Bucovina Profundă

18 ianuarie 2011

Legătura dintre autism şi vaccinul ROR – Dr. Christa Todea-Gross, 14ian2011

Legătura dintre autism şi vaccinul ROR

(ROR = rujeolă-oreion-rubeolă)

Medicii care iau atitudine împotriva vaccinurilor sunt “scoşi din Sistem”

La mijlocul anilor’90, mulţi părinţi a căror copii aveau autism, au observat o legătură între debutul bolii şi vaccinul ROR (MMR). (Martin Hirte 2008, p. 268). În anul 1998, medicul  gastroenterolog Wakefield scria în revista medicală Lancet, despre 11 cazuri de autism la copiii care sufereau în acelaşi timp şi de infecţii intestinale cronice, o posibilă cauză a autismului fiind vaccinul ROR. (Wakefield 1998). El descrie boala ca fiind o “enterocolită autistă”, adică o infecţie intestinală cronică ( boala Crohn, rectocolita ulcero-hemoragică, etc) combinată cu autism. ( Wakefield 2000). Wakefield scria: ”am descoperit la copii o enterocolită cronică asociată cu tulburări neuro-psihice. În cele mai multe cazuri simptomele apari după vaccinul MMR (ROR). Este nevoie în continuare de studii pentru a demonstra legătura dintre acest sindrom şi vaccinul MMR (ROR).”

Si din analiza Sistemului American al SUA – VAERS – reiese un risc crescut pentru autism la copiii care sunt vaccinaţi cu toate cele trei vaccinuri simultan: împotriva rujeolei, a oreionului şi a rubeolei.(Geier 2004). În Japonia sunt relatate rezultate asemănătoare. (Takahashi 2003).

După teoria lui Wakefield, vaccinul ROR produce reacţii încrucişate între tipurile variate de virusuri vaccinale şi sistemul imun al copilului care induc boli autoimune cronice cu o evoluţie nefavorabilă, chiar dezastroasă. Se pare că unii oameni au un sistem imun particular ( cu o predispoziţie genetică) care reacţionează greşit la vaccinuri şi alţi factori externi, provocând în final boli autoimune, inclusiv autismul. De aceea în unele familii autismul afectează mai mulţi membrii. ( Comi 1999).

Mulţi alţi autori observă acelaşi lucru în urma unor studii. Rezultatele analizelor efectuate la copiii cu autism arată o înmulţire dramatică a virusurilor în organism, cu formarea unor anticorpi atipici, total ineficienţi. Analizele arată următoarele modificări patologice ( Singh 1993, Vijendra 1999, Kawashima 2000, Uhlmann 2002, Singh 2003, Sandal 2003) :

–           anticorpi anti-ROR atipici la nivelul peretelui intestinal;

–          titru (concentraţie) foarte mare de anticorpi antirujeolici atipici în sânge;

–          material genetic viral  rujeolic în LCR ( lichid cefalorahidian).

După ce Wakefield îşi enunţă teoria conform căreia vaccinul ROR este în strânsă legătură cu debutul autismului la copii, a scăzut dramatic vaccinarea în Anglia, în special cu ROR. Drept urmare, Wakefield a fost atacat în mod vehement de către unii dintre colegii săi dar mai ales de către autorităţile sanitare din Anglia. În final Wakefield îşi pierde serviciul de gastroenterolog de la Royal Free Hospital din Londra şi se vede nevoit să emigreze în SUA. Unii dintre colegii săi care au fost coautori la revista Lancet, se distanţează de el şi îşi retrag afirmaţiile. Între timp s-au “găsit” împotriva lui şi alte “dovezi” conform cărora  el ar fi primit sume mari de bani de la un Birou de avocaţi care coordonează şi despăgubeşte părinţii afectaţi şi păgubiţi. Wakefield  ar fi primit aceste sume drept recompensă  pentru activităţi de consiliere şi alte binefaceri. (Kaulen 2007). O serie de studii au fost făcute pentru ca teoria lui Wakefield să fie combătută, printre care şi un studiu danez, folosindu-se actele medicale a 500.000 de copii (Madsen 2002) dar rezultatele obţinute au fost refuzate categoric spre publicare de către cele două  mari reviste medicale JAMA şi Lancet. Un alt studiu a fost făcut şi finanţat de către conducerea Marii Britanii (Demicheli 2005). Concluziile la care s-a ajuns sunt lesne de înţeles : nu există nicio cauzalitate între autism şi vaccinul ROR. Peter Fletcher, fostul Director al secţiei pentru cercetare al Ministerului Sănătăţii şi membru al Comitetului pentru vaccinuri, caracterizează conducerea Marii Britanii în legătură cu descrierea vaccinului ROR în  Mail on Sundaydin 5 februarie 2006, ca fiind de o “indiferenţă absolută şi de neînţeles”. Ca întotdeauna, reacţiile secundare foarte rare rămân necunoscute, fără studii medicale. Fiind lipsite de o bază ştiinţifică, ele nu pot fi nici dovedite…. În schimb tot mai multe date clinice şi ştiinţifice arată că “ virusurile vii din vaccinul ROR pot produce, la o anumită categorie de copii, grave modificări la nivelul creierului, a intestinului şi a sistemului imun (…). Este uşor de înţeles că sistemul imun la o anumită categorie de copii este total depăşit prin prezenţa a trei virusuri vii la care se adaugă vaccinurile tot mai multe din ultimii ani”.(The Mail 2006).

Să nu uităm că şi Harris Coulter face legătura între autism şi vaccinul DTP iar apoi ROR. El afirma că modificările produse de virusuri la nivelul creierului produc o “encefalită autoimună”, care duce în final la autism sau/şi sindromul ADHD, pe care le-a clasificat în “sindromul postencefalitic”. După Harris Coulter au urmat multe alte studii (mai ales din ultimii 5-8 ani) care au demonstrat că la baza acestei “encefalite autoimune postvaccinale” stau nu doar modificările produse de către virusurile vii ( cum s-a crezut până atunci) ci şi metalele grele ( aluminiu şi mercur) din vaccinuri. Toate împreună alergizează sugarul şi afectează în mod grav sistemul imun al acestuia, provocând reacţii alergice (la nivelul creierului, a intestinului, etc)  care se cronicizează şi în final duc la boli alergice ( astm bronşic) sau boli autoimune : digestive ( boala Crohn, celiachia, colita ulcero-hemoragică, etc), nervoase ( autism, ADHD, etc), reumatismale ( ARJ la copii şi Poliartrita reumatoidă la adult, scleroza multiplă), etc. Nu este nevoie întotdeauna de o reacţie particulară a sistemului imun a copilului la vaccinuri ca să se producă aceste boli. Și la copiii cu un sistem imun sănătos se poate produce o alergizare a acestora, cu bulversarea sistemului imun care este suprasolicitat  de atâtea virusuri dar este şi intoxicat de metalele grele şi alte substanţe chimice din vaccin. Doar odată cu înmulţirea vaccinurilor şi combinarea acestora ( trivaccin, tetravaccin, hexavaccin, heptavaccin) din ultimii 40-50 de ani ne confruntăm cu boli noi apărute la copii şi adulţi şi mai ales cu o explozie a cazurilor de boli rare şi cronice din trecut. Bolile acute sunt tratate cu mult “succes” cu ajutorul antibioticelor care sunt tot mai multe, mai variate şi mai scumpe ( nelipsite şi ele de atâtea efecte secundare) dar pentru cele cronice nu este vindecare… În schimb se fac eforturi mari în continuare pentru obţinerea de noi vaccinuri, “de viitor”, “consumabile“, din roşii, banane şi cartofi modificate genetic. (Nicht impfen-was dann?, Dr.Friedrich P. Graf, 2010). Copiii noştrii vor trebui doar să le consume…

 

Dr. Christa Todea-Gross, Cluj-Napoca, 14.01.2011, pentruviatacluj.ro

 

(vezi si Atentie la vaccinul ROR ! unde puteti afla, cu argumente si studii academice, ca vaccinul ROR poate cauza : autism, diabet (tip I), pancreatita, Sindromul Guillain-Barré, encefalita )

 

Mai multe articole despre problemele vaccinarilor:

BUCOVINA PROFUNDĂ  – Proiectul  Anti-Vaccin

 

 

 

32 comentarii »

 1. Nu mi-aș dori să te contrazic!!!

  Dar nu pot să nu fiu avocatul „diavolului” și să nu remarc că studiile sunt enumerate (de parcă ar trebui să fie cât mai multe), dar nu se spun foarte multe lucruri (chiar nimic) despre autorii acestora (cine sunt, cât de buni sunt, recunoașterea lor, cine e în spatele lor – tocmai pentru a-mi risipi mie grijile față de un eventual interes al lor, mercantil, de oprire a vaccinărilor) etc.

  Mai este un aspect foarte important! Cine citește acest articol și vede atâtea studii cu siguranță va gândi că vaccinurile sunt proaste, că vor avea numai reacții adverse și că mai bine nu mai fac nimic!
  DECI: câte cazuri de asociere a ROR cu autismul sau enterocolita autoimună au decelat aceste trialuri, procentual? Pentru că dacă sunt doar 3/1000 poate părea acceptabil (având în vedere că nu am auzit să fie vreun institut de renume în spatele acestor studii, mă pot face să mă gândesc că poate nu s-au luat în calcul toți parametrii și că agregarea acestor condiții medicale poate fi potențată și de alte situații, intervenții sau teren genetic.

  Pentru mine este o întrebare retorică, dar o ridic pentru toți cititorii:
  Știu faptul că orice intervenție asupra organismului uman comportă un risc și atunci pun în balanță și cântăresc care este riscul pe care vreau să mi-l asum pentru copilul meu: să dezvolte o posibilă reacție autoimună (intestinală, cerebrală etc.) și poate să mă trezesc în situația „puiuților” din studiile antemenționate sau să nu îl vaccinez și să îmi asum o difterie sau o variolă…

  Apreciază

  Comentariu de Dragos MD — 9 aprilie 2012 @ 17:40 | Răspunde

  • Crezi ca daca institutul va avea un renume acest renume va exclude si coruptia din el? Sincer …

   Apreciază

   Comentariu de Alexandru Nicolae — 15 iulie 2012 @ 14:00 | Răspunde

   • Este doar părerea mea dar spun nu vaccinurilor.Fetita mea nu le-a făcut și sunt fericit de decizia pe care am luat-o care nu a fost deloc ușoară.
    Nu pot spune ca vaccinurile sunt rele,fiecare ia decizia care în acel moment o vede mai bună.
    Un lucru este sigur,vaccinul este o mare afacere,nu mare,este extraordinar de mare la fel ca toată industria medicală.
    Comunitatea Amish nu mai are probleme cu toate bolile de care Guvernele sau companiile farmaceutice încerca să ne potejeze.
    Eu asta am ales.

    Apreciază

    Comentariu de Tudor — 10 octombrie 2016 @ 22:39 | Răspunde

    • Observ ca toate persoanele care frecventeaza astfel de pagini sunt cel putin incuiati. Nu ai cum sa afirmi ca daca iti vaccinezi copilul o sa dezvolte afectiuni neuronale sau altele. Inainte de a vorbi/scrie despre aceste lucruri, va rog sa va documentati, si cand spun sa va documentati nu inseamna sa citiți dintr-o singura sursa. Asa cum s-a spus anterior, articolele de mai sus sunt scrise de o adunatura de oameni care nu s-au remarcat pana acum in acest domeniu. Cititi, dar de unde trebuie. Inainte sa sprijiniti aceasta cauza încercați sa intelegeti procesele care se intampla in cursul unui travaliu dar si perioadele imediat si inainte mergatoare. Trebuie sa intelegeti ca puteti crea o mare dezinformare in mediul social dandu-va cu părerea asupra unor lucruri pe care nu le stapaniti deloc.

     Apreciază

     Comentariu de iulian — 22 martie 2017 @ 02:42

 2. […]  Legătura dintre autism şi vaccinul ROR […]

  Apreciază

  Pingback de ROR (Rujeolă-Oreion-Rubeolă): Ce nu ştiaţi despre vaccinuri « Bucovina Profundă — 25 septembrie 2012 @ 14:21 | Răspunde

 3. […] Legătura dintre autism şi vaccinul ROR – Dr. Christa Todea-Gross, 14ian2011 […]

  Apreciază

  Pingback de Au inceput să recunoască: VACCINURILE PROVOACĂ AUTISM. Primele despăgubiri « Bucovina Profundă — 16 februarie 2013 @ 23:58 | Răspunde

 4. Daca am vaccinat dupa schema clasica 2, 4 si 6 luni . Urmeaza cel de 12 luni si refuzam sa-l mai facem e ok? adika cele facute anterior au vre-o legatura cu cel 12 luini daca nu est eadministrat in continuare?
  multumesc.

  Apreciază

  Comentariu de ana — 17 februarie 2013 @ 18:53 | Răspunde

 5. […] Legătura dintre autism şi vaccinul ROR – Dr. Christa Todea-Gross, 14ian2011 […]

  Apreciază

  Pingback de Au inceput sa recunoasca: Vaccinurile provoaca autism, Sindromul morţii subite a sugarului, epilepsie, boli autoimune incurabile, encefalopatii etc. | Bucovina Profundă — 11 august 2013 @ 01:09 | Răspunde

 6. copilul meu a patit la fel dupa vaccinul ror la un1 an si 2 luni. un an ne-am chinuit sa-l aducem inapoi din lumea lui ,si acum este in regula . un medic neuropediatru care ia urmarit evolutia mi-a spus ca norocul lui a fost ca am descoperit din timp ce se petrecea cu el . mi-ar placea ca noi parintii sa facem front comun si sa ne opunem vaccinari asa cum de inyampla de ex in irlanda ,unde copii numai sunt vaccinati. si oricum vaccinurile astea ii protejeaza doar 5 ani

  Apreciază

  Comentariu de giurea oana — 15 august 2013 @ 14:14 | Răspunde

  • buna ziua, am si eu un baietel de 2 si 8 luni care dupa vaccinul ROR de la 1 an, a inceput sa aiba comportament atipic , dupa cum spuneti si dvs , era in lumea lui. acuma incercam sa reparam ce au stricat vaccinurile. mi-ar placea sa discutam pe tema aceasta. Ne-ar prinde bine niste sfaturi, sau sa schimbam pareri si idei, avand in vedere ca medicii stiu doar sa dea medicamente si sa-ti spuna ca nu au ce face altceva. ideia cu frontul comun imi place, de accea daca aveti timp puteti sa-mi scrieti pe adresa chiralinachira@yahoo.com. va multumesc,

   Apreciază

   Comentariu de graur alina — 30 noiembrie 2013 @ 17:27 | Răspunde

 7. dragos daca aia 3 copii ar fi ai tai, n-ar mai fi un procent asa convenabil

  Apreciază

  Comentariu de alina — 7 octombrie 2014 @ 02:44 | Răspunde

 8. […] Legătura dintre autism şi vaccinul ROR – Dr. Christa Todea-Gross, 14ian2011 […]

  Apreciază

  Pingback de Cei mai sanatosi copii in viitor vor fi cei nevaccinati – de dr. Dave Mihalovic | Bucovina Profundă — 23 octombrie 2014 @ 13:08 | Răspunde

 9. […] Legătura dintre autism şi vaccinul ROR – Dr. Christa Todea-Gross, 14ian2011 […]

  Apreciază

  Pingback de Vaccinul ROR cauzeaza autism. Despagubirile se apropie de un milion de lire sterline. Decizia apartine unei curti de justitie din Italia | Bucovina Profundă — 24 octombrie 2014 @ 02:49 | Răspunde

 10. Reblogged this on integralistul.

  Apreciază

  Comentariu de integralistul — 16 noiembrie 2014 @ 18:24 | Răspunde

 11. […] Legătura dintre autism şi vaccinul ROR – Dr. Christa Todea-Gross, 14ian2011 […]

  Apreciază

  Pingback de VACCINURILE CAUZEAZĂ AUTISM? | Bucovina Profundă — 30 ianuarie 2015 @ 05:51 | Răspunde

 12. […] Legătura dintre autism şi vaccinul ROR – Dr. Christa Todea-Gross, 14ian2011 […]

  Apreciază

  Pingback de Silent Epidemic:The Untold Story of Vaccines – VIDEO – Full Movie – Directed by Gary Null | Bucovina Profundă — 24 aprilie 2015 @ 01:25 | Răspunde

 13. […] Legătura dintre autism şi vaccinul ROR – Dr. Christa Todea-Gross, 14ian2011 […]

  Apreciază

  Pingback de Vaccinare cu de-a sila | Bucovina Profundă — 2 iulie 2015 @ 19:51 | Răspunde

 14. […] Legătura dintre autism şi vaccinul ROR – Dr. Christa Todea-Gross, 14ian2011 […]

  Apreciază

  Pingback de 30 de articole ştiinţifice ce demonstrează că vaccinurile cauzează autism | Bucovina Profundă — 20 septembrie 2015 @ 23:41 | Răspunde

 15. […] Au inceput sa recunoasca: Vaccinurile provoaca autism, Sindromul morţii subite a sugarului, epileps… […]

  Apreciază

  Pingback de FEDERAŢIA ORTODOXĂ PRO VITA către Ministrul Sănatăţii SCRISOARE DESCHISĂ | energein7's Blog — 2 octombrie 2015 @ 07:51 | Răspunde

 16. […] Au inceput sa recunoasca: Vaccinurile provoaca autism, Sindromul morţii subite a sugarului, epileps… […]

  Apreciază

  Pingback de Vaccinurile nu pot fi obligatorii. SCRISOARE DESCHISĂ referitoare la proiectul de lege în privinţa impunerii obligativităţii vaccinărilor | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară — 10 noiembrie 2015 @ 19:13 | Răspunde

 17. […]  Legătura dintre autism şi vaccinul ROR […]

  Apreciază

  Pingback de Atentie la vaccinul ROR ! — 28 februarie 2016 @ 01:28 | Răspunde

 18. […] Legătura dintre autism şi vaccinul ROR – Dr. Christa Todea-Gross, 14ian2011 […]

  Apreciază

  Pingback de Vaccinurile provoacă autism. Medici și articole | Bucovina Profundă — 6 martie 2016 @ 22:26 | Răspunde

 19. […] Confirmare a legaturii vaccin – autism […]

  Apreciază

  Pingback de A început epidemia mediatică de propagandă vaccinalistă | Bucovina Profundă — 23 septembrie 2016 @ 11:45 | Răspunde

 20. […] Confirmare a legaturii vaccin – autism […]

  Apreciază

  Pingback de ROR (Rujeolă-Oreion-Rubeolă): Ce nu ştiaţi despre vaccinuri | Bucovina Profundă — 23 septembrie 2016 @ 15:17 | Răspunde

 21. […] Confirmare a legaturii vaccin – autism […]

  Apreciază

  Pingback de 237 de COPII au MURIT in 3 zile după VACCINUL pentavalent | Bucovina Profundă — 18 noiembrie 2016 @ 22:47 | Răspunde

 22. Este foarte usor sa asociezi vaccinul cu autismul din cauza faptului ca primele semne ale autismului apar intre un an-un an si jumatate de viata, timp in care copilul va fi primit deja vaccinul… Dar asta nu inseamna neaparat ca este cauza autismului. Exista multe alte posibile cauze, cum ar fi alteratii la nivel mitocondrial prezente la 20% dintre autisti, etc, etc,

  Este foarte adevarat ca toate medicamente, in general, contin substante straine organismului care pot declansa reactii adverse, unele dintre ele foarte grave, in schimb, beneficiul derivat din vaccinuri si medicamente este superior riscului de a dezvolta reactii adverse. O banala aspirina poate cauza hemoragie gástrica la anumite persoane, sau sindromul Reye intr.-un anumit context… si asta inseamna sa nu mai consumam aspirina? si ce se intampla cu persoanele care au nevoie de aspirina pt a le proteja arterele? beneficiul de a nu muri prematur de un infarct sau ictus este mai mare decat riscul de a avea o hemoragie. Acest principiu se aplica si asupra vaccinurilor.

  Multi oameni spun ca este mai bine sa nu vaccinam pt ca unele boli sunte tipice boli ale copilariei… dar sa nu ne inselam! pt ca unele dintre aceste boli „usoare” ucid!!
  Spre exemplu varicela (varsat de vant) se poate trece cu usurinta daca exista un organism puternic, si sa nu uitam ca nu toti copiii au acest noroc, sau cu multe, foarte multe complicatii extrem de grave neurologice: ataxia cerebeloasa, meningita, encefalita, mielita transversa, etc.
  Alt exemplu elocvent este poliomielita. Se transmite pe cale fecal-orala si respiratorie, deci probabilitatea de a te imbolnavi daca nu esti protejat cu vaccinul respectiv este incredibil de mare. La un procentaj important de copii virusul invadeaza sistemul nervos central si cauzeaza paralizie, de cele mai multe ori ireverisibila.

  Prin urmare, statistic vorbind, procentajul complicatilor provocate de aceste boli e cu mult superior procentajului de reactii adverse cauzate de catre vaccinuri.
  Sa vorbim cu proprietate oameni buni! sa ne informam bine si din surse de specialitate, nu din internet si bloguri, inainte sa tragem concluzii…!!

  Apreciază

  Comentariu de Florina — 19 iunie 2017 @ 09:31 | Răspunde

  • Doamna Florina, va dau cateva informatii din experienta mea:
   1. Copilul de 1 an al unui prieten din copilarie care sta cu un etaj mai jos de mine a murit in noaptea zilei vaccinarii. Copilul nu fusese bolnav pana in momentul vaccinarii. Dupa vaccinare copilul a facut febra, stare de somnolenta si apatie.
   2. Copilul sefului meu (om care si acum se vaccineaza antigripal…): la 1 an era vioi ca orice copil, spunea cateva cuvinte. Dupa vaccinul ROR de la 1an a manifestat aceeasi apatie si nu a mai scos un cuvant pana la 4 ani. Acum este un copil normal, din fericire (putin introvertit dar nu cunosc daca are vreo legatura cu incidentul de la 1 an).
   3. Copilul unei colege a manifestat aceleasi simptome dupa vaccinul de la 1 an. Acum are 9 ani si are autism. Cred ca stiti ce inseamna si care este suferinta familiei.

   Acestea s-au intamplat in urma cu 8-12 ani, in 3 localitati diferite ale jud. Constanta.
   Daca mai crede cineva ca e doar o coincidenta, sa intrebe si restul de cateva mii (sau mai mult) de parinti care trec prin asta.
   Va asigur ca niciunul din acesti copii nu se regaseste pe vreo lista a medicilor de familie , (cu atat mai putin a Ministerului Sanatatii) ca reactii adverse la vaccinul ROR.

   Apreciat de 1 persoană

   Comentariu de Eduard — 22 martie 2020 @ 13:42 | Răspunde

 23. Am avut probleme mari cu baiatu. A facut o forma de epilepsie. Dupa vaccin am ajuns acasa, m-am dus la bucatatie si cand m-am intors l-am gasit dand ochii peste cap. De atunci a inceput calvatu. Febra inapetenta nu lua in greutate fiind prematur nu trebuia sa-l faca, celiacjie, intrrnat o luna si jumatate intre viata si moartr. Era spitalu plin de copii cu probleme postvaccin. Astia ne omoara copii.

  Apreciat de 1 persoană

  Comentariu de delia — 8 august 2017 @ 05:26 | Răspunde

 24. […] [5]https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2011/01/18/legatura-dintre-autism-si-vaccinul-ror-dr-christa-t… […]

  Apreciază

  Pingback de Ce nu ştiaţi despre vaccinuri: | Lumea lui Arm — 9 septembrie 2018 @ 09:06 | Răspunde

 25. Multumesc foarte mult pentru publicarea acestui articol care chiar daca este succint, este documentat.
  Deoarece in societatea de azi- nu doar in Romania ci si in SUA si toata Europa – este o mare criza de incredere in cei ce ne conduc, de la autoritatile locale pana la parlamentari, cred ca este imperios necesar de:
  1. Iesirea in public si expunerea adevarului de catre oameni pregatiti in domeniul respectiv;
  2. Argumentarea afirmatiilor prin trimitere la studii incontestabile.

  Doamn doctor are cateva referinte in acest articol dar stiu din cartea domniei sale ca sint mult mai multe. Link-urile catre acestea ar fi de mare ajutor.

  Apreciază

  Comentariu de Eduard — 4 martie 2020 @ 13:46 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: