Virgil Maxim:

Ce este Miscarea Legionară?

„… căci se vor ridica hristosi mincinosi si prooroci mincinosi si vor da semne mari si chiar minuni ca să amăgească, de va fi cu putintă, si pe cei alesi”  (Matei 24, 24)

În numele acestei mărturisiri, trag un semnal de alarmă. Nu vă lăsati înselati! Miscarea Legionară nu poate fi reeditată, ca formulă politică, de cei ce se autoinvestesc sefi ai ei sau de cei ce îsi asumă în mod subiectiv calitatea si dreptul de o reprezenta. Miscarea Legionară a existat si există ca un corp de mărturisitori disciplinati, cu o ierarhie stabilită pe principiile valorilor morale si capacitătii de jertfă. Asa s-a născut, asa a crescut si asa se va desăvârsi în viata neamului nostru si a tuturor neamurilor. Cel ce se înscrie în aceste valori cu toată fiinta sa, acela îsi va recunoaste locul său în acest corp si se va include, fără rezerve, în dragostea si respectul slujitorilor Adevărului. Nu există o altă Miscare Legionară decât cea întemeiată de Căpitanul Corneliu Zelea Codreanu, dusă la biruintă de Comandantul Horia Sima si cârmuită acum, mai departe, de cei pe care încercările i-au arătat demni de a o reprezenta si a fi ascultati, confirmati totdată de Comandant. De aceea numai acestia au dreptul să enunte si să edifice formele politice pe care le-ar putea îmbrăca Miscarea Legionară. Orice altă formulă politică enuntată sau edificată de persoane din afara acestui corp, de cei neinvestiti cu actul reprezentării ei, este născută moartă.

Miscarea Legionară s-a înfiintat la plinirea vremii, prin purtarea de grijă Divină si unda care se propagă în oceanul sufletesc al neamului este suficientă; ea atinge nevăzut toate constiintele curate si ridică din adâncurile fiintei românesti toate puterile, pentru a le înălta la cele mai frumoase stadii de strălucire si dăruire eroică. Miscarea Legionară nu are nevoie, neapărat, de forme de manifestare sau reprezentare politică. Ea nu trăieste prin aceste forme. Ea este duhul neamului; ea poate îmbrăca, în functie de conditiile istorice, forme de organizare si manifestare văzută, după cum poate trăi timp îndelungat ca jarul sub cenusă, până când Buzele lui Dumnezeu vor sufla în spuză, aprinzând iarăsi în inimile tinere ale neamului focul dragostei pentru Adevăr. „Noi, legionarii, avem la îndemână cea mai formidabilă dinamită, cel mai irezistibil instrument de luptă, mai puternic decât toate tancurile si mitralierele lumii: propria noastră cenusă, cenusa mortilor nostri”. (I. I. Mota, Cranii de lemn)

După aceasta îi veti recunoaste pe legionari: ei mărrturisesc Adevărul Dumnezeiesc în viata neamului, în ascultare de Biserică si suportă consecintele mărturisirii, revendicându-si viata ca pe o comuniune cu cenusa mortilor înaintasi. Cel străin de această comuniune, nu-si va putea jertfi fiinta sa pentru Dumnezeu si din dragoste de neam. El este sau devine unealtă de lovire în mâna celor ce-L urăsc pe Hristos si-si fac scop din plăcerile si măririle lumesti. „De aceea nu vă temeti de cei ce ucid trupul, dar sufletul nu pot să-l ucidă, ci temeti-vă mai curând de acela care poate si sufletul si trupul să-l arunce în gheenă”. (Ev. După Matei)

  „Imn pentru Crucea purtata”- Virgil Maxim

3 răspunsuri la „Virgil Maxim: Ce este Miscarea Legionară?”

Lasă un comentariu

Tendințe