Bucovina Profundă

11 octombrie 2010

Atentie la vaccinul ROR !

Filed under: antivaccin,articol,atitudine,bioetica,boicot,malthusianism,pro-vita — Mircea Puşcaşu @ 05:08

Atentie la vaccinul ROR !

Zilele acestea in România  se desfasoara o campanie de vaccinare in scoli la elevii de casa I si a II-a cu vaccin ROR, impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei.

Se fac presiuni prin DSP-uri asupra medicilor scolari, iar prin acestia asupra conducerilor scolare si asupra parintilor sa se vaccineze cat mai repede toti copiii, fara informarea corecta, fara explicatii, doar prin presiuni si manipulari.
Multi parinti au primit acasa o instiintare plina de minciuni si afirmatii abuzive menite sa le smulga o semnatura din care decurge acordul lor pentru vaccinarea copiilor cu ROR.

Cea mai mare minciuna din aceasta instiintare este ca aceasta vaccinare ar fi obligatorie. Amintim ca niciun act medical nu poate fi obligatoriu si ca pentru orice interventie medicala (precum vaccinarea) necesita informarea corecta a pacientului si exprimarea acordului (sau dezacordului) acestuia sau a parintilor acestuia in cazul copiilor(minori) (conform art.13 din Legea 46/2003 privind drepturile pacientului).

Alta minciuna scrisa este ca acest vaccin asigura imunitate definitiva. Dar conform prospectului (http://gsk.ca/english/docs-pdf/Priorix_PM_20081103_EN.pdf   sau http://ca.gsk.com/media/591220/priorix.pdf ) intre 2 si 4 % din cei vaccinati nu dezvolta deloc anticorpi, iar dupa un an intre 1 si 8% isi pierd imunitatea.

Totusi complicatiile oreionului, spre exemplu, pot fi grave la adultul de gen masculin, ducand la infertilitate prin orheita urliana. Daca imunitatea dobandita prin vaccin se pierde treptat, aproximativ in 9 ani, dupa cum sustin unii autori (Mendelsohn, Ayoub, Null),atunci cel vaccinat poate face boala la varsta adulta, cand complicatiile pot fi grave, pe cand daca nu ar lua vaccinul si ar face boala in copilarie, ar dobandi imunitate definitiva, in mod natural.

Vaccinarea cu ROR pretinde ca asigura imunitate fata de unele boli minore ale coplariei (rujeola, oreion, rubeola), dar expune nejustificat copilul vaccinat la riscul dezvoltarii unor afectiuni grave, unele cu leziuni ireversibile.

Vaccinul ROR poate cauza :

 • autism ; (F. Edward Yazbak, MD -“Autism: Is there a vaccine connection?”- FAAP, 1999; Avinoam Shuper, MD – “Suspected measles-mumps-rubella vaccine-related encephalitis”- Scandinavian Journal of Infectious Diseases, 15 sept. 2010)
 • diabet (tip I), pancreatita ;  (Harris Coulter, Ph.D.- “Childhood Vaccinations and Juvenile-Onset (Type-1) Diabetes” )
 • Sindromul Guillain-Barré; (Grose C, Spigland I.-“Guillain-Barré syndrome following administration of live measles vaccine”- American Journal of Medicine, 1976 Mar;60(3):441-3)
 • encefalita, limfadenopatie, convulsii febrile, reactii anafilactice, purpura trombocitopenica, sindrom Kawasaki, eritem multiform, artrite, meningita, nevrite periferice, mielite, bronsita, laringita, conjunctivite, otita, diaree, anorexie, febra, voma, insomnie (cf. prospectului vaccinuluiROR , varianta PRIORIX )

Vaccinul este unul viu atenuat, ceea ce inseamna ca are in compozitia sa virusurile cauzatoare ale acestor 3 boli, in forma vie, atenuata.

Dupa prospect, serul injectat copiilor contine:

tulpini virale de rubeola, rujeola si oreion, celule din embrion de gaina, celule umane diploide, proteine din ou, neomicina, lactoza, manitol, sorbitol, alanina, arginina, licina, histidina, isoleucina, leucina, lisina, metionina, fenilalanina, prolina, serina, treonina, triptofan, tirosina, valina, acid aspartic, cisteina, cistina, hidroxprolina.

(cf. http://www.medicines.org.uk/emc/medicine/2054/SPC/Priorix)

 

Pentru a refuza vaccinarea, parintii trebuie sa-si manifeste in scris dezacordul. Iata un posibil model de declaratie ce se adreseaza medicului scolar (de descarcat de AICI):

DECLARAŢIE

Subsemnaţii

………………………………………………………, născută la …………………, domiciliat în ……………………….., CNP: ……………………………………………. şi

………………………………………………………, născută la …………………, domiciliat în ……………………….., CNP: …………………………………………….

în calitate de părinţi ai copilului ……………………………………………………….., elev la şcoala dumneavoastră,

Suntem pe deplin informaţi asupra riscurilor administrării, cât şi neadministrării vaccinurilor asupra copilului nostru, motiv pentru care vă facem cunoscută decizia noastră fermă conform căreia NU SUNTEM DE ACORD cu administrarea asupra acestuia a vaccinului ROR şi a niciunui alt vaccin.

Considerăm neglijabile riscurile la care se expune un copil nevaccinat (boli minore ale copilăriei), pe lângă riscurile la care se expune în urma vaccinărilor (boli deosebit de grave neurologice, imune şi autoimune, autism, ADHD, creşterea riscului diferitelor forme de cancer, intoxicaţii acute şi cronice cu metale grele)

Refuzul nostru expres pe propria răspundere, astfel exprimat în scris, este un drept conferit în baza articolului 13 din Legea nr. 46 din 21 ianuarie 2003 privind drepturile pacientului.

În spiritul respectării legislaţiei din domeniu, personalului medical îi este opozabilă îndeplinirea – în caz contrar cu riscul sancţiunilor – a prevederilor Legii nr. 649/20.11.2001 pentru aprobarea Ordonanţei de Guvern nr. 53/30.01.2000 (art.1 alin.1 privind obligaţia asigurării vaccinării corecte a copiilor), inclusiv cu informarea părinţilor asupra caracterului non-obligatoriu al acestor vaccinuri, conform Anexei aceluiaşi act normativ (privind schema de vaccinare recomandată pentru copii).

DATA: .                                               SEMNĂTURI:

Vedeti si :

 

71 comentarii »

 1. […] Pentru a refuza vaccinarea, parintii trebuie sa-si manifeste in scris dezacordul. Iata un posibil model de declaratie ce se adreseaza medicului scolar AICI […]

  Apreciază

  Pingback de Atentie la vaccinul ROR ! « 2blackjack1$'s Blog — 11 octombrie 2010 @ 12:24 | Răspunde

 2. Articolul dezinformeaza: nu s-a demonstrat stiintific absolut nici o legatura intre acest vaccin si autism. Au fost foarte multe discutii in legatura cu acest subiect, iar cei care au publicat articolul au facut-o pentru faima.

  Subiectul s-a discutat in multe reviste de stiinta si intotdeauna s-a ajuns la aceeasi concluzie: nu exista nici o legatura.

  DAR, a face/a nu face vaccinul este in intregime la latitudinea pacientului!!! Persoanele care aleg sa nu fie inoculate au tot dreptul sa faca aceasta alegere!

  Apreciază

  Comentariu de Anca — 11 octombrie 2010 @ 12:29 | Răspunde

  • Acest vaccin este unul din factorii cauzali ai autismului. Autismul este sindrom, complex de simptome, expresia clinica a unor leziuni multiple sistemice, din care cele mai importante sun cele encefalitice si cele intestinale.
   La copiii cu autism s-a putut dovedi existenţa virusului vaccinal în leucocite , mucoasa intestinală şi lichidul cefalorahidian (LCR) încă după ani de zile de la vaccin. Studiul se gaseste pe net.( „Detection of Measles Virus Genomic RNA in Cerebrospinal Fluid of Children with Regressive Autism” – Journal of American Physicians and Surgeons, Vol.9, No.2 Summer 2004 – Bradstreet, M.D.; El Dahr, M.D.; Anthony, M.B., Ph.D.; Kartzinel,M.D.; Wakefield,M.B.)
   Exista multe alte studii in acest sens. Este demonstrata stiintific legatura intre vaccinuri in general, acest vaccin in special, si autism.

   Apreciază

   Comentariu de Mircea Puşcaşu — 12 octombrie 2010 @ 02:30 | Răspunde

 3. Tu ai face copilului tau un vaccin care il protejeaza, cel putin teoretic, de rubeola,rujeola,oreion si il expune, conform studiilor, la boli precum autismul, diabet, pancreatita, si conform prospectului acestui vaccin, la reactii precum Sindromul Guillain-Barré, encefalita, limfadenopatie, convulsii febrile, reactii anafilactice, purpura trombocitopenica, sindrom Kawasaki, eritem multiform, artrite, meningita, nevrite periferice, mielite, bronsita, laringita, conjunctivite, otita, diaree, anorexie, febra, voma, insomnie ?

  Apreciază

  Comentariu de Mircea Puşcaşu — 11 octombrie 2010 @ 13:10 | Răspunde

  • Inainte de aparitia vaccinului, Rujeola facea 2.6 mil de victime anual in lume – conform WHO.

   Deci raspunsul este – DA, as vaccina copilul.

   Ce nu stiti voi – astia ignoranti – este ca daca un singur caz dintre bolile mentionate mai sus apare post-vaccin, ca sa fie la adapost de eventuale procese, producatorii isi aduc la zi prospectul chiar daca nu exista o legatura directa sau cauzala.

   In conditiile epuizarii antibioticelor, imunoterapia va deveni principala arma cu care sa luptam impotriva microbilor. Ce ar mai trebui sa stiti este ca expunerea la „virus viu” produce pagube mult mai mari organismului decit producere de anticorpi prin produse „moarte” sau atenuate. Cat despre excipientii din vaccinuri – sunt periculosi, intr-adevar insa cind ii comparati cu radiografiile, fumul de tigare si alte elemente nocive la care va expuneti copiii, este ca o picatura intr-un ocean.

   Si acum sa te intreb eu pe tine si pe voi: cand cititi prospectele de medicamente – inclusiv paracetamolul amarit sau aspirina – le mai luati??? Pe toate sunt trecute efecte adverse……..

   Apreciază

   Comentariu de Razvan — 7 iulie 2016 @ 10:39 | Răspunde

   • Tu ai face acest vaccin nociv copilului tau ,știind cât rau poate face ?Din aceste vaccin-uri ies bani grei ,sau nu …………….o si câți bani!

    Apreciază

    Comentariu de Stefan — 2 decembrie 2016 @ 02:03 | Răspunde

  • antibioticele trateaza infectii bacteriene, iar rujeola este virala …palm face 🙂

   Apreciază

   Comentariu de niculae dobrin — 29 decembrie 2016 @ 23:38 | Răspunde

 4. […] SISTEME DE RECUNOASTERE A FETEI … pentru ca elevii să nu mai întârzie Bucovina profundaAtentie la vaccinul ROR ! Ieromonah Savatie BaştovoiDespre blîndețe și asprime Emilia CorbuAU MAI DEZERTAT DOI […]

  Apreciază

  Pingback de Atentie la vaccinul ROR! Vaccinarea nu este obligatorie! Dati mai departe! « † Apologeticum — 11 octombrie 2010 @ 15:38 | Răspunde

 5. Am trimis acest articol la multe scoli care au adrese de e-mail, la Minister, la Inspectorate judetene.

  Va recomand si voua sa trimiteti articolul la scoli din localitatile dvs si la Inspectoratelel scolare responsabile.

  Apreciat de 1 persoană

  Comentariu de david — 11 octombrie 2010 @ 17:27 | Răspunde

 6. VACCIN UCIGAS!
  NU-L ACCEPTATI!
  Nu acceptati sa fiti contaminati prin vaccinare!!!..
  Protejati-va copii,si informatii sa nu accepte nici-un vaccin..Absolut niciunul…

  Apreciază

  Comentariu de vasilica — 11 octombrie 2010 @ 22:42 | Răspunde

 7. buna ziua.sunt una dintre mamele care nu au stiut despre acest vaccin,defapt complicatii lui in cazul vaccinarii.va rog a-mi da sfaturi la ce ne putem astepta de la copii in urmatoarele:zile,luni,ani.chiar sunt bulversata de acest articol .mai am o fetita in varsta de 12 ani si ei i s-a facut acest vaccin dar nu se auzise de aceste contraindicatii.va multumesc!

  Apreciază

  Comentariu de bruni-my — 20 octombrie 2010 @ 09:31 | Răspunde

 8. Acest blog promovează paranoia şi frica. Banala Ampicilină poate provoca, în cazuri rare, şoc anafilactic şi deces. Citiţi prospectul.

  Să văd care din voi nu ia Ampicilină cănd suferă de o infecţie.

  Blogul ăsta e o ruşine,

  Apreciat de 1 persoană

  Comentariu de Carrier — 21 octombrie 2010 @ 21:45 | Răspunde

  • lucrezi in domeniu cumva?Ai cumva habar despre ce vorbesti?Tati sunt medic in state de 20 de ani si dobitoci ca tine am vazut peste tot:ignoranti si atotstiutori.Decat sa scrii aberatii pe forum,mai bine te-ai duce la scoala,sau daca nu te duce capul…la munca.Hai pa!Recomandarea mea:nu mai faceti vaccinuri copiilor in necunostinta de cauza!Informati-va!!!!!!

   Apreciază

   Comentariu de Cornel — 2 noiembrie 2011 @ 20:58 | Răspunde

   • Domnu’ Cornel, nu reiese din mesaj cu cine va certati. Precizati, va rog.
    Si inca ceva:
    1. Intr-o discutie stiintifica fraze precum „Tati, sunt medic in state de 20 de ani” nu constituie contra-argument valabil.
    2. Da, lucrez in domeniu. Sunt medic de 9 ani. Teza mea de licenta a fost despre maladiile autoimune, asa am aflat prima data despre efecteleascunse, nespuse ale vaccinurilor.
    3. Daca sunteti „medic in state de 20 de ani”, probabil ca sunteti acum in vacanta in Romania, caci IP-ul de pe care scrieti este din… Pitesti si aveti internet prin RDS Pitesti…

    Apreciat de 3 persoane

    Comentariu de Mircea Puşcaşu — 2 noiembrie 2011 @ 23:11 | Răspunde

 9. @ bruni-my
  am raspuns pe adresa de e-mail care mi-ati lasat-o

  Apreciază

  Comentariu de Mircea Puşcaşu — 22 octombrie 2010 @ 13:43 | Răspunde

 10. @ carrier

  Nice to see you are following me! 🙂

  Domnule, hai sa citim impreuna. Propuneti ceva concludent de citit dumneavoastra.
  Eu va propun un articol aici: http://www.jpands.org/vol9no2/bradstreet.pdf

  Este un articol din Journal of American Physicians and Surgeons, Vol.9, No.2, Summer 2004, este scris de un colectiv de specialisti : Bradstreet, M.D., El Dahr, M.D., Anthony, M.B., Ph.D., Kartzinel,M.D. si Wakefield,M.B. si evidentiaza faptul ca la copiii cu autism s-a putut dovedi existenţa virusului vaccinal în leucocite , mucoasa intestinală şi lichidul cefalorahidian (LCR) încă după ani de zile de la vaccin. Studiul se gaseste pe internet, este public si are acest titlu „Detection of Measles Virus Genomic RNA in Cerebrospinal Fluid of Children with Regressive Autism” .

  Exista multe asemenea articole in ce priveste implicatia vaccinului ROR (si a altor vaccine) in afectiuni foarte grave precum autismul, maladiile autoimune, diabet(I), pancreatitasi alte ( conform prospectului acestui vaccin, la reactii precum Sindromul Guillain-Barré, encefalita, limfadenopatie, convulsii febrile, reactii anafilactice, purpura trombocitopenica, sindrom Kawasaki, eritem multiform, artrite, meningita, nevrite periferice, mielite, bronsita, laringita, conjunctivite, otita, diaree, anorexie, febra, voma, insomnie).

  Si as vrea sa ma lamuriti:
  ce este mai periculos pentru populatie:
  – rujeola, rubeola si oreonul (de care, teoretic, te protejeaza vaccinul) sau
  – maldiile enumerate mai sus, multe dintre ele recunoscute de producatorii insisi ?

  Ganduri bune, sanatate si liniste sufleteasca, fara frica, panica si tulburare!

  Apreciază

  Comentariu de Mircea Puşcaşu — 22 octombrie 2010 @ 13:49 | Răspunde

 11. Voi fi plecat în weekend dar promit răspuns pe săptămâna viitoare.

  Apreciază

  Comentariu de carrier — 22 octombrie 2010 @ 14:09 | Răspunde

 12. Am gasit asta

  Apreciază

  Comentariu de Radu Diaconescu — 26 octombrie 2010 @ 15:16 | Răspunde

 13. sa inteleg ca nu ti-ai vaccina copilul cu nici un vaccin?…..daca stiu bine ( si stiu bine ca lucrez in domeniu) variola a fost eradicata…..prin vaccinare…..blogul asta e facut de ceva secta ce propaga dobandirea imunitatii prin mijloace naturale?asta ca sa nu fiu mai dura in exprimare….sunteti paranoici.

  Apreciază

  Comentariu de florina — 26 noiembrie 2010 @ 17:32 | Răspunde

 14. Copilul meu are 1 an si urmeaza sa faca vaccinul ROR. Mi s-a spus ca daca refuz va avea probleme la inscrierea la gradinita si scoala (eventual i se va refuza inscrierea). Stiti daca este legal acest lucru?

  Apreciază

  Comentariu de Deea — 9 decembrie 2010 @ 08:23 | Răspunde

  • O simpla declaratie pe propria raspundere precum cea din articol va situeaza in legalitate, iar pe vaccinatorii care insista sa faceti vaccinul ii situeaza in ilegalitate. Ei au nevoie de consimtamantul dumneavoastra, fara de asta nu se pot atinge de copil, iar daca va exprimati dezacordul in scris nu au cum sa treaca peste el. La fel cu inscrierea la scoala – o simpla declaratie a dumneavoastra, adaptata contextului, peste care nu pot trece. Aici nu e vorba de gradinita, e vorba de efectele adverse cu urmari ireversibile pe viata.
   Daca un copil face autism de la vacc. ROR ? La ce buna gradinita? Iar la scoala nu te pot opri sa te inscrii. Este un drept fundamental al copilului (la educatie) si nu te pot lipsi de el discriminatoriu dupa o optiune a ta fata de vaccinuri.
   Curaj! Se poate!

   Apreciază

   Comentariu de Mircea Puşcaşu — 9 decembrie 2010 @ 17:49 | Răspunde

   • Mă bucur sa aud așa ceva, am un băiețel de 7 luni și jumătate și i-am refuzat vaccinurile am apucat sa i le fac doar pe cele din maternitate; acum îmi pare rău că am acceptat sa i le facă și pe acelea. Important este sa știm cum sa închidem gura celor care vor sa ne oblige sa le facem! La cel mare de 14 ani și câteva luni, i le-am făcut pe toate, acum îmi pare rău că am procedat așa la el! Sper ca Bunul Dumnezeu sa mi-l ferească de boli cronice! Și pot spune ca, acum fac multe legături …. nu am fost informata de aceste reacții adverse multiple; pana la vârsta de 5 ani și jumătate am tras bine cu cel mare fiind bolnăvicios. Mi-a făcut laringita la 1 an și jumătate , apoi destul de des amigdalita purulenta de nici nu trecea maxim 2-3 săptămâni și iar trebuia sa îi dau antibiotic. Făcea febra și nu aveam alta soluție decât antibiotice sa îi dau sau, în cel mai rău caz, internare în spital. Apoi mi-a dezvoltat și o viroza la nivelul pielii și tind sa cred ca tot din cauza vaccinurilor a dezvoltat așa ceva. Și mai mă întreb de aceasta diferența: pe timpul celui mare erau 3-4 tulpini în vaccinuri acum de ce sunt 8-10 tulpini intr-unul? ??? Chiar se vrea terminarea populației intr-un mod atât de crud! ???? Mulțumesc pentru încurajările dvs. în ceea ce privește faptul ca am refuzat cu semnătura pe fisa medicala a copilului sa îi mai fac vaccinurile! Faptul ca ne informați ce sa facem mai departe când va fi nevoie de grădiniță, școala … contează enorm! Va mulțumim și continuați cu ceea ce faceți ca faceți bine! Doamne ajuta!

    Apreciază

    Comentariu de Ana — 23 februarie 2016 @ 09:22 | Răspunde

   • Baietelul meu a facut R.O.R.-ul la 15 luni, pana atunci nu a avut nici macar rosu in gat, dar dupa (am facut legatura cu vaccinul pe la 3 ani si jumatate) au inceput laringite fulminante repetate (cate 2 pe luna) fara a fi expus la colectivitate (cresa) sau alte persoane bolnave, apoi la un fel de „absente” pe care le-am identificat prin encefalograme ca fiind crize epileptice idiopatice. Din acel moment parca am avut o presimtire ca ceva nu este ok si sincer (informandu-ma) am ajuns la concluzia ca de vina era vaccinul. Din acel moment nu mi-am mai vaccinat copilul . Am trecut pe tratamente „babesti” cand nu se impunea unul alopat. Sincer nu stiu ce sa cred legat de vaccinare, manipulare … adevar, pro … contra, dar stiu un singur lucru, ca in momentul de fata simt ca am luat decizia corecta si, nefiind din categoria pupatorilor de moaste, ma incred in bunul Dumnezeu si ma rog in fiecare clipa sa fie sanatos

    Apreciază

    Comentariu de niculae dobrin — 30 decembrie 2016 @ 00:14 | Răspunde

  • Buna .a mai facut copilul vaccinul ROR ?!

   Apreciază

   Comentariu de Cristi — 2 septembrie 2016 @ 19:19 | Răspunde

 15. daca folosesti scribd ca lumea sa isi printeze sau sa isi downloadeze –––. ––––––––-. –––-. –––––––. –––––––. –––––. ––––––.–––.

  Apreciază

  Comentariu de cineva ca oricare altu — 20 decembrie 2010 @ 11:51 | Răspunde

  • 🙂
   Unde stai in Galati? Langa stadion, langa Muzeul de arta vizuala? Pe str. V.Alecsandri, colt cu str.Stiintei?
   Te intreb sa vad in ce zona din Galati se vorbeste asa urat. 🙂
   Multa minte iti doresc!

   Apreciază

   Comentariu de Mircea Puşcaşu — 21 decembrie 2010 @ 00:01 | Răspunde

 16. am copilul in clasa 1, si-a facut vaccinul ROR, a facut temperatura, infectie in gat. ce se poate face? va rog mult sa-mi raspunde-ti.

  Apreciază

  Comentariu de simona bourceanu — 2 martie 2011 @ 20:54 | Răspunde

  • Antitermice (Paracetamol, Nurofen, Algocalmin),
   vitaminoterapie (Complex B, beta-caroten, C- Flavovit C),
   lichide (min. 2 litri pe zi),
   dieta hipo-proteica, fara carne, oua,
   si, cel mai important: o vizita urgenta la pediatru.
   Doamne ajuta!

   Apreciază

   Comentariu de Mircea Puşcaşu — 3 martie 2011 @ 00:08 | Răspunde

 17. BUNA ZIUA!SUNT Mama a 3 baieti,la primii 2 vaccinul ROR nu a avut nici un efect putina febra la inceput primele 2 zile si pe urma totul bine,dar la cel mic a fost de groaza:febra plecat la 10 noaptea la camera de garda cu temperatura 40,fata unflata,curgea saliva din gurita,mucisori din nas,si ochisorii la fel,credeti-ma ca e un soc din care nu mai ies imi tot apare imaginea cu copiulul meu desfigurat din cauza unui vaccin si stau si ma intreb daca nu aveam internet sau daca nu ma ducea mintea ca poate fi reactia vaccinului sau nu ajungeam in timp util la spital ce s-ar fi putut intampla ?desigur decesul.rusine medicilor de familie care nu informeaza parintii despre reactiile adverse si nu cer acordul pt a vaccina copiii,risca sa ni-i omoare cu buna stiinta.dureros de acum nu-i voi mai face nici un vaccin e groaznic

  Apreciază

  Comentariu de claudia ane-marie — 3 martie 2011 @ 18:21 | Răspunde

 18. nu am adaugat ca a facut laringita iar dupa 5 zile de tratament tot e marait si nu mananca decat f putin,pacat

  Apreciază

  Comentariu de claudia ane-marie — 3 martie 2011 @ 18:23 | Răspunde

 19. ARTICOL FOARTE IMPORTANT:

  CUM SE POATE REFUZA VACCINAREA COPIILOR – BAZA LEGALA

  Care este baza legală pentru ca un părinte să poată refuza vaccinarea copilului său?

  REZUMATUL articolului:

  INTRODUCERE
  • context, justificare, necesitate

  PREVEDERI DIN LEGISLAŢIA SPECIFICĂ
  • Legea nr. 46/2003 privind drepturile pacienţilor
  • Legea nr. 95/2006 privind reforma sănătăţii
  • OG nr. 53/2000 privind obligativitatea raportării bolilor şi a efectuării vaccinărilor, aprobată prin Legea nr. 649/2001

  CONCLUZII
  • Orice pacient are dreptul de a refuza un tratament sau o procedură medicală, inclusiv vaccinarea;
  • Orice tratament sau procedură medicală, inclusiv vaccinarea, se pot acorda unui copil numai după ce s-a obținut consimțământul părintelui/tutorelui, cu excepția situațiilor de urgență;
  • Orice campanie de vaccinare presupune existența unui ordin prealabil al Ministrului Sănătății, aşadar – pentru cazuri extreme, cum a fost cel al vaccinului anti-HPV – un act administrativ anulabil în instanță (prin procedura de contencios).

  ALTE PREVEDERI LEGALE UTILE
  • Constituţia României
  • Legea nr. 279/2009 – Codul Civil

  ALTE ARGUMENTE bioetice si medico-legale
  • Revista Română de Bioetică
  • Academia Americană de Pediatrie

  CE TREBUIE SĂ FACĂ UN PĂRINTE CARE NU DOREŞTE SĂ-I FIE VACCINAT COPILUL?
  • Mic ghid etapizat de actiuni institutionale

  DECLARAŢIE DE REFUZ A VACCINĂRII
  • Formular tip

  Acest ghid are scopul de a sprijini părinţii care nu doresc administrarea unuia sau altuia dintre vaccinuri copiilor lor. În ciuda obiceiului împământenit de pe vremea comunismului şi conform căruia toată lumea trebuie să se vaccineze, decizia familiei are prioritate absolută în fața autorităților. Afirmaţiile „aşa e legea” sau „aşa cer regulile comunității”, folosite de medici sau directorii de şcoli în sprijinul vaccinării obligatorii, sunt lipsite de fundament şi orice părinte poate, prin cunoaşterea câtorva elemente juridice de bază, explicate mai jos, să îşi impună punctul de vedere.

  Articolul intreg:
  https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2011/05/24/cum-se-poate-refuza-vaccinarea-copiilor-baza-legala/

  Apreciază

  Comentariu de Mircea Puşcaşu — 24 mai 2011 @ 14:00 | Răspunde

 20. Am citit comentariile. Am 50 de ani. Pe noi nu ne-a vaccinat nimeni cu un astfel de vaccin. Am facut aproape toti aceste boli si nici unul din noi nu a patit nimic. A stat cateva zile in casa , ne dadeau bunicii vin rosu in care fierbeau petale de bujor rosu si asta era tot. In generatia noastra , aia nevaccinata , nu am auzit de atatea cazuri de copii cu autism si alte minuni de boli.
  O sa spuna cineva ca sunt depasita de timp. am doua fete de 29 si 28 de ani care nu au fost vaccinate. Pe timpul lor nu se facea asa ceva. Au facut bolile copilariei( care sunt foarte usoare) li s-a creat imunitatea si sunt perfect sanatoase.
  Am si un baietel de 8 ani. La el s-a pus problema vaccinului. Sa va spun eu cat este de eficient. La 2 ani a fost vaccinat cu ROR( daca cest vaccin creaza imunitate de ce se face la varste diferite si se repeta de mai multe ori?). La 6 luni a facut rubeola. Unde este efectul vaccinului? Eu acum am fost impotriva lui. Nu mi-am dat acordul sa il vaccinez.
  Va intreb pe voi parinti. Cati ati facut bolile copilariei. Oare ce probleme ati avut dupa ce le-ati facut si ati fost bine tratati.
  De ce sa le dam ocazia minunatilor nostri ministri sa ne foloseasca de cobai.
  Oare acea presupusa gripa aviara despre care s-a facut atata valva este reala? asa cum si imbolnavirea pasarilor a fost ceva fals cum de altfel s-a demanstrat?
  Sa mai avem incredere in ceea ce ni se spune?
  Eu sunt anti vaccin. La cele moderne , aparute acum.
  Sanatate tuturor si doamne ajuta.

  Apreciază

  Comentariu de iancu elena — 25 mai 2011 @ 08:56 | Răspunde

  • Multumim doamna Elena pentru marturia experientei personale. Aceste marturisiri personale sunt de mare valoare.
   Toate cele bune!

   Apreciază

   Comentariu de Mircea Puşcaşu — 25 mai 2011 @ 10:45 | Răspunde

 21. buna seara sunt mama unui baietel de 3 ani ,va spun pe pielea mea ca vaccinu ROR ,are ca cauza adverse autism
  D ACA ma avertiza si pe mine s-au imi recomanda un sfat ,va spun in ajun de craciun eu nu mai sufeream acum impreuna cu baitelu,

  Apreciază

  Comentariu de mariana — 26 decembrie 2011 @ 18:57 | Răspunde

  • Mariana,
   sunt terifiata de acest gand
   eu am un baietel de 1 an si 6 luni si nu m-a informat nimeni de riscurile acestui vaccin.In acest moment sunt foarte speriata de ceea ce s-ar putea intampla. la cat timp dupa vaccin au aparut semnele de autism? te rog.

   Apreciază

   Comentariu de laura — 17 ianuarie 2012 @ 15:48 | Răspunde

  • Ce s.a intamplat ?cum se simye copilul acum ?

   Apreciază

   Comentariu de Cristian — 2 septembrie 2016 @ 19:23 | Răspunde

 22. Puteti sa explicati parintilor care la sfatul dumneavoastra nu au facut ROR ca isi expun copii la riscul sa moara de rujeola asa cum s-a intamplat recent in Moldova? http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13386237-suceava-fetita-11-ani-diagnosticata-rujeola-murit-alti-5-copii-sunt-internati.htm

  Puteti in egala masura sa spuneti si consecintele nevaccinarii anti polio, ce efecte secundare are poliomelita (paralizie, moarte), rujeola (moarte ca in cazul mentionat mai sus)? Sau sa spuneti ca in Afganistan nu se face vaccinare, oamenii mor de rujeola si speranta de viata este de 40 de ani?

  Si mai puteti explica de ce vi se pare mai bine sa ne intoarcem in evul mediu cand inca nu se descoperisera vaccinurile.

  Articolele despre autism au fost dovedite ca nefondate in articole stiintifice de prestigiu – http://www.petreanu.ro/2009/12/vaccinarea-anti-hpv-fata-cu-legea-lui-darwin/

  Apreciază

  Comentariu de Simona — 5 noiembrie 2012 @ 19:42 | Răspunde

 23. Multumesc pentru informatii. Acum stiu cum sa procedez, caci eu nu doresc sa-mi fie vaccinati copiii!

  Apreciază

  Comentariu de ivanovele — 14 ianuarie 2013 @ 12:56 | Răspunde

 24. Pentru ca ma intereseaza subiectul, am citit si articolul pe care Simona l-a dat despre fetita din Suceava. Dar poate nu a citit bine si de aceea dau copy paste din articol: „Bradatan a spus ca fetita fusese vaccinata antirujeolic”.

  Apreciază

  Comentariu de mihaeladr1 — 20 ianuarie 2013 @ 17:26 | Răspunde

 25. Copiii din clasa mea , tocmai au fost vaccinati. Doar 4 parinti au refuzat vaccinul! Ce e groaznic insa pentru mine…. e ca am un nepotel care are 4 ani si 2 luni si e diagnosticat cu autism de la 1 an si 8 luni!!!

  Apreciază

  Comentariu de Maxim Veronica — 24 ianuarie 2013 @ 15:22 | Răspunde

  • Facuse Ror?cum este acum copilul ?

   Apreciază

   Comentariu de Cristian — 2 septembrie 2016 @ 19:26 | Răspunde

 26. si utie asa se stinge ultima ramasita din neamul romanesc care astazi este plin de boi incaltati.
  uite asa, cu vaccinuri se retardeaza neamurile de ne intrebam de ce stam ca boii si nimeni nu face nimic pentru tara asta de autisti.

  o tara de cretini care se inchina la dumnezeul STIINTA (stiinta omorarii oamenilor).
  Dumezeu L-a facut pe om si de ce anume ar avea acum omul nevoie de niste injectii ca sa supravietuiasca. Adica omul n-a fost creat bine? Ii lipseste ceva sistemului imunitar si s-a tarat prin istorie mai mult mort si bolnav decat viu? Si acum vine stiinta si corecteaza ce a facut Dumnezeu bun? sau ce a facut natura in milioane de ani, ca sa-i impac si pe evolutionisti?

  Apreciază

  Comentariu de Cosmin S. — 1 octombrie 2013 @ 22:02 | Răspunde

  • Domnu Cosmin, pana si Dumnezezu spune sa cercetam tot. Asta inseamna stiinta, cecetare, si pastrarea a ceea ce e bun. Asa caciocu mic. ☺

   Apreciază

   Comentariu de Dee — 15 noiembrie 2014 @ 00:35 | Răspunde

 27. S-a trezit bucovinaprofunda.ro sa se creada mai desteapta ca toti oamenii de stiinta. ☺

  Apreciază

  Comentariu de Dee — 15 noiembrie 2014 @ 00:33 | Răspunde

 28. imi este sila de ce scrieti si cum vreti sa prostiti oamenii,ati ramas in evul mediu,sunteti niste habotnici si sufocati lumea cu religia voastra si ineptiile voastre,nu e de mirare ca sunteti din bucovina,vai de capul vostru de indoctrinati si ignoranti,eu am avut o stra-matusa cara a facut poliomelita la 4 ani si a ramas paralizata de la mijloc in jos si nu i-au mai crescut picioarele desi de la mijloc in sus a crescut normal,a ramas toata viata in pat si a trait din mila oamenilor,la tara,cum poti sa refuzi vaccinarea copilului tau cand poti sa-i distrugi viata,condamnandu-l la diverse handicapuri fizice sau neuro,in orice exista un risc,eu am facut multe vaccinuri la viata mea,si vooi care aveti peste 30 de ani ati facut,pacat ca acest popor e prostit de biserica si indoctrinatii ei si de politicieni,toti umbla dupa bani si manipulare,poporul roman in majoritatea lui e la nivelul evului mediu ca grad de cunoastere,mult succes in prostia voastra!!!!!!!!!!!

  Apreciat de 1 persoană

  Comentariu de IULIA — 24 februarie 2015 @ 09:28 | Răspunde

 29. Din pacate este adevarat ceea ce Este scris in acest articol despre vaccinul ROR eu am aflat cauzele daunatoare acesteia. In ungaria este un vaccin care se da obligatoriu copiilor la 18 luni adica un an jumate si baietelul meu l-a primit si dupa xateva zile nu a Mai vorbit si incet incet am realizat simptomele autismului la 2 Ani am primit diagnosticul. Dar nu am lasat ca lucrurile asa ne-am dus la un dr la Budapesta care se ocupa cu asemenea pacienti si el a spus ca da e din cauza vaccinului dar exista remediu am inceput dieta GAPS Inca din timp iar la momentul actual dupa 11 luni copilul meu e sanatos e ca toti ceilalti copii dar nu are voie sa manance lactate gluten soia nuci si zahar deci e stricta dieta dar merita. Si nu va vaccinati copilul nu merita EU Una nu as Mai fi de acord incazul in care as avea inca un copil.

  Apreciază

  Comentariu de alerena — 22 februarie 2016 @ 18:46 | Răspunde

  • Va rog doamna Alerena imi spuneti si mie numele doctorului din Budapesta si cum il pot gasi fiindca am si eu băiețelul cu autism.Va rog frumos.Multumesc

   Apreciază

   Comentariu de Amalia — 24 mai 2018 @ 16:06 | Răspunde

 30. se pare ca in Romania mai sunt si oameni cu toata facultatea la cap…NEVER VACCINE !!

  Apreciază

  Comentariu de Chrus — 23 februarie 2016 @ 03:17 | Răspunde

 31. Momentul in care vezi numele lui Wakefield, citat ca o autoritate in domeniu, LOL. Poate as fi fost tentat sa cred ceva din articolul de mai sus, dar apoi….surpriza…Wakefield.

  Apreciază

  Comentariu de gigi372gigi — 23 februarie 2016 @ 04:15 | Răspunde

 32. […] Sursa: […]

  Apreciază

  Pingback de Atentie la vaccinul ROR ! — 28 februarie 2016 @ 00:32 | Răspunde

 33. Eu am 2 nepotei vaccinati si sint nenorociti pentru toata viata lor :cel mai mare de 9 ani e cu autism si cel mai mic de 7 ani e cu encefalopatie . e prea tirziu , nu se mai poate face nimic . Doctorii se ascund din colt in colt si se feresc sa dea explicatii. Noi ne ducem greul cu ajutorul luiDumnezeu ca de la oamenii unei astfel de stiine ncive ce mai poti cere. Nu mai au nici simtul raspunderii darmite al compasiunii . traim vremuri grele conduse de oameni care promoveaza afacerile cu milioane cu buna stiinta a nenorocirii aproapelui . Cind oare se va trzi adevarata constiinta a omului , a adevaratului om! Sint atitea nenorociri pe pamint si mai avem curaj sa creeam si altele cu buna stiinta . Fie sa ne trezim pina nu e prea tirziu .Dragi parinti feriti-va copii de tot ce vi se pare rau . Vom raspunde in fata copiilor nostrii intr-o zi pentu ca ne-am intimidat in fata unor amenintari neintemeiate si ilegale

  Apreciază

  Comentariu de lily — 4 octombrie 2016 @ 09:19 | Răspunde

 34. […] Sursa: Bucovina profunda https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2010/10/11/atentie-la-vaccinul-ror/ […]

  Apreciază

  Pingback de Atentie la ROR | sibiu green — 8 decembrie 2016 @ 02:21 | Răspunde

 35. Fiul meu a facut acest vaccin ROR in anul 1997 , dupa două săptămâni a început sa vomite dar fara febră , in timpul cat l-am îmbrăcat ptr. a merge la medic ,era fara putere il simteam fara vlaga pana atunci era un copil care la un an stia,, poezii mici „dar era mai precoce decat ceilalți de varsta lui ,nimeni din spital nu a stiut ce are ,daca pana la un an nu a racit nu a avut nimic dupa….. a inceput coșmarul , nu a mai dormit la pranz ,era intr-o miscare continua ,in luna agust a mai făcut ceva similar de doua ori am ajuns din nou la spital dupa care la un medic in Timișoara, nimic concludent ,era suspect ca poate face epilepsie dar doamne ajuta nu are asa ceva , la grădiniță s-a observat ce este mai altfel decât ceilalți, era mai energic nu a fost niciodată violent ,numai energie mai multa ,mentionez faptul ca la spital i sa administrat fenobarbital si mi sa dat acasă sa ii administrez in loc sa doarmă, nimic nu îi convenea era intr-o continua mișcare, am aflat la Timisoara ca daca continuam cu fenobarbitalul dintr-un copil nascut perfect sănătos faceam o leguma ,am fost ani de zile la Tm.la control cu el mergea totul bine pana in clasa a- I -a cand a făcut din nou vaccinul ROR dupa alte doua săptămâni coșmar, agitatie psihomotorie ,nu putea sa stea o ora întreagă atent, invatatoarea m-a avertizat , ,,d-a invatatoare mi-a sugerat sa il dau la o sc.ajutatoare,o vipera, învățată cu diferite cadouri din partea părinților, daca pe ceilalții îi invata sa citească pe silabe fiului meu îi cerea sa citeasca pe litere ,am plecat din nou in Timișoara plangand sa imi ajut copilul ,i-am cerut medicului sa îi faca toate testele la nivel cerebral ,i sau facut aceste teste avea un IQ peste nivelul celorlalți copii de varsta lui , diagnostic Hiperchinetic cu deficit de atenție ,am inceput tratamentul cu ce mi sa prescris nimic nu dadea rezultate , la sc. fiind in clasa I a piedut o gramada de litere si grupuri de litere pe care mi le-a recuperat intr-un timp record de o saptamana la care invatatoarea credea ca o sa ii ia foarte mult timp ptr.a recupera ,literele si propozitiile formate cu acele litere ,in final a aparut pe piața medicamentul Strattera, dupa primele pastile copilul cand a venit de la sc.mi’a spus ca se poate concentra la fel ca ceilalți copii cand iese la tabla ,dar sechelele au ramas cu deficitul de atenție, probleme de concentrare , anul trecut a dat bac-ul din păcate nu a luat bac’ul și il aveam la pregătire din clasa a XI ….asa ca dragi mei asta mi-a facut vaccinul ROR copilului meu luati aminte !!!!! ESTE O CRIMA ,DACĂ UN SINGUR COPIL ESTE DISTRUS DE ACEST VACCIN !!!!

  Apreciază

  Comentariu de Stefan — 12 februarie 2017 @ 09:40 | Răspunde

 36. […] Sursa: bucovinaprofunda.wordpress.com […]

  Apreciază

  Pingback de Atentie la vaccinul ROR ! — 12 mai 2017 @ 11:54 | Răspunde

 37. Voi distrugeti populatia, inde,mnand oamenii la refuzul vaccinarii ! Am 61 ani, 35 ani practica medicala in med. de familie si nu stiu nimic rau sau de ascuns despre vaccinuri ! Nu am vazut, nu am auzit decat presupunerile incultilor despre efectele adverse ale vaccinurilor. Am vazut insa Cazuri de Panencefalita sclerozanta provocata de infectia cu virus rujeolic ! si poliomielita si infectii pulmonare dupa rujeola !
  VACCINATI COPII ! APARATI-I !

  Apreciază

  Comentariu de Butnariu Anca — 4 aprilie 2018 @ 21:50 | Răspunde

  • Fiica mea răspundea la nume la un an. După ROR, nu a mai răspuns când a fost strigată pe nume și zâmbește foarte rar.

   Apreciat de 1 persoană

   Comentariu de abc — 1 iunie 2020 @ 00:47 | Răspunde

  • SE VEDE CAT DE CULTA SAU INCULTA ESTI DUPA FELUL CUM AI SCRIS ………. DOAMNA BUTNARIU ANCA ……….VACCINUL DE POLIOMELITA ESTE CU TOTUL ALCEVA NU INTRA IN ROR !! AICI SE VORBESTE DE VACCINUL ROR CARE A FOST INTRODUS DUPA PERIOADA COMUNISTA !! EU NU CONTERST ACTUL MEDICAL !! MEDICI RASPUND PENTRU ACTUL MEDICAL, NU PENTRU SERUL INJECTAT PENTRU CA NICI EI NU STIU CE CONTINE !DAR UNDE SUNT FABRICATE ACESTE VACCINURI ? IN PERIOADA IN CARE EU AM FOST MICA, A FOST EPIDEMIE DE RUJEOLA, RUBEOLA SI OREION DAR NU A MURIT NIMENI !! ERAM CLASE CU 46 DE COPII CARE SE INTINDEAU PANA LA LITERA H DECI ERAM CAM IN JUR DE 2944 COPII IN SCOALA .ACUM CUM DRACU MOR CA NU SE VACCINEAZA !!! SUNT SUME MARI CARE SE INVART LA NIVEL MONDIAL? CINE MOARE MORE SI CINE RAMANE CU SECHELE ASTA E ,IAR CEI VACCINATI CARE REZISTA BRAVO LOR ! CAND TI SE VOR IMBOLNAVI NEPOTI TAI, SAU CEI APROPIATI TIE ATUNCI SA VEZI IADUL PE PAMANT!!!! PANA ATUNCI TACI !! IAR DE CUVANTUL INCULT AR TREBUI SA NU IL FOLOSESI PENTRU CA PARINTII AI CAROR COPII AU SAU AU AVUT PROBELEME DE SANATATE DIN CAUZA VACCINULUI ROR SUNT MAI INFORMATI DECAT O PITIPOANCA DE ASISTENTA MEDICALA CARE NU STIE PREA MULTE DETALII MEDICALE !! DACA UN ASISTENT MEDICAL AR STI ATAT DE MULTE…………. NU AR MAI CAUTA NIMENI DOCTORII CU PREGATIRE PROFESIONALA VASTA IN DOMENIU SUNT 6 ANI DE FACULTATE SI 7 ANI DE SPECIALIZARE IN DOMENIU DUPA 13 ANI POATE DEVAENI MEDIC DE FAMILIE !! SI TU O PITIPOANCA CU 3 ANI DE PRACTICA SI STUDII DE 3 ANI IN DOMENIU TE DAI EXPERTA? CHIAR DACA AI 35 ANI DE MUNCA LANGA UN MEDIC !! DAR ANUMITE MEDICAMENTE CARE SUNT INTRODUSE PE PIATA DE MARILE COMPANII FARMACEUTICE PENTRU A FI PRESCRISE DE MEDICI SA SE VADA EFECTELE ADVERSE ……. NU SPUI NIMIC ??? CRED CA AS PUTEA SA SCRIU O ZI SI NOAPTE PE ACEST SUBIECT ……………SPER SA AI MACAR UN NEPOT CU PROBLEME DIN CAUZA ACESTUI VACCIN ROR ATUNCI VEI VEDEA SI TU RAURI DE LACRIMI……………. INCULTA DOAMNA BUTNARIU ANCA CU STUDIUI VASTE IN DOMENIU

   Apreciază

   Comentariu de Stefan — 9 iunie 2020 @ 15:07 | Răspunde

 38. Am o curiozitate. Intre timp, din 2010, au inceput sa moara tot mai multi copii nevaccinati, exact de rujeola. Noi, medicii, trebuie sa acceptam apoi controale riguroase si intrebari despre motivul nevaccinarii, la fel daca se intampla orice altceva din cauza noastra. Dumneavoastr va asumati raspunderea acestor morti din ultimii ani si din anii care vor veni, in care ati tot contribuit la nevaccinare?

  Apreciază

  Comentariu de Adina — 10 iunie 2018 @ 11:32 | Răspunde

  • Exista o declaratie pe propria raspundere a parintilor pe care dvs ca medic ar trebui sa o aveti in fisa copilului respectiv !

   DECLARAŢIE
   Subsemnaţii

   ………………………………………………………, născută la …………………, domiciliat în ……………………….., CNP: ……………………………………………. şi

   ………………………………………………………, născută la …………………, domiciliat în ……………………….., CNP: …………………………………………….

   în calitate de părinţi ai copilului ……………………………………………………….., elev la şcoala dumneavoastră,

   Suntem pe deplin informaţi asupra riscurilor administrării, cât şi neadministrării vaccinurilor asupra copilului nostru, motiv pentru care vă facem cunoscută decizia noastră fermă conform căreia NU SUNTEM DE ACORD cu administrarea asupra acestuia a vaccinului ROR şi a niciunui alt vaccin.

   Considerăm neglijabile riscurile la care se expune un copil nevaccinat (boli minore ale copilăriei), pe lângă riscurile la care se expune în urma vaccinărilor (boli deosebit de grave neurologice, imune şi autoimune, autism, ADHD, creşterea riscului diferitelor forme de cancer, intoxicaţii acute şi cronice cu metale grele)

   Refuzul nostru expres pe propria răspundere, astfel exprimat în scris, este un drept conferit în baza articolului 13 din Legea nr. 46 din 21 ianuarie 2003 privind drepturile pacientului.

   În spiritul respectării legislaţiei din domeniu, personalului medical îi este opozabilă îndeplinirea – în caz contrar cu riscul sancţiunilor – a prevederilor Legii nr. 649/20.11.2001 pentru aprobarea Ordonanţei de Guvern nr. 53/30.01.2000 (art.1 alin.1 privind obligaţia asigurării vaccinării corecte a copiilor), inclusiv cu informarea părinţilor asupra caracterului non-obligatoriu al acestor vaccinuri, conform Anexei aceluiaşi act normativ (privind schema de vaccinare recomandată pentru copii).

   DATA: .
   SEMNĂTURI:

   Apreciază

   Comentariu de Kati Stefan — 29 iunie 2020 @ 11:04 | Răspunde

  • DE CE RECENT EXISTĂ COPII SUB UN AN CARE MOR DE RUJEOLĂ?

   Efectele pe termen lung în cazul utilizării vaccinării ROR pe scară largă, în masă, mi se par dezastruoase pentru sănătatea publică.
   De ce? Pentru că această practică (începută în anii 90 – 2000) a dus la apariția a numeroase cazuri de imbolnavire cu rujeolă la sugari (copii sub un an), fapt aproape inexistent până atunci.
   Care este legătura? Iată : până la introducerea pe scară extinsă a vaccinării ROR, tinerele mămici trecuseră în cvasitotalitate printr-o rujeolă pe cale naturală, fapt care le făcea imune pe viață la rujeolă și producătoare pe viață de anticorpi specifici antirujeolici, care anticorpi secretați în laptele mamar asigurau imunitate sugarilor alăptați la sân.

   Practic, acum recent a apărut o generație de mămici tinere care au fost vaccinate ROR pe la 5-7 ani și care au avut anticorpi maxim încă 9 ani (cf. prospect), nu au făcut rujeolă și când devin mame nu mai au anticorpi în laptele matern și copii lor sunt fără protecție exact în această perioadă de vulnerabilitate.
   Ei nu pot fi imunizați nici prin vaccin (presupunând ca s-ar inventa vreun vaccin eficient și fără efecte adverse), pentru că acest fel de vaccin se recomandă doar copiilor peste 12luni.
   Deci am senzația că vaccinarea în masă cu ROR a creat și creează pe termen lung breșe epidemiologice pentru categoria cea mai vulnerabilă, copii sub un an. Și autoritățile s-au speriat când, în anii trecuți, au avut cazuri mai grave (plus câțiva morți) la copii sub un an.

   Nu știu dacă eu am perfectă dreptate, nu știu nici dacă autoritățile guvernamentale medicale au înțeles de unde vine această criză, pentru că miniștrii și secretarii de stat se află sub presiuni distorsionante de multe feluri și se mulează după adierea fiecărui brize politice sau sunt schimbați.
   Numai bieții părinți tineri cu copii mici rămân năuci, amărâți și sătui de mizeria și superficialitatea cronică a autorităților, fiind în bătaia vântului intereselor comerciale ale concernelor farmaceutice, care au bani rezervați pe an pentru publicitate și marketing mai mulți decât bugetul anual al Ministerului Sănătății.

   Mircea Pușcașu
   Asociația Bucovina Profundă

   Apreciază

   Comentariu de Mircea Puşcaşu — 29 iunie 2020 @ 15:21 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: