Bucovina Profundă

13 mai 2012

DTP – Difteria, tetanosul si pertusisul. Ce nu stiati despre vaccinuri

Filed under: antivaccin,bioetica,DTP,pro-vita — Mircea Puşcaşu @ 15:01
Tags: , , ,

DTP – Difteria, tetanosul si pertusisul

Ce nu stiati despre vaccinuri

– autoritatile medicale iti vor spune de epidemiile de difterie din anii ’20, ca s-au lasat cu morti si raniti etc. Ce nu iti vor spune este ca in anii ’20 nu existau antibiotice (penicilina a lansat-o pe piata, abia in 1942, dl. Fleming), ca despre microbi se banuia ceva dar nu prea clar, iar azi se stiu detalii incredibile despre virusuri si bacterii cum ar fi si agentul cauzal al difteriei, Corynebacterium diphtheriae, care poate fi distrus de antibiotice banale precum, Eritromicina sau Amoxicilina

– intreaba orice medic cate cazuri de difterie a vazut in ultimii 20 de ani si vei vedea ca nu a mai vazut urma de difterie, totusi asta nu impiedica autoritatile sa cumpere pe bani grei vaccinuri antidifterie  (DTP) ca urmare a presiunilor corporatiste (spaga, abuz, manipulare, PR, marketing) si  NU ca urmare a unei necesitati reale epidemiologice.

– Stiati ca in Romania nu s-a mai inregistrat NICI MACAR UN CAZ de difterie de 22 de ani incoace ? Datele statistice sunt date oficiale ale Centrul Nat. de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica din Romania in rapoartele anuale disponibile si pe internet. Vezi raportul din 2008, la pagina 3, primul alineat, in care se spune despre difterie ca “in 1989 s-au inregistrat ultimele 5 cazuri” si ca ”din anul 1990 pana in prezent nu a mai fost confirmat nici un caz de difterie in tara noastra ” : Raportul din 2008 in format PDF.

– desi nu rezulta necesitatea unui astfel de vaccin, TOTI copiii din Romania sunt presati sa se vaccineze nu mai putin de 6 ori (de  s a s e  ori) cu acest vaccin (la 2, 4, 6, 12, 30 de luni şi la 7 ani)

– tetanosul este dat de Clostridium tetani, un bacil teluric (din pamant sau materii fecale animale) ce infecteaza o rana deschisa. Atunci de ce se efectueaza fiecarui copil, de 4 ori pana la un an, cand sugarii nu sunt o grupa de risc pentru rani deschise murdare cu pamant sau fecale animale?

– azi daca un copil de 10 ani se inteapa intr-un cui ruginit si mergi cu el la spital iti vor recomanda repede si un antitetanos. De ce ? Nu a facut deja de 6 ori aceasta vaccinare pana la 7 ani? Iti vor spune ca alea nu conteaza, ca dau imunitate limitata etc. !  Deci l-ai vaccinat de 6 ori anti tetanos degeaba !

– acest vaccin DTP, este incriminat ca si factor cauzal in Sindromul mortii subite a sugarului (adica moare copilul sub un an si doctorii nu stiu de ce). In Japonia cu cativa ani in urma pe baza acestei cauze au scos DTP-ul din vaccinurile de pana la un an si l-au pus dupa varsta de 3 ani, cu efecte uimitoare: s-au diminuat drastic, pana la disparitie cazurile de moarte subita la sugari !

– pertusisul este „tusea magareasca”. Sigur nu este o boala placuta mai ales la sugari, dar ea ramane doar atat : „tuse magareasca” si nu vad de ce ar fi ea un asa pericol national incat sa vaccinam toti copiii ce se nasc in Romania de 6 ori impotriva  „tusei magaresti”

dr.  Mircea Puscasu

Alte articole conexe:

29 comentarii »

 1. Un articol de toata rusinea!
  Titlul de „Dr.” pe care vi-l atribuiti, domnule Mircea Puscasu, trebuie ca e o gluma grosolana! Inteleg sa incepeti o discutie serioasa despre cum se fac vaccinurile folosind linii celulare embrionare umane, de felul HEK-239, dar sa indemnati indirect parintii sa nu permita DTP la copii este inadmisibil! Una e sa vorbim de loteria vaccinurilor antigripale si alta de DTP!
  Sa nu stiti, de exemplu, ca in 1 din 5 cazuri de difterie, pana a se ajunge cu copilul la doctor si confirmat diagnosticul, apar aritmii cardiace care duc la insuficienta cardiaca pana sa se instituie tratamentul cu banalele antibiotice amintite mai sus?!
  Cine isi permite un asemenea risc?!
  De ce ascundeti/nu spuneti intai prostimii care este caracteristica comuna a celor 3 bacterii?

  Apreciat de 1 persoană

  Comentariu de Cantemir — 14 mai 2012 @ 05:19 | Răspunde

  • Tu esti de toata rusinea ca esti avocatul sistemului.Mai citeste si ce parere au medici,oameni de stiinta independenti despre eroarea medicala a secolului:vaccinarea.

   Apreciază

   Comentariu de Mara — 30 septembrie 2012 @ 16:36 | Răspunde

   • Sa inteleg ca dumneata nu esti vaccinata?

    Apreciază

    Comentariu de Cantemir — 1 octombrie 2012 @ 06:00 | Răspunde

  • Fără să vă jignesc, eu vin cu o sugestie ! Faceți de mâine un tratament, să spunem medicație antidiabetică ,sau una la alegere ( cu greutate însă ) așa doar, de prevenție ! Numai simplu fapt că vaccinul oferă reacții adverse ar trebui să vă pună pe gânduri ! Înainte de a fi operat un pacient se face o listă întreagă cu medicația la care ar putea avea alergie , asta nu vă spune nimic ?? Și vorbim de un adult , dar un copil supus la peste 20 de vaccinuri ??!!!!! Dacă este atât de sigur , de ce nu se dă la mamă și foița cu reacțiile adverse , eu când cumpăr un medicament , o găsesc în cutie . Concluzie , sunt cu mult mai multe dovezi împotriva reacțiilor adverse cauzate de vaccinuri , decât explicațiile date de dumneavoastră ! Ba chiar s-au înlăturat doctori din sistem numai pentru faptul că au expus adevărul !!!!!!!!

   Apreciază

   Comentariu de dani — 18 februarie 2016 @ 06:36 | Răspunde

   • @ dani: comparatia cu medicatia diabetica (sau orice fel de tratament care nu trateaza cauza per se) folosita in preventie e elucubranta (o poate confirma si doctorul Puscasu). Singul lucru cu care concur din ce ati scris este ca parintele trebuie informat in prelabil despre eventualele riscuri ale vaccinului.

    Apreciat de 1 persoană

    Comentariu de Cantemir — 19 februarie 2016 @ 20:31 | Răspunde

 2. […] DTP – Difteria, tetanosul si pertusisul. Ce nu stiati despre vaccinuri […]

  Apreciază

  Pingback de ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (14.05.2012) « Saccsiv's Weblog — 14 mai 2012 @ 19:04 | Răspunde

 3. Sinistra ignoranta…i-as ura autorului sa aiba numai o zi de „tuse convulsiva”…sa vad daca-i place !!!Un ignorant ce otraveste mintile oamenilor!

  Apreciază

  Comentariu de yoram54 — 14 mai 2012 @ 20:08 | Răspunde

  • Acum un an am facut pertusis 4 din cei 5 membri ai familiei: un adult vaccinat, un copil vaccinat, doi copii nevaccinati dintre care unul sub un an. Am tusit de ne-au iesit ochiii din cap, toti, o luna. Cel mai greau a fost cu cel mai mic. Dar a trecut. Sindromul mortii subite la sugari nu trece, nici autismul, nici bolile autoimune.

   Cat despre ignoranta, iata o paranteza care poti s-o ignori:
   [santa cruz, timisoara, catolic, psihiatrie]

   Apreciază

   Comentariu de Mircea Puşcaşu — 15 mai 2012 @ 00:19 | Răspunde

  • Mintea ta e otravita de atata vaccinare!

   Apreciază

   Comentariu de Mara — 30 septembrie 2012 @ 16:38 | Răspunde

 4. @ Cantemir

  Stiai ca in Romania nu s-a mai inregistrat NICI MACAR UN CAZ de difterie de 22 de ani incoace ? Totusi asta nu impiedica autoritatile sa preseze populatia ca fiecare copil nascut in tara noastra sa fie vaccinat de 6 ori (4 pana la un an) impotriva unei boli inexistente.
  Datele statistice nu le-am scos din burta ele sunt date oficiale ale Centrul Nat. de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica din Romania in rapoartele anuale disponibile si pe net.
  Vezi raportul urmator, la pagina 3, primul alineat, in care se spune despre difterie ca „in 1989 s-au inregistrat ultimele 5 cazuri” si ca ” din anul 1990 pana in prezent nu a mai fost confirmat nici un caz de difterie in tara noastra ” :
  http://www.insp.gov.ro/cnscbt/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=12&Itemid=11

  Despre aritmii se poate spune ca sunt complicatii rare, datorate toxinei (lectina difterica), dar si pentru aceasta toxina se stie ca exista o antitoxina ce se administreaza pentru neutralizarea eventualelor efecte toxice, impreuna cu corticosteroizi (dexametazona) si vitamine din grupul B-urilor.
  Iar statistic vorbind, 1 din 5 inseamna 20%, iar tinand cont de datele oficiale privind incidenta difteriei la noi, 20% din zero, este egal tot cu zero.

  Si o paranteza care poti s-o ignori:
  [Cămărașul de lumini are sama birului de ceară și de săpun ce se numește haimen. Și îl cheltuește la luminări și opaițuri pentru curte. – Descrierea Moldovei]

  Apreciază

  Comentariu de Mircea Puşcaşu — 14 mai 2012 @ 23:46 | Răspunde

  • Nici un guvern cu minte ala cap nu ar opri vaccinarea DTP, decat in cazul in care Romania si-ar INCHIDE granitele, caz in care nu ar mai fi un guvern cu mintea la cap!
   Si asa e un guvern fara minte, daca ne gandim la dimensiunea grava a migratiei externe (http://camarasdelumini.wordpress.com/populatia-romaniei/), dar asta e alt subiect.
   Stim cu totii ca, OFICIAL, in ultimele 2 decenii nu a mai fost raportat nici macar un caz de difterie pe teritoriul Romaniei, insa romanii CALATORESC, d-le Puscasu, pe coclauri nebanuite si MS nu-si poate permite luxul de a nu preveni o epidemie. Uitati-va numai peste granita, lacazurile de difterie de la vecinii nostri ucrainieni, sau la tovarasii de suferinta din UE, letonii (ce sa mai zic de rusi!).Ca tot am amintit de rusi, sa ne aducem aminte de epidemia de difterie din Europa din anii ’90, cu clona C. diphtheriae gravis, ribotipul Sankt Petersburg.
   Dupa ce nici astia n-or sa mai aiba nici un caz (ca la noi), abia apoi putem vorbi de renuntarea la D din DTP!
   Ne-ati ramas dator cu raspunsul la intrebarea „care este caracteristica comuna a celor 3 bacterii”?

   Apreciază

   Comentariu de Cantemir — 15 mai 2012 @ 21:38 | Răspunde

   • Nu cred ca mai merita polemizat cu semioctii ! E de prisos!

    Apreciază

    Comentariu de yoram54 — 16 mai 2012 @ 08:32 | Răspunde

 5. Am facut vaccinul DTP pentru 4 ani, baietelului meu de 5 ani si 5 luni, in data de 14 sept.2012. La o zi dupa vaccin 1/3 superioara a bratului a inceput sa prezinte tumefactie, eritem si prurit, practic bratul drept s-a dublat fata de stangul.
  Am fost internati la Matei Bals cu diagnosticul sec – reactie locala postvaccinala. Antibiotic si antiinflamator intravenos intensiv pentru 2 zile si tratament ambulatoriu acasa.
  Ce parinte ar mai face copilului vaccinul in continuare? Eu sincer NU.

  Apreciază

  Comentariu de Mihaela — 21 septembrie 2012 @ 12:16 | Răspunde

 6. Mintea oamenilor e indoctrinata rau de tot! Oare de ce sar ca arsi pro-vaccinistii?Doar medicina nu e o dogma(oare?) ci o… stiinta.Adevarata stiinta nu se supara si tine pasul cu uimitoarele schimbari si descoperiri din ultimii 50 ani si e gata sa renunte la conceptii depasite. Traim intr-o lume duala unde binele sta lipit de rau iar ptr a discerne intre ele iti trebuie mult bun simt .Pentru noi ne-specialistii sunt bine venite si parerile contra-vaccinarii ptr. a alege in cunostinta de cauza.Medicii care innoata contra valului si incearca sa ne deschida ochii,fac o munca de pionierat.Cinste lor,ca doar au jurat sa nu ne faca rau niciodata.

  Apreciază

  Comentariu de Mara — 30 septembrie 2012 @ 17:04 | Răspunde

 7. Domnule doctor Mircea Puscasu, pe caile media romanesti nu prea se gasesc informatii. Exista fie un conformism vag argumentat, fie pareri foarte vehemente anti-vaccinare, fie reactii foarte vehemente la acestea. Fiecare isi alege argumentele intr-un chip care sfideaza auditoriul, ca si cum s-ar adresa unor oameni care nu pot gandi daca nu li se spune cum. Deci, ne-ar fi de ajutor niste informatii statistice, clare, neinterpretate, despre fiecare din bolile prevazute in programul de vaccinare: cat e de frecvecventa boala, durata minima de vindecare, frecventa statistica a complicatiilor, cat de usor se raspandeste, etc; ar fi de ajutor nu numai pt Romania ci si alte tari din Europa, de exemplu tara unde boala e cel mai putin prezenta si tara unde cazurile sunt cele mai frecvente.

  Apreciază

  Comentariu de Iulia D — 3 decembrie 2012 @ 23:59 | Răspunde

 8. In 1998 am facut vaccinul antirubeola si in urma lui am fost diagnosticata cu tiroidita autoimuna. In 2010 am luat rubeola de la fiul meu caruia nu i s-a facut niciun vaccin pentru ca fiind informata in privita riscurilor m-am opus vaccinarilor. Simptomele la fiul meu de 12 ani au fost doar o mica spuzeala pe piele, iar eu eram rosie si plina de bube de la frunte pana la genunchi, pielea ma ustura, intepa si mancarimea era ingrozitoare, in plus faceam febra si aveam nasul infundat. Cu toate ca luam 20 de antivirale pe zi, am inceput sa am ameteli, stari de confuzie si am fost internata in spital. A fost cea mai groaznica experienta din viata mea; am crezut ca mor. In concluzie, lasati copiii sa faca bolile copilariei pentru ca manifestarea acestor boli este mult mai usoara. Vaccinurile nu dau imunitate pe viata. Adultii care nu le-au facut in copilarie fac forme mult mai grave, uneori chiar mortale.

  Apreciază

  Comentariu de cecilia — 25 octombrie 2013 @ 10:26 | Răspunde

  • Aveati probleme cu tiroida inainte de a fi vaccinata iar faptul ca nu ati ramas imunizata este datorita acestei afectiuni cu tiroida.
   Eu am fost vaccinata la 16 ani impotriva rubeolei si inca am anticorpi la 33 de ani, informatie venita in urma analizelor imunologice asa ca nu generalizati.
   Despre rubeola va spun sigur: ca adult se poate face ASIMPTOMATIC, nici vorba forme grave, cu exceptia persoanelor compromise imunologic.

   Apreciază

   Comentariu de Livia — 4 iunie 2015 @ 15:31 | Răspunde

  • Daca ii faceati vaccinul copilului, nu mai treceati prin aceasta experienta.

   Apreciază

   Comentariu de Raluca — 1 februarie 2019 @ 07:16 | Răspunde

  • Stiri fabricate si sponsorizate de big pharma pentru a raspandi panica in vederea cresterii ratei de vaccinare si a vanzarilor. E vorba de disease mongering, PR si marketingul farmaceutic. Vorbim peste jumatate de an si veti vedea ce-a fost.

   Apreciază

   Comentariu de Mircea Puşcaşu — 6 iunie 2015 @ 13:39 | Răspunde

 9. […] ce se vaccineaza sugarii anti difterie? E vreo epidemie de difterie? Ati auzit in ultimii ani de vreun caz de […]

  Apreciază

  Pingback de Vaccinurile,asasinii tacuti! | Templierblog — 1 martie 2016 @ 20:41 | Răspunde

 10. Dr. Mircea Puscasu , stimabile domn dr.(n-am inteles daca si „medic”),
  Probabil , au trecut ani de la ultima dvs incursiune prin literatura medicala. Va cred pe cuvant daca marturisiti sincer gradul dvs de activitate pe facebook. Ar trebui sa stiti ca acele cazuri nu mai exista tocmai datorita vaccinurilor. De aici, va las sa studiati.
  Daca va simtiti pentru o clipa maret in cultura medicala, v-as sfatui sincer sa faceti exact ceea ce a facut Cezar in fata statuii lui Alexandru cel Mare !

  Apreciază

  Comentariu de Cristi — 29 aprilie 2016 @ 19:33 | Răspunde

  • Cristi,
   Sunt redactor pe acest site pe tema vaccinuri. Sunt medic si cercetez subiectul de 8 ani. Am citit sute de articole si am urmarit zeci de ore de conferinte si documentare, am vorbit cu specialisti, cu oameni din interiorul industriei farma, cu avocati, mi-am format o parere unitara. Nu sunt absurd, pot purta o discutie civilizata, fie ea si polemica. Daca ai nelamuriri, intreaba-ma.

   Tot binele,
   drMP

   Apreciază

   Comentariu de Mircea Puşcaşu — 6 mai 2016 @ 22:56 | Răspunde

 11. Va salut!
  Sunt un parinte care are o fetita de 3 zile, si am refuzat vaccinarea la nastere, cu hepatitic B si BCG. Acum, in perspectiva din lista mare de vaccinuri recomandata de minister, massmedia, ce vaccinuri imi recomandati sa ii fac copilului meu; care este complet sanatos in momentul de fata. In loc sa fac vreo prostie care sa imi afecteze copilul peste cativa ani sau mai repede, vreau sa imi aloc un timp in care sa inteleg clar ce vaccin-uri sunt inca utile si curate.
  Multumesc!

  Apreciază

  Comentariu de Marius — 27 septembrie 2016 @ 20:33 | Răspunde

 12. Pai nu s.a inregistrat tetanos pt ca sunt vaccinati.

  Apreciază

  Comentariu de Raluca — 7 august 2017 @ 22:45 | Răspunde

 13. Nu s-au mai inregistrat cazuri din cauza vaccinarii in masa – este un construct logic foarte evident. Tot la fel de evident este ca daca se va renunta, vor aparea cazurile si ca sa mergem pe trendul de micro-organisme rezistente la antibiotice – stimate domn, sunteti un ignorant. Tratamentul cu antibiotice creste rezistenta altor germeni si duce la mutatii asa ca mi se pare logic sa utilizez vaccinul ca sa invat corpul sa lupte singur decat sa tratez cu antibiotice si sa aduc omenirea in era post-antibiotice, in care o simpla amigdalita va pune vieti in pericol iar salile de operatii se vor inchide din motive usor de inteles, crescand mortalitatea si pe aceasta directie.
  Asa ca – dincolo de efectele secundare, care probabil ca exista, ar trebui sa va intrebati ce e de dorit din punct de vedere al rasei umane – cazuri sporadice de vaccinari esuate tratate cu antibiotic + efecte secundare la anumite persoane SAU tratament in masa cu antibiotice si grabirea dezvoltarii a din ce in ce mai multi germeni rezistenti la toate antibioticele existente.

  Eu imi doresc vaccinarea pentru cat mai multi virusi/bacterii posibile.

  Va doresc „succesuri” domn’ doctor.

  Apreciat de 1 persoană

  Comentariu de Silviu — 20 decembrie 2017 @ 13:42 | Răspunde

  • Vaccinofobia, alaturi de cutzofilie, dacopatie, activisme de tip LGBT sau chiar pro-life sunt de fapt o combinatie de ignoranta si auto-sufiicienta de tip Dunning-Krueger, care duce la niste constructii logice aparent impecabile, dar FALSE. Cu acesti ignnoranti si agresivi nu se poate discuta logic. Ei o tin pe-a lor. Ca atare ii las in pace, incercand sa-i conving pe altii sa nu fie ”convertiti” de niste minti care traiesc intr-o realitate paralela!

   Apreciază

   Comentariu de yoram54 — 23 decembrie 2017 @ 12:06 | Răspunde

 14. Nu au mai aparut cazuri de difterie datorita vaccinului!!! Daca nu se vaccineaza lumea, iar apar cazuri, bacteria nu e eradicata!

  Apreciază

  Comentariu de Raluca — 1 februarie 2019 @ 07:11 | Răspunde

  • Esti proasta Raluca si cu . .. creier spālat!
   Nici un vaccin NU este bun !

   Sfânta Ìmpārtāsanie datā nouā de Mântuitorul IISUS HRISTOS FIUL LUI DUMNEZEU este Calea, Adevarul si Viata!

   Vaccinarea vine de la satana si distruge sistemul imunitar al omului pentru totdeauna!
   Hai cu microciparea si vaxx/ injectare satanica covid spre iad! Injectatii covid mor in 2 ani in chinuri groaznice, scrie la Apocalipsā.

   Mai treziti-vā la realitate!

   Apreciază

   Comentariu de Ghita a lui Andrii — 3 august 2022 @ 13:26 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: