Bucovina Profundă

13 martie 2011

Noii urlători de serviciu – articol de Fabian Seiche

Noii urlători de serviciu

de Fabian Seiche

Sunt unii intelectualişti care recent se căznesc să atace creştinismul Mişcării Legionare de parcă ar fi descoperit călcâiul lui Ahile, lovitura de graţie înmormântării acesteia. Ei desigur au studii în străinătate şi nu oricum, ci cu burse evreieşti şi cu profesori atei, cosmopoliţi şi necredincioşi.

Ne dau lecţii de ortodoxie, de mistică şi de patriotism. Pentru ei un părinte Iustin e un „kamikaze legionar”  (vezi articolul recent a lui Mircea Platon – Gogosica sefului de cuib ) deci incompatibil cu Ortodoxia (vezi primul aliniat din articolul Consideratii de prisos despre o tema imaginara ).

Ei vorbesc de „fanatism conspiraţionist„, „bubulism„, „programe secrete„, „primatul vicarial al Căpitanului„, „stahanovismul legionar„, „parazit religios al Ortodoxiei„, „druidul şef” (Codreanu) cu „tribul său„.

(poate nu ştie autorul expresiilor că „tribul” lui Codreanu a dat aproape toţi Sfinţii închisorilor comuniste; sau ştie dar n-o recunoaşte!?)

Limbajul expresiilor de mai sus mi se pare însă foarte cunoscut. Nu e o noutate.

Aceleaşi atacuri abjecte foloseau anchetatorii anilor 50 cu deţinuţii: „kamikaze„, „violenţe legionare„, „fascişti„, „terorişti„, „bandiţi şi duşmani ai poporului„.

Cu deosebire că ăia se chemau Nicolski (Grunberg), Vasile Luca sau Teohari Georgescu (jidani), iar ăştia se cheamă un Mircea Platon, Fedorovici, Racu et.comp.

Bine v-aţi găsit perechea domnilor tovarăşi!

Puneţi şi voi umărul la denigrarea mişcării ce a dat Sfinţii închisorilor comuniste, alături de evreii ce-au sărit ca arşi de cântecul recent al maicilor de la Petru Vodă.

Dar ce e şi mai interesant e faptul că atacurile voastre murdare şi lipsite de orice seriozitate ştiinţifică – nu mai vorbesc de bun simţ – vin în urma lansărilor de carte, interviurilor şi conferinţelor avute de unii bătrâni legionari adevăraţi sfinţi în viaţă. Aceste mizerii aruncate peste jertfele curate ale celor morţi în închisori şi peste obrazul brăzdat al celor ce încă trăiesc, vă descalifică din orice treaptă de gânditori creştini. Locul vostru e lângă eşafodul moral al marilor criminali din spatele torţionarilor. Cel puţin Eugen Ţurcanu şi-a cerut iertare înainte de a fi împuşcat, victimelor sale, Sfinţii legionari de la Piteşti.

Diferenţa acestor cârtiţe de azi de cei de ieri, e argumentul „creştin” ce-l folosesc. Dacă ieri legionarii erau acuzaţi că sunt creştini până la moarte şi nu se leapădă de Hristos nici cu preţul vieţii (vezi cazul lui Niţă Cornel din Piteşti), azi sunt acuzaţi de urmaşii torţionarilor că… nu sunt creştini!

Nu ştiu de când Mircea Platon dă lecţii de creştinism şi teologie ortodoxă legionarilor bătrâni. Bănuim însă că străinătatea, banii şi puterea i-au iradiat gândirea, căci acum 10-15 ani nu gândea aşa (v. cartea lui „Teologie şi haiduci„, 1998).

Auzi, cică legătura dintre legionarism şi ortodoxie „este imaginară întrucît legătura nu există în realitate, ci doar în imaginaţia unora dintre susţinătorii, fie interesaţi, fie sinceri – dar deopotrivă vinovaţi – ai acestei relaţii” (M. Platon).

Nu vă temeţi!… Creştinismul Mişcării Legionare va dăinui mereu ca fundament al ei, iar mărturie avem moaştele dezgropate de la Aiud şi nedezgropate de aiurea, martore ale sfinţeniei legionare în închisori.

Câtă legătură e între legionarism şi creştinism ne vor spune mai jos foşti deţinuţi sfinţiţi de suferinţă. Pe lângă aceştia, şleahta de urlători la comanda stăpânilor lor, sunt nişte pigmei (cum ar zice pr. Brânzaş).

Acestor lamentabili creştini cu aură de doctrinari moralişti, li se potriveşte urarea monahului Atanasie Ştefănescu de la Petru Vodă, un sfânt legionar al închisorilor: „Marş de-aici!„.

Dumitru Bordeianu („Mărturisiri din mlaştina disperării”):

„Comuniştii lui Stalin, oculta internaţională, precum si cea nationala, ne cunosteau prea bine si nu erau deloc de acord cu conceptia noastra. De aceea au vrut sa ne distruga. Miscarea Legionara îsi are originea în conceptia crestina despre lume si viata si, atât timp cât va dainui Biserica Crestina pe pamânt, atât va dainui si Miscarea Legionara. Ea a voit sa transpuna conceptia crestina în politica, baza relatiilor dintre oameni constituind-o dragostea, onoarea, unirea si buna convietuire.

Miscarea Legionara a vrut sa creeze un tip de om crestin, de felul lui Mota, care în toate manifestarile si actiunile sale sa nu faca decât ceea ce-i place lui Dumnezeu. Ea a luat nastere si a pornit de la Icoana. „Am iubit pe Hristos si am mers bucuros la moarte pentru El”, marturisea Mota, pe drumul jertfei de sine.

Miscarea Legionara îsi propune iubirea de neam si semeni, aceasta neînsemnând însa ura pentru alte neamuri, neamul ramânând, în conceptia ei, unitatea de baza a comunitatilor umane.

Legiunea va trai prin martirii, eroii si luptatorii ei…  Duşmanilor nostri care ne-au prigonit, când ne vor aminti sarcastic ca „Moartea, numai moartea legionara ne este cea mai scumpa nunta dintre nunti…” le vom răspunde printr-o întrebare: ce au facut ei oare în regimul comunist din România? Noi stim foarte bine ce au facut si de aceea îi întrebam: eroii si martirii lor unde sunt? Iar complicitatea lor la atâtea crime? Daca ar fi fost si ei încercati cu sute de ciomege peste trupul lor, ce ar fi devenit?

Noi, legionarii, femei si bărbati, tineri sau în vârstă, am fost singura formatiune politică organizată si disciplinată care s-a opus cu toată forta comunismului din România.

Până mai ieri, slugile satanei, fie ei români sau cei ce numai vorbesc limba noastră, servind indiferent cărei oculte, acuzau numai tineretul legionar pentru această dramă. Când si-au dat seama că, prin acest procedeu, făceau propagandă Miscării Legionare, si-au schimbat atitudinea cu 180 de grade, negând tocmai participarea acestui tineret la cele petrecute la Pitesti si Gherla. [sau negând aspectul „creştin” al legionarilor, cum fac Platon-Fedorovici et.comp; nota F.S.] Susţineţi-vă mârşăvia, domnilor, dar cu nume si date, nu cu fabulatii, pentru că noi îi stim pe toti cei care au trecut pe la Suceava, Pitesti, Gherla, Târgsor, Mislea, Aiud (închisoare destinată anume legionarilor începând cu anul 1955)!

Nu cei care încearcă să devieze atentia românilor de la jertfa legionară, unică în istoria politică a popoarelor, nu ocultele puse în slujba răului vor birui. Va veni ziua când Arhanghelul dreptătii Dumnezeiesti va lovi cu spada lui de foc pe supusii tuturor ocultelor docile lui Lucifer.

Vedem că mucenicilor vremii noastre li s-a dat să pătimească încă si mai mult decât aceia din vechime. Tiranii antici nu aveau stăpânire decât asupra trupurilor; la Piteşti si Gherla, satanei i s-a îngăduit să se atingă chiar de sufletul omenesc. Asa s-a împlinit cuvântul care zice că «cei din urmă vor fi cei dintâi» în Împărăţia Cerurilor. (p. 411-412). Ştiind că vremea s-a scurtat si că i se apropie ceasul, cel rău, si cei împreună lucrători cu dânsul – jidovii –, au căutat să tragă după ei în iezerul de foc si pe cei alesi, aducându-i la lepădarea de Hristos, de va fi fost cu putintă. Asta s-a urmărit prin „reeducarea” adevăratilor crestini, putini la număr, a „micii turme”, strânse dintre legionari.

Preot Nicolae Grebenea la anchetă („Amintiri din întuneric”):

– Dar nu eşti legionar?

– Pentru activitate legionară am fost condamnat.

– Şi nu ti-e ruşine pentru ce-ai făcut?

– Nu! Nu mi-e ruşine, căci faptele pe care le-am făcut nu sunt fapte ca să mă ruşinez de ele.

– Dar atunci ar trebui să te ruşinezi de faptele altor legionari si să te desolidarizezi de legionari. Eşti om deştept. Înţelegi, ei au făcut fapte grave de care trebuie să roşeşti.

– Da, am zis, multe fapte rele, multe fărădelegi, dar ele nu s-au făcut de legionari ci mai ales de cei care nu erau legionari dar au fost băgaţi între legionari şi daţi ca atare. Faptele lor rele sunt reprobabile. Dar si mai reprobabile sunt faptele dumneavoastră de la Piteşti. Cu adevărat acestea sunt foarte, foarte grave.

… S-ar putea ca noi sfinţi să apară în calendarul creştin, recoltaţi din câmpul românesc al martirajului Piteşti – Târgu Ocna – Gherla – Aiud. Dar cu atât mai vinovaţi rămân Nicolski, cel ce a pregătit Piteştiul, şi toţi care l-au susţinut si cei ce, după ce au îmbolnăvit studenţii, le-au refuzat medicamentul salvator dacă aceştia n-au plătit dinarul trădării.

Pr. Liviu Brânzaş („Raza din catacombă”)

„În comparaţie cu Valeriu Gafencu, simbol al trăirii legionare din închisori, toţi cei care au format galeria renegaţilor, nu sunt decât nişte pigmei”.

Nu este pentru prima dată când constat că a te declara în mod total creştin, echivalează cu a te declara legionar… Probabil că şi dorinţa mea de a deveni preot, dorinţă declarată public şi ajunsă, desigur, la cunoştinţa politrucului, este considerată tot o faptă legionară. Dar vorba dictonului strămoşesc: „gura păcătosului adevăr grăieşte”. Orice deţinut cu spirit de observaţie şi bună credinţă, a avut posibilitatea să constate, în multele închisori prin care a trecut, că la nici o altă categorie de oameni nu a găsit o atât de intensă preocupare religioasă, în spirit autentic creştin al Sfinţilor Părinţi, ca la legionari. Ion Ioanid [care n-a fost arestat ca legionar] dă în acest sens, o mărturie obiectivă.

Prigonitorul meu, Crăciun, m-a azvârlit aici pentru că mă consideră un legionar iremediabil. Ajung la concluzia că are dreptate. Eu sunt legionar pentru că fac parte din Legiunea creştină a neamului românesc care luptă împotriva ateismului. Tovarăşul colonel are dreptate: sunt legionar! Legionarul lui Hristos, pentru că m-am înrolat în armata cruciaţilor români care se opun distrugerii Bisericii şi valorilor creştine. Mai mult: dacă harul lui Dumnezeu mă va salva din această prigoană, voi îmbrăca uniforma celor care formează Legiunea sacerdoţilor creştini. De fapt, numai atunci voi fi cu adevărat legionarul lui Hristos!

Spiritul legionar este nemuritor! Aici, în adâncul catacombei, am înţeles că Mişcarea Legionară, în profunzimea ei, nu a fost decât o reacţie a acestui neam născut creştin şi crescut de două mii de ani în spiritul celei mai autentice tradiţii creştine, împotriva prigoanei anticreştine şi a descreştinizării lumii din ultimele veacuri. Legionarismul de profunzime este împlinirea vocaţiei neamului românesc de apărător al creştinătăţii. Întemniţaţii de la Aiud sunt urmaşii cei mai autentici ai lui Ştefan cel Mare şi ai mucenicului Constantin Brâncoveanu.

Dacă ar intra cineva în mod invizibil în celula noastră şi ar asista la convorbirile dintre noi, ar avea impresia că se află într-o chilie de mânăstire. Ore în şir, nu se discută decât probleme de ordin spiritual şi religios, împletite cu rugăciuni în comun. Parcă ne-am afla în ajunul unui examen la teologie sau înaintea depunerii votului monahal. Şi zilele trec, într-o frumoasă frăţie şi trăire creştină…

Închisoarea devine, rând pe rând: universitate, laborator de creaţie, şcoală de eroism, mânăstire de înaltă trăire mistică.

Părintele Iustin Pârvu  despre pr. Liviu Brânzaş:

E acuzat, ca preot, că a avut şi o motivaţie politică… A fi legionar înseamnă, pentru ei [atei, slujitorii iudaismului, „creştini” de tip Platon-Fedorovici etc], a fi “cel mai mare rău al naţiunii”, în vreme ce tocmai oamenii aceştia au fost modele de urmat, îndrumători ai spiritualităţii noastre. Ei au fost farul care a luminat calea poporului către Hristos… Părintele Liviu, asumându-şi toate acestea, atât în închisorile prin care a trecut, cât şi în marea temniţă a Ortodoxiei şi a neamului românesc din al XX-lea veac de la Naşterea Mântuitorului, a agonisit lui Hristos şi lui însuşi “un popor ales, o preoţie împărătească şi un neam sfânt” (rev. Permanenţe, sept, nov 2001)

Octavian Voinea („Masacrarea studenţimii române”, 1995):

Prin prăbuşirea elitei legionare, oculta urmărea prăbuşirea întregului popor român şi pătrunderea satanei în neamul românesc! Acesta este scopul final al comunismului:

Descreştinare;

Deznaţionalizare;

Dezumanizare (bestializare)

Anchetatorul îi spune lui Voinea aceste memorabile cuvinte, chintesenţa comunismului şi a fenomenului Piteşti: „Vom face din voi cea ce vrem noi, nu ceea ce doriţi voi. Nu veţi fi eroi aşa cum vă sunt principiile. Veţi fi nişte ticăloşi mascaţi, departe de orice virtute. Nu veţi muri decât atunci când vrem noi. Întâi vă vom transforma în monştri… Apoi vă vom obliga prin metodele noastre – să declaraţi numai ce vrem noi. Aceste declaraţii smulse cu cleştele roşit în foc le vom păstra ca mărturii, ca acte pentru arhivă, după care se va scrie istoria. Vom păstra dosarele până ce voi veţi pieri. Vom muri şi noi. Istoria se va scrie pentru generaţiile viitoare după aceste documente. Astfel cercetătorii vor scrie cum vrem noi. Nu cum este realitatea. Noi creăm istoria aşa cum ne place. Aşa cum ne convine. Proştii de azi care sunteţi voi – o veţi scrie cu mâinile voastre aşa cum vrem noi. Tâmpii de mâine o vor confirma aşa cum noi am imaginat-o în dosarele ticluite de noi. Avem experienţa Piteştiului pe care noi l-am imaginat cu mult înainte de arestarea voastră şi a ieşit exact cum noi am dorit. Ca la comandă şi fără retuşuri. Am avut noi grijă să ne asigurăm cu mult înainte de conspirativitatea descoperirii acestei acţiuni. Acum punem la punct regizarea ultimului act al acestei piese. Ce-ţi închipui că va ieşi altfel de cum dorim noi? Întreaga „operaţie Piteşti” se va termina cu acest proces pe care acum îl „punem în scenă”. Cu asta vom demonstra că toate atrocităţile petrecute la Piteşti au fost concepute de Mişcarea Legionară care este în slujba CIA-ului american contra unor mari sume de bani.

Vom face legătura şi analogia cu toate crimele săvârşite de voi începând cu asasinarea lui Manciu şi culminând cu Piteştiul… Vom demonstra că voi sunteţi cei care aţi extins metodele Piteştiului la Canalul Dunăre-Marea Neagră, la Gherla, la Ocnele Mari şi Târgu Ocna… Cu asta vom înmormânta Mişcarea Legionară şi nu se va mai auzi de ea. Dacă totuşi se va auzi se va cunoaşte numai varianta ticluită de noi. Ţie Voinea trebuie să-ţi intre în cap că eşti legionar la a doua generaţie şi ai credibilitate în faţa opiniei publice, ba chiar şi în faţa istoriei. De aceea vei mărturisi numai ce noi vrem, indiferent dacă îţi convine sau nu”.

Cumplită perfidie a minţilor satanice comuniste pe care Mircea Platon şi adunătura de aplaudaci o cred şi o împrăştie în locul adevărului.

8 comentarii »

 1. Bun articolul lui Fabian Seiche ! O palma peste botul acestor invartitori de cuvinte care au uitat de bun simt si de onoare cand ciolanul unei coloraturi „conservatoare” le-a mijit la orizont.

  Doamne ajuta !

  Apreciază

  Comentariu de UmbraSerii — 14 martie 2011 @ 18:34 | Răspunde

 2. Iata si comentariul meu pe blogul lui Racu la articolul Postmodernism în cămaşă verde:

  Vad aici o colectie de „bagatori de seama” si de „ajutoare de bagatori de seama” toti cu pretentii docte, de oameni cititi, perspicace cat incape si evident experti in domeniu.
  Uite ce zic eu: incepand cu trioul de mascarici Platon – Fedorovici – Racu si continuand cu unii comentatori infatuati care le tin trena, HABAR NU AVETI DESPRE CE VORBITI ! Si cu cat mai multa bibliografie inghesuiti ca sa vedem noi ce destepti sunteti, cu atat aratati ca nu mai vedeti de mult padurea din cauza copacilor.
  Daca a fost o vreme cand pareati a apartine unei noi generatii de intelectuali cu scaun la cap, iata ca in urcusul ce ar fi trebuit sa va lumineze v-ati atins nivelul de incompetenta (vezi principiul lui Peter) si ati dat tare cu batzul in balta … exact ca niste mascarici, spre deliciul oricarui gura-casca.
  Pacat ! Daca tot n-aveati nimic onorabil de zis, de ce ati ratat aceasta ocazie de a tacea ?

  Apreciază

  Comentariu de UmbraSerii — 14 martie 2011 @ 19:10 | Răspunde

  • Foarte bun comentariu. Redutabil.

   Apreciază

   Comentariu de Mircea Puşcaşu — 15 martie 2011 @ 03:24 | Răspunde

  • Un alt articol răspuns:

   14 Martie 2011
   Criteriul Adevărului – articol de Bogdan Munteanu

   „Dacă toate documentele şi declaraţiile legionare ar avea un conţinut creştin cu excepţia unuia singur, tot ar fi destul pentru a pune creştinismul Legiunii sub semnul întrebării.” (Gh. Fedorovici)

   Iată semnul sub care se duce pseudo-cruciada sub flamura d-lor Fedorovici-Platon-Racu la adresa aşa-numitei “erezii legionare”! Citatul de mai sus este de o elocvenţă rară şi dă măsura deplină asupra criteriilor de judecată cu care operează aceşti oameni constituiţi într-un sinod ad-hoc al unei treimi “conservatoare”.

   Demersul lor ar avea poate o anumită îndreptăţire dacă ar viza o grupare care, pe lângă acel singur document „necreştin“, fie şi-ar autoproclama undeva, într-un singur rând, atribute ecleziastice şi soteriologice la modul “tare”, ontologic (iar nu prin analogiile deduse de dl. Platon) fie în cazul în care ar constitui un pericol real la adresa Bisericii. […]

   articolul integral aici:
   http://www.fgmanu.ro/sentinela.php#s34

   Apreciază

   Comentariu de Mircea Puşcaşu — 15 martie 2011 @ 03:30 | Răspunde

   • Inca un raspuns:

    01 Martie 2011
    Păcatele noastre şi păcatele d-lui Fedorovici – articol de Bogdan Munteanu

    Articolul recent al lui Gheorghe Fedorovici a primit deja o replică pe care personal o consider o punere la punct binevenită.

    Aş mai veni doar cu câteva sistematizări şi unele completări care ţin mai degrabă de anatomia gândirii lui Gh. Fedorovici.

    Premisa de la care pleacă tot raţionamentul domniei sale este una fundamental falsă. Iar în logică, după cum se ştie, pe asemenea baze putem demonstra absolut orice dorim: atât faptul că albul e negru sau că negrul e alb.

    Falsul în discuţie este teza după care legionarismul ar fi o simplă ideologie. Pornind de la această axiomă (căci dl. Fedorovici nu o justifică prin nimic) putem pretinde atât că legionarismul ar fi incompatibil cu creştinismul, cât şi că agenţii globalizării nu ar avea nimic împotriva legionarismului, ci se servesc chiar de acesta (sic!) pentru a lovi în poporul român, […]

    articolul intreg la:
    http://www.fgmanu.ro/sentinela.php#s34

    Apreciază

    Comentariu de Mircea Puşcaşu — 15 martie 2011 @ 03:42 | Răspunde

 3. Draga Frate Fabian ,
  Tot ce-i Adevarat este Dumnezeesc si Splendid !
  Tot ce apartine minciunii si mizeriilor denigratoare este POTRIVNIC Adevarului deci incontestabil antagonist Dumnezeirii si implicit Adevarului , insa si Neamului romanesc si M.L.!
  Tot ce este cert Legionar este apartinator ca Ascultator Jertfelnic Adevarului, precum Indicscutabil si cu Desavarsire Iubitor al Dumnezeirii si Neamului crestin-romanesc precum si rob-iubitor al Adevarului !!
  DA! in aceste trei fraze sunt explicit sintetizate chintesentele vietii Legionare, a omului cresti-roman mereu statator in demnitatea Neamului crestin-romanesc (este necesar un efort ce sa te mentina viu etern in Linia Neamului, fiindu-i nu doar un simplu membru ci Reprezentativ Lui!)
  „”Căpitanul si Mota si toti eroii si martirii nostri Legionari ne-au deschis acest drum care nu se măsoară nici după victoriile obtinute nici după înfrângerile suferite, ci exclusiv după statornicia arătată în slujba unei credinte prin Jertfa.
  E mare cel ce face o faptă mare, dar e mai mare acela care clipă de clipă, zi de zi, an de an, toată viata, îsi păstrează lealitatea fată de idealul îmbrătist cu Crestinatatea, in care-i cu suflet si fapta.
  Acesta e secretul care tine viata Legiunii. Dela primele ei începuturi si până astăzi putem urmări o perfectă continuitate în spiritul ei, în doctrina ei, în organizatia ei, în obiectivele ei, gratie tocmai elementelor de mare stabilitate sufletească cari nu s’au clintit de pe pozitiile lor, în mijlocul celor mai mari încercări”. „”

  In aceste considerente zicea Badia Petre Tutea ca : „Legionarul este romanul absolut !”
  Poti a fii rege, presedinte sau alt dregator insa daca nu esti armonizat pana la deplina comuniune cu Neamul tau nu-i esti Reprezentativ Lui, ci cel mult un reprezentant mai mult sau mai putin recunoscator ca ai Onoarea de a face parte din Sanul Sau! De aceia si omul cel mai simplu insa traitor in Linia Namului sau este Superior oricarora dintre demnitarii ce-si traesc trecerea nesocotind Linia Neamului in care au fost zamisliti, si in egoism si aroganta viermuesc ca pleava neroditoare. Doar vrasmasii lui Dumnezeu, implicit al Crestinatatii si ai Miscarii Legionare calca si lovesc cu viclenie/minciuna/miselie diavoleasca pe Legionari , tocmai fiindca sunt Jertfelnici Marturisitorilor ai neostoitei Iubiri de Dumnezeu/Neam si stau neclintiti in Adevarul Legilor apartinatoare Crestinatatii !
  Draga Frate Fabian ,
  nu va faceti griji si nu va deranjeze macar minciuna/viclenia/miselia celor ce adorand pe Satana sunt dezumanizati potrivnici atat lui Dumnezeu cat si Neamului crestin-romanesc! Stiind acestea as fi uimit, ba chiar revoltat ca oare cu ce am gresit ca sa nu caute miseii dezumanizati sa loveasca ZADARNIC si diavoleste in Legionarii!!
  Vesnica Slava Dumnezeuului si Neamului nostru Crestinesc si romanesc!!!

  petru borodi/Cluj

  Apreciază

  Comentariu de petru borodi/Cluj — 14 martie 2011 @ 20:05 | Răspunde

 4. Consider ca Miscarea Legionara a fost in primul rand o inalta scoala spirituala prin care s-au primenit si s-a inchegat intr-adevar o lume noua ce a atras intreaga elita a vremii interbelice. Toti au gustat si au marturisit acea esenta rara de parfum plin de viruti ce umplea sufletele si vazduhul prin densitatea marturisirii dragostei camaraderesti facuta in cel mai pur sens crestin.Atunci a fost pus la treaba afectul ,ca atribut esential al sufletului, la niste cote si cu un randament extraordinar, fapt ce a schimbat in bine configuratia sufleteasca a atator generatii care au avut privilegiul sa se adape din izvorul acestei scoli in care s-au facut aratate binecuvantarea si darurile lui Dumnezeu.Ce sa iti doresti mai mult ca muritor,ce poate fi fi mai inaltator pentru bietul nostru suflet mereu incercat ,pipernicit si necajit de atatea griji si patimi, decat sa ai ocazia sa te bucuri ,alaturi de semeni, de apropierea absolutului, intr-o asemenea masura in care au facut-o ei prin dovada unei credinte aplicata intr-o autentica forma practica , fara precedent in istorie?Hai sa ne facem ochi cu care sa mai vedem si frumosul si sa nu le mai judecam greselile prin prisma neputintelor noastre.Am ramane tot in stadiul unei forme de invidie. Poate ca si pe mine ma apuca elanul si as vrea sa le intind covorul biruintei spiritual crestine cat mai multor romani spre trairea unor asemenea virtuti, dupa modelul acelei frumoase solidaritati, dar,sub asediul atator bombardamente mediatice, cine mai are astazi timp de asa ceva,in cine sa mai vibrezae astazi acel fior entuziast,cand noi nu mai credem asa cum ni se cere?Noi ne-am lasat de bunavoie amputate aripile sufletesti cu care am fi putut cuceri adevaratele inaltimi spirituale.Prefer sa mai rasfoiesc si sa raman cu ochii atintiti si impaienjeniti pe aceste frumoase pagini de legenda ,cu greselile lor cu tot ,decat sa privesc astazi catre aceste randuri groase de nedumeriti speriati care au ajuns majoritatea dintre noi .Realitatea arata ca toti tradam :si pe aproapele si pe Dumnezeu!Prin noi toti se propaga astazi dispretul fata de aproapele la o asemenea masura,ajunsa aproape insuportabila astazi la nivelul constiintei colective! Cum ni se spune ca: “in vremurile din urma dragostea multora se va raci !”.Avem dovada ca ne caracterizeaza astazi mai mult reauavointa decat neputinta!Daca e sa pun pe cantar: intre marturisitorii de atunci si tradatorii de azi, nu voi ezita o secunda.Asa ca ,am toate motivele sa raman inversunat!

  Apreciază

  Comentariu de dan radovici — 4 aprilie 2011 @ 12:40 | Răspunde

 5. Nu mor caii cand vor masonii si jidanii, slugile satanei! Fac spume la gura si se tavalesc in chinuri ca nu au reusit sa aduca la tacere Miscarea Legionara desi au incercat sa-i asasineze pana la unul pana la unul, iar legionarismul inca traieste!. Vorba regretatului legionar Constantin Teja care-mi spunea privitor la iudeo-masonerie: „NU! Nu am facut destul!Tebuia sa murim cu ei de gat!”
  Va pierdeti timpul degeaba raspunzand gunoaielor astora, sclavi, fii de sclavi din drojdia societatii.
  Traiasca Legiunea in veci crestina si Capitanul!

  Apreciază

  Comentariu de ionut — 12 aprilie 2011 @ 09:18 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: