculte şi la adoptarea unui comportament nefiresc, adesea violent.”

      Preţul pervertirii inocenţei. Comerţul macabru şi profiturile sinistre

      Halloweenul, cum il ştim astăzi, este produsul industriei de marketing. Acest fapt se vede cel mai bine în SUA, unde există o reală industrie a Halloweenului. Industria cinematografică, televiziunile, barurile, restaurantele, cluburile, parcurile de distracţii, industria dulciurilor, producţia de costume şi de decoraţiuni, toate aduc caştiguri enorme, iar oamenii plătesc scump aceste „distracţii”.

      În timpul Halloweenului, se înregistrează o explozie a violenţelor, fapte penale, accidente grave, distrugeri, consum crescut de alcool şi droguri la persoane din ce in ce mai tinere, inclusiv la copii. S-au observat efecte cumulative dezastruoase ale acestei sărbători, ce marchează profund psihicul copiilor, care nu au mecanisme psihice pentru a se apăra de această deversare a demonicului, a urâtului în viaţa lor emoţională şi ajung ulterior să le accepte ca fireşti, în mod necondiţionat. Să nu ne mirăm, că în timp, copiii se obişnuiesc cu prezenţa maleficului, percepută ca o „joacă” sau o „distracţie”.

      Acesta este preţul real ce îl plătesc copiii noştri deveniţi victime colaterale ale maşinăriei fără scrupule a acestui marketing sinistru.

      In rest, numai de bine. 🙂

      Apreciază

      1. Satanismul lui anthon lavay nu are legatura cu satanismul luciferic

        Apreciază

  19. Da aveți mare dreptate,trăiesc între țară fostă sovietică și așa bine se vede tot ce dăunează copiilor,școala e praf ,nu mai e cea fost pe vremea mea,prefer ca fiul meu să stea departe de așa ceva chit că mă doare sufletul că nu e limba și țara tatălui va veni vremea cînd o să-i explic tot,păcat de frumoasa țară pe care au distruso 25 de ani ,ne distrugem ca neam,îmi pare așa rău..

    Apreciază

  20. Ma bucur pentru ca cineva s-a gandit sa ia initiativa in privinta aceasta. Baietelul meu m-a intrebat ce este aceasta sarbatoare,iar eu nu am cosmetizat-o ,i-am spus adevarul,iar el a inteles si nu este atras deloc de ea. Ma bucur ca si doamna invatatoare nici macar nu a amintit la clasa de asa ceva…Sa promovam ,dragi români, adevaratele valori pentru generatia care vine! Sa-i invatam sa iubeasca frumosul si curatul,nu demonii si sadismul!

    Apreciază

  21. afara si cu pastele craciunul si multe alte sarbatori majoritatea sunt loate de la alti 😉

    Apreciază

  22. Cum sa condamni o sarbatoare doar pentru ca este importata? Craciunul crezi ca vine din Brasov? Sau ca a apartinut Crestinusmului?… mai cititi si altceva in afara de emisiunile de Cancan.

    Apreciază

  23. ANUAL VINE UN PROFESOR NOU DE LIMBA ENGLEZA LA NOI IN SCOALA SI FORTAT DE PROGRAMA ARE TENDINTA SA O PUNA IN APLICARE SI SA INTRODUCA ACESTI VIRUSI MACABRI IN MINTILE COPIILOR. DIN FERICIRE, INTREG COLECTIVUL SCOLII, AM DECIS SA NU MAI INCURAJAM ASEMENEA MANIFESTARI. ELEVII INTELEG, DACA LI SE EXPLICA.

    Apreciază

  24. Basmele si povestile sunt, oare, surse ale adevaratelor valori? pt ca sunt pline de demoni si sadism… doar intreb!

    Apreciază

    1. Binele si Raul in chipuri si simboluri pe intelesul copiilor…

      Apreciază

    2. Atunci cand sunt asezati fata-n fata – Binele si Raul – basmul capata valori superioare. Desigur, este o modalitate preferata de scriitori de-a educa si-a ajunge mai usor la mintea si inima copilului.

      Apreciază

  25. Oameni prosti care scriu articole de cacat. E doar un joc. Nui nimic demonic. Avem probleme adevarate in tara noastra cum ar fi biserica ortodoxa, crestinismul. Acesta promoveaza prostia si imprastie sperante false in randul oamenilor.Crestinismul, bazat pe o carte numita biblie, ce promoveaza o prostie cumplita. Credinta in ceva ce nu exista. Crede! Poate intr-o zi vei primi un semn. Banii sunt ochiul dracului. Frica de dumnezeu. Nu pacatui ca ajungi in iad. Dar daca te spovedesti nu mai ajungi:))). Cr porcarie! Halloween sarbatoare satanica:))) e doar propaganda crestina. Biblia satanica e mult mai utila decat cea crestina. Acolo chiar gadesti niste reguli mult mai bune decat cele 10 porunci idioate.

    Apreciază

    1. Moartea clinica si descrierile celor care au trait-o…cauta si citeste cateva de la inceput, pana la sfarsit.

      Apreciază

      1. O da? Si de relatarile oamenilor despre vieti anterioare ce zici? Cauta si intereseazate

        Apreciază

        1. Acelea sunt de domeniul trecutului, fantasmagorii. Am citit. Nu m-au convins. Ma intereseaza ce se intampla cu semenii mei, contemporani cu mine. De ce eu nu stiu nimic in legatura cu ce-am FOST si tu stii? N-ar fi corect sa stim cu totii? Iar lista celor nedumeriti este mare. Cu alte cuvinte, scriitorii isi pun la bataie sufletele, atunci cand scriu ceva. Depinde ce urmaresc. Recomand sa citesti SE INTORC MORTII ACASA, C.Ciomazga. O gasesti acum oriunde in librarii.

          Apreciază

  26. Mă uimiți!Halloween nu imseamna neaparat sa te imbraci in „moroi”,poti sa te imbraci in absolut ce vrei tu!Si nu are legatura cu Biserica si Dumnezeu,cum spuneti voi pe aici!Fiecarre participa la ce sarbatoare vrea,cum si voi va duceti sa pupati icoane dupa 4477888 de oameni,si stati ore intregi sa ajungeti la o icoana,cruce..Minunile le facem noi oamenii,de noi depinde totul!La fel cum s-a intamplat cu inccendiul din clubul din Bucuresti.S-a imtamplat din cauza oamenilor,sistemului,nu are nici o legatura Halloweenul!In loc sa mergeti sa lasati o groaza de bani la Biserici,si preotii sa mearga cu masini mai scu,pe decat casele voastre,mai bine ati face o fapta buna!

    Apreciază

    1. N-am vazut niciodata ca va imbracati in „ce vrei tu”, in ceva luminos si frumos.

      Apreciază

  27. Se documenteaza cineva inainte de a face publicatii ?
    Sa va zic pe scurt ce simbolizeaza halloweenul. Halloween inseamna ajunul la „All hallows day” care se traduce in ziua tuturor sfintilor (hallowˈhaləʊ/Submitverb 1. honour as holy. „the Ganges is hallowed as a sacred, cleansing river” nounarchaic 1. a saint or holy person.) sarbatorita pe 1 noiembrie in religia Romano Catolica precum si cea Protestanta (tot Crestini).

    Cand vine vorba de costume : „It was traditionally believed that the souls of the departed wandered the earth until All Saints’ Day, and All Hallows’ Eve provided one last chance for the dead to gain vengeance on their enemies before moving to the next world. In order to avoid being recognized by any soul that might be seeking such vengeance, people would don masks or costumes to disguise their identities” – Sa traduc pe scurt : spiritele rele in aceasta zi ar mai sta pe pamant mai mult timp inainte de a se duce spre alte lumi, iar oamenii se costumau pentru a se feri de eventuale spirite ce ar vrea razbunare.

    Bostanii cu lumanari: „Jack-o’-lanterns are traditionally carried by guisers on All Hallows’ Eve in order to frighten evil spirits.” Pe scurt: au rolul de a speria spiritele rele.

    Da, e o sarbatoare straina. Si da, nu este ortodoxa. Dar cand vad toate articolele zicand ca e sarbatoare satanica… mor.
    Sunt de acord ca avem f multe valori si sarbatori romanesti ce trebuiesc promovate. Dar invatati , cititi , documentati-va inainte de a vorbi.

    Surse: Wikipedia (EN)

    Apreciază

  28. Afara cu religia din scoli!!!

    Apreciază

    1. Ce vrei sa introduci in locul ei?

      Apreciază

      1. Nu cumva sexologia? Nu cred. Oricum le sti (ti) pe TOATE atat de bine. Ce sa mai aflati de la altii? Mai bine ar fi sa nu mai existe scoala si sa stati pe strazi cu mucii atarnati, la coada vacii…ca sa nu muriti chiar de foame.

        Apreciază

  29. RELIGIA NU ESTE OBLIGATORIE IN SCOLI FELICITARI SUNTEM ALATURI D VOI

    Apreciază

    1. Spiritul de turma. Pana la urma, turmele nu se amesteca. Iar daca se incearca, inamicul va fi eliminat. Nu mai faceti efortul sa ne convingeti contrariu, cum nici noi nu incercam prea insistent, cu toate ca am avea toate argumentele.

      Apreciază

  30. Va rog sa lasati copiii sa iubeasca frumosul si binele. Ei sunt ceea ce avem mai pur pe lumea asta, si nu merita sa-i imbracam in moarte, diavoli si alte cele… . e ca si cum ai avea rochie alba de mireasa si ai tara-o prin gunoaie zicand ca asa se poarta acum…

    Apreciază

    1. Omul frumos se cunoaste dupa felul cum vorbeste si dupa felul cum se poarta … Omul frumos te linisteste … Omul frumos te zideste.

      Apreciază

  31. Eu spun NU asociației „bucovina profunda” găsiți de munca ceva serios, eventual integrarea imigranților sălbatici și democratizarea oamenilor ca voi care gândesc negativ și luați în serios o amărâtă de petrecere la care copiii și oameniI se distreaza, rad glumesc …. Doamne ferește de oameni ca voi comuniști! !!!

    Apreciază

  32. Halloween e sărbătoare creștină menită să cinstească sufletele celor iubiți și pierduți. Dacă niște copii vor să se-mbrace ca vampirii cu ocazia asta, e treaba lor și foarte bine fac. Când altcândva ar trebui s-o facă? Nu am văzut copil să-l invoce pe satana dacă ține un triton de jucărie în mână. Reveniți-vă!
    1. Religia nu trebuie predată în școli, ci la biserică. Dacă nu vă convine, atunci să se predea fizică în biserici, că tot din banii contribuabililor sunt ținute, ba chiar din banii tuturor contribuabililor, de orice religie. Și nu mai urlați că vor copiii religia, că nu-i interesează decât nota aia de 10 din carnet și o știți prea bine.
    2. Dacă colcăie credința în voi, participați la orele alea de religie cu copiii și aflați și voi cu ce idioțenii le îmbuibă capul niște oameni fără chemare spre credință, care au devenit profesori de religie din lipsă de talent sau drag de carte
    3. Învățați diferența dintre obicei păgân preluat de biserica creștină și promovat de sute de ani ca ocazie de a aduce omagii celor decedați și obiceiurile sataniste. (Păgân nu e totuna cu satanist. Păgân e ce a predatat creștinismul, sau mai bine zis religia din care se trage creștinismul)
    4. Sper s-aveți norocul să vă ierte copiii aceștia cândva pentru dovada de proastă creștere și lipsa de înțelepciune cu care le stăviliți dorința de exprimare.
    5. Exact cum pun niște costume în pericol ‘moralitatea şi integritatea fizică şi psihică a copiilor şi cadrelor didactice.’? Credeți c-o să se arunce copiii de la geam să vadă dacă pot zbura ca vampirii doar pentru că poartă capă sau robă?
    6. Că veni vorba despre „principiul asumării, promovării şi păstrării identităţii naţionale şi a valorilor culturale ale poporului român”…nu știam că religia are ceva a face cu politica, sau mă-nșel? Ești român doar dacă nu te-mbraci ca Dracula? Dragă Vlad Țepeș, te renegăm!

    Apreciază

    1. Oana,
      ce ai scris poate fi incadrat in seria „cum sa fii pueril in 6 puncte” 🙂 .
      Acum cateva date pentru dumneata:

      Halloween. Origine, scurtă istorie, efecte şi interese

      Revendicările satanismului cult

      Originea luciferiană (satanică) a acestei sărbători este reafirmată in istoria recentă.

      În 1966 în SUA, Anton Lavey a infiiţat Biserica lui Satan, instituţie de cult recunoscută oficial de autorităţile americane, a scris lucrarea numită „Biblia satanică” şi a sistematizat ritualurile şi sărbătorilor satanice, cultul organizat de el existând până astăzi. Despre Halloween el mărturisea că este una dintre cele mai mari sărbători în calendarul satanic, alături de Noaptea Walpurgică, celebrată de 1 mai, iar într-unul din interviurile sale afirma: „Mă bucur că părinţii işi lasă copii să îl serbeze pe diavol cel puţin odată pe an, de Halloween.”

      De la zeul morţii la Ziua morţilor

      Halloweenul işi are originile în străvechiul festival Galic închinat zeului morţii, Samhain, festival desfăşurat la sfârşitului recoltei ce devenea adeseori pretext pentru a fura proviziile şi a face masacre. Cei implicaţi credeau că in 31 octombrie, graniţa dinspre lumea morţilor se estompează, iar morţii vor reveni la viaţă creând molime.

      Sărbătoarea implica frecvent focuri, ruguri in aer liber unde erau aruncate sacrificii în grâne, animale sau oasele celor măcelăriţi. Costume şi măşti hidoase erau de asemenea purtate în timpul festivalului în încercarea de a înbuna spiritele morţilor. Când sărbătoarea lua sfârşit, ei foloseau focul de la rugurile de sacrificiu pentru a-şi aprinde focurile de acasă cu scopul de a fi protejaţi cu puterea focului “sacru”, de aici venind practica dovlecilor luminaţi din interior. Ulterior cucerii romane, festivalul Samhain celtic a fost combinat cu două sărbători de origine romană: Feralia, de la sfârşitul lui octombrie, în care romanii işi comemorau morţii şi festivalul în care o cinsteau pe Pomona, zeiţa romană a abundenţei casnice.

      Creştinismul contemporan faţă cu Halloweenul

      Încă de la început, romano-catolicii au încercat să încreştineze sărbătoarea, suprapunând pe această dată ziua tuturor sfinţilor, sau Luminaţia. Nereuşind prin aceasta să stingă practicile oculte de Halloween, recent, în noiembrie 2009, Vaticanul a catalogat ziua de Halloween ca necreştină, declarând că este bazată pe un sinistru şi periculos curent ocultist.

      Biserica Ortodoxă consideră că Halloween este o tradiţie cu originea în adorarea păgână a spiritelor şi a unui zeu celtic al morţii, străină de cultura, credinţa şi spiritualitatea românească. În noiembrie 2014, Patriarhia Română declara[3] că “împărtăşeşte îngrijorarea a numeroşi părinţi, elevi şi profesori din întreaga ţară faţă de organizarea în tot mai multe instituţii publice de învăţământ din România (de la grădiniţe până la liceu)” şi constata cu îngrijorare că “în ultimii ani în şcolile româneşti sunt tot mai des organizate o serie de activităţi pe tema ,,nonviolenţei”, însă la astfel de manifestări ca cea de Halloween, sub pretextul distracţiei, elevii sunt invitaţi şi chiar îndemnaţi la practici oculte şi la adoptarea unui comportament nefiresc, adesea violent.”

      Preţul pervertirii inocenţei. Comerţul macabru şi profiturile sinistre

      Halloweenul, cum il ştim astăzi, este produsul industriei de marketing. Acest fapt se vede cel mai bine în SUA, unde există o reală industrie a Halloweenului. Industria cinematografică, televiziunile, barurile, restaurantele, cluburile, parcurile de distracţii, industria dulciurilor, producţia de costume şi de decoraţiuni, toate aduc caştiguri enorme, iar oamenii plătesc scump aceste „distracţii”.

      În timpul Halloweenului, se înregistrează o explozie a violenţelor, fapte penale, accidente grave, distrugeri, consum crescut de alcool şi droguri la persoane din ce in ce mai tinere, inclusiv la copii. S-au observat efecte cumulative dezastruoase ale acestei sărbători, ce marchează profund psihicul copiilor, care nu au mecanisme psihice pentru a se apăra de această deversare a demonicului, a urâtului în viaţa lor emoţională şi ajung ulterior să le accepte ca fireşti, în mod necondiţionat. Să nu ne mirăm, că în timp, copiii se obişnuiesc cu prezenţa maleficului, percepută ca o „joacă” sau o „distracţie”.

      Acesta este preţul real ce îl plătesc copiii noştri deveniţi victime colaterale ale maşinăriei fără scrupule a acestui marketing sinistru.

      In rest, numai de bine. 🙂

      Apreciază

      1. Iata diferenta intre a te informa din auzite si a te informa prin truda lecturii, caci lectura cere un TIMP de analiza, pe care putini il mai sacrifica pentru o dezvoltare sanatoasa. Cei MULTI sunt bolnavi de autosuficienta cu informatii picate la colt de strada. Cei PUTINI realizeaza cat de putin stiu pe masura ce citesc mai mult (Stiu ca nu stiu nimic, Socrate). Vorba buna e de argint, iar tacerea e de aur, spune un frumos proverb din popor.

        Apreciază

  33. lasati copiii sa se distreze nu-i mai spalati pe creier cu moravurile astea ortodoxe. Evul mediu s-a terminat de ceva timp . Aveti noroc ca pe site-ul vostru nu intra nimeni asa ca voi centrati voi dati cu capul 🙂

    Apreciază

  34. Avatarul lui Noi suntem de vina
    Noi suntem de vina

    Scoala in ansamblu ei,nu promoveaza cheastia asta..profii de engleza-da !.Cei care au copii la scoala stiu asta(vezi si accesoriile pe care trebuie sa le plateasca parintii pentru odraslele lor)….pana la urma parintii is vinovati ca accepta ..vezi si destrabalarea unor tineri prin cluburi in aceasta zi !!!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Tendințe