ATENŢIE LA VACCINAREA ANTIPOLIO !

In România,  campania de vaccinare antipolio în şcoli la elevii de casa a III-a cu vaccin injectabil VPI decurge de cativa ani.

Vaccinurile se fac după cum ştiţi, pe bandă rulantă, după un examen medical superficial, în  mare grabă, să se vaccineze cât mai repede toţi copiii, fără informarea corectă, fără explicaţii.

Cel mai grav însă e faptul că vaccinarea se face FĂRĂ A SE CERE ACORDUL părinţilor, care de multe ori află de vaccinare după ce aceasta a avut loc.

Vaccinul folosit este IMOVAX POLIO de la Sanofi Pasteur, din al cărui prospect voi sublinia unele aspecte îngrijorătoare:

– conţine  trei tipuri de virus poliomielitic inactivat, cultivat pe celule vero (celule care provin din rinichi de maimuţe africane verzi)

– conţine adjuvanţi şi alte componente: 2-fenoxietanol; etanol; aldehidă formică; vitamine; glucoză; polisorbat 80, aminoacizi şi acid clorhidric sau puţin hidroxid de sodiu pentru ajustarea pH-ului

Efecte adverse : edem Quinke, şoc anafilactic la unul din compuşii din vaccin, convulsii asociate sau nu  cu febră în ziua următoare, parestezii în special la membrele inferioare survenite la 2 săptămâni după vaccinare, agitatie, somnolenţă şi iritabilitate  în primele ore după vaccin care regreseaza repede.

Vaccinul antipolio, atât cel oral cât şi cel injectabil, este incriminat ca fiind cancerigen, fiind implicat în în multiple forme de cancer (mezotelioame, limfoame, osteosarcoame etc.)

In prezent, se ştie că inducţia cancerului este un fenomen care porneşte de la o singura celulă şi că o singură unitate functională de ADN străin în genomul celulei-gazdă poate induce transformarea celulară malignă. O confirmare a acestor adevăruri este descoperirea, în anul 1960, a virusului SV40 (Simian Virus 40) în vaccinul anti- polio oral “Sabin”, preparat cu virus viu. Ulterior, s-a descoperit că şi vaccinul anti-polio “Salk” (varianta cu virus inactivat, administrat pe cale injectabilă) este contaminat, deoarece virusul a supravieţuit formaldehidei folosite pentru inactivare.

Cercetătorii americani Sweet şi Hilleman de la Merck Institute for Therapeutic Research, care au făcut descoperirea, afirmă că toate cele 3 tulpini de virus polio vaccinal au fost găsite infestate. Virusul SV 40 provine din rinichiul maimuţei verde din Africa, pe care s-a cultivat, dintotdeauna, vaccinul anti-polio.

Confirmarea rolului oncogen al acestui virus a venit în momentul în care genomul viral SV40 a fost descoperit în tumori maligne diverse ale adulţilor injectaţi cu vaccinul anti-polio în copilarie: mezotelioame, 3 limfoame,18 limfoame non-hodgkiniene, 26 tumori cerebrale, 8 osteosarcoame, 6 tumori maxilo-faciale.

“Virusurile ascunse”, cum au fost denumite, au o particularitate care explică şi numele lor: deşi creează distrucţie marcată in vitro şi in vivo, ele nu sunt recunoscute de sistemul imunitar uman, deoarece nu au în structura lor antigenele critice necesare pentru identificare. Ele determina, astfel, boli grave, trenante, ale sistemului nervos central si periferic, frecvent cu sfărşit letal. Cercetătorul care le-a descoperit afirmă că ele pot fi considerate “o arma biologică a naturii”, deoarece pot îmbrăca forme structurale diferite, dar îşi păstrează capacitatea de a se include în celula nervoasă şi de a o distruge.
Actul vaccinării trebuie înţeles, în ultimă instanţă, ca un act de introducere de material genetic străin direct în fluxul sanguin. Campaniile de vaccinare în masa au avut un impact covârşitor asupra populaţei, în sensul că au condus, pe termen lung, la mutaţii genetice imprevizibile şi la alterarea în sens negativ a codului genetic uman. Legătura dintre mutaţiile genetice şi oncogeneza la om a fost demonstrată ştiinţific, iar creşterea incidenţei şi mortalităţii prin cancer este o realitate a zilelor noastre.
Pe de alta parte, aparitia virusurilor atipice, nemaiintalnite pana acum, legate de contaminarea vaccinurilor, arata ca, in momentul in care orice material biologic este introdus direct in curentul sanguin, posibilitatile de contaminare sunt practic nelimitate si imposibil de controlat la nivelul stiintei actuale. (Federaţia Organizaţiilor Ortodoxe Pro-Vita din România)

dr.Mircea Puşcaşu

٭ Citiţi şi aceste articole despre poliomielită şi despre vaccinul antipolio:

٭  Pentru a refuza vaccinarea, parintii trebuie doar sa-si manifeste in scris dezacordul. Iata un posibil model de declaratie ce se adreseaza medicului scolar:

DECLARAŢIE

Subsemnaţii

………………………………………………………, născută la …………………, domiciliat în ……………………….., CNP: ……………………………………………. şi

………………………………………………………, născută la …………………, domiciliat în ……………………….., CNP: …………………………………………….

în calitate de părinţi ai copilului ……………………………………………………….., elev la şcoala dumneavoastră,

Suntem pe deplin informaţi asupra riscurilor administrării, cât şi neadministrării vaccinurilor asupra copilului nostru, motiv pentru care vă facem cunoscută decizia noastră fermă conform căreia NU SUNTEM DE ACORD cu administrarea asupra acestuia a vaccinului antipoliomielitic şi a niciunui alt vaccin.

Refuzul nostru expres pe propria răspundere, astfel exprimat în scris, este un drept conferit în baza articolului 13 din Legea nr. 46 din 21 ianuarie 2003 privind drepturile pacientului.

În spiritul respectării legislaţiei din domeniu, personalului medical îi este opozabilă îndeplinirea – în caz contrar cu riscul sancţiunilor – a prevederilor Legii nr. 649/20.11.2001 pentru aprobarea Ordonanţei de Guvern nr. 53/30.01.2000 (art.1 alin.1 privind obligaţia asigurării vaccinării corecte a copiilor), inclusiv cu informarea părinţilor asupra caracterului non-obligatoriu al acestor vaccinuri, conform Anexei aceluiaşi act normativ (privind schema de vaccinare recomandată pentru copii).

DATA: .                                               SEMNĂTURI:

Vedeti si :

22 de răspunsuri la „ATENŢIE LA VACCINAREA ANTIPOLIO !”

  1. Sinodului Permanent al Greciei:”Cardul cetateanului” nu trebuie sa contina sub nici o forma, in mod vizibil sau invizibil, numarul 666.
    http://graiulortodox.wordpress.com/

    Apreciază

  2. […] bani [milioane de dolari] necesari pentru a eradica poliomielita(nn. nu intamplator la noi are loc campania de vaccinare impotriva poliomelitei). Componenta financiara face diferenta. […]

    Apreciază

  3. Cu tot respectul, dar nu există virus care să reziste la formol. Formolul este un agent foarte puternic de „tăbăcire”*) a proteinelor. Chiar dacă nu alterează semnificativ structura lor secundară, formolul face praf structura terţiară, ca să nu mai zic de cea cuaternară (cea mai sensibilă la perturbaţii). Adică, exact structurile care provoacă intoxicaţii. O toxină de natură proteică, ce „s-a strîmbat” sub acţiunea formolului, îşi pierde caracterul de toxină, dar îşi păstrează situsurile antigenice. Adică induce imunitate, fără să otrăvească.

    Pe mine mă întristează scepticismul agresiv şi, cumva, după ureche, ce stă la baza opoziţiei faţă de vaccinuri. Sunt parţial de acord cu obligaţia administratorului să informeze părinţii copiilor despre efectele adverse, însă nu aş eradica vaccinul ca metodă de prevenţie, tocmai în ziua de azi, cînd densitatea populaţiei, în mod obiectiv, nu lasă loc de izmeneli. Vă asigur că adjuvanţii incriminaţi de „umaniştii de cartier”, ca, de pildă, hidroxidul de aluminiu, pătrund oricum în mediul nostru intern, atîta timp cît folosim vase de aluminiu. Ca să nu mai zic că o înghiţitură de vin, odată pătrunsă în sînge, dă naştere, e drept, nu formolului, dar unei rude foarte apropiate, acetaldehida, în cantitate de sute de ori mai mare decît urmele de formol dintr-o doză de vaccin.

    Inocuitatea vaccinurilor se testează ani de zile, inclusiv pe voluntari, şi extrem de puţine necunoscute sunt. Hoaxuri, şi superstiţii însă, sunt cu nemiluita. E plin netul de alarmişti de serviciu.

    Mai degrabă lanţul de stocare, transport şi inoculare este cel ce merită atenţie. Iar riscul cel mai mare este cel dat de protocolul de administrare. Dacă, să zicem, un vaccin polio-viu, cu administrare orală, stă peste noapte pe masă, îşi pierde capacitatea imunizantă, dar nu devine toxic. Cum nu strică, aşa n-ajută. Viruşii sunt vietăţi gingaşe. Uneori, chiar numai prin uscarea în bătaia soarelui a unei umori contaminate, toată populaţia virală moare.

    În schimb, aş urmări mai atent mişcările felcerului, în aşa fel, încît, nu proteinele de maimuţă, ci proteinele copilului de alături să nu pătrundă în copilul meu. Şi viceversa. Cu cît noi, oamenii, suntem mai apropiaţi filogenetic (şi suntem), cu atît riscurile sunt mai mari. Maimuţa e încă destul de departe. Pe scurt, e obligatoriu ca felcerul să schimbe seringa la fiecare copil.

    Financiar, şi în termeni reci, de gestionare a sărăciei, e mai ieftin vaccinul decît o epidemie, altminteri garantată de aglomeraţia urbană (şi de inevitabila viaţă în comunitate), decît tratamentul sechelelor de polio. Poliomielita este o boală care, dacă nu te doboară, nici nu te întăreşte. Ba, dimpotrivă. Aşadar, nu e de glumă.

    Ca un fapt divers, demult, am avut onoarea să-i cunosc pe medicii care au pus la punct vaccinul antipolio. Oameni de toată isprava, şi foarte scrupuloşi. Nu ieşea niciun lot fără garanţia inocuităţii. Asta, în plină foamete, în anii ’80 ai secolului trecut, cînd erau nevoiţi să hrănească maimuţele cu ceapă şi morcov.

    –––––
    *) Nu este o figură de stil. Taninurile tăbăcesc tocmai pentru că au în structură radicali aldehidici, ce iubesc la nebunie azotul din colagen. Legătura chimică carbonil-azot este trainică.

    Apreciază

  4. e bun sau nu e bun acest vaccin antipolio………….?????????????/ dupa cate vad vaccinul pare a fi fost gasit infectat.vad ca a fost incriminat a fi cancerigeen….in multiple forme de cancer,,mezotelioame,,limfoame,,osteosarcoame…este mult prea periculos sa incercam un vaccin,, atata timp cat nu se stie nimic sigur .. prob interesul e sa se vanda in scoli ca respectivi ,,,sa isi ingroase conturile bancare…..etc….nu am incredere in asa ceva . si in afara de asta te supui la multe riscuri….se introduce un material genetic strain in fluxul sanguin . de ce ??companiile de vaccinari ,in masa au avut un impact covarsitor, asupra populatiei in sensul ca sau produs diferite mutatii genetice .cred ca nu siar dori nimeni acest lucru . vb dupa ce scrie mai sus . e alegerea fiecarui parinte de a hotara sa faca sau sa nu faca accest vaccin . dar documentativa inainte si dupa veti hotara ceia ce veti intelege…..

    Apreciază

  5. Nu am incredere in acceste vacinuri ,si in plus fetita mea este alergica la multe necunoscute ,nu pot sa risc .Copii de romi???? ei ce fac?? nu se vaccineaza ,si?? nu au probleme de nici un fel.

    Apreciază

    1. Copiii care au alergii multipice si situatile atopice NU este indicata vaccinarea.

      Apreciază

  6. eu fac vacinul asta

    Apreciază

    1. Pai de ce?
      Nu mai este polio in Romania de dinainte de ’96.
      Treaba ta.

      Apreciază

      1. cititi articolasul asta si pe urma trageti concluziile in cunostinta de cauza, nu dupa ce se trunchiaza informatia 😀
        http://www.viata-medicala.ro/Cronologia-eradic%C4%83rii-poliomielitei-in-Romania.html*articleID_5574-dArt.html

        Apreciază

        1. Articolul de pe blog este de interes general , de popularizare, este un manifest, un flayer, are un limbaj simplu , pe intelesul tuturor.
          Articolul din link, din Viata Medicala, este foarte bun, este un articol de specialitate, complex. Spicuim din el idei in acord cu cele ce credem si noi despre subiect:

          – „Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a sărbătorit, la 21 iunie 2012, la Copenhaga, zece ani de când Regiunea OMS Europa (53 de ţări) a fost certificată „liberă de poliomielită“”
          – „unui caz de poliomielită cu paralizie îi corespund cel puţin 200 de cazuri de infecţii polio fără paralizie”
          – „VPO ridică probleme legate de potenţialul reversiei la neurovirulenţă”
          – „După introducerea vaccinării cu VPO la nivel global, au apărut cazurile de poliomielită asociată vaccinării (PPAV), ca urmare a reversiei atenuării virale, ce se poate observa la subiecţii vaccinaţi – recipienţii de vaccin (debut în 30 de zile de la vaccinare) sau la contacţii acestora, neimunizaţi (debut în 60 de zile).”
          – „din cele 1.003 cazuri de paralizie polio asociată cu vaccinarea (PPAV), raportate în perioada 1970–1984, din 13 ţări, 470 de cazuri (47%) proveneau din România.” – (!!! Deci in Romania in 14 ani au fost 470 de copii care au facut poliomielita de la vaccin !!! Si astea au fost doar cazurile raportate, scapate cenzurii de partid…)
          -„Un alt studiu efectuat în România a arătat că, din totalul celor 622 de cazuri de poliomielită raportate în perioada 1970–1994, 372 de cazuri (60%) au fost cazuri de paralizie polio asociată cu vaccinarea (PPAV), media anuală fiind de 15 cazuri de PPAV” – ( Adica in Romania din 1970 pana in 1994, 60% din copiii cu poliomielita au luat-o din vaccinuri !!!)
          – „După 1995, odată cu introducerea VPI pentru vaccinarea copi¬ilor, frecvenţa apariţiei cazurilor de poliomielită paralitică aso¬ciată vaccinării a fost în medie de un caz pe an” – (Deci si VPI poate induce polio postvaccinala!!! Nu stiam. Asta da informatie!)
          – „În ultimii ani, s-a demonstrat posibilitatea apariţiei tulpinilor derivate din vaccinul polio (VDPV), acele tulpini care prezintă mai mult de 1% mutaţii la nivelul regiunii genomului care codifică proteina capsidală VP1 în comparaţie cu tulpina Sabin, homotipică originală. Serotipurile Sabin 2 şi 3 rever¬sează mai uşor la fenotipul neurovirulent în comparaţie cu serotipul 1; niciun serotip nu este genetic stabil.
          – Se discuta despre „renunţarea definitivă la orice tip de vaccinare antipolio” la nivel global. – (Bravo!)

          Multumesc pentru link ! Foarte bun articolul.
          Cele bune!

          Apreciază

  7. lamuriti-ma,va rog frumos,pt ce ,exact,se face acest vaccin? multumesc

    Apreciază

    1. Pentru a nu face boala care se numeste poliomielita si afecteaza sistemul nervos central, afecteaza in principal picioarele, copii care fac boala ajung schiopi.

      Apreciază

  8. eu nu-mi las fetita sa fie vaccinata este prea riscant

    Apreciază

  9. Poliomelita a fost considerata o boala cu un caracter ridicat de risc, iar ca urmare a acestei clasificari s-a facut in anii 90 o campanie agresiva de eradicare a ei. De fapt, mai multe campanii succesive, mondiale. Ca urmare a acestor campanii, pana la inceputul anilor 2000 cam o zecime din populatia Terrei a fost vaccinata impotriva bolii. Daca vaccinul asta ar cauza cancer, chiar intr-o mica probabilitate, nu crezi ca incidenta cazurilor de cancer ar fi fost uluitoare? Si ar fi fost detectabila o legatura directa intre vaccin si cancer. Adica ar fi evident ca persoanele cu cancer au facut vaccinul, iar cele fara – nu. Repet, vorbim de o zecime din populatia Terrei la momentul respectiv.
    Imi permit sa cred ca UNICEF si Organizatia Mondiala a Sanatatii au mai multa credibilitate decat surse anonime si cercetatori ratati.
    Zici ca boala nu a aparut in Romania din 96? Si daca te musca un caine probablilitatea ca el sa nu fie turbat este foarte mare, chiar si 99.99% daca e un caine de apartament si supravegheat, dar totusi poti risca sa nu faci injectiile respective, tinand cont ca turbarea e mortala?

    Apreciază

  10. Doamne ajuta!

    Va rog sa ma ajutati cu un raspuns ref la vaccinarea antipolio.
    Am citit In cartea D-nei Christea Todea Gross ca vaccinul antipolia oral, cel care se administreaza acum, la 6 ani, contine virusul activ iar recipientii sunt contagiosi timp de pana la 6 saptamani.
    Eu am refuzat vaccinarea…nu mi-am vaccinat copiii (am trei) si nici nu am de gand s-o fac deoarece aceasta decizie am luat-o in cunostinta de cauza…dar nu stiu ce sa fac in aceasta situatie. Ce ma sfatuiti?
    Multumesc

    Apreciază

  11. Va rog sa cautati pe wikipedia cuvantul „IRON LUNG”. NU va vaccinati copii. Vom si mai putini prost pe planeta.

    Apreciază

    1. Ce nu stiati despre vaccinuri si poliomielită:

      – forme clinice de poliomielită: 1. asimptomatică, fara simptome (90-95%), 2. poliomielita abortivă, boală minoră fără simptome neurologice (4-8%) si 3. poliomielita paralitică propriuzisa (0.1-2%)

      – in Romania poliomielita este eradicata complet din 1996, ultimile cazuri, doar 8 la numar s-au inregistrat in 1995 si toate au fost cu tulpina vaccinala, ca urmare a vaccinului oral (VPO)

      – desi boala eradicata, fara niciun caz din ’96 pana in 2009 s-a vaccinat cu VPO, vaccin viu atenuat cu rata mare de infectare postvaccinala cu poliomielita, din 2009 s-a trecut pe vaccinul injectabil (VPI) si el cu foarte multe probleme si efecte adverse severe

      – azi desi boala este eradicata de 16 ani, fiecare copil nascut la noi este presat sa se vaccineze antipolio de nu mai putin de 5 ori, dintre care 4 vaccinari pana la un an (la 2, 4, 6, 12 luni si la 9 ani)

      – o statistica din 2001 din SUA arata ca incidenţa poliomielitei postvaccinale este de 10 mai mare decât cea a poliomielitei cu virus sălbatic

      – se credea ca vaccinul anti-poliomielita Salk a determinat oprirea epidemiei de poliomielita care a afectat copiii americani in anii 1940 si 1950. Daca este asa, de ce epidemia de poliomielita s-a oprit, de asemenea, si in Europa, unde vaccinul anti-polio nu a fost folosit extensiv ?

      O intrebare si mai relevanta: de ce vaccinul cu virus Sabin este inca administrat copiilor cand dr. Jonas Salk arata ca vaccinul cu tulpina Sabin este cel care cauzeaza in prezent cele mai multe cazuri de poliomielita la copii ? Continuarea vaccinarii fortate a copiilor cu acest vaccin este o practica medicala irationala care confirma parerea mea ca medicii repeta cu consecventa greselile.

      Situatia este similara cu incapatanarea lumii medicale de a renunta la vaccinarea anti-variolica la 3 decenii (!) dupa disparitia bolii, cand vaccinul ramasese singura sursa de contaminare si deces prin variola.

      Incredibil acest fapt ! Timp de 30 ani, copiii au murit din cauza vaccinului anti-variola, desi nu mai erau amenintati de boala naturala.

      https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2012/05/13/poliomielita-ce-nu-stiati-despre-vaccinuri/

      Apreciază

  12. Avatarul lui Madalina Trasnea
    Madalina Trasnea

    Buna ziua, am un copil care va face 6 ani in mai, pana acum vaccinat insa tatal nu mai doreste sa il vaccinam din cauza articolelor sau parerilor neavizate care circula pe net, este chiar pe un grupa pro-contra vaccinare zic ei, dar majoritatea sunt antivaccinare; as vrea sa stiu daca imi puteti recomanda pe cineva de la un institut sau un medic mai deschis care l-ar putea lamuri de ce este importanta vaccinarea. De aproximativ 3 ani am ales sa il tratam homeopat atunci cand s-a putut in paralel insa l-am operat de polipi acum un an, incerc sa mentin un echilibru intre mdicina clasica si homeopatie sau antivaccinare sau cam anti orice apare in ultima vreme djn aceasca schema.Multumesc!

    Apreciază

  13. Felicitari pentru inteligenta Bucovinei proFUNDe! Asa sunt medicii, incapatanati sa omoare oameni. Mare noroc cu voi, mari salvatori ai lumii in fata mereu maleficei stiinte. Ati putea sa ne ardeti pe rug, at fi mai simplu sa salvati asa lumea.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Tendințe